Radek Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 No vosh. :) Rzuciłeś wyzwanie mojemu prockowi. Aczkolwiek dopier jutro się coś stanie. ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 @Vosh Proca masz zajefajnego, pamieci z tego co widze w podpisie tez niekiepskie :wink: Wez no Ty chlopie zoptymalizuj troche system i policz Super PI na probce 16M. IMHO 3 miejsce masz jak w banku B) Tu masz linka zebys wiedzial co i jak (jesli jeszcze nie wiesz :wink: ): http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=128070 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Kto chce venice 3000+ BOX 2.8Ghz 1.5v 8h prime, czekam na ciekawe oferty na PM :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 :-P Mam jedno pytanie? :-P W jakiej plycie oprocz DFI mozna ustawic pamieci asynchronicznie? :mur: Na moim ASUSIE AN8 nForce 4 SLI chyba sie nie da :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 :-P Mam jedno pytanie? :-P W jakiej plycie oprocz DFI mozna ustawic pamieci asynchronicznie? :mur: Na moim ASUSIE AN8 nForce 4 SLI chyba sie nie da :mur: 1453348[/snapback] Przyczytaj to: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...0entry1249410 A topic o tym Asusie jest tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=112054 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 vosh, aż się prosi żebyś potestował tą swoją bestyjkę ;) Siakieś pi16M (jak to Radek sugerował, możesz być wysoko), siakieś marki. Chwal się, chłopie! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awtk Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Chlopaki slina mi cieknie jak patrze na wasze maszyny !!!!! :mur: No ale moze juz niedlugo wlacze sie do walki :P Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioholiq Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Vosh