Twój Pan Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 w rivie tuner id urzadzenia na quadro zmieniasz <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Ja mam 2x intel i 2xamd :) Celek Mobile 300 P4-M 1.8 X2 3800+ AM 2500+ ALe nie o tym :P nie znasz sie... :P ;) to sie inaczej liczy bo x2 ma dwa jajaka wiec masz 2xintel i 3xamd :lol2: no dobra juz koniec ot. Czy przyrosst wydajnopsci 32bit-->64bit w x2 i w "x1" jest taki sam? chodzi mi o ilosc punktow procentowo ;) mogłbyktos sprawdzic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Ale quadro nic nie daje poza nazwą karty przynajmniej u mnie. Kręci się gorzej. Mam freez z takimi falkami, chyba pamięci się zawiesiły o 100 MHz wcześniej niż na zwykłych ustawieniach 6600GT :sad: A propos: jaki jest wpływ grafiki na wynik cinebench? Edytowane 4 Stycznia 2006 przez atomel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 w jednojajkowych cpu wzrost po zmianie 32->64 jest znaczny, nawet bardzo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Apropo: Jaki jest wpływ grafiki na wynik cinebench?Zaden, to jest rendering softwarowy. To jesli mowa o "glownym" tescie, tym ktory bierze udzial w rankingu. Na pozostale grafika ma juz wplyw, ale to nie sa testy renderowania tylko samego enginu programu. Mialem rok temu projekt z grafiki komputerowej, na ktorym robilismy krociutki filmik wlasnie w Cinema 4D. I z doswiadczenia moge powiedziec, ze grafika to przydaje sie tylko do samego edytowania, bo glowne okienka sa w OpenGL (no chyba, ze ktos nie ma to wtedy softowo, ale to juz totalne dno). Przy bardziej skomplikowanych scenach z duza iloscia poligonow trzeba bylo wylaczac tekstury i cieniowanie na podgladzie, bo R9800Pro rady sobie z tym nie dawal :) Za to sam rendering to juz pure processor power wymagany.. nawet ramy (timingi czy nawet taktowanie) niespecjalnie tutaj pomagaly. Troche ponad 7 minut renderingu filmu do formatu 720x576 25fps (jakis tam standard PAL, ale juz nie pamietam ktory) to byla nieprzerwana (24/7) praca kilku kompow (w najlepszych momentach do ok 5-7) przez okolo tydzien. 3 najmocniejsze kompy to bylo ok 7GHz AMD Power i one liczyly praktycznie nonstop. Reszta troszke slabsza i nie liczyla 24/7, ale tez sporo. Niektore klatki renderowaly sie kilkadziesiat minut, ta co jest w cinebench to jest pikus. A i tak mielismy wylaczone Radiosity (taka opcja co zwieksza realizm swiatel, ale znaaaacznie zwieksza czas renderingu) i mase innych optymalizacji, zeby tylko zdazyc do konca sesji :) Jak ktos moze uzyczyc 400MB (za zadne skarby nie potrafie tego przekompresowac do jakiegos preview, pieprzy sie ratio i synchronizacja :/) hostingu to moge sie pochwalic co nasza grupa stworzyla ;) znalazlo sie tam nawet miejsce na tribute to AMD :) ----- edit: jakby co to: http://forum.purepc.pl/film-Projekt-W-Cinema4d-t170488.html ;) Edytowane 13 Grudnia 2005 przez FiDO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKOKOsss Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 (edytowane) Hehe cudny tydzień był - dobrze że pracowałem wtedy na sprzęcie znajomego bo moc obliczeniowa Pentium II 400 na nic się nie zdała. Mogłem w domu pomarzyć wtedy o renderingu. Taki rendering na prawde daje po garach. Co ja mówie - odpalenie Cinemy to było wyzwanie. Edytowane 12 Grudnia 2005 przez eKOKOsss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Hehe cudny tydzień był - dobrze że pracowałem wtedy na sprzęcie znajomego bo moc obliczeniowa Pentium II 400 na nic się nie zdała. Mogłem w domu pomarzyć wtedy o renderingu. Taki rendering na prawde daje po garach. Co ja mówie - odpalenie Cinemy to było wyzwanie.cycus ... nie offtopuj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) amdekowski fundamentalista;] rob bomby i wysadzaj domy w ktorych sa kompy intela;] :lol: :lol: :lol: zaślepiony intelowiec :lol: nie widzi lepszej technologi poza intelem :lol: skąd myślisz twoj P4 ma 64bity ? kur...Intel patent od AMD kupil :lol: :lol: :lol: bo od lat nie mógł sobie poradzic z 64bitami zgodnymi wstecz ! Ale quadro nic nie daje poza nazwą karty przynajmniej u mnie. Kręci się gorzej. Mam freez z takimi falkami, chyba pamięci się zawiesiły o 100 MHz wcześniej niż na zwykłych ustawieniach 6600GT :sad: Apropo: Jaki jest wpływ grafiki na wynik cinebench? Zerowy ! Tym zajmuje sie tylko core cpu Edytowane 13 Grudnia 2005 przez lukasrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Przepraszam tych wszystkich których zlewałem i nie uzupełniłem wyników, powód jak w sigu, ale mam nowy dysk i juz uzupełniłem wyniki. Przepraszam i powodzenia w dalszych rekordach B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Przeprosiny przyjęte, cieszymy się, że żyjesz :) Oby ci twój nowy dysk służył wiecznie. Pozdrowienia. Edytowane 15 Grudnia 2005 przez atomel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) nie tylko cinema 4d daje po garach... wystarczy 3dmaxa odpalic;] po to tez