Boxster Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Boxster jakiej firmy jest twój 6800Le i gdzie go kupiłeś?Leadtek od znajomego na Allegro, miał 10 szt. Pojechałem potestowałem i wybrałem... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Chodzi o uklady one bucza w trybie 3D. Hmmm mi tak "buczy" chociaz u mnie to jest bardziej syczenie kiedy procek/RAM zaczyna mocniej pracować (np. po odpaleniu prime'a)... i napewno nie jest to wentyl :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 nie chce zakladac nowego watku, wiec cichaczem sie zapytam : karta:Leadtek Winfast GeForce 6800 GT - jakie detonatory sa najbardziej optymalne ... - smart doctor dziala tez pod tym modelem GT( jesli tak bardzo bym prosil linka do niego) - jesli ktos ma ten model niech napisze jak wyglada z glosnoscia bede wdzieczny za pomoc, tylko prosze nie wyrzucajcie mi lenistwa, ale nie klikam z domu, a u mnie w netem ogolnie cienko, wiec szukanie jest bardzo meczace :cry: pozdrawiam Serdecznie chlopaki :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichelCat Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Co do buczenia i syczenia karty :) to myślałem, że moja z początku się pali, ale wygląda że to normalne zjawisko. Tak czy inaczej gaśnica pod biurkiem jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Witam. Mam kartę GF 6800 GT. Po zrobieniu sobie 3DMarka 03 zauważyłem że wynik testu pierwszego jest bardzo niski (185 - 190 fps) - czym jest to spowodowane? Dodam że reszta testów ma wyniki w normie - tak jak widze w necie na testach. Mam Bartona 2800+, 512 MB ramu (no-name, 1,5 rocznego), płyte Gigabyte na KT400, Chiefteca 360W, Windowsa XP SP2 i sterowniki 67.02 - format robiłem 3 dni temu. Dzięki za wszelkie porady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 6800 :( nie ma w hurtowni więc wziołem :) 6800GT Leadteka. Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór bo nieźle zainwestowałem w tą kartę. Karta pewnie będzie u mnie w tym tygodniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 6800 :( nie ma w hurtowni więc wziołem :) 6800GT Leadteka. Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór bo nieźle zainwestowałem w tą kartę.Zminiłem zamówinie czekam na 6800GT Leadteka. Pewnie będzie w tym tygodniu. Też będziesz męczył BIOS karty? Bo o ile pamiętam jesteś w tym dobry :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 6800 :( nie ma w hurtowni więc wziołem :) 6800GT Leadteka. Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór bo nieźle zainwestowałem w tą kartę.Zminiłem zamówinie czekam na 6800GT Leadteka. Pewnie będzie w tym tygodniu. Też będziesz męczył BIOS karty? Bo o ile pamiętam jesteś w tym dobry :). 8) To chyba wiadome. Jak rozpracuje 6800GT to nie będę miał również problemów z 6800U. Sadzę, że biosy od 6800 i 6800LE będą się tylko różniły tablicami pamięci więc i z tymi :D nie będę miał problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 6800 :( nie ma w hurtowni więc wziołem :) 6800GT Leadteka. Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór bo nieźle zainwestowałem w tą kartę.Zminiłem zamówinie czekam na 6800GT Leadteka. Pewnie będzie w tym tygodniu. To witam w klubie, tez dzis zamontowalem to cudo u siebie :wink: Roznica jest i to spora .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Ja tam jak swojego dostanę to od razu biore sie za :D mod na 6800Ultra, a jak karta to wytrzyma to na :twisted: 6800Ultra EXTREME. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel.26 Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Witam Lukas :) Mam karte gf 6800 Gt winfasta i kreci sie spokojnie 400 1100 Czyli ultra dalej nie kreco bo po co :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Witam Lukas :) Mam karte gf 6800 Gt winfasta i kreci sie spokojnie 400 1100 Czyli ultra dalej nie kreco bo po co :D Jasne - a po co w ogóle podkręcasz ?? Takie pitolenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 bo sa 2 rodzaje podkrecania:) 1 - zeby gry szybciej chodzily , a przy takiej karcie to i tak wszystko smiga 2- zeby wycisnac kazdy jeden punkt z marka itp - i to wlasnie luks robi , zreszta rewelacyjnie mu to idzie - poczytak jego postu o FX 5900 - tam byly guru od biosow itp , i pewnie ludzie z gf6800 tez bardzo duzo zyskaja dzieki niemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>Sentinel< Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Mam problem z odpaleniem demka Nfsu2 i Fify 2005 (całej gry) w rozdzielczości 1280/1024 na moim 6800: GAINWARD PowerPack! Ultra/2100 TV-DVI Golden Sample. W Nfs taka rozdziałka nie chce nawet w menu wskoczyća, w Fifie jest w menu ustawień, ale jak się gra to jest ciągle 1024/768. Mam monitor Samsunga 17 LCD Syncmaster 710T, z domyślną rozdziałką 1280/1024 i maksymalnym odświeżaniem 75Hz, używam sterów 66.93 ze strony Nvidii (na wcześniejszych jest to samo). Inne gry chodzą w 1280/1024, ale raczej słabo prócz Dooma (pisałem o tym wcześniej - testy Fraps'em strona 29, ale przeszło bez echa). W domu (teraz jestem na na studiach) Nfs na starym monitorze Sony Trinitron 100Hz odpalił sie w 1280, a Fifa tylko 1 raz, a póżniej już nie. Teraz na tym LCD jest nawet gorzej, bo Nfs nie idzie w wyższej rozdziałce :cry: . Zainstalowałem winde od nowa i nic. Zastanawiam się czy karta nie jest w jakiś sposób zwalona, karta jest stuprocentową dziewicą, nie modowanai i nie kręcona. PS nawet jak już wyłącze Vsync, czego nie lubie, to jest to samo, na domyślnych ustawieniach karty bez wygł. i anizo, też nie idzie. Proszę napiszcie co o tym sądzicie, będe wdzięczny szczególnie posiadaczom tego modelu. Z góry dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Dzis zrobilem male testy : Gf Leadtek 6800GT 350/1000 3DMark 2003 - 10818 3DMark 2005 - 4687 410/1200 3DMark 2003 - 12332 3DMark 2005 - 5413 430/1240 3DMark 2003 - 12646 3DMark 2005 - 5651 Tyle moge z mojej grafy stabilnie wycisnac :D Wiec nie jest zle :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Mój 6800GT :D jest już w drodze do Polski. :idea: Tylko jeszcze nie mam pomysłu na schłodznie go. Jak chłodzicie swoje Leadteki 6800GT :?: , czy to standartowe chłodzenie nadaje się do O/C. Wygląda dość masywnie i wydajnie ale jak jest w rzeczywistości :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Mój 6800GT :D jest już w drodze do Polski. :idea: Tylko jeszcze nie mam pomysłu na schłodznie go. Jak chłodzicie swoje Leadteki 6800GT :?: , czy to standartowe chłodzenie nadaje się do O/C. Wygląda dość masywnie i wydajnie ale jak jest w rzeczywistości :?: Ja krecilem na orginalnym chlodzeniu i temp nie przekracza 50 stopni, moze tylko troche szumi, ale cos za cos :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 beriam, mozesz podac jakies wyniki przeprowadzone frapsem w nowych grach(HL2, NFSU 2, Far Cry- moze nie takie nowe :wink: ) :?: . Jezeli ci sie bedzie chcialo to moze opiszesz nam swoje ogolne odczucia co do tej karty. Czy karta o tej wadze mocno siedzi w AGP? Nie ma strachu, ze "wypadnie" :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagber Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Pojawiły się na allegro karty MSI podobno z możliwością przerobienia, co o tym sądzicie, warto ryzykować? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35658017 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 No, jak MSI to brałbym w ciemno...na pełny 6800 na 99% się zmoduje. Ale nie widomo czy na GT też. *beriam*, wyniki spoko, mieć 12 kawałków w marku'03 to jest coś... że nie wspomne o 5600 w piatce. U mnie: '03: 10125pkt , '05: 4063pkt Ja juz myślę że na wiosnę przyszłego roku mojego LE zmieniam na 6800GT albo x800XT, mam taką umowę ze sklepem że oddaję kartę wycanieją ją i dopłacam różnicę. A zrobię tak dlatego, bo MoH_PA się troszku haczy, niestety.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Cześć. Miał ktoś z Was do czynienia z 6800 firmy GIGABYTE (to ten model z pasywnym chłodzeniem). Jak z modowaniem do 16,6 ? Pozdrawiam, Xero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Cześć. Miał ktoś z Was do czynienia z 6800 firmy GIGABYTE (to ten model z pasywnym chłodzeniem). Jak z modowaniem do 16,6 ? Pozdrawiam, Xero najpierw bedziesz musial zmodowac do 12/5 :lol: w pierwszym poscie, jest jakas recenzja tj karty, poczytaj :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 http://www.camino.pl/szukaj.php3?g=5 Leadtek 6800 za 1189zl z Vatem Leadtek 6800GT za 1651zl z Vatem Dzwoniłem do nich i potwierdzili cenę!!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 http://www.camino.pl/szukaj.php3?g=5 Leadtek 6800 za 1189zl z Vatem Leadtek 6800GT za 1651zl z Vatem Dzwoniłem do nich i potwierdzili cenę!!. Od pewnego czasu widac, że ceny Leadteków spadają - w różnych sklepach ale tu jest najtaniej. Pytanie tylko co to za sklep - ktoś tam już cos kupował :!: :?: :? PS Zastanawiam się czy lepiej zakupić 6600GT na AGP (gdy już się pojawi) + 512MB RAMu czy 6800 i zostać z 512MB ?? - jakieś pomysły :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lo_fi Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Chciałem się przywitać w klubie 68xx. Po wielkich bojach z Asusem 9950TD (FX5900 dla niewtajemniczonych), licznymi i nieudanymi próbami modyfikacji tego antymodowalnego biosu postanowiłem pójść w ślady guru wątku modyfikacji FX5900 luks__pl i przesiąść się na 6800 a dokładnie coby już mieć jak najmniej klopotów z modyfikacjami potoków i verteksów na 6800GT made by Gigabyte. Mój model to GV-N68T256DH. W/g zach. serwisów karta się dobrze kręci dużo powyżej ultry dzięki dużym radiatorom i heat-pipe'om - pożyjemy zobaczmy. Duża zaleta tej karty to jeszcze VIVO (nie licząc DOOM3 dorzucanej do pudełka) na którym mi zależalo bardziej niż na D3, a cena też w porzo 1700. Dziś za 2h instalka o popatrzymy co z tego będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Dusko zbite z GIGABYTEM. Niestety narazie nie ma i nie będzie. Zainwestowałem... Zamówiłem Leadteka 6800GT 256DDR :( Cholera, a juz myślałem że będe miał bezgłośna kartę... O ja głupi :( Pozdrawiam i czekam na kartę (do jutra tylko) x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 beriam, mozesz podac jakies wyniki przeprowadzone frapsem w nowych grach(HL2, NFSU 2, Far Cry- moze nie takie nowe :wink: ) :?: . Jezeli ci sie bedzie chcialo to moze opiszesz nam swoje ogolne odczucia co do tej karty. Czy karta o tej wadze mocno siedzi w AGP? Nie ma strachu, ze "wypadnie" :?: Badan, to raczej srednio, poniewaz nie mam zbytnio czasu ostatnio, taka praca :? Jesli chodzi o moje odczucia co do grafy, to same pozytywny i kilka malych negatywow): - Dobre chlodzenie ( w stresie temp. nie przekracza 55 stopni) - Duza :roll: - U mnie teraz gdy bede chcial wyjac ram to i grafe bede musial wydobyc :? - Wentylek smiga jak dziki bąk, wkurza mnie to, ale cos za cos (bede myslal o czym bardziej cichym) Jak juz ktos ciche chlodzonko sobie sprawi to niech automatycznie da cyne :!: - Dobrze chlodzone pamiatki - O/C masakryczne , przewyzszajace model wyzszy Czyli jednym slowem polecam i to goraco jesli ktos chce sobie sprawic GT :wink: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 W zasadzie jestem zdecydowany na Leadteka 6800GT. Boli mnie tylko jedno - dzis wywalamy na grafę te 1600 zeta a za 2-3 miechy będzie się chciało zamienić MoBo i kupka wielka - AGP BRAK. Zostajemy ze świetną kartą i problemem. Sprzedać? Hmm, jak za 1000 sie opchnie to cud. No bo kto kupi wtedy "agpowca". Nowych MoBo od Intela z AGP nie będzie, pod AMD też wszystko wali w kierunku PCI-E. Ostatnio pojawiły się pogłoski, że jednak nie będzie NF4 w wersji z AGP, a jesli juz to straci się sporo z wydajności ze względu na brak natywnego wsparcia przez ten chipset AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 *Hanu*, co ty pieprzysz?? Do dnia dzisiejszego mozna kupić Athlona na Slocie A i to nie za grosze, bo takowy Athlon kosztuje 70-120 PLN. Tak samo z płytami ze slotem A. Identycznie z Pentiumami II i III. A przecież te karty mają po 5 i wiecej lat. Tak że martwienie się że za 2 miechy nie dostaniesz mobo na AGP albo że karty AGP nikt nie bedzie chciał kupić.... stary, czy ty wiesz że w sklepie gdzie kupowałem GF6800 byłem...piątą (sic!) osobą od momontu wejścia tych kart na rynek, która taką kartę kupowała?? (a jest to spory sklep + hurtownia). Co to oznacza?? Ano że karta nie dotarła jeszcze pod strzechy i że czasy kiedy 6800 bedą za 1000 nadejdą najwcześniej za ROK, może dłużej.... Jeszcze rok temu karty Radeon 9700 były za 900 PLN, dzisiaj nowe kosztują ca. 550. A przecież 9700 ma ponad 3 lata, prawda?? Eh, jakbym był takim pesymistą jak ty to w ogóle nie kupowałbym sprzetu: bo niby po co, jak i tak stanieje?? kup lepiej książkę: zyskuje na wartości z czasem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem ( i na marginesie - kulturalniej proszę). Chodziło mi głownie o to, że kupując kartę pod AGP blokujesz sobie drogę do wymiany MoBo. PCI-E wali pełną parą, a tak się złożyło, że chciałem włąsnie wkroczyć w s939. Nawet zakładając, że kupię NF3 z AGP to przy chęci wymiany karty znów musze zmienić MoBo. I odwrotnie tak samo. Wydatki się zwiększają. Weż pod uwagę, że ludzie nie bardzo będą chętni za powiedzmy rok kupić uzywaną grafę pod AGP, gdy wszystkie MoBo co będą w sklepach pod PCI-E. Już dziś mam ogromne problemy ze sprzedażą R9700Pro, bo ludziska wolą za te 600-parę złotych kupić W SKLEPIE jakiegoś GF5700U czy R9600Pro/XT nie wiedząc o ile ten używany sprzęt jest wydajniejszy ( BTW -ma ktos ochotę :) ). A tu dojdzie jeszcze nie dość , że problemik jak opisany wyżej to jeszcze inny slot grafy. Zgodze się z tobą, że bardzo mało ludzi kupuje dziś karty rodziny 6800/X800, bo zwyczajnie na polskie warunki są drogie. Ale niestety w przypadku zmiany standardów złącz/formatów traci się sporo. Nie wiem czy pamiętasz czasy, gdy nagle wszedł standard ATX i co się działo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...