Gość hydro2 Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ja tam aqrat gram z cieniami ale napewno nie SS tylko zwyklymi,przez co mam idealna plynnosc w 1024 z afx4 z detalami na max bez doczytek i tyle mi wystarczy,ale wiem tez,ze jak sie wylaczy je calkowicie,to ludzie z duzo gorszym sprzetem moga sobie pograc w takich detalach jak ja tyle tylko,ze z texturami ustawionymi na medium,ale reszta bez zmian wiec czy nie warto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) juz rozumiem ;] Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Co sie czepiasz, nudzi Ci sie? Tak trudno zrozumiec 50 klatek na sekunde? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ2k Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zaczeły się kosmiczne licytacje :) Niektórym lolkom bajerantom chodzi płynni wszystko na maxa 800x600 na Radku 9550 :) no istne jaja 15-20 fPS to dla takich lolkoof płynnie rzecz jasna Trzeba jasno powiedzieć że ta gra ma największe chyba wymagania z wszystkich dostępnych gier na rynku , może konkurować z grą Boiling Point Dla tych gier niema jeszcze sprzęta :) no chyba że GF7800 SLI to wtedy spoko mozan będzie pograć w max detalach 1280x960 z AA i Ansiox8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 przesadzacie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zaczeły się kosmiczne licytacje :) Niektórym lolkom bajerantom chodzi płynni wszystko na maxa 800x600 na Radku 9550 :) no istne jaja 15-20 fPS to dla takich lolkoof płynnie rzecz jasna Trzeba jasno powiedzieć że ta gra ma największe chyba wymagania z wszystkich dostępnych gier na rynku , może konkurować z grą Boiling Point Dla tych gier niema jeszcze sprzęta :) no chyba że GF7800 SLI to wtedy spoko mozan będzie pograć w max detalach 1280x960 z AA i Ansiox8 1593669[/snapback] Wczoraj odpalilem demo na procu def. (testuje stabilnosc z malymi napieciami, ale nie o tym chcialem...) : wszystko na minimum tylko tekstury na maxa. Gra nie ma bajerkow graficznych, ale wyglada po ludzku i plynnosc jest bardzo duza. Tylko jak 'psyhical' ustawi sie na minimum to rozne fazy sie dzieja, np. ciala nie wiedza jak maja sie ulozyc i doslownie 'walaja' sie po glebie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ2k Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 ath i to jest czysta prawda : Na kartach 9550 wsio trzeba dać na minimum ,moze z 2 ust na Medium żeby można było grać ,ale to juz nawet nie przypomina tego co jest na max detalach :/ Gra skopana jeśli chodzi o optymizacje :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 bo 9550 powoli przestaje sluzyc do grania, ja sie juz szykuje do wymiany... całej platformy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdaS. Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zaczeły się kosmiczne licytacje :) Niektórym lolkom bajerantom chodzi płynni wszystko na maxa 800x600 na Radku 9550 :) no istne jaja 15-20 fPS to dla takich lolkoof płynnie rzecz jasna Trzeba jasno powiedzieć że ta gra ma największe chyba wymagania z wszystkich dostępnych gier na rynku , może konkurować z grą Boiling Point Dla tych gier niema jeszcze sprzęta :) no chyba że GF7800 SLI to wtedy spoko mozan będzie pograć w max detalach 1280x960 z AA i Ansiox8 1593669[/snapback] Z ciekawosci odpalilem gierke na sprzecie taty (3200xp 768ramu 9550+OC) 800x600 aax2 wszystkie detale na medium, wylaczone cienie i gralo sie normalnie komfortowo. Wcale nie bylo 15-20 fps. I nie wyzywaj od razu od lolkoof bajerantow...nie sprawdzales to nie krytykuj :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.agh Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zaczeły się kosmiczne licytacje :) Niektórym lolkom bajerantom chodzi płynni wszystko na maxa 800x600 na Radku 9550 :) no istne jaja 15-20 fPS to dla takich lolkoof płynnie rzecz jasna Trzeba jasno powiedzieć że ta gra ma największe chyba wymagania z wszystkich dostępnych gier na rynku , może konkurować z grą Boiling Point Dla tych gier niema jeszcze sprzęta :) no chyba że GF7800 SLI to wtedy spoko mozan będzie pograć w max detalach 1280x960 z AA i Ansiox8 1593669[/snapback] Ja pisałem, że mi chodzi w miare płynnie 800x600 wszystko max, cienie off. Nie jest to 15-20 tylko 20-25 fps. Napisałem "w miare płynnie" a nie "płynnie" co robi róznicę. Da się grać chociaz czasami przytnie. Obniżenie detali na medium sprawia, że jest 99% płynnosci. To sa fakty, przydatne info dla ludzi, którzy np chcą sobie pograc na R9550, solidnie podkręconym. Rozumiem, że "lolek bajerant" to było m.in. do mnie? Zapraszam do Krk, mozemy sie ustawic i porozmawiac na temat lolkoof, szybko zmienisz zdanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 AGH? To juz widze gdzie na pewno nie wysylac swoich dzieci... studenciak i chce sie na 'ustawki' z powodu gry brac... zalosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 ja chetnie bym obejrzał walke, pawel.agh jakie style trenujesz uderzane czy chwytane, a może tylko koks i siłownia, proponuje nagrajcie na kamerce i zapodajcie to na jakiś serwerek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Rozumiem, że "lolek bajerant" to było m.in. do mnie? Zapraszam do Krk, mozemy sie ustawic i porozmawiac na temat lolkoof, szybko zmienisz zdanie... 1594485[/snapback] bueheheheeheheheheheheheehehehe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mur: :mur: :mur: :mur: Ty wez sie pacnij w czółko..nie no tekst miesiaca a nawet roku....ustawke robic o gre..bueheheehh a co do dema: strasznie krótkie :? :? :? ale szczerze powiem ze stracha mozna miec..fajny motyw pod koniec z tym zmieniajacym sie korytarzem i schodzenie po drabince, jak sie pojawia dziewczynka..klimat xtra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Dla mnie trochę dziwna sprawa. Albo ta gra nie ma żadnej muzyki nigdzie, albo ja coś mam nie tak z kodekami. Mam tylko odgłosy strzałów i mowę, nie mam żadnej muzyki, ani nic dzwięku w menu. Czy tak powinno być czy lepiej się rozejrzeć za jakimis kodekami? Odazu powiedzcie jak jest i dajecie linki do kodeków ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Dla mnie trochę dziwna sprawa. Albo ta gra nie ma żadnej muzyki nigdzie, albo ja coś mam nie tak z kodekami. Mam tylko odgłosy strzałów i mowę, nie mam żadnej muzyki, ani nic dzwięku w menu. Czy tak powinno być czy lepiej się rozejrzeć za jakimis kodekami? Odazu powiedzcie jak jest i dajecie linki do kodeków ;) 1595229[/snapback] ja mam dzwiek w menu..kodeki all in 1 http://www.codecpack.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Problem leżał po stronie CMSS, trzeba było go włączyć ;) Z drugiej strony dzięki za linka do packa kodeków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.agh Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 No sory panowie, nie będzie mnie jakis dzieciak wyzywał od lolkoof bajerantów tylko dlatego, że napisałem kilka suchych faktów. To chyba zrozumiałe jest. Czy ja sie chcę z kims bić o grę? hehehehe nie rozsmieszajcie mnie... Napisałem tylko, ze moze wpasc do Krk to pogadamy przy piwku o fear, lolkach i nie tylko :) Bo jak zapewne wiecie, na necie to każdy jest mocny :wink: dreak Nie wysyłaj swoich dzieci na AGH bo zostaną alkoholikami :lol: bez urazy peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zapraszam do Krk, mozemy sie ustawic i porozmawiac na temat lolkoof, szybko zmienisz zdanie... 1594485[/snapback] Napisałem tylko, ze moze wpasc do Krk to pogadamy przy piwku o fear, lolkach i nie tylko :) 1595400[/snapback] lol ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 pawel.agh, dla mnie najbardziej suchym faktem byloby podanie orba do twojego wyniku w 3dm2k5. W najnowszym PC Games Hardware (D) jest wywiad z chlopakami z Monolith i podaja oni prosty przelicznik pkt w 3dm2k5 na plynnosc dzialania FEAR na danym sprzecie. Jesli masz ponad 3500pkt w def to uwierze w plynne dzialanie FEARa na twoim konfigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 3500pk na podkreconym 9550 to zaden problem. U mnie bez vmodow itd. mam 3750pk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 3500pk na podkreconym 9550 to zaden problem. U mnie bez vmodow itd. mam 3750pk. 1595549[/snapback] :blink: :lol: Chyba ci sie marki pomylily :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 3500pk na podkreconym 9550 to zaden problem. U mnie bez vmodow itd. mam 3750pk. 1595549[/snapback] nie chodzi nam o 3Dmark03 tylko 05 ! 3500 pkt w 03 to wiesz ... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Problem leżał po stronie CMSS, trzeba było go włączyć ;) Z drugiej strony dzięki za linka do packa kodeków :) 1595321[/snapback] no imho są najlepsze..instaluje sie tylko divx/xvid (lub fddshow - twoj wybor) i kodeki do AC3 (mozna jeszcze chyba OGG i cos tam jeszcze)..i WSZYSTKIE filmy dzialaja..przedtem uzywalem NIMO ale tam to jest dopiero smietnik..na tych jade juz ponad rok..polecam ok koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.agh Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 pawel.agh, dla mnie najbardziej suchym faktem byloby podanie orba do twojego wyniku w 3dm2k5. W najnowszym PC Games Hardware (D) jest wywiad z chlopakami z Monolith i podaja oni prosty przelicznik pkt w 3dm2k5 na plynnosc dzialania FEAR na danym sprzecie. Jesli masz ponad 3500pkt w def to uwierze w plynne dzialanie FEARa na twoim konfigu. 1595547[/snapback] Niewykonalne na R9550, dobrze o tym wiesz :wink: Płynna gra to >40 fps non stop, ja mam na tych ustawieniach co pisałem 20-25, czasem są spadki do 15 fps. DLATEGO NAPISAŁEM "W MIARE PŁYNNIE" co można interpretowac również jako "prawie płynnie". Mój rekord w 3dm2k5 to ~2000 pkt, nie ma orba i nie będzie :) Fakt faktem kończy się powoli era R9550... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 W najnowszym PC Games Hardware (D) jest wywiad z chlopakami z Monolith i podaja oni prosty przelicznik pkt w 3dm2k5 na plynnosc dzialania FEAR na danym sprzecie.skrobnij cos wiecej o tym "przeliczniku". jestem ciekaw ile wg panow z monolith trzeba miec 3dmarkow05, aby sobie plynnie pograc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Poczytam dokladnie w domu i jutro z pracy napisze raz jeszcze. Z tego co jednak pamietam, byla to tylko wzmiankowane pod koniec wywiadu, na 99% bez tabeli i odpowiednich przelicznikow. Ale moze cos przeoczylem- jutro dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Niewykonalne na R9550, dobrze o tym wiesz :wink: Płynna gra to >40 fps non stop, ja mam na tych ustawieniach co pisałem 20-25, czasem są spadki do 15 fps. DLATEGO NAPISAŁEM "W MIARE PŁYNNIE" co można interpretowac również jako "prawie płynnie". Mój rekord w 3dm2k5 to ~2000 pkt, nie ma orba i nie będzie :) Fakt faktem kończy się powoli era R9550... 1595638[/snapback] 425/512 i 2000 pkt w 05 ?? w życiu ! max 1500 pkt "Mój rekord w 3dm2k5 to ~2000 pkt, nie ma orba i nie będzie :)" to normalne ze nie będzie ... bo nigdy nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.agh Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) 425/512 i 2000 pkt w 05 ?? w życiu ! max 1500 pkt "Mój rekord w 3dm2k5 to ~2000 pkt, nie ma orba i nie będzie :)" to normalne ze nie będzie ... bo nigdy nie było 1595673[/snapback] A kto powiedział Ci że na takich taktowaniach? Chyba czas zmienić sygnaturkę, bo się zbierze armia niedowiarków :) Masz rację orba nie było. Wynik robiony na vmodach jakis czas temu dla własnej swiadomosci ile można wycisnać, a nie żeby wstawic sobie do siga. Taktowania na czas testu to cos kolo 520/560. Pewnie nie wiesz jakiego kopa daje zabawa timingami. W takim razie postaram się o orba w tym tygodniu :) edit: Trochę inne taktowania, bo nie mam czasu kombinować 3dm2k5 ORB Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez pawel.agh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 moderator powinien wyczyscic troche ten topic bo na ostatniej stronie tylko jakies kocopoly o radku 9550 sa a nie o samej grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 ja mam w 3dmarku 5300 i gra ze wszystkim na maxa nie jest płynna (czyli dla mnie min. 50k/s), zamiast [ciach!]l..eia głupot nich się chłopaki z Monolith wezmą za optymalizacje silnika gry, bo pomysł na grę fajny ale koderzy do [gluteus maximus], żeby 16 potokowa karta nie dawała rady toż to kpina z graczy, no i 1gb za mało i gra doczytuje hehe, przcież patrząc na takiego ut2004 tekstury są bardziej szczegółowe, fizyka też nie rewelacyjna, jedyne co mi sie podoba to zniszczenia po kulach ale i tak do [gluteus maximus] bo po wybuchu beczki powinny sie pojawić jakieś konkretne zniszczenia a tu nie ma nic, kurcze kiedy pojawi sie realistyczna grafika w grach bo zapowiadaja ja juz od pojawienia się PS2, kupuje co pół roku nową grafę i narazie poza pustymi cyferkami na papierze nic z tego nie wynika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...