Skocz do zawartości
snc

Dragon Age 1 / 2 / Inquisition / The Veilguard - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem szczerze, że nawet nie wiem, bo jak dostałem questa (ja byłem na 13 lvl) to miałem już część składników. Brakowało mi właśnie książki i 2 esencji ognia czy czegoś takiego.

Z książką łatwizna, bo odpowiednio Vivienn, Dorian i Solas mają właściwe książki. Wystarczy się do nich przejść i gdzieś obok nich będą leżeć - przeczytasz i już :)

Co do składników to esencje zdobyłem na świętej równinie z tych takich zielonych demonów co się plączą po okolicy, albo przy riftach.

Resztę nie wiem gdzie znalazłem, bo już miałem pełno pierdół w plecaku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robię sobie konkurencję, ale co tam: Jest do wygrania kolekcjonerka inkwizycji, za zrobienie ciekawej gęby w edytorze postaci http://www.cdaction.pl/news-40418/konkurs-zrob-fajnapostac-w-dragon-age-inkwizycja-wygraj-kolekcjonerke.html,

Obstawiam że będzie:

Duke

Lara Croft

Gordon Freeman

Blazkowicz

może:

47

Kratos

Mario [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie gra wciąga.

Jest dużo lepsza niż część druga, jednak słabsza niż część pierwsza. Ogólnie gra warta zagrania.

Na minus:

- sterowanie postaciami ( DAO był lepszy)

- rozwój postaci ( w DAO był lepszy)

- walka (bardziej zręcznościowa niż w jedynce)

- za duże wymagania sprzętowe

Na plus:

- na pewno rozległy świat, szczególnie pierwsza lokacja Zaziemie

- dobra grafika otaczającego świata

reszta później jak sobie przypomnę.

Po 36 godzinach grania mogę wystawić ocenę 76%.

Edytowane przez Passt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno nowy patch ustawia na sztywno detale na Medium i obecnie wyjściem z tego jest dodanie do linii komend pliku rozruchowego:

-ShaderSystem.ShaderQualityLevel <quality setting>

w miejsce <quality setting> wstawiamy:

• Ultra
  • High
  • Medium
  • Low

Na przykład

-ShaderSystem.ShaderQualityLevel High

źródło:

http://forum.bioware.com/topic/532511-dragon-age-inquisition-patch-2/page-69?do=findComment&comment=18031083

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co by nie powiedzieć to grafika w tej grze jest wyśmienita. 9,5/10 .

Jest dobrze ale bez przesady. Lore jest bogaty, artystycznie jest przyjaźnie ale nie jestem przekonany aby dać więcej niż 9/10 za scenerię - bo jest czasem nierówna. Frostbyte wyszedł obronną ręką w kolejnej produkcji ale kilka bugów potrafi napsuć krwi. Czy to graficznych czy intreface. Boję się myśleć co może zaprezentować Wiesiek ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam za sobą ponad 40h gry i lvl 15. Ogólnie gra mi sie podoba, wciąga pomimo tego, że większość questów wg mnie to takie przynieś, podaj, pozamiataj.

Graficznie mi się podoba, lokacje są ładne, rozległe i w miarę pomysłowe. Gorzej w wyglądem postaci, które pozostawiają sporo do życzenia.

To czego mi brakuje to tajemniczości/magiczności, cholera nie wiem jak to nazwać. Czegoś co doświadczałem w Morrowindzie, gdzie można było trafić na przedziwne ruiny czy jaskinie, nie wiedząc co sie w nich kryje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie multi nie dziala... zrywa polaczenie za kazdym razem...

gre ukonczylem po 90h... zakonczenie typowo hollywoodzkie, troche malo plansz z dalszymi losami, szkoda tez, ze nie bylo interakcji z cala ekipa jak to mialo miejsce w efekcie masy (nikt mogl nie przezyc a i tak gra sie konczyla), historia z 2 pierwszych czesci - ja skojarzylem tylko alistaira jako krola, ale 1 gralem zaraz po premierze...

na plus: ogrom questow, crafting, twierdza

na minus: bugi, loadingi, wtornosc i monotonia sidequestow

gra wyleciala z hdd, moze zagram znowu za 2-3 lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie poczeka na jakąś wyprzedaż. Akurat może błędy poprawią.

Na tle Ubisoftu ta gra jest wzorem jeśli chodzi o wersję oddaną do tłoczni [;

Drugie podejście tankiem 2h. Elf jako inkwizytorka ma ciekawe dialogi. Tak samo jak Iron Bull i Cole w drużynie [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi