Zingeer Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) Witam, przymierzam się do zakupu mam nadzieje lepszych głośników. Upatrzyłem sobie: http://www.itemaudio...b.html?sef=hcfp Swans T200B Szukam czegoś dobrego ale może być takze 5.1 w tej cenie (~3300) do komputera. Głośniki używane będą głównie do muzyki elektronicznej, ambientowej (ale także inne gatunki), filmowej, i czasem gier. Edytowane 27 Lutego 2013 przez Zingeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akszon Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Hej, przyszły mi głośniki modecom MC-MHF60U, podłączyłem wszystko, włączyłem muzę i ... grają b. cicho ;( mają moc 2x 15W + 30W, więc powinny być głośne, ustawiłem wszystko na maxa i są dość głośno, ale to taka głośność porównywalna do połowy maxa na przeciętnym tv. moje poprzednie, małe, plastikowe, głośniczki creativa 5W i mały bas, grały ze 3x głośniej, dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Jaka karta dźwiękowa ? Na ile ustawiony suwak głośniki w mikserze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akszon Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 sprawdzałem na laptopie na razie, samsung 350v5c, wszystko na maxa dałem, gdzie się tylko dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avarbs Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Witam użytkowników :). Szukam głośników 5.1 do Grania (RPG, FPS, RTS, Wyśicgówki), czasem oglądania filmów (dynamiczne, akcja, przygodówki) oraz słuchania muzyki (wszelakie typy)... główny narzut stawiałbym na muzykę i na przyzwoite efekty w grach. Filmy wystarczy to co będzie. -do głośników przyda się pilot (przewodowy najlepiej z możliwością regulacji głośności i ew. basu + wyjście słuchawkowe) -chciałbym, aby bass w subwooferze był mocny (potrafił dudnić po podkręceniu gałki), a łagodny gdy potrzebujemy go w filmy akcji, muzykę itp... -głośny (wystarczająco) -Czarny (może być plastik) design (mogą być elementy kolorowe) -Jeżeli możliwe to chciałbym zamocować głośnik centralny na monitorze (jak kamerkę, tzn. uchwyty) -maskowanie i zabezpieczenia głośników) zamknąłbym to w przystępnej cenie do 350-400 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeker89 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 Witam. Razem z dziewczyną wyjechaliśmy do Anglii zabierając ze sobą 2 laptopy i po jakimś czasie poważnie zatęskniliśmy za muzyką. Sam chętnie obadałbym sprawę, ale asortyment wygląda tu bardzo licho, w grę wchodzi tylko zamówienie przez internet, a w takim przypadku wolałbym rozglądać się już za jakimiś konkretnymi modelami. - cena +- 100 zł - cel naczelny: muzyka (głównie rock i jego pochodne, ale też sporo innych brzmień) - niewielki rozmiar (planujemy dalsze podróże, więc coś co zmieści się do dużej walizki. wiem zresztą, że w tej cenie ciężko o coś sporych wymiarów :D) - niekoniecznie głośne, ale też nieprzesadnie ciche :) - słyszalny, aczkolwiek nieprzesterowany bass Taki low-end, ale ze względu na wymiary myślę, że nie powinno być jakoś strasznie mizernie :) Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 Możesz spojrzeć na genius sp-hf800a, minus taki że są dość duże, ewentualnie słabsze genius sp-hf500a 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iDaft Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Ja bym raczej radził dozbierać drugie tyle i wtedy zacząć się rozglądać np. za Geniusami SP-HF1800A. Sam je mam i reprodukcję wysokich, jak i średnich tonów uważam za dobrą. Wysokim brakuje może ciut finezji, jednak mi nie jest ona zbytnio potrzebna. Warto też dodać, iż najlepiej się ich słucha z większych odległości, więc raczej na większe biurka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Ja bym raczej radził dozbierać drugie tyle i wtedy zacząć się rozglądać np. za Geniusami SP-HF1800A. Sam je mam i reprodukcję wysokich, jak i średnich tonów uważam za dobrą. Wysokim brakuje może ciut finezji, jednak mi nie jest ona zbytnio potrzebna. Warto też dodać, iż najlepiej się ich słucha z większych odległości, więc raczej na większe biurka. Wg ciebie SP-HF1800A mają niewielkie rozmiary w sam raz do walizki? Powodzenia. Możesz spojrzeć na genius sp-hf800a, minus taki że są dość duże, ewentualnie słabsze genius sp-hf500a Ze strony geniusa warto jeszcze przyjrzeć się sp-hf360b. Jak na swoje niewielkie rozmiary grają naprawdę przyjemnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iDaft Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Nie, ale ja napisałem to jako bonus, autor posta ma przecież mniejy budżet. Chociaż ja jednego w plecaku przemyciłem, a co dopiero w walizce. :) Małe to T20 - naprawdę, za te 100 zł masz dużo lepszy dźwięk. Tąpnięte z HTC One S za pomocą Tapatalk 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Nie wiem w jakim sklepie masz t20 za 100zł ale bardzo chciałbym namiary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iDaft Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 To taki czepliwy jesteś? To chyba normalne, że chodziło o 100zł więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Małe to T20 - naprawdę, za te 100 zł masz dużo lepszy dźwięk. Wcale nie widać żeby chodziło o 100zł więcej, po prostu źle napisałeś albo nie wiedziałeś w obu przypadkach mógłbys się przynajmniej głupio nie tłumaczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iDaft Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 To w takim razie przepraszam, z mojej perspektywy ewidentnie nie miałem na myśli tej ceny. To, że mogłem dopisać "więcej", to już inna historia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcho Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Witam Szukam 2.1 z fajnym basem do 500PLN nowy lub używany, (ma zastąpić wzmacniacz Pioneer A337 + monitory Pioneer + JBL Sub 178) - przeznaczenie - film, muzyka (różna). - pokój 11m2 - dzwięk - Audigy 2 ZS Moje typy: EDIFIER C2XD EDIFIER C3 Harman Kardon Soundsticks III (podobają się żonie ) EDIFIER S330D Logitech z-2300 LOGITECH Z623 2.0 odpada. Który z nich byście polecili? Może jest jakiś zestaw który pominąłem, a który jest wart polecenia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Czemu zmieniasz? Szczerze Logiszumy ani HK nie zagrają jakos nadzwyczajnie (Edifierów nie slyszalem) Imho jak masz jako takiego wzmaka i suba to za 500zł szukaj lepszych monitorów. A nie pchaj sie w komputerowe 2.1, bo to juz krok w stecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcho Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 HeatheN, zgadzam się z Tobą - to krok wstecz. Ale sprzęt który wymieniłem wcześniej już cieszy ucho kogoś innego. Dlaczego zmieniam? Prozaicznie... z braku miejsca. Zmieniły się troszkę priorytety Stąd zamysł na 2.1. 2.0 nie zapewnią mi basu który dla mnie jest ważny (film, dubstep). Wracając do samych kolumn Pioneera to były S-J200 które grały pięknym środkiem i górą, brakowało tonów niskich - ale nie taka ich rola - stąd JBL SUB 178. Co do Edifiera to zbierają bardzo pochlebne opinie. O logitechu... jest bas i tylko bas, jest dla mnie ważny, ale ma być słyszalny wtedy gdy trzeba i nie może być natarczywy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) W takim wypadku nie masz się co zastanawiać. Do takiego metrażu, dla maniaka basu tylko Logitech z-2300 Edifier nie wiem jak gra. Ale wooferek ~30W tej wielkości mnie nie przekonuje Edytowane 10 Października 2013 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcho Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Z5500 jest poza zasięgiem - budżet max 550 PLN. Z kolei w Z2300 podobno satelitki nie wyrabiają przy tym subie - nie wiem ile w tym prawdy. W cenie używanego z2300 można mieć nowego z623. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Z5500 uzywke...moze poluj na okazje. Nieraz mozna kupic je w czesciach osobno (dekoder+woofer+satelity) Tak qmpel sobie skompletował uzywany zestaw za 500zł:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Dlaczego zmieniam? Prozaicznie... z braku miejsca. To zastanów się czy lepszym rozwiązaniem nie są słuchawki. Bas z kolumn musi mieć przestrzeń żeby grać, a wsadzenie wielkiego suba do małego pokoiku sprawi że bas będzie "grał ścianami" dwa pokoje dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcho Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 @HeatheN - zawsze to jakiś pomysł @KHOT, słuchaweczki są na wyposażeniu Pioneer SE - M390 spisują się bardzo dobrze. Z tym małym pokojem i dużym subem... Przez ostatnie 3 lata grał JBL sub 138, nie jest to mały sprzęt, owszem, bas słychać było "2 pokoje dalej" ale to co najlepsze zostawało u mnie Wiem, że żaden zestaw 2.1 nie dorówna dobremu stereo, ale muszę iść na kompromis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcho Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Miał być 2.1, a będzie ampli KD + mniejszy sub aktywny + mniejsze monitory. Kompromisu nie znalazłem Pozdrawiam i dziękuję za Wasze wypowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Potrzebuje głośniczków do około 1k pln bo obecne się spaliły, czy jest waro szukać z5500 ? Edytowane 31 Października 2013 przez Viperus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Pilnie potrzebuję jakiegoś taniego zestawu 2.1. Docelowo zostanie on zastąpiony amplitunerem i porządnymi głośnikami, ale to najszybciej za rok :/ Do tego czasu muszę jakieś przejściowe rozwiązanie znaleźć. Pierdziawek wbudowanych w TV (LG 50PA5500) nie da się słuchać. Głośniki będą wykorzystywane głównie do filmów (~75% czasu) i gier z X360/PS4 (~25% czasu). Muzyki na tym raczej nie będę odtwarzać. Po krótkim rekonesansie znalazłem takie modele: - Modecom MC-MSF50 (~180zł) - Microlab FC-330 (~250zł) - Modecom MC-MHF60U (~270zł) Który z tych modeli najlepiej sprawdzi się w moich zastosowaniach? Ewentualnie jaki inny model w podobnym budżecie polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Potrzebuje głośniczków do około 1k pln bo obecne się spaliły, czy jest waro szukać z5500 ? Zależy od wrażliwości Twojego ucha. Nieźle grają w kinie domowym i w grach OK. Ale ci już średnio wyczuleni (bardziej hobbyści audio) mówią że to g. nie gra i szukają taniego amplitunera + zestawu drewnianych kolumienek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiegoPL Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Witam! Szukam głośników 2.1 lub 5.1 do około 300zł. Potrzebuję bassy więc 2.0 nie wchodzą w grę! Chcę na tych głośnikach słuchać muzyki. Oczekuję też by głośniki grały lepiej niż moje creativy t3100. Kartę dźwiękową mam zintegrowaną w płytę Asrock H81M-DGS Link do mojej płyty głównej http://www.asrock.com/mb/Intel/H81M-DGS/index.pl.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiegoPL Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 Nikt nic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 Obawiam się że w tej cenie to wszystko mniej lub więcej pierdziawki. Stąd brak porad pewnie. Z pierdziawek lubiłem zawsze Creative za wysokie i średnie tony albo Logitech za lepsze niskie (Creative strasznie dudniący) i ciepły środek. Połączenie wszystkich cech to dopiero gdzieś za dwa razy wyższą kwotę się zaczyna. Rzuć okiem na Microlaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 http://www.agito.pl/glosniki-modecom-mc-mhf60u-60-677951.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...