bartezjusz Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 http://www.audiostereo.pl/Przyzwoite_glosn...ompa_22626.html poczytajcie co pisza ludzie w temacie o z-2300 0.o z liny która podałes nic nie wynika ani nikt nie porównywał itp pipcą tylko w kołko o "pierdziawach komp" i nic wiecej ani 1 sensownej wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 z liny która podałes nic nie wynika ani nikt nie porównywał itp pipcą tylko w kołko o "pierdziawach komp" i nic wiecej ani 1 sensownej wypowiedzi hehe uroki internetu ;p dostajesz wszystko oprocz tego o co prosisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 mnie to akurat do niczego nie potrzebne :wink: ale widze maniera na wypowiadanie sie o rzeczach który only sie na necie na fotce widziało tyczy sie nie tylko tego forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imalas Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Skad wiesz o tych membranach? Odp. Jeśli nie jesteś "monojęzyczny" to najlepiej skocz na fora " za wielką wódą"! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Niestety nic nie znalazlem, mimo tego ze szukalem dosyc dlugo. Moze raczylbys podac link? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniana Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Wie może ktoś gdzie można w Warszawie posłuchać Logów z-2300? Niedawno byłem w Mm i stały sobie w pudle, w Saturnie w Jankach też nie są wystawione. Wie ktoś może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Ja bym dorzucił stówke do Z-3 ... Taaa, jasne... jakbym miał stówkę na zbyciu to bym się nie zastanawiał <_< Czekam na dostawę w proline, bo mają najtańsze w kraku. A jak widać nawet 30zł ma dla mnie znaczenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) to spojrzcie na to http://www.behardware.com/art/imprimer/493/ (zobaczcie na ostatnia tabele hmm alteci vs4121 sa 4 hmmm ktore Z3 ? :) przed altecami i za nimi duzooo drozsze glosniki) , jak czytam reviews na zagranicznych serwisach to sie altecami vs4121 zachwycaja na tomshardware tez :) ja juz je zamowilem pozdro Edytowane 20 Listopada 2005 przez RauloS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deka2 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 ...to jak będziesz je już miał .. to podziel się wrażeniami :) Jak masz możliwość to porównaj z innymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) doszly wczoraj niemoge sie nimi nacieszyc graja cudownie widzialem Logitech X-230 , MT partita ,Media Tech MT338 Valkyrie 2.1,Creative Inspire™ T5900 5.1 retail , Creative Inspire™ T3000 2.1 retail i zadne sie nie rownaja do tych altecow , jakiz gleboki maja bass no sa niewiarygodne, graja czysto pieknie , subwoofer jest bardzo duzy kazdy kumpel jak do mnie przychodzi odrazu zwraca na niego uwage(takiego duzego jescze nie widzilem :) ) ... naprawde glebia basu jest niesamwita , wygladaja bardzo ladnie nie tak jak na tamtym zdjeciu co podalem linka sa ciemniejsze duzo ladniejsze niz na zdjeciach , narazie na nich slucham muzyki i goladam filmy(swietne sa efekty) nie gralem na nich jescze, naprawde sa swietne , dalaczona do nich byla przejsciowka dzieki czemu podlaczylem je pod tv i moge pod konsole naprawde POLECAM Edytowane 23 Listopada 2005 przez RauloS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) Ludzie pomozcie!!! kupilem wlasnie Z-5500 i caly czas slychac z suba jakies ruskie radio!!! puszczaja jakies techno, ale wiekszosc czasu cos tam gadaja, regulacja glosnosci nic nie pomaga, nawet jak dam na maksa , to radio nadal odbiera:( niezaleznie od glosnosci. mieszkam poza miastem, na odludziu, wiec nie wiem skad takie zaklucenia?? to moje pierwsze 'komputerowe' glosniki, bo dotychczas to uzytkowalem poprostu zwykle duze drewniane kolumny, podlaczone do roznych wzmacniaczy, np przerobione ze starych radii samochodowych unitra, i spisywalo sie do wysmienicie, zero poglosow, czysty dzwiek , solidne basy. Zero porownania do komputerowych zestawow co widzialem u qmpli. Te logitechy to kupilem tylko z mysla o Dolby i DTS w filmach. Wszedzie w necie je tak zachwalaja, ale te radio to kompletna porazka, przeciez tego nie da sie uzytkowac, w tle jest tylko : lup, lup, lup, jakies ruskie disco polo:( moze w srodku trzeba cos tam zaekranowac?? niewiem, moze folia aluminiowa tego calego suba obkleje??? czekam na sugestie, z gory dzieki!!1 [das edit] jeszcze mam pytanie do posiadaczy z-5500. Czy na tym panelu do regulacji, mieliscie naklejona folie ochronna na wyswietlaczu i tej czarnej czesci z przyciskami?? bo wydaje mi sie ze powinna byc. Przynajmniej na innym sprzecie logitech takie folie nakleja. Ja na swoim panelu mialem odciski palcow, i ta czarna czesc ma male ryski, wokol przyciskow, tak jakby juz ktos to wczesniej uzywal. Ale moge sie mylic oczywiscie. W kazdym razie czy powinna byc tam ta folia czy nie? Edytowane 24 Listopada 2005 przez freddy9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 @freddy9 Już nie pamiętam czy u mnie była folia na panelu ale skoro na twoim są ślady użytkowania to możliwe, że stały wcześniej rozstawione w sklepie. Ustawiłeś suba daleko od innych urządzeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 ale wszystko inne bylo zapakowane w torebki foliowe. Ten panel tez byl zapakowany w torebke, chodzi mi tylko o taka folie co zwykle producenci naklejaja na wrazliwych na zarysowania elementach. Np. na ladowarce myszki logitecha mam taka folie, na klawiaturze logitecha tez. Wszystko pachnialo swiezoscia, moze te odciski to z fabryki, jak pakuja. Ten czarny blyszczacy plastiki jest na to bardzo podatny. Sub nie stoi blisko zadnego sprzetu elektronicznego , jakies metr od monitora. Podloga drewniana, sciany drewniane, jedynie dach mam z metalu, sprobuje go moze troche poprzesuwac ale chyba to nic nie da. Bo nawet ten sygnal co odbiera to raz jest glosniejszy a raz cichszy, i nieraz wogole stacja sie zmienia. Z tego co znalazlem w necie, to problem odbierania ruskiego radia (fale AM) wystepuje tylko w europie, w Stanach nie. Tylko ze najgorsze ze nigdzie nie znalazlem zadnego rozwiazania na to. A fakty sa takie ze w zadnym innym wzmaku, telewizorze, nie mam tego efektu, tylko te logitechy.. Jesli by tylko moznabylo znalesc przyczyne zaklocen, np. zasilacz wewnatrz suba, to moznaby uzyc innego zasilacza zewnetrznego, innej firmy. A moze wystarczy ten logitechowy wyniesc na zewnatrz, oddalic od wzmacniacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) dzwonilem wlasnie na infolinie logitecha i pan mi powiedzial ze nie powinno byc zadnych zaklocen, z jakichs stacji radiowych, i to jest wada i zebym reklamowal u sprzedawcy. Tylko teraz pytanie, co robic? w necie polskim i za granica jest pelno tego typu problemow, zaklocenia ze stacji radiowych, wiec sklep mi je wymieni i bede mial to samo..:( czy ktos mial taki przypadek ze to byl wadliwy egzemplarz i po wymianie było dobrze?? jeszcze mam taka mozliwosc ze poprostu zwroce towar, oddadza mi pieniadze. Przynajmniej tak pisza w regulaminie, jesli towar nie nosi sladow używalnosc. Bo z tym ruskim radiem to przeciez totalna porazka!! bez sensu takie glosniki, THX.. smiechu warte :( -------------------update------------------------------------------- z tego co sie dowiedzialem to te zaklocenia sa powodowane przez jakas duza syberyjska rozglosnie radiowa o mocy kilku megawatow, gdzies na kamczatce. Fale rozchodza sie propagacyjnie, tzn odbijaja sie od ziemi i od chmur ze praktycznie okrazaja cala kole ziemska:( one sa juz w sieci energetycznej wiec ekranowanie kabli, lub nawet zasilacza, czy wzmacniacza nic nie da, bo sygnal radiowy idzie w kablu zasilajacym, a tego nie da sie odfiltrowac. Jedynie poprzez UPS ale wiadomo na zasilaniu z baterii , czyli przez kilka minut. Ale tego nie potwierdzam bo nie mam UPSa. Kontaktowalem sie ze sklepem, powiedzieli mi zebym oddal sprzet do naprawy.., tylko ze jakiej naprawy? obawiam sie ze oddam, i pozniej bedzie taka rozmowa, ze 'u nas problem nie wystapil' . Przeciez to jasne ze tego nie naprawia w sklepie, skoro tyle ludzi ma z tym problem, wystarczy wpisac w goglach: 'logitech ruskie radio'. Z tym radiem jest tak ze raz nadaje raz, nie, to chyba zalezy od pogody, nie mam pojecia:( Czy reklamacja w sklepie wogole ma jakis sens??? kiedys juz probowalem reklamowac monitor LG bo buczal, nawet jak byl zgaszony, (nie mogle spac przez to bzyczenie), i oczywiscie to byl tylko stracony czas, nic nie wskuralem. Tylko niech ktos mi wytlumaczy dlaczego na takich glosnikach (po lewej) za 200zl i wzmakach wlasnej roboty , z samochodowych radii z lat 80tych, + zasilacz 12V nie mialem zadnych ruskich!! :unsure: :huh: --------------------- jeszcze jedna kwestia: na jednej z satelitek, na membranie zauwazylem dwa male wgniecenia. Mozliwe ze przesadzam i to nic, ale na pozostalych nie ma tego, so idealnie gladkie. Czy to ma jakis wplyw na dzwiek?? czy moze ktos tez tak ma? Edytowane 24 Listopada 2005 przez freddy9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Ja mam małe pytanie do użytkowników Logitech'ów X-530 - ile satelitek (o ile się da) da się powiesić na ścianie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Wszystkie oprocz centralnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Czyli oprócz sub'a ;] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piit Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Czyli oprócz sub'a ;] ?A po co Ci sub wiszący na ścianie? Jeśli chodzi o centralny to postaram się niedługo zaprezentować prosty uchwyt do montażu na ścianie. Edytowane 26 Listopada 2005 przez Piit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Czyli oprócz sub'a ;] ? Nie, centralnego (satelitka ulozona w poziomie). Sub nie jest satelitka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Wczoraj byłem troche nie teges :P Wybaczcie :wink: Piit fajnie by było, bo w sumie to nie mam gdzie dać tego centralnego i myślałem o zamocowaniu go na ścianie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vefour.pl Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 no i jak tam idzie porownanie g-500 z z-5500 ? bardzom ciekawy .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xiao2004 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Cze wszystkim nie dawno kupiłem zestawik GENIUS HOME THEATER 5.1 i jestem bardzo zadowolony dzwięk jest czysty i bardzo wyraźny dzięki dwu drożnym przednim satelitom a bas hmmmm.......... wystarczy że sie organy wewnętrzne trzęsą w rytm spadających z pułki szklanek..... :lol2: hehe. Całość wykonana z drewna w bardzo ładnej imponującej rozmiarami i wagą formie..... (subwoofer to ponad 10kg) a na satelitki też trzeba mieć jakąś solidniejszą półkę. z tyłu suba znajduje się radiator bezpiecznik wyłącznik główny oraz mnóstwo złącz input output... Do całości dołączony jest także pilot (troche ubogi bo posiada funkcje stand by, mute, i volume) ale jest.... w paczce znalazłem tez cały zestaw długich kabli którymi można podłączyć do zestawu nie tylko kompa ale tv dvd tuner radiowy i nie wiem co jeszcze, może nawet lodówke, czy maszynke do mięsa..... :lol: :lol: :lol: Oczywiście nie można porównywać ich z głośnikami logitech Z-5500 ale to nie ta klasa cenowa.... Całość posiada moc 120W, co w cenie ok 500 zł to przyzwoity wynik. Ja kupiłem ten komplecik za 470zł razem z wysyłką kurierem (wystarczy tylko dobrze poszukać) W tej cenie nic lepszego nie znajdziecie, a jak wam sie uda to dajcie znać........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotulik Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Tak więc przeczytałem wszystko co mieliście tutaj (na tym forum) do powiedzenia na temat zestawów 5.1 i nie jestem ani trochę bliżej tego aby zdecydować się na któreś z nich. Każdy zachwala swoje, krytykuje czyjeś albo wypowiada się tutaj o sprzęcie audio jakiego nie powstydziłby się wybredny audiofil. Ale ja nadal mam problem -> 300 złotych w kieszeni, dobra wieża do słuchania muzy i zero głośników do kompa (żona zabrała wieże do słuchania muzy), a chciałbym zestaw 5.1 Zdaje sobie sprawę z ograniczeń takiego zestawu i wiem że lepiej byłoby zostać przy wieży........ Jestem jednak zmuszony wybrać. Pomóżcie............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Moze pomoge - jesli lubisz, kiedy poprostu podczas pracy/zabawy na komputerze, w tle leca mile dla uch dzwieku, to nie zastanawiaj sie i bierz pierwszy lepszy zestaw 5.1. Jesli jest tak jak piszesz, ze do prawdziwego słcuhania muzyki masz juz sprzet, potrzeba Ci tylko cos do kompa, to ja tu nie widze problemu. Nie ma sensu wszedzie na sile pchac "stereo z allegro" ;] Do obejrzenia jakiegos diviksa czasem rowniez wystarczy taki 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ja sądzę tyle.. i jeszcze to o nich powiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Mam zamiar sobie kupić do kompa zestaw głośników 5.1, wybrałbym Logitech X-530, ale mi nie odpowiadają, bo: troche za słabe (subwoofer powinien mieć koło 45-50W), nie mają pilota (chciałbym żeby był, obojętnie czy przewodowy czy nie). Zastanawiam sie nad: Genius SW 5.1 Home Theater, lub tym http://sklep.benchmark.pl/pelny_13966.html ale co do tych ostatnich, to opinie są podzielone. Najlepiej jakby cena była do 400 zł, góra 500. Jakie macie opinie na temat tych głośników? Co mam lepiej wybrać? Edytowane 28 Listopada 2005 przez Jacek_:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Czym rozni sie audigy 2 value oem od audigy 2 oem, bo roznica w cenie jest znaczna? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Poczytaj/szukaj na forum, ale powiem, ze value to shit.. nie warty ani jednej złotówki na niego wydanej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sphere Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 mam pytanie moze w tym temacie jakie polecacie glosniki 2.1 do 140 zl?? zastanawiam sie nad tracerem konkretnie tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72246076 ?? slyszal go ktos kiedys?? a moze do tej kwoty polecicie cos innego...czekam na odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Tak więc przeczytałem wszystko co mieliście tutaj (na tym forum) do powiedzenia na temat zestawów 5.1 i nie jestem ani trochę bliżej tego aby zdecydować się na któreś z nich. Każdy zachwala swoje, krytykuje czyjeś albo wypowiada się tutaj o sprzęcie audio jakiego nie powstydziłby się wybredny audiofil. Ale ja nadal mam problem -> 300 złotych w kieszeni, dobra wieża do słuchania muzy i zero głośników do kompa (żona zabrała wieże do słuchania muzy), a chciałbym zestaw 5.1 Zdaje sobie sprawę z ograniczeń takiego zestawu i wiem że lepiej byłoby zostać przy wieży........ Jestem jednak zmuszony wybrać. Pomóżcie............. Ja równiez cały czas jestem przed wyborem. Ale ja jestem bardziej przychylnym nowym Creative 6060 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...