MaciekCi Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Photoshop potrzebny :> a potem to już "Clone Stamp". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Oki sczaiłem to narzędzie :) w wersji PL nazywa się to Stempel :D nie wiem co ma wspólnego jedno z drugim ale niech im bedzie :D ważne że działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) A jak to działa ? Bo na podstawie Twojego zdjęcia się bawię i jakoś tak nie za bardzo mi to wychodzi :? . Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 A jak to działa ? Bo na podstawie Twojego zdjęcia się bawię i jakoś tak nie za bardzo mi to wychodzi :? .Wybierasz stempel, naciskasz alt i wybierasz podobny fragment obrazu, mozna zmieniac pedzle wiec mozesz zrobic ze krawedzie beda przechodzily w przezroczyste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Codziennie po 50 fotek retuszuje stemplem takze mi to tam rybka, najwazniejsze to jest to, ze stempel ma na poczatku 100% krycia ustawione, zmniejsz na 37-47% wtedy najlepiej sie robi, o wiele wiecej klikniec jest, ale o wiele dokladniej zrobisz swoja fotke :). Pamietaj, zeby kolor pobierac (altem) jakies 2 cm od obiektu, ktory chcesz zretuszowac, A gdy chcesz zretuszowac, cos gdzie jest ciasno, po prostu zmniejsz rozmiar pedzla :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Hehe widze że służe za królika doświadczalnego, a w zasadzie moja twórczość :D Musze przyznać że fotoszkop to super narzedzie - jak sie wie jak go uzywać, inaczej czarna magia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Tylko mi nie marudzić że jest słup na zdjęciu ;) Efekt zamierzony ;) Edytowane 15 Grudnia 2006 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Tylko mi nie marudzić że jest słup na zdjęciu ;) Efekt zamierzony ;) [imq]http://images2.fotosik.pl/292/94372faca0d56101.jpg[/imq] Ale ten krzak w prawym rogu juz brzydko wyglada, jak by byl tam drugi slup to by bylo super... :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 To nie krzak a drzewo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) nie ma co, Dublin nocą syci :) bardzo podoba mi się to drugie foto, nie, to nie ja na tym zdjęciu - to szwagier ze swoją kobietą B) normalnie robienie zdjęć w nocy przy tak ładnie oświetlonych miejscach to coś pięknego, ale oczywiście bez statywu nie ma co się nawet do tego zabierać, a zdjęcia z lampą w takich warunkach to profanacja, niestety ja statywu nie posiadam, ale pomógł mi pobliski murek :wink: Edytowane 15 Grudnia 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Spox fotki ogolnie, ale pierwsz fota, hmmm moze inne ujecie, by mnie zachwycilo, bo to nie :). Np wzdluz mostu ...? Druga fota? Hmm, wiem ze ciezko bez statywu, ale dla mnie za duzo murka, i w ogole mi sie nie podoba :). Tylko ladne ustawienie tej dwojki ;]. Edytowane 15 Grudnia 2006 przez st1ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 A oto przedstawiam Wam mojego zioma, który ma na imię Dante ;] Tutaj oto widać agresywny i porywczy charakter kolegi... Z drugiej strony Dante potrafi być bardzo miły i chętny do zabawy ;] Szczodrością nie grzeszy... c.d.n. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 2 ostatnie wymiatają. Coś odemnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Nie fotografuj dziurek od nosa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 R.i.P. - najbardziej mi sie podoba pierwsze, 2 ostatnie tez sa super, zajebi.ste fotki :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zrobiło się strasznie ponuro u mnie :] A tutaj pierwsze próby zabawy stemplem (średnio udane), zaraz pod słońcem był kabel .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 A oto przedstawiam Wam mojego zioma, który ma na imię Dante ;] Tutaj oto widać agresywny i porywczy charakter kolegi... Z drugiej strony Dante potrafi być bardzo miły i chętny do zabawy ;] Szczodrością nie grzeszy... c.d.n. B-) Pokombinuj z tłem :] Motywy dobre ... tylko technicznie mi się nie do końca podoba. ;) 1. Jak już mówiłem tło 2. Wykorzystaj lepiej głębię ostrości :] (jest fajna, ale imho "to jeszcze nie to") ;) Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zrobiło się strasznie ponuro u mnie :] [imq]http://i22.photobucket.com/albums/b315/HipoPL/foto/krople.jpg[/imq] A tutaj pierwsze próby zabawy stemplem (średnio udane), zaraz pod słońcem był kabel .... [imq]http://i22.photobucket.com/albums/b315/HipoPL/foto/wschood.jpg[/imq] Pozwolilem sobie to zdjecie poprawic. Next time uzywaj stempla z mniejszym kryciem i z wiekszym rozmaiarem pedzla :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Dobra , dosyć tych popisów stemplowych. ;) Kto będzie chciał to sobie sam swoją fotkę poprawi. (Chyba, że kogoś o to poprosi :P ) A tak to bez sensu wstawiać każdą fotkę po x razy z różnymi kombinacjami stempla/efektów itp. :] Koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zaryzykuje i wrzuce to foto .... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Po dociągnięciu w PS jest super. :) (ale nie pokaże zgodnie z moim wcześniejszym postem :P ). Szum no cóż , musiałbyć ;) i tutaj wcale nie przeszkadza tak bardzo. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 A co poprawiłeś ? :P Ja już je trochę przyciemniłem w PS'ie. Szum naturalny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Dobra - użytkownik sam prosi a więc wstawiam ;) ... ale tylko link Link do przerobionej fotki w PS Edytowane 17 Grudnia 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 "Ubolewanie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Pajacyk wymiata. Robicie zdjęcia w nocy czy wróciła moda na czerń i biel [; ? Której ver. Photoshopa używacie ? Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Pajacyk wymiata. Robicie zdjęcia w nocy czy wróciła moda na czerń i biel [; ? Której ver. Photoshopa używacie ? Ogolnie ja osobiscie bardzo lubie czarno-biale zdjecia. Co do ps'a to 8.0 CS PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Pajacyk wymiata. Robicie zdjęcia w nocy czy wróciła moda na czerń i biel [; ? Której ver. Photoshopa używacie ? Czerń i biel :P Photoshop CS2 a niedługo premiera CS3 :] ciekawe czy się przesiądę ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Venom Jeśli chodzi o moje fotki to były robione ok. 15 - 16. Nie pamiętam dokładnie - ale wiem że była zajebista mgła :P A tu taki krzyżyk :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Czyli powróciła moda na czerń i biel - i dobrze bo mi się podoba. ;) @BLNTMEN krzyż świetny, ale troszkę za dużo szumów IMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Miało być nastrojowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...