Skocz do zawartości
van_graaham

Ilu z was tak naprawde przeczytalo regulamin od deski/deski.

Czytales regulamin forum tweak.pl?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czytales regulamin forum tweak.pl?

• TAK
      33
    • NIE
      15
    • pobieznie
      27
    • a po co?w jakim celu?
      4
    • mam zamiar przeczytac.
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Przed momentem zauwazylem temat z zapytaniem jaka jest kara za skopiowanie avatarka.

Ludzie.Ilu z was moze nawet nie w czasie rejestracji ale pozniej rzucilo chociaz okiem na regulamin?

Przyznam szczerze ze ja regulaminu nie czytalem ale zerknalem przez moment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed momentem zauwazylem temat z zapytaniem jaka jest kara za skopiowanie avatarka.

Ludzie.Ilu z was moze nawet nie w czasie rejestracji ale pozniej rzucilo chociaz okiem na regulamin?

Graham to Ty :?: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytalem tylko pobierznie.

aczkolwiek od prawie 2,5 roku jestem tu na forum regularnie, znam zasady, nie buntuje sie....

jak bym mial jakeis watpliwosci to bym szukal w reglaminie, pozniej ewentualnie temat zakladal.... to chyba logiczne zachowanie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do czytania regulaminow (ale takze licencji itp), to po pewnym czasie popada sie w taka rutyne, jak podczas instalacji czegos:

Next, next, next, next, FINISH i zainstalowane. :)

O ile pamietam (2 lata to kawal czasu), to przy rejestracji na forum jest taki dosc sredni kawalek tekstu i do wyboru:

- mam mniej niz 13 lat

- mam 13 lat lub wieciej

Zaloze sie, ze 99% ludzi kliknelo 2 opcje bez czytania tego tekstu. Nie czarujmy sie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie rejestrowalem, nie czytalem calosci.

Siedzialem wczesniej troche jako "gosc", a to wystarczylo zeby zauwazyc co mozna, a co nie.

Tak samo bylo po zmianie regulaminu. Siedzac prawie codziennie mozna zauwazyc co, i jak sie zmienia. Nie trzeba do tego specjalnie czytac regulaminu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie rejestrowalem, nie czytalem calosci.

Siedzialem wczesniej troche jako "gosc", a to wystarczylo zeby zauwazyc co mozna, a co nie.

Tak samo bylo po zmianie regulaminu. Siedzac prawie codziennie mozna zauwazyc co, i jak sie zmienia. Nie trzeba do tego specjalnie czytac regulaminu.

Ciekawe za co są Twoje punkty kary... bo z nich wynika ze jednak nie zauwazyłeś "...co mozna, a co nie.", polecam regulamin :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznaje sie, nie czytalem regulaminu ani innych zasad. Po paru pierwszych tygodniach na forum bylem jakby widzem.

Podpatrywalem czego nie wolno, a czego nie.

I jakos tak wyszlo ze juz jestem tutaj jakis czas i ani jednego pkt. nie zlapalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bardzo rozumiem?tak to ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

graham, a nie powinieneś bardziej postępować w myśl regulaminu, niż o nim gadać :?:

Historia się zaczyna powtarzać. Czy ciągle musisz być w centrum zamieszania. Następny topik w Twoim wydaniu pewnie będzie jeszcze "ciekawszy". Nie możesz normalnie funkcjonować na forum :?: Pisz, zadawaj pytania, odpowiadaj na nie. Byle z sensem. Ale Ty ciągle starasz się robić za gwiazdę sezonu. Oby gwiazda ta nie okazała się po raz kolejny spadającą.

BTW, ile czasu Ci zabrało wyhaczenie pierwszych punktów od ostatniego pojawienia się na firmamencie :?: Niecałe dwa tygodnie. Ech, szkoda słów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przeczytałem regulamin i wiec na co mniej wiecej moge sobie pozwolić a na co nie :D A co mnie najwiecej wkurza to zaśmiecanie forum i tu wychodzi kto czyta regulamin bo jesli ktos zakłada topic "jaki zestaw za x zł?" mimo iż taki temat "Zestawy komputerowe" jest przyklejony to widomo że terść regulaminu ma w [gluteus maximus]. Tak samo jest szukaniem inforamcji na forum lepiej zalożyć nowy temat i pytać o to co już było ok sto razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

graham, a nie powinieneś bardziej postępować w myśl regulaminu, niż o nim gadać :?:

Historia się zaczyna powtarzać. Czy ciągle musisz być w centrum zamieszania. Następny topik w Twoim wydaniu pewnie będzie jeszcze "ciekawszy". Nie możesz normalnie funkcjonować na forum :?: Pisz, zadawaj pytania, odpowiadaj na nie. Byle z sensem. Ale Ty ciągle starasz się robić za gwiazdę sezonu. Oby gwiazda ta nie okazała się po raz kolejny spadającą.

BTW, ile czasu Ci zabrało wyhaczenie pierwszych punktów od ostatniego pojawienia się na firmamencie :?: Niecałe dwa tygodnie. Ech, szkoda słów.

Zla interpretacja ale dobrze.Odniosles zamierzony efekt.Nie bede juz pisywal na forum.Bede jedynie wchodzil i czytal topicki.

Dzieki i papatki.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bardzo rozumiem?tak to ja.

Chodziło mi o to czy van_graaham = Graham

PS. Mogliby cię kiedyś odbanować :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak wogule to po co czytać regulamin, którego wg prawnika mojej firmy nawet niektórzy moderatorzy nie przestrzegają? poza tym po co czytać i przestrzegać czegoś co ktoś sobie zmienia nie pytając userów o zdanie? jak ktoś zmienia regulamin po zarajestrowaniu się jakichś użytkowników i ma on inne brzmienie niż ten który akceptowali w trakcie rejestracji to zupełnie nie ma prawnego obowiązku przestrzegania tego czegoś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytalem tylko pobierznie.

aczkolwiek od prawie 2,5 roku jestem tu na forum regularnie, znam zasady, nie buntuje sie....

jak bym mial jakeis watpliwosci to bym szukal w reglaminie, pozniej ewentualnie temat zakladal.... to chyba logiczne zachowanie ?

jw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak wogule to po co czytać regulamin, którego wg prawnika mojej firmy nawet niektórzy moderatorzy nie przestrzegają? poza tym po co czytać i przestrzegać czegoś co ktoś sobie zmienia nie pytając userów o zdanie? jak ktoś zmienia regulamin po zarajestrowaniu się jakichś użytkowników i ma on inne brzmienie niż ten który akceptowali w trakcie rejestracji to zupełnie nie ma prawnego obowiązku przestrzegania tego czegoś :)

Jakbyś nie zauważył korzystasz z cudzej własności a nie państwowej.

Poza tym raczej nie pytasz raczej gości czy możesz sobie wstawić nową szafę do domu. Zasady ustalamy my. Nie jesteś u siebie.

Co do zmiany regulaminu to został rozesłany mail informacyjny do wszystkich użytkowników. Jak ci się regulamin nie podoba to możesz opuścić to forum w każdej chwili. Droga wolna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ParanoiK ma 100% racji. Poza tym:

KAŻDORAZOWE, CZYNNE SKORZYSTANIE Z FORUM OZNACZA AKCEPTACJĘ TEGO REGULAMINU.
To powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.

Jeżeli chodzi o mnie, to po zarejestrowaniu się na forum na początku czytałem tematy, które mnie zainteresowały. Po jakimś czasie zacząłem uczestniczyć na forum. Regulamin przeczytałem w czasie rejestracji. Następnie, po każdorazowej zmianie regulaminu studiowałem go. Chyba dobrze to robiłem, dlatego że do tej pory nie miałem żadnych punktów karnych i nikt nie miał do mnie żadnych pretensji dotyczących mojego postępowania. Często pomagam nowym userom w ten sposób, że piszę do nich na gg lub na pm, żeby w tym temacie skasowali jedna z dwóch takich samych wypowiedzi, bo inaczej dostaną pkt. karne.

Szkoda że jest jeszcze sporo userów, którzy nie czytają regulaminu i tworzą kolejne, powielane tematy. Wystarczy chwilę poszukać i można znaleźć odpowiedź na swój problem itp.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi