Skocz do zawartości
GuC!o^

RFactor

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw musze sciagnac ja i obadac wersje trial.

Czy do triala mozna zaladowac tego moda F1 ?

EDIT

Czy w tym modzie jezdzi sie tylko po necie czy jest jakis single z kariera/sezonem ?

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie sie ucze w podstawke rFactora z triala. Jak sie naucze to buy.

Narazie mnie gierka karze przepoteznie. Jak juz nie wykrece baczka na Nurburgringu to w okolicach 1:40 da sie osiagnac czasy(w 3 godziny ponad 20s urwalem bo za pierwszymi razami ponad 2 min :) )

Podejrzewam, ze po 2-3 dniach ponizej 1:30 spokojnie.

Pozniej mody F1 i 79`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kaeres można skręcać i hamować równocześnie, jednak to jest wyższa szkoła jazdy i trzeba długooooo ćwiczyć, kilka technik na to jest. To samo jest w GTR/GTL. A wszystko przez to, że nigdy nie lubiłeś wyścigów po torze :P tylko wrc [;

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

można skręcać i hamować równocześnie, jednak to jest wyższa szkoła jazdy i trzeba długooooo ćwiczyć, kilka technik na to jest. To samo jest w GTR/GTL.

Jest cos takiego jak trailbraking i chodzi oto, by opóźnić hamowanie i żbliżając sie do apexu powoli odpuszczać hamulec. ;) Tu oczywiście trzeba troche treningu, ale IMO jest to dość efektywna metoda.

Edytowane przez skorpio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

surix napisał(a):

Na takich ustawieniach jak ty bez problemu uzyskałem 1:43, jakiego masz seta? Standard czy jakiś z sieci?

Na domyślnym pomykam :)

EDIT> Ściągnąłem setup i wykręciłem 1:40. Zazwyczaj udaje mi się osiągnąć 1:41-1:43

Edytowane przez BigSpider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby komus sie rFactor spodobal - a w szczegolnosci mody PCC , F1 79 i F1 05 i chcialby zmierzyc sie z prawdziwymi kierowcami to zapraszam na http://www.prs.simracing.pl/ jest tam kalendarz i zwykle pare razy w tygodniu scigamy sie wieczorami. Wstep na treningi jest za free - ofc trzeba umiec jezdzic i miec kiere bo smigamy BEZ helpow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres napisał(a):

Sewer nawet automatycznego sprzegla nie mozna uzywac ?

Jasne ;) w rFactorze w modach porshe etc, trzeba zdejmować nogę z gazu przy zmianie sprzęgła ;) płynniejsze zmiany są, trudniej o spina. W GTR tego aż tak nie widać. Przyzwyczaisz się... chociaż Cobra do tej pory nie może chyba hehe (pozdro :) )

BigSpider masz dwa replay'e ode mnie mclarenem, na montrealu i nuerburg:

http://rapidshare.de/files/32010221/Montre...claren.Vcr.html

http://rapidshare.de/files/32010237/Nuerbu...claren.Vcr.html

Czasy 1:19:8xx i 1:36:3xx ... Narazie mclarenem, zaczynam jeździć ;) rekordy mam na renault/ferrari na nuerburg ~1:32....

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniasz w pliku znajdującym się w katalogu UserData, w swoim profilu. Tam masz pliki konfiguracyjny od każdego moda... nazwy są dekwatne do danego mod'a. Jest tam wpis odpowiedzialny za ilość exp.l Dasz sobie radę :P

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ja tez juz troszeczke pojezdzilem, no i co tu duzo mowic, dosyc trudno sie jezdzi (przynajmniej mi) po torze Nuerburg, nie znam go jeszcze dobrze, ciezko znalezc punkt hamowania na prostej start-meta.

Narazie wykrecilem czas 1.48, ale cwicze. Ogolnie to rzadko sie zdarza abym przrejechal czysto pelne okrazenie. Caly czas mowie o bolidzie BMW-Sauber 2006 (setup defaultowy).

Pomimo tych trudnosci frajda jest nieziemska:)

Klika pytan:

-Jezdzicie z wlaczonym TC (standard w F1), jak tak to na jakim ustawieniu?

-Czy ktos ma problem z wychodzeniem z gry, u mnie pojawia sie czarny ekran i zwiecha. Gdy proboje zabic proces tez zwiecha.

-Czy da sie gdzies uaktywnic pokazywanie , na ktorym biegu przejechac zakret (przydatne gdy sie nie zna toru) ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ostatnie przydatne tylko podczas pierwszych 5-10 okrazen.

W podstawke jezdzilem moze z 2 godz.

Zalatw sobie mod CDTP albo demko F1 `79 - od nich dopiero zaczyna sie zabawa.

Ja narazie jezdze z wlaczonym TC.

Jak opanuje hamowanie to dopiero pozniej bede opanowywal gaz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres napisał(a):

Ja narazie jezdze z wlaczonym TC.

Jak opanuje hamowanie to dopiero pozniej bede opanowywal gaz.

Podstawowy blad ! Odrazu trzeba wsio wylaczyc bo sie potem przyzwyczajasz do helpow i bez jest sie trudniej nauczyc ! Pozatym kto slyszal zeby w 79 roku w F1 bylo Traction control ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi