Skocz do zawartości
wunat

Komputerowe zestawy 2.1 / 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli możesz odsunąć biurko od ściany o co najmniej metr w kierunku środka pokoju (trzeba zwiększyć dystans do kolumn)

Przecież nie mówie o odsuwaniu biurka i stawianiu tego na nim ;d;d;d Poza tym są różne pokoje i to co w jednym jest niewykonalne w innym przejdzie bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież nie mówie o odsuwaniu biurka i stawianiu tego na nim ;d;d;d Poza tym są różne pokoje i to co w jednym jest niewykonalne w innym przejdzie bez problemu.

OK wiem o co Ci chodzi.

Tak tylko gwoli ścisłości: odsunięcie biurka i postawienie kolumn na nim jest bez sensu - dystans do uszu będzie identyczny. Chodziło mi o postawienie kolumn na standach nie daleko ściany (niższych od biurka) i przesunięcie biurka (co jest wymuszone) do środka pokoju (z ekranem) aby głowa słuchacza i kolumny tworzyły trójkąt równoboczny o bokach minimum 160 cm a dystans oczu do monitora nie był większy niż ~70 cm.

Ciekaw jestem czy na 10 kupujących SOLO7 choć jeden ma prawidłowo je ustawione bo obraz :

Dołączona grafika

pokazuje jak nie należy ich ustawiać.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem czy na 10 kupujących SOLO7 choć jeden ma prawidłowo je ustawione bo obraz :

pokazuje jak nie należy ich ustawiać.

Tak to trzeba podkreślić są zdecydowanie za blisko siebie ,fotkę dałem nie jako przykład do naśladowania przy ustawieniu ale dlatego że pokazuje proporcje wymiarów względem monitora :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to trzeba podkreślić są zdecydowanie za blisko siebie ,fotkę dałem nie jako przykład do naśladowania przy ustawieniu ale dlatego że pokazuje proporcje wymiarów względem monitora :wink: .

Nie no - gabaryty ogromne :wink: Ten monitor to chyba 17" (rozkalibrowany jak diabli bo biały jest żółty :wink: a nie wierzę w tak "dziwne" ustawienie punktu bieli w aparacie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam właśnie przed wczoraj dołączyłem do grona posiadaczy Creative Progamer G500 :-P

i muszę powiedzieć że jestem z nich zadowolony był to dobry wybór :) jak na razie nie było z nimi żadnych problemów i od pukać oby tak dalej grają na karcie Creative Sund Blaster X-FI Platinum Fatal1ty champion series. za nim je kupiłem trochę sie naczytałem jakie mają plusy to chyba każdy wie

mieszkam we własnym domu nie w bloku więc problemów z sąsiadami nie będzie nawet jak głośno się słucha :-P dla wielu osób one podobno padają zaraz po za kupie lub po kilku dniach myślę że faktycznie mogą być jakieś wadliwe partie ich lub też od razu po zakupie ktoś je katuje ;/ ile wlezie co jest trochę przesadą gdyż każdy sprzęt za nim dobrze dotrze musi sobie pograć z kilka godzin na spokojnie :) i przetestuje je w sobotę na imprezce domowej :-P więc ja na razie słucham sobie ich na 3 kreski i styka spokojnie za jakiś czas sobie pogram głośniej B-) sub jest lekko ciepły ale to dopiero po 4 godzinach słuchania więc ok jest wszystko głośniki czują się jak ryba w wodzie w Muzyce Techno/Trance/Hous .Sub ładnie chodzi na 3 kreskach gra wystarczająco jak dla mnie nawet jak cicho się słucha muzyki pracuje bardzo nisko ma ładny basik choć mógł by być według mnie ciut bardziej miękki ale nie jest źle kwestia przyzwyczajenia przesiadki z 3400 intrigue :) i to chyba tyle o nich na razie co mogę powiedzieć B-) pozdrówka i polecam ten zestaw .

7-04-2008 EDIT

Plusy:Jakość dźwięku,moc suba(na prawdę ładnie mruczy schodzi bardzo nisko w grach i filmach robi wrażenie miałem okazje słuchać kilku innych zestawów w tej cenie 5.1 nie wymienie ich nazwy żebym nie wyszedł na tego co swoje chwali a inne są "B" :wink: ale sub w G500 najlepiej mruczy jeśli wchodzi o bass jest poteżny ,ładny wygląd,zajmują mało miejsca na biurku,odpinane kable,możliwość przedłużenia kabli,możliwość montarzu na ścianie,dobry i funkcjonalny pilot, zestaw dobrze spisują się w filmach grach oraz Muzyce takiej jak:Techno/Trance/Hous.

Minusy:cena,jest to typ głośników do grania w gry oraz oglądania filmów do muzyki procz takich gatunków jak wyżej wymieniłem nadaje się średnio więc raczej bym odradzał ten zestaw do słuchania Muzyki na tym lub jako zestaw uniwersalny do wszystkiego,kolejny minus za krótkie kable od przednich statelitek oraz centralnego głośnika,Po wyłączeniu głośników z sieci kasują się ustawienia w pilocie,Satelitki wykonane z plastiku,kolejny minus to taki że do max 3 kresek głosu zwiększa się głośność suba dalej już pogłaśniając głośniej grają tylko satelitki natomiast głośność subufera nie zwiększa się ,trochę przy krótki kabel muzyczny do podłączenia

głośników suba do karty muzycznej jeśli sub stoji z prawej strony biurka ok jest ale jeśli z prawej strony biurka stoji stacja dysków a sub postawimy z lewej to kabel jest za krótki żeby sub wystarczająco odsunać od biurka żeby wylatujące powietrze z otworów bass reflex nie biło w biurko.

Edytowane przez Zwolnij daj na luzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak kupiłem sobie SOLO-6c.....

"witam!!!

przepraszam ale towar ten na dzień dzisiejszy nie jest dostępny, o

dostępności towaru poinformujemy Pana"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solo6C są już na ich "liście bestsellerów". Może to jakiś wirtualny sprzęt, którego nie są w stanie sprowadzić.

Znalazłem Teufele na Allegro, o których wcześniej pisałem; na razie model 7.1, więc niezła cena :-|

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=3...82+wys%C5%82any.

---

Pytałem gościa od tej aukcji i napisał, że będzie jeszcze dostępny model Teufel Concept E Magnum Power Edition 5.1 (srebrny - 850 zł, czarny - 950 zł).

Dołączył foty (nie wiem czy w zestawie czarnym będą stojaki, ale raczej nie):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na stronie u producenta szare kosztują 149,00 euro (ok. 530zł), czarne 169,00 euro (ok. 600zł), a Concept G 7.1 269,00 euro (ok. 950zł), haracz za ściągnięcie do PL bierze niezły :>

Ktoś pisał na innym forum, że Teufel zleca składanie sprzętu firmom Harman/Kardon i Bose!

"Miarodajne" łubu-dubu testy suba przy pomocy butelki: :D

http://pl.youtube.com/watch?v=uvNkZWT6SIw

http://pl.youtube.com/watch?v=PUeoKhsUQFM

http://pl.youtube.com/watch?v=QTjRFJcmvZk

http://pl.youtube.com/watch?v=J5aQIoTZ19c

http://pl.youtube.com/watch?v=VkrlR_Yj1Js

ps. Nie zależy mi na reklamie i sprzedaży tego sprzętu, szukam tylko jakichś alternatyw :>

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak kupiłem sobie SOLO-6c.....

"witam!!!

przepraszam ale towar ten na dzień dzisiejszy nie jest dostępny, o

dostępności towaru poinformujemy Pana"

Kurde szkoda, też miałem na nie ochotę. W sumie zastanawiałem się czy brać od razu Solo4c, czy poczekać te 2 tygodnie i kupić jednak 6, a tutaj [gluteus maximus]. Przypuszczam, że czwórki mają taką samą dostępność, więc jednak czekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Witam!!!

Nam również zależy na tym aby solo6c znalazło się jak najszybciej w naszym

magazynie, przecież leży to w naszym interesie.

Nasz dostawca robi co może aby je sprowadzić dla nas.

Jakie modele z serii pro interesują Pana.

Serdecznie pozdrawiam.

INER.... POLSKA"

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, a ja znalazłem sklep, w którym w piątek/poniedziałek będzie dostawa solo-5c (~215pln) i solo-7c (~325pln). Jeszcze jutro będzie ostateczne potwierdzenie i zamawiam piątki - zobaczymy co z tego wyniknie, jutro dam dokładniejsze info...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kupiłem piątki tutaj. Według zapewnień sprzedawcy to na pewno jest wersja C z pilotem - zobaczymy, czekam na przesyłkę. Oprócz tego są jeszcze Solo-7 - we wcześniejszych rozmowach sprzedawca mówił, że oba typy to wersje z pilotem, mimo wszystko lepiej się dopytać, chociaż imho cena w porównaniu do tej z Intermaxu wybaczałaby taką możliwość, że pilota niet (o ile rzeczywiście go nie byłoby). Tak jak wcześniej pisałem, głośniki mają być jutro/poniedziałek w sklepie, więc tylko czekać na kuriera... ^_^

Edytowane przez KHOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kupiłem piątki tutaj. Według zapewnień sprzedawcy to na pewno jest wersja C z pilotem - zobaczymy, czekam na przesyłkę. Oprócz tego są jeszcze Solo-7 - we wcześniejszych rozmowach sprzedawca mówił, że oba typy to wersje z pilotem, mimo wszystko lepiej się dopytać, chociaż imho cena w porównaniu do tej z Intermaxu wybaczałaby taką możliwość, że pilota niet (o ile rzeczywiście go nie byłoby). Tak jak wcześniej pisałem, głośniki mają być jutro/poniedziałek w sklepie, więc tylko czekać na kuriera... ^_^

Solo 5 to chyba najciekawszy model z całej czwórki. Solo 4 = bezbasie .... Solo 7 = prawdopodobnie zero przestrzeni biorąc pod uwagę zastosowanie jako głośniki do bliskiego odsłuchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solo 6 będzie najbardziej optymalny :wink: .

Hmmm .... bo ja wiem ... KRK RP6 przy odsłuchu z odległości 80-90 cm (bok trójkąta równobocznego) miały nieco gorszą przestrzeń niż KRK RP5 ... choć RP6 więcej basu miały - tak więc coś za coś. Nie warto kupować skrajnych konstrukcji ( Solo 4 i Solo 7 ). Solo 5 i Solo 6 są już optymalne ... moim zdaniem idealniej spisywać się powinny Solo 5 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hussar V3000

Key Specifications

Power output: 2x 30W

Freguency Response 65-20K(+-3db)

Nominal Impedance 8 ohms

Weight

32.00Kg

Dołączona grafika

Prawda że ładne :) chyba wybiorę się na wycieczke za granice :D bo w Polsce to normalnie PRL :lol2: niedostępne .

Edytowane przez Zwolnij daj na luzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hussar V3000

Key Specifications

Power output: 2x 30W

Freguency Response 65-20K(+-3db)

Nominal Impedance 8 ohms

Weight

32.00Kg

Prawda że ładne :) chyba wybiorę się na wycieczke za granice :D bo w Polsce to normalnie PRL :lol2: niedostępne .

Są ekstremalnie ładne. Wypada dodać że lewa i prawa kolumna będzie grała identycznie podczas gdy w modelach mających wzmacniacz i zasilacz w jednej z kolumn zawsze występuje pewna różnica w brzmieniu między "satelitami".

ps. jeśli potencjometr jest cyfrowy to już w ogóle super - będzie idealny balans od niewielkich głośności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poniższej stronce jest sporo zestawów głośnikowych do kompa do obadania :wink: .

http://detail.zol.com.cn/price_search.php?.../83/832673.html

Po wejściu do galerii danego głośnika klikać z prawej strony na dole na chińskie napisy+>> tam są dalsze fotki :wink: .

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi