Slow Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 ten 1604401[/snapback] a do czego ci taki potwor potrzebny.. chyba nie do tego komp a z podpisu.. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 ten 1604401[/snapback] tagan = cisza TP EZ = super power ale halas obydwa rewelka podczas pracy ze wskazaniem na topowerka ale po co Ci az taki mocny zasilator?? tymbardziej ze nowe cpus maja miec TDP na poziomie 60W (poki co intela) sam sie zastanawiam nad sprzedaza noisea... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) ponoć te Tagany U15 to cichych już nie należą Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 ponoć te Tagany U15 to cichych już nie należą 1604994[/snapback] zgadza sie ale nie sa tak glosne jak P6 EZ w ktorych jesli o mnie chodzi wymiana wentyli musowa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 a do czego ci taki potwor potrzebny.. chyba nie do tego komp a z podpisu.. :unsure: 1604408[/snapback] żeby był już na przyszłość. abym później nie musiał znów wymieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 żeby był już na przyszłość. abym później nie musiał znów wymieniać. 1605171[/snapback] no nie powiedzialbym... zauwaz na to co sie dzieje na rynku zasilaczy od jakiegos czasu nie wychodzi nic mocniejszego niz 600W a raczej wszyscy kreca sie w granicach 480W/520W... producenci podzespolow komputerowych daza do obnizenia wspolczynnika TDP, czyli zmniejszenia pradozernosci. Jak juz wczesniej zaznaczylem intel zapowiedzial juz ze najnowsze procesory ktorych planowana premiera jest datowana na 2gi kwartal 2006 r. beda pobieraly tylko 60W pradu jest to wartosc o ok. polowe mniejsza niz teraz! Wiec nie popadajmy w skrajnosci... nie mowie ze to zle kupowac taki mocny zasilacz... ale czy jest sens?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 no nie powiedzialbym... zauwaz na to co sie dzieje na rynku zasilaczy od jakiegos czasu nie wychodzi nic mocniejszego niz 600W a raczej wszyscy kreca sie w granicach 480W/520W... producenci podzespolow komputerowych daza do obnizenia wspolczynnika TDP, czyli zmniejszenia pradozernosci. Jak juz wczesniej zaznaczylem intel zapowiedzial juz ze najnowsze procesory ktorych planowana premiera jest datowana na 2gi kwartal 2006 r. beda pobieraly tylko 60W pradu jest to wartosc o ok. polowe mniejsza niz teraz! Wiec nie popadajmy w skrajnosci... nie mowie ze to zle kupowac taki mocny zasilacz... ale czy jest sens?? 1605285[/snapback] zmieniłeś moje zdanie. juz wiem co kupie. wybór padł na Topower TOP-558P6 EZ-Plug. na każdej stronie pisze ze jest cichy i że to w tej chwili jeden z jalepszych zasilaczy na rynku. teraz czeka wymiana pamięci i grafiki. dzięki Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 zmieniłeś moje zdanie. juz wiem co kupie. wybór padł na Topower TOP-558P6 EZ-Plug. na każdej stronie pisze ze jest cichy i że to w tej chwili jeden z jalepszych zasilaczy na rynku. teraz czeka wymiana pamięci i grafiki. dzięki Lagier 1605319[/snapback] bdb wybor! zasilator wystarczy Ci na lata pzdt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) bdb wybor! zasilator wystarczy Ci na lata pzdt 1605417[/snapback] Chyba, że to tego czasu znowu zmieni się standard zasilania :D Intel już obmyśla, jakby tu utrudnić życie AMD. A ma w ręce potężne narzędzie jakim jest specyfikacja ATX... Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez ZenFist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Chyba, że to tego czasu znowu zmieni się standard zasilania :D Intel już obmyśla, jakby tu utrudnić życie AMD. A ma w ręce potężne narzędzie jakim jest specyfikacja ATX... 1606340[/snapback] zgadza sie... niestety tego nie mozna przewidziec... ale wiesz Zenfist znajac zycie nie zmienia standardu z dnia na dzien pewnie znowu wyjda przelotki i inne cuda. To tylko elektronika mysle ze beda istnialy mozliwosci i obejscia jesli zmieni sie standard ATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 zgadza sie... niestety tego nie mozna przewidziec... ale wiesz Zenfist znajac zycie nie zmienia standardu z dnia na dzien pewnie znowu wyjda przelotki i inne cuda. To tylko elektronika mysle ze beda istnialy mozliwosci i obejscia jesli zmieni sie standard ATX 1606443[/snapback] Coś w tym jest, ale wiesz jak daje sobie rade zasilacz ATX12V 1.1, który był projektowany z myślą o zasilaniu procesora i grafiki z linii +5V, a tu nagle trzeba go podpiąć do dwu-rzdeniowca... nie radzi sobie w wielu przypadkach. Przejściówka, przejściówką ale samej elektroniki już nie zmienisz ;] Już teraz widać, że Intel ostro wziął się po raz drugi za BTX i ciekaw jestem co zaprezentowali na IDF. Ogólnie można by powiedzieć, że specyfikacja SSI EPS12V jest wciągana w ramy ATX12V (widać to bardzo ładne na przykładzie ATX12V 2.2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Coś w tym jest, ale wiesz jak daje sobie rade zasilacz ATX12V 1.1, który był projektowany z myślą o zasilaniu procesora i grafiki z linii +5V, a tu nagle trzeba go podpiąć do dwu-rzdeniowca... nie radzi sobie w wielu przypadkach. Przejściówka, przejściówką ale samej elektroniki już nie zmienisz ;] Już teraz widać, że Intel ostro wziął się po raz drugi za BTX i ciekaw jestem co zaprezentowali na IDF. Ogólnie można by powiedzieć, że specyfikacja SSI EPS12V jest wciągana w ramy ATX12V (widać to bardzo ładne na przykładzie ATX12V 2.2). 1606652[/snapback] zgadza sie... jednak wiesz nie mozna popadac w skrajnosci zeby zasilatorek uciagnal dwurdzeniowca musi miec troche poweru w sobie a rev 1.1 niestety zadko ktory ma bo to troche przestarzaly standard juz... co do standardu podejzewam ze zmieni sie wraz z wprowadzeniem na rynek nowych dwurdzeniowcow Intela o niskim wspolczynniku TDP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 A jak myslicie jaki w miare tani (jakies 200zł) trzeba by kupić żeby udźwignął to: Pentium 4 2.4 Abit IC7 GF 6600gt Leadteka 2x512 DDR400 Elixir Dwie nagrywarki (w tym jedna dvd) i dyski 40gb i 120gb Teraz mam Tracera MGB-400ATX i w dziale z kartami powiedzieli mi, że nie ma co się brać za tego GeForca z takim zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Z takim zasilaczem nie ma sensu brać się za cokolwiek. Huntkey HK 350AP ci starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) A co myslisz o tym Qooltecu: http://allegro.pl/show_item.php?item=61113977 ? Cena niższa niz za Huntkeya którego mi poleciłeś a w opisie sprzedawca napisał, że ich "zasilacze są efektem współpracy specjalistów firm Qoltec oraz Huntkey". Nie wkurzaj się, jeśli ten zasilacz jest do kitu, ale ja o zasiłkach nie mam zielonego pojęcia. Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez cskura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Przecież to lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Przecież to lipa. Czyli jednak HK-350AP. Jesteś pewien ze 350W wystarczy? Ponoć 660gt dużo potrzebuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Jest 2 razy mocniejszy niż te twoje wynalazki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) No to już wiem co kupować. Wielkie dzięki za pomoc i cierpliwość. Edit: Sorki, miałem już skonczyć ale dorwałem taką stronę na której mogę sprawdzić ile mo zestaw potrzebuje mocy ( http://www.jscustompcs.com/power_supply/Po...r.php?cmd=INTEL ). I wyszlo, że 339W. Czyli wystarczy ze doloze jeszcze ramu i zasilka 350W nie wystarczy. Może jednak lepiej kupić HuntKey HK-400AP ? To dobra zasiłka? co o niej myslisz? Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez cskura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziu Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 A podobno megabajt 350 wat jest słaby... http://allegro.pl/show_item.php?item=60603307 Zobaczcie co ten komputer ma pod maską, a potem spójrzcie lekko w góre :D Tak to jest megabajt... ;) Ten allegrowicz to jakiś kamikadze albo samobójca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 A podobno megabajt 350 wat jest słaby... 1609463[/snapback] Ano... kamikadze to mało powiedziane, ciekawe czy kręci kompa ;) :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 selekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 A ja sie zapytam wprost: czy zasilacze firmy Tracer są dobre? Chciał bym sobie kupic kartę graficzna sapphire Radeon 9800 SE i nie wiem czy ja zasili mój Codegen 300W? bardzo mi zalezy abyście jak najszybciej mi odpowiedzieli. POZDRAWIAM I LICZE NA WAS!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 A ja sie zapytam wprost: czy zasilacze firmy Tracer są dobre? Chciał bym sobie kupic kartę graficzna sapphire Radeon 9800 SE i nie wiem czy ja zasili mój Codegen 300W? bardzo mi zalezy abyście jak najszybciej mi odpowiedzieli. POZDRAWIAM I LICZE NA WAS!!! 1611605[/snapback] już lepiej wybierz Mode Com'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zen a jak myślisz czy 350W starczy na: Pentium 4 2.4 Abit IC7 GF 6600gt Leadteka 2x512 DDR400 Elixir (możliwe że dołożę jeszcze jedną kość) Dwie nagrywarki (w tym jedna dvd) dyski 40gb i 120gb dźwiękową Creative Live i zwykła k. sieciową. Mam kiepską obudowę, i wszystkie chłodzenie z BOXa, więc kręcić nic oprócz grafiki nie zamierzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 ja na 350 watach ciągne to co w podpisie. lecz czasami w grach mi sie zatnie. zalezy jakiej firmy masz zasiłke.jak codegen lub coś podebnego to nie wytrzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 zalezy jakiej firmy masz zasiłke.jak codegen lub coś podebnego to nie wytrzyma. Właśnie o to chodzi, że mam Tracera i chce go wymienić. Benito polecił mi HuntKey'a 350AP, nie byłem pewien czy 350W wystarczy. W innym temacie na forum przeczytałem że HK-350: pociagnie 450W. Benito to moze potwierdzic. Więc jeśli tak, się stanie i Benito to potwierdzi to kupię 350tkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Na pewno 450W nie pociągnie, ktoi ci takie bzdury nawtykał? 400-410W owszem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Na pewno 450W nie pociągnie, ktoi ci takie bzdury nawtykał? 400-410W owszem 1612717[/snapback] No takie bzdury to pisał Niemiec w temacie: "Jaki zasilacz do 200zł", ale widzę że już mu powiedziałeś że troched mija się z prawdą. Jeśli pociągnie do 400W to powinien mi wystarczyć, przyjdzie kaska to kupuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 ponowie pytanie czy jest gdzies mozliwosc dostania schematu zasilacza z podpisu albo podobnego modelu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...