Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 na stronie rFactora jest do pobrania jakas wersja. Jest to trial. Po zaplaceniu dostane jakis kod odblokowujacy cala gre ? Ona cos malo zajmuje (niecale 700MB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Dokładnie tak. Dostajesz kod :). Zapraszam na http://prs.simracing.pl/forum/showthread.php?t=2652 już Sewer podawał, jest akcja zbiorcza :) przy 20 osobach mamy 20% zniżki już jest ponad 30... także się zapisuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Najpierw musze sciagnac ja i obadac wersje trial. Czy do triala mozna zaladowac tego moda F1 ? EDIT Czy w tym modzie jezdzi sie tylko po necie czy jest jakis single z kariera/sezonem ? Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Popieram pytanie i jakie opcje są zablokowane i czy mozna swobodnie scigać się na necie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Tylko w pelnej wersji ten mod :> W demie jest dostepny za to jeden tor GP i BMW Sauber zrobiony przez ISI (zaden mod). Pisalem juz wczesniej, ale nie czytacie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Mod F1 79 do rFactora - wyszlo juz demo . Polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 fajne screeny ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Sam mod - wlasciwie narazie demo- jest juz do pobrania http://www.rfactorcentral.com/series_detail.cfm?ID=F1%201979 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Powiem jedno mod jest niesamowity, ta gra jest 100x lepsza od toci3 a co ja przyrównuje :-P :lol: i zaj..... trzęsie przy 250km/h POLECAM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Narazie sie ucze w podstawke rFactora z triala. Jak sie naucze to buy. Narazie mnie gierka karze przepoteznie. Jak juz nie wykrece baczka na Nurburgringu to w okolicach 1:40 da sie osiagnac czasy(w 3 godziny ponad 20s urwalem bo za pierwszymi razami ponad 2 min :) ) Podejrzewam, ze po 2-3 dniach ponizej 1:30 spokojnie. Pozniej mody F1 i 79` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Tutaj screeny z CTDP F1 2005, DX9, AAx2, AFx4, detale high ale nie da się przy tych ustawieniach na 5900XT grać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Moze ktos zmierzy sie z Nordschleife ? tor do pobrania na http://www.rfactorcentral.com/detail.cfm?ID=Nordschleife Edytowane 2 Września 2006 przez Sewer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Ja jeszcze muszę potrenować. Jeżeli chodzi o zawieszenie kamery w bolidzie (widok za kierownicą), to bardziej mi pasowało w trybie domyślnym F1 w rFactor niż w CTDP F1 2005 (jak dla mnie za nisko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Przecież kamerę możesz zmieniać (; wystarczy do controls wjechać i ustawić guziki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 No juz sie powoli rozgrywam. Pojalem pierwsze prawidlowoscie w grze. Nie nalezy hamowalac i skrecac rownoczesnie (podobnie zreszta jak w RBR na ktoryn sie wychowalem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 No tak, dopiero teraz zauwazylem, że jest opcja do ustawienia wysokości siedzenia :) Gierka wymiata, jednak jeszcze nie nauczyłem się dobrze jeździć. Może za 2 dni spróbuję po necie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) @Kaeres można skręcać i hamować równocześnie, jednak to jest wyższa szkoła jazdy i trzeba długooooo ćwiczyć, kilka technik na to jest. To samo jest w GTR/GTL. A wszystko przez to, że nigdy nie lubiłeś wyścigów po torze :P tylko wrc [; Edytowane 3 Września 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Dzisiaj troszkę potrenowałem na ustawieniach: TC - Low AClutch - ON AShift - ON Mój czas w CDTP F1 2005 natrasie Nuerburg to 1:44. Jak z czasami u Was? Chciałbym porównać i mniej więcej zoriętować się ile mogę jeszcze poprawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Na takich ustawieniach jak ty bez problemu uzyskałem 1:43, jakiego masz seta? Standard czy jakiś z sieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpio Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) można skręcać i hamować równocześnie, jednak to jest wyższa szkoła jazdy i trzeba długooooo ćwiczyć, kilka technik na to jest. To samo jest w GTR/GTL. Jest cos takiego jak trailbraking i chodzi oto, by opóźnić hamowanie i żbliżając sie do apexu powoli odpuszczać hamulec. ;) Tu oczywiście trzeba troche treningu, ale IMO jest to dość efektywna metoda. Edytowane 3 Września 2006 przez skorpio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Na takich ustawieniach jak ty bez problemu uzyskałem 1:43, jakiego masz seta? Standard czy jakiś z sieci? Na domyślnym pomykam :) EDIT> Ściągnąłem setup i wykręciłem 1:40. Zazwyczaj udaje mi się osiągnąć 1:41-1:43 Edytowane 3 Września 2006 przez BigSpider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Jakby komus sie rFactor spodobal - a w szczegolnosci mody PCC , F1 79 i F1 05 i chcialby zmierzyc sie z prawdziwymi kierowcami to zapraszam na http://www.prs.simracing.pl/ jest tam kalendarz i zwykle pare razy w tygodniu scigamy sie wieczorami. Wstep na treningi jest za free - ofc trzeba umiec jezdzic i miec kiere bo smigamy BEZ helpow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Sewer nawet automatycznego sprzegla nie mozna uzywac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Sewer nawet automatycznego sprzegla nie mozna uzywac ?Jasne ;) w rFactorze w modach porshe etc, trzeba zdejmować nogę z gazu przy zmianie sprzęgła ;) płynniejsze zmiany są, trudniej o spina. W GTR tego aż tak nie widać. Przyzwyczaisz się... chociaż Cobra do tej pory nie może chyba hehe (pozdro :) ) BigSpider masz dwa replay'e ode mnie mclarenem, na montrealu i nuerburg: http://rapidshare.de/files/32010221/Montre...claren.Vcr.html http://rapidshare.de/files/32010237/Nuerbu...claren.Vcr.html Czasy 1:19:8xx i 1:36:3xx ... Narazie mclarenem, zaczynam jeździć ;) rekordy mam na renault/ferrari na nuerburg ~1:32.... Edytowane 5 Września 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Jakies pkt doswiadczenia trzeba miec na lepsze bolidy. Bede musial odblokowac bo jezdze jakims zwlokiem, ktorym nie mozna ponizej 1:45 zrobic na nurburgu:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Zmieniasz w pliku znajdującym się w katalogu UserData, w swoim profilu. Tam masz pliki konfiguracyjny od każdego moda... nazwy są dekwatne do danego mod'a. Jest tam wpis odpowiedzialny za ilość exp.l Dasz sobie radę :P Edytowane 5 Września 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 BTW : zeby zachecic do scigania w lidze admini PRS zrobili filmik: SIMRACING.avi zachecam do zassania i obejrzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Ok, ja tez juz troszeczke pojezdzilem, no i co tu duzo mowic, dosyc trudno sie jezdzi (przynajmniej mi) po torze Nuerburg, nie znam go jeszcze dobrze, ciezko znalezc punkt hamowania na prostej start-meta. Narazie wykrecilem czas 1.48, ale cwicze. Ogolnie to rzadko sie zdarza abym przrejechal czysto pelne okrazenie. Caly czas mowie o bolidzie BMW-Sauber 2006 (setup defaultowy). Pomimo tych trudnosci frajda jest nieziemska:) Klika pytan: -Jezdzicie z wlaczonym TC (standard w F1), jak tak to na jakim ustawieniu? -Czy ktos ma problem z wychodzeniem z gry, u mnie pojawia sie czarny ekran i zwiecha. Gdy proboje zabic proces tez zwiecha. -Czy da sie gdzies uaktywnic pokazywanie , na ktorym biegu przejechac zakret (przydatne gdy sie nie zna toru) ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 To ostatnie przydatne tylko podczas pierwszych 5-10 okrazen. W podstawke jezdzilem moze z 2 godz. Zalatw sobie mod CDTP albo demko F1 `79 - od nich dopiero zaczyna sie zabawa. Ja narazie jezdze z wlaczonym TC. Jak opanuje hamowanie to dopiero pozniej bede opanowywal gaz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Ja narazie jezdze z wlaczonym TC. Jak opanuje hamowanie to dopiero pozniej bede opanowywal gaz. Podstawowy blad ! Odrazu trzeba wsio wylaczyc bo sie potem przyzwyczajasz do helpow i bez jest sie trudniej nauczyc ! Pozatym kto slyszal zeby w 79 roku w F1 bylo Traction control ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...