PITer Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 a nie daloby sie tak sprowadzic Ultra-D z cena ponizej 500 zeta ? 1371290[/snapback] To kup SLI-DR a ja od Ciebie odkupie dodatki takie jak panel,mostek i.t.p za 50zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Pojawiła się konkurecyjna aukcja SLI-DR, ale tym razem w cenie 520 zł Co się dzieje! Szok cenowy! :razz: Ten pękaty kartonik wygląda bosko... orgazm! :oops: Edit: ------ Co do w/w aukcji już dostałem maila, cyt.: "To jest pełny zastaw ze wszystkimi kabelkami itd. Gwarancji mogę udzielić jedynie rozruchowej. Zestaw jest nowy, nieużywany w oryginalnym opakowaniu. Pozdrawiam" Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez Boxster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 a ja kupilem na alegro tego sli-dr u Undertakera ,paczka będzie w czwartek umnie:) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Modował ktoś Ultre do SLI ?? Ja zrobiłem już drugie podejście i nic :cry: Ołówkiem nie poszło, a po lakierze mobo nie wstaje ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 nie dostalem dzis plyty :( mam nadzieje ze jutro bedzie i zloze wszystko przed piatkiem ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Hej szczesliwi posiadacze DFI na NF4, wlasnie przeczytalem newsa ze pojawily sie memorki OCZ dedykowane dla Waszysch plyt :) 625 DDR 3-4-4-10 przy 2.85v ... co to sie porobilo :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Hej szczesliwi posiadacze DFI na NF4, wlasnie przeczytalem newsa ze pojawily sie memorki OCZ dedykowane dla Waszysch plyt :) 625 DDR 3-4-4-10 przy 2.85v ... co to sie porobilo :wink: 1373277[/snapback] czyli bez rewelki ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 blue zdaj relację jak będziesz miał mobo z allegro..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 paka przyszła z dfi lp sli-dr ....mnóstwo bajerów!! wczoraj wplacilem pieniazki (ja mieszkam na GórnymSląsku) wyslalem skan z dowodem wplaty i dzis o 12 listonosz i przyniósł paczkę ze Szczecina!! SUPER!! pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Mnie DFI zaczyna już wnerwiać delikatnie mówiąc :/ Mam to samo co wampir sam siebie dogonić nie mogę :/ Chodziło sobie PI na 2754MHz bez zająknięcia teraz temp mam średnio mniejszą o 5stC i „4 litery” nie chce chodzić na 2754MHz wywala od razu, a co ciekawe jak zabootujem na 2754MHz i ColockGen-em będę jechał w dół to dojechałem do 2,5GHz i tak dalej wywal PI na samym początku… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 a ja mam 2 pytania odnosnie tej plyty: 1. czy istnieje jakis nowszy, lepszy bios do niej ? jak tak to moze ktos dac linka ? 2. domyslnie ona dziala jako pci-e 16x , czy 2x 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 teges , jak wol pisze zeby czytac faq na 1 stroni a tam wszystki pisze o biosach itd i nawet stronka jest podana ... a ja dalej nie mam plytki od PCP :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Mnie DFI zaczyna już wnerwiać delikatnie mówiąc :/ Mam to samo co wampir sam siebie dogonić nie mogę :/ Chodziło sobie PI na 2754MHz bez zająknięcia teraz temp mam średnio mniejszą o 5stC i „4 litery” nie chce chodzić na 2754MHz wywala od razu, a co ciekawe jak zabootujem na 2754MHz i ColockGen-em będę jechał w dół to dojechałem do 2,5GHz i tak dalej wywal PI na samym początku… 1373453[/snapback] moze jakis wicher na mem dobrze zrobi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 moze jakis wicher na mem dobrze zrobi? 1373549[/snapback] Może byś mi wyjaśnił co miałeś na myśli ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 @Mardok: A jak wygladaja temperatury na reszcie czujnikow? (Chipset, PWM IC) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 moze jakis wicher na mem dobrze zrobi? 1373549[/snapback] za pewne chodzilo mu o to zeby pusciles jakis wentyl na pamieci na 5V :-) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) @themOn: NF4: 38stC PW: 39stC @Blue: Tylko że ja mam 120x120 @ 12v na memkach od początku a pisałem o tym chyba już ze 10 razy… Zresztą co memki mają do gadania jak na 9x306 (166) maja 250MHz a na co dzień biegają na 8x331 (166) 265MHz. Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 jak wam sie podoba takie chlodzonko NF4 ?? Dodam że chipset ma około 44 stopnie - a na oryginalnym coolerku 42 (napięcie 1,6V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Podoba sie bardzo :), tylko mniemam ze te 44C to sa bez zadnego wiatraka ? Gdzie taki radiatorek trafiles ? Zna ktos moze granice stabilnosci chipsetu (przy jakiej mniej wiecej temp) ? U mnie chipset ma 48-52 na org coolerku przy 1500 RPMach wiatraczka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) "Zna ktos moze granice stabilnosci chipsetu (przy jakiej mniej wiecej temp) ?" 55stC są już szopki na 60stC zwiecha od razu… Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Wiat pierwszy raz przeczytałem cały temat i powie ze faktycznie za wiele to sie nie moge dowiedzieć (zrozumieć). Podobnie mam problem z starym biosem dotyczacy sata itp. Nie ma pomysłu jaki bios by był najlepszy ? Ps czy hynixsy d - 43 lubia sie z ta płyta bo mam takie co chodziły ~500 Mhz a teraz ledwo 420 Mhz :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 @Wrobsipl Ja mam hynixy, bios od producenta 3/10 ,na innych tez mi hynixy nielazily za dobrze. Na 3/10 bootowalem winde przy 275mhz na ramy, 270mhz nawet bylo memtest stable (ale restart pozniej juz nie, magia). Aktualnie 260Mhz cas 2.5-3-4-10 3.2v. Z sata zadnych problemow niemam, dysk samsunga 120gb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 RaV[666] pamiątki chodzą ci na codzien z takim napieciem czy tylko okazjonalnie na benche. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 a ja mam pytanie po co w dfi sli-dr w tym panelu co umieszcza sie go tam gdzie napedy 5.25 dano wyjscie SATA bez zasilania??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 @Nierealny, nacodzien 3.1-3.2v. dawalem juz do 3.5v ale niewidzialem postepow :) @Blue Sam mam zamiar kupic panel aerocoola bo posiada chyba wszelkie mozliwe wejscia wyjscia, tez ma 2 wyjscia SATA i tez bez zasilania :) moze w tym idiotyzmie jest jakas metoda ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) Pytanko z innej beczki... Czy ktos zadal sobie trud sprawdzenia kilku spraw... Wraz z biosem 3.10p mamy dostepnego memtesta 1.55 ktory dobrze rozpoznaje NF4 i mozna sobie odczytac. I teraz przykladzik... 333x8x166 kiedys na starym biosie dawalo na pamieci 266, a obecnie w memtescie mozna przeczytac 277. Bandwitch pamieci podawany w memtescie dla 266 keidys(co nie bylo widoczne) jest porownywalny z 277(ktore widac teraz). Przygladal tez sie ktos dzielnikom w biosie ? 5/6 0.9 0.75 etc ? Ja kiedys liczylem (333x5)/6=277.5(5/6 to odpowiednik 166) skad zatem w clockgenie i wszedzie 266 etc ?? Moe mi to ktos wyjasnic ? Chyba przeoczylem podstawowa lekcje z A64 czy cus... @Yotomeczek Super masz tego malucha...jutro chyba sam cos podobnego zrobie...mam podobne malenstwo...ten wyjec mnie wlasnie wykancza... :( Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Zulusman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Sam mam zamiar kupic panel aerocoola bo posiada chyba wszelkie mozliwe wejscia wyjscia, tez ma 2 wyjscia SATA i tez bez zasilania :) moze w tym idiotyzmie jest jakas metoda ... 1374577[/snapback] hmm... a moze po prostu zasilanie idzie z zasilacza? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Niebardzo kminie o co ci w tej wypowiedzi oraz w tym shocie chodzilo :) Tak zasilanie idzie z zasilacza, ale chodzi o to ze na tych PANELACH do zatok 5.25 w komputerze, niema WYJSC zasilania, wiec podlaczam dysk SATA fajno ,ale niemam mu jak podlaczyc zasilania chyba ze zdejme scianke boczna i wyciagne kabel zasilajacy prosto z kompa co czyni calkowitym bezsensem posiadanie wyjscia na panelu (z zalozenia poto zebym wlasnie niemusial rozbebeszac kompa). ... ? Jakbys jeszcze niewiedzial o co nam chodzi to tak wyglada przykladowy panel (ten ktorym ja jestem zainteresowany) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 a widziales kiedys w komputerze wtyk z zasilacza okragly z 4`ma bolcami ?? Wlasnie taki widze na fotce z podpisem POWER...Z zasilacza, ale osobnego, dolaczonego do dysku zew. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Przecież panel służy do podłaczania urządzeń zewnętrznych, a te zkolei mają swoje własne zasilacze wiec nie wiem w czym problem widzicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...