Fahtrin Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Moje wymagania: - niski profil (jak w laptopie) - jak najcichsza - przewodowa - dosyć tania Co polecacie? Co myślicie o czymś takim: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72252751 ? Edytowane 26 Listopada 2005 przez Fahtrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) odradzam a polecam: http://allegro.pl/show_item.php?item=74318815 http://allegro.pl/show_item.php?item=74063885 http://allegro.pl/show_item.php?item=73221432 a jakbyś zdobył wiecej kasy to oczywiscie najlepszym wyborem bedzie logitech ultrax flat :) Edytowane 26 Listopada 2005 przez sigard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Zerknij sobie: Logitech UltraX Flat Keyboard zerknij.. ale zwroc tez uwage na negatywne komentarze (neutralne) Mam Logitecha UltraX Flat jednak zastanwiam sie nad btc 6300 gdyz produkt Logitecha jest cichy ale tylko po na jakies 2 godziny po umyciu :) BTC 6100 wypadla bardzo ladnie w testach link - ciekaw wiec jestem jak sie to ma do blizniaczej 6300.. Moze sie ktos z nia spotkal ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Patricko Widocznie trafila Ci sie jakas wyjatkowo dobra sztuka. Trzeba tez rozwazyc kwestie czy cicho znaczy cicho czy bezszelestnie jak ma to miejsce w niektorych laptopach. mnie farba z obudowy wytarla sie ponizej prawych klawiszy od znaczku windowsa do ctrl'a. Schodza takze litereki A S D Z, spacja swieci na czarno ;) Nie mowie ze jest do bani - wrecz przeciwnie - szukam jedynie substytutu rownie dobrego a jednoczesnie cichszego i bardziej miekkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Ja mam BTC 6300CL (podświetlona na niebiesko) i mogę powiedzieć że jest lepsza od ultrax flata którego miałem wcześniej. Ma jepszy klik, klawisze nie wydają tak tragicznego dźwięku przy przejechaniu po nich ręką ;) ma więcej klawiszy multimedialnych, i lepsze nożki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 lepsza i droższa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 A ten 6300CL ma gumowe przyciski czy jakiś plastik przezroczysty? Bo na zdjęciach wygląda jak gumiak :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 przeżroczyste przyciski dużo fajniejsze w dotyku :) i z powodku koloru nawet gdyby się ścierały to i tak by tego widać nie było :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L00Kass Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Tylko omijajcie tego Tracera szerokim łukiem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72252751 dziadostwo, ciężkie, klawisze zaczęły ciężko chodzić a przy tym wydawać dziwne jęki. Poza tym klawisze stawiają opór gdy nie trafisz paluchem w środek klawisza :D Ktoś może mieć inne zdanie ale wystarczyły 2 miesiące naparzania w NHL i klawiatura do kosza. Polecam tego logitecha, http://sklep.benchmark.pl/pelny_8977.html niby to samo ale logitech :) sama radość z używania/klikania/grania .peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Czy to jest to samo co ten odradzany na wszelkie sposoby Tracer z Allegro: http://sklep.benchmark.pl/pelny_13765.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Imo tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr4 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ja tam od paru miechow uzywam Logitech Ultra Flat X i szczerze polecam ta klawiaturke... pisze sie po prostu miodzio... nie mam do niej zadnych zastrzezen... Jednak co firma to firma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Akurat BTC ma chyba większe doświadczenie w prodkucji klawiatur... jak już mówiłem pisałem na ultrax flacie i teraz piszę na BTC 6300CL. BTC wydaję się być bardziej dopracowana, klawisze chodzą pewniej, przyjemniej i gdy pociągniesz po nich ręką nie klekoczą żałośnie ;) W Logitechu po półrocznym użytkowaniu spacja się wyślizgała a srebrna farba uległa wytarciu pod nadgarstkiem, o 6300CL się nie wypowiem bo mam ją dopiero miesiąc ale wygląda na to że ma lepszą farbę (klawisze mają inną fakturę dzięki której się nie wycierają. BTC ma przyjemniejszy plastki w dotyku i (subiektywnie) ładniejszą stylistykę. BTC ma również więcej przycisków multimedialnych i stabilniej leży na biurku (w szybkich grach jest to ważne) Jak dla mnie największym minusem BTC w stosunku do Logitecha jest to że nie można jej rozkręcić bez utraty gwarancji, a flata można. Ale w zamian dostajemy otwory prez które wylatuje woda w przypadku zalania keyboarda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ja mam BTC 6100C. Nie jest zła i może spokojnie konkurować z UltraX, ale bezsprzecznie najcichszą klwiaturą do peceta o profilu notebookowym jest diNovo. Niestety ta cena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Hmmmm zaskakuje mnie to wasze wycieranie farby. Mam logitecha juz od roku i zadnych uszczerbkow na klawie. A z tego co widac po forum troszke z niej kozystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Szorstkość naskórka, sposób pisania, szybkość pisania (w tym długość paznokci, bo dłuższymi się częściej zahacza a więc rysuje/zdrapuje), odczyn pH potu, częstość mycia rąk i tak dalej i tak dalej. Kilka dupereli zbiera się na taką a nie inną intensywność zużywania klawiatur. Faktem jest jednak, że niektóre metody znakowania klawiszy są trwalsze od pozostałych - najczęściej się spotyka jakies malowane lub nanoszone inną metodą na powierzchnię klawisza. Teoretycznie najlepszą metodą byłoby "wtapianie" napisu w plastik klawisza, tak jak to ma miejsce w niektórych "normalnych" klawiaturach - przynajmniej na moje niefachowe oko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 nie wiem jak ludzie korzystają z tych klawiatur że im się cokolwiek ściera... Ja w firmie większość klawiatur mam "sampli" różnych marek począwszy od revoltec'a/microsoftu/logitecha skończywszy na no-name... i troszę się w nie klepie co dzień a jeszcze nikt nie mówił że mu się coś "zmazało" ... Może trzeba zacząć dodawać instrukcje obsługi do klawiatury i zamieszczać informacje dotyczące sposobu użycia coś w stylu " pisać opuszkami, nie szorować po płycie chodnikowej, nie piaskować etc :D " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Taka zasadnicza sprawa poruszana wielokrotnie nie tylko na tym forum: Nie macałeś to się nie wypowiadaj!!! Tak się składa że używałem ultrax flata od pół roku (w sumie to 7 miesięcy) i w pewnym miejscu jest duże na około 1cm przetarcie a spacja świeci się jak psu jajca ;] to że niemalowane klawiatury się wycierają to wiem ale jednak srebrna farba u logitecha i hp wyciera się całkiem szybko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiulka Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Polecam Creativa albo Manty wszystkie są dobre http://sklep.team-pentagram.pl/search.php?cat=26&client=1 ;) lub http://www.idg.pl/news/85176.html ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Szczerze mowiac to nigdy bym nie kupil nic Manty... jakos nie mam kompletnie zaufania do ich produktow. Kojarza mi sie z najtansza tandeta, jaka tylko moze byc. Juz wolabym zaryzykowac Tracera chyba. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Kupiłem dziś Logitecha UltraX Media USB i tak samo jak poprzednik na PS2 blokuje się funkcja klawisza ALT przy jednoczesnym naciśnięciu strzałki w lewo, np używanie nitro w NFSie (wiem, że można użyć innych klawiszy, ale sam fakt mnie denerwuje ;) ) Nie włącza się już speaker na płycie tylko blokuje się. Moje pytanie do posiadaczy BTC 6300, czy u Was występuje taki problem? Jaki jest bufor? I jak jest ze spacją, blokuje? Mam możliwość wymiany jeszcze na coś innego bądź zwrotu, więc proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Kupiłem dziś Logitecha UltraX Media USB i tak samo jak poprzednik na PS2 blokuje się funkcja klawisza ALT przy jednoczesnym naciśnięciu strzałki w lewo, np używanie nitro w NFSie (wiem, że można użyć innych klawiszy, ale sam fakt mnie denerwuje ;) ) Nie włącza się już speaker na płycie tylko blokuje się. Moje pytanie do posiadaczy BTC 6300, czy u Was występuje taki problem? Jaki jest bufor? I jak jest ze spacją, blokuje? Mam możliwość wymiany jeszcze na coś innego bądź zwrotu, więc proszę o szybką odpowiedź. Nie gram w NFS na klawiaturze :) ale na dniach zainstaluje, sprawdze i napisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Nie gram w NFS na klawiaturze :) ale na dniach zainstaluje, sprawdze i napiszeNa dniach ^^ Jutro muszę to wiedzieć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobbit Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Cro, ja posiadam BTC 6300 i wprawdzie działa ona dobrze w NFS (kombinacja strzałki + alt działa ok), jednakże blokuje się w trakcie używania shift + kombinacji WASD, co ma znaczenie w wielu fpsach... jest to jednak jedyna wada jaką zauważyłem w tej klawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 6300CL nie blokuje się przy używaniu shift + WSAD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Miał ktoś styczność z czymś takim? http://www.logitech-sklep.pl/local/produkt/22936 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Miał ktoś styczność z czymś takim? http://www.logitech-sklep.pl/local/produkt/22936 ? Macałem ją :) Klik normalny. Wygląd nieszczególny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 @Cro Ja nie miałem, ale jak dla mnie to zbędne bajery, już wolę UltraX-a :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 @Cro Ja nie miałem, ale jak dla mnie to zbędne bajery, już wolę UltraX-a :-) kumpel ma ultra-x i powiem tak - za 20zl bym jej nie kupil. jak dla mnie beznadziejne klawisze, nieprzyjemnie sie ich odtyka itp :unsure: takie śliskie są ... fuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
610 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Co sadzicie o Genius Slimstar ( http://www.geniusnet.com.tw/product/product-1.asp?pdtno=516 )? Wyglada na moj gust bardzo przyjemnie. Z marka tez mam dobre doswiadczenia. Milym dodatkiem wydaje sie keyboard stand, czyli mozliwosc postawienia klawiatury pionowo na czas uzytowkowania biurka do innych celow. Cena: ~70 pln. Ewentualnie co innego polecacie? Moje wymagania: profil laptopowy, cicha, duzy enter, typowy uklad klawiszy (tj. wydzielone bloki ze strzalkami, klawiatura numeryczne etc. - zadnych tam udziwnien) chetnie srebrna, czarna, lub srebrno-czarna:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...