kupilem 2 jajowca;] maly edit;] spadl snieg chloniej sie zrobilo postanowilem powalczyc znow z prockiem...nic jednak nie wywalczylem bo zasilka mi pada :((( ale mam 2 fajne screeny - jeden z temp cpu a 2 to poprawiony wyniczek w cinebenchu 64bit;] http://img216.imageshack.us/my.php?image=cine9xe.jpg http://img530.imageshack.us/my.php?image=18rn.jpg pozdro;] Edytowane 17 Grudnia 2005 przez genghiskhan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 http://www.republika.pl/pixel_i/images/cine2.jpg nowy wyniczek jesli mozna zaktualizowac;) pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Moj nowy wynik:) cholera braklo mi 0,2 s do wyprzedzenia Chaosa :] Edytowane 10 Stycznia 2006 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 http://img207.imageshack.us/img207/6748/4948zd.jpg http://img228.imageshack.us/img228/7765/kshonekcine6vo.jpg W rankingu zostaje 32bit bo takty słabe na tym 64bit ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) 100 mhz wiecej odemnie i tylko 1s lepiej w 64bit? Zwlaszcza ze to Amd64 Venice 3000+ on DFI Lanparty Ultra-D ;) edit: @Chaos Sorki, juz poprawiłem @kszonek No faktycznie ponizej 100Mhz wiecej masz, ale nei zminia to fakatu ze to "tylko" 1s wiecej ci dalo na sprzecie 3xdrozszym od mojego ;) Przy tym samym taktowaniu procka w cinebenchu wyniki nie różniąsie zbytnio, to samo w aibenchu. Edytowane 10 Stycznia 2006 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 200 mhz wiecej odemnie i tylko 1s lepiej w 64bit? Zwlaszcza ze to Amd64 Venice 3000+ on DFI Lanparty Ultra-D ;) jezeli to do mnie to nie za bardzo kumam, jakie 200mhz?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 cholera braklo mi 0,2 s do wyprzedzenia Haosa :]a któz to? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) a któz to? :P Nie oftopuj :wink: Coraz bardziej mi się podobają wynik w rankingach jeszcze jakby ktoś wyjechał z AMD FX :D Edytowane 10 Stycznia 2006 przez kamilo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 nie oftopuje . ale jak mozna tak skaleczyc moj nick .. z malej litery to sie nie czepiam .. ale przez H? :) a wogole to zauwazylem ze pod x64 120mhz mniej wyciagam ... powyzej 2800 ciezko sie wogole zbootowac do windy .. :/ ciekawe czy rzeczywiscie wykorzystuje mocniej proca .. czy po prostu winda jakas nieteges Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 UWAGA Wszyscy powinni zobaczyć swoje wyniki , oczywiście ci którzy brali udział i jeżeli coś brakuje proszę szybko i niezwłocznie podesłać mi na PW. Jak ktoś tego nie zrobi będzie kara :lol2: I prosze podać także model płyty głównej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 moj nowy wynik plyta to Abit AA8XE Fatal1ty a chlodzenie to bardzo lajtowe FC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Mój wynik: :D 45,3s mobo:DFI LP NF4 Ultra-D chłodzonko WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Chłopaki podawajcie to co brakuje do waszych wyników i to szybko. Również nazwe płyty głównej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Chłopaki podawajcie to co brakuje do waszych wyników i to szybko. Również nazwe płyty głównej ma byc nowy screen czy tylko dac Ci info? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 tylko info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 tylko info czyli bedzie nowy rank, jep? razem z superpi? To moze zrobisz od razu spi1m - bo budowa taka jak w 16m, a taki rank by sie przydał ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Jesli bedzie zapotrzebowanie to sie zrobi, poki co po zaliczonej pieknie sesji (hehe ;]) mam zamiar przeniesc kilka rankingow "do siebie". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 ma byc nowy screen czy tylko dac Ci info? Jeśli ktoś nie dał screena to ma dać , bo widze że niektórym brakuje!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) Jesli bedzie zapotrzebowanie to sie zrobi, poki co po zaliczonej pieknie sesji (hehe ;]) mam zamiar przeniesc kilka rankingow "do siebie". co "hehe" ;) (ogolnie gratsy :] ) Ja czekam na ranking z cinebenchem, superpi 1m i 16m + 4 czydemarki ;)(edit: moze jeszcze max screen i memory blandwidth z sandry :] ) co do tego spi1m to moze zrob głosowanie czy cos, bo uwazam ze to by sie przydało, bo wszedzie na swiecie sie scigaja w 1m, a "nasza szesnastka" jest zadka. dane wysłałem juz ;] Edytowane 22 Stycznia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 co "hehe" ;) (ogolnie gratsy :] )Heh.. zle mnie zrozumiales :) Sesja mi sie jeszcze nawet nie zaczela.. to wyzej to takie gdybanie ;] co do tego spi1m to moze zrob głosowanie czy cos, bo uwazam ze to by sie przydało, bo wszedzie na swiecie sie scigaja w 1m, a "nasza szesnastka" jest zadka.Wszystko w swoim czasie, zanim bede mogl dodac inne rankingi musze jeszcze troche rzeczy poprawic. Jak juz bede na tyle daleko to sie na pewno odezwe. Dobra.. koniec OT moze juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...