Skocz do zawartości
kucyk

Battlefield 2

Rekomendowane odpowiedzi

teraz można kupić całość chyba za 50zł. Ze wszystkimi dodatkami.

a 25zł jest razem z JS więc troche przesada coś takiego piracić.

Teraz sie w sumie nie dziwie że jeśli o piractwo idzie to jesteśmy w czołówce światowej. Niby jesteśmy zaraz po stanach ale biorąc pod uwage ilość kompów to raczej jesteśmy na pierwszym miejscu!!!

Niestety zauważam coraz więcej cheaterów na serwerach. I to takich co sie z tym nie kryją.

Myslę że powoli zbliża się czas na jekiś bf3 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba przesadziłem troche ;)

znalazłem najtaniej

http://www.swistak.pl/a3247921,BATTLEFIELD...TION-SKLEP.html

http://www.play.pl/multimedia/pc_gry/akcja...tion-30666.html

ale daje sobie ręke odciąć że widziałem bf2 w takiej cenie. Tylko właśnie nie wiem gdzie.

Oczywiście to że nie ma bf2 za 25zł nie tłumaczy nadal piracenia ;)

Co ciekawe ze strony EA zniknęła oferta w której było wszystko razem. Albo ja byłem pijany jak to widziałem albo nie wiem. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wkońcu zakupiłem BF2 z JS - Sklep "nie dla idiotów" - 39,99 PLN :) siedziałem 2 godziny i obczajałem o co chodzi :) dzisiaj poszukam jeszcze jakiś update-ów i wieczorem rozpoczne zabawe :)

A co do piracenia - ogólnie pirackie gry do online - nie, nie dla mnie :)

Zabieram się do czytania tych 200 stron prawie żeby poszukać kilku odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś była promocja bf2 delux edyszyn (czyli podstawka + jednostki specjalne) właśnie za 25-30 zł, wtedy właśnie ją zakupiłem i popykuje od czasu do czasu. Moje staty

A i muszę się pożalić na adminów niektórych serwerów, że banują mnie za zbyt dobre staty w rundzie (typu 30-1 :D, cóż z nubami grałem ;]). Denerwuje mnie to strasznie, tyle fajnych serwerów a na najlepszych bany mam ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś była promocja bf2 delux edyszyn (czyli podstawka + jednostki specjalne) właśnie za 25-30 zł, wtedy właśnie ją zakupiłem i popykuje od czasu do czasu. Moje staty

A i muszę się pożalić na adminów niektórych serwerów, że banują mnie za zbyt dobre staty w rundzie (typu 30-1 :D, cóż z nubami grałem ;]). Denerwuje mnie to strasznie, tyle fajnych serwerów a na najlepszych bany mam ;(

Czyli jednak gdzies widziałem :)

Musze przynać że statsy całkiem całkiem! Zakładając że masz taki talent to rzeczywiście to może denerwować. Choć nie ukrywam że takie statsy moga wydawać się podejżane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ;) Przyznam Ci rację, że jak widzę kolesi z 'fajnymi' statami to od razu się zastanawiam czy nie czitują. Ale nie trudno odróżnić snajpera na skillu od czitera który na karkandzie z bliższego spawna USA zabija irakijczyków na hotelu...

Ofc nie czituję, czit to najgorsza hańba dla gracza ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kilka pytań:

1) starałem się przejrzeć dokładnie te prawie 200 stron i nie mogę znaleźć odpowiedzi ... chodzi mi o dostosowanie komend wydawanych podczas giercowania do mojego układu klawiszy ... jak na razie używam "Q" plus wybór komendy myszką ... ale trwa to dosyć długo i często w tym czasie dostaje w "czachę" od jakiegoś snipa ;)

wiem że istnieje taka możliwość pozmieniania wpisów w comands.con - tyle tylko że po przeszukaniu google i uzupełnieniu wpisu nie chodzą mi te komendy ... pewno coś źle wpisuje, a przyznaję się że nie wiem za bardzo jak i co wpisać - najlepiej by było gdybym podstawowe komendy miał przypisane do numpada... np 1 - need ammo, 2 - need medic, 3 - spotted (moja ulubiona komenda)... Byłbym wdzięczny za pomoc w ustawieniu sobie tych komend - chyba że ktoś podrzuci mi swój wpis a ja pozmieniam klawiszologie :)

2) gra ktoś przez słuchawki i mikrofon ?? jak to się sprawdza na codzień w grze ? nie wiem czy warto się w to bawić - może ktoś gra i poda swoje wrażenia ?

3) może macie jakiś swój ulubiony serwer na którym się spotykacie ? jak nie macie nic przeciwko chętnie bym dołączył do swoich ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Z tego co wiem jest to niemożliwe ale mogę się mylić

znalazłem coś takiego: http://www.tacticalgamer.com/battlefield-2...edic-binds.html

szukałem, szukałem i podobno można - ustawiasz sobie komendy głosowe na numpada - co osobiście uważam jest dobrym rozwiązaniem - wciskanie Q i szukanie myszką mnie rozpraszało a często w między czasie zaliczałem head-a :)

Problemem jest tylko modyfikacja tego pliku comands.con - nie za bardzo wiem jak się do tego zabrac i co wpisać - jak kogoś to interesuje może dojdzie do jakiś wniosków i pomysłów ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wciskanie Q i szukanie myszką mnie rozpraszało a często w między czasie zaliczałem head-a :)

Po kilku(dziesięciu) godzinach będziesz znał na pamięć położenie każdej komendy, wykrzyczenie jej będzie momentem.

Poza tym nie wyobrażam sobie komend na numpadzie, przeca to trzeba rękę przełożyć co zajmuje więcej czasu a w dodatku rozprasza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Prośba o medyka amunicje transport... takie rzeczy robi sie w biegu. zajmuje to mniej niz sekunde. Trzeba sie tylko przyzwyczaić... ale to sa godziny grania po 700h w bf`ie sam tak powiesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na pewno - praktyka i jeszcze raz praktyka :) pewnie jak pogram te 500 h to na pamięć będę znał każdą drabinkę nawet :)

Co do skakania rękoma po klawiaturze - mam trochę ułatwione zadanie bo jestem leworęczny ;) i w sumnie gram na strzałkach - wiem wiem - cienias ze mnie :) ale klawiszy nie brakuje wokół strzałek - a numpad niedaleko więc dlatego pytałem - wiem że technicznie jest to możliwe tylko strasznie to pokopane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość zajcev99

Prosto z mostu, system mam na nowo zainstalowany Windows XP SP3, grę nie aktualizowałem i aktualizowałem, grzebałem w rejestrach itp.

Klikam 2 PPM i :

"Aplikacja nie została właświwie zainicjowana (0xc00000005). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację."

tzw. Szlak już mnie trafia, to samo mam z BF2142, muszę updatować grę gdy się próbuje updatować muszę nacisnąć anuluj i mogę ten jeden piękny raz zagrać w 2142, ale z 2 już tak nie ma... już nie wiem po prostu co robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krotko i zwiezle... nie mam w co grac ostatnio... warto kupic na mojego pc bf2 z dodatkiem za niecale 50 zl? Duzo osob w to gra jeszcze po sieci? Jak wiadomo nie jest to najnowsza produkcja... jak moj super ultra szybki sprzet w wersji wrx sti 2.5 turbo ;)

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całej serii battlefield obecnie najwięcej graczy spotkasz w 2 ( w tej chwili niecałe 20k osób gra). Gdyby ci się znudziła podstawka czy też dodatek JS istnieje kilka dobrych modów do tej gry PR czy też FH. Według mnie od 2005r nie wyszła jeszcze żadna gra, która by mogła zastąp bf'a 2, jeśli chodzi o całokształt rozgrywki. Mimo licznych bugów, które rażą(m.in hitboxy), gra jest super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość zajcev99

Fakt, najwięcej osób gra w 2, ale nie trochę mniej też w 2142 :P Obie gry polecam bo sam gram na laptopie z sygnaturki, fakt jest taki że BF2 nie chodzi bo mam ten zasrany błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

scratix

To teraz bedziesz mial problema , bo grajac w Crysisa Multiplayer

trudno Ci bedzie sensownie ( dobrze ) pograc w BF2 .

Do BF2 przecietny zjadacz chleba i ryzu potrzebuje minimum kilku godzina gry na danej mapie zeby pochytac

co , jak i gdzie uderzac ,zaluzmy ze gracz X bedzie regularnie grywal na 3-4 mapach

to z punkta musi poswiecic 10h na lekkie poznanie owych map .

Wtedy to mozna zaczac grac z sensem , oczywiscie jak ogolne umiejetnosci w grach FPP sa na jako takim poziomie

bo jesli nie bardzo to trza poswiecic kolejne godziny na docieranie kota ;)

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja pogralem ostatnio 2 dni na demku po sieci.... i wlasnie dzisiaj zakupilem bf 2 deluxe za 50 zl i gratis dostalem nfsu2... bylo mozna wziac cos innego jako gratis jednak nic sensownego nie bylo :)

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gralem w 2142 z 15 minut... nie podoba mi sie... nie lubie klimatow sf :) Jezeli walka to jakies terazniejsze konflikty.. albo przeszle... ewentualnie jeszcze quake ale to klasyka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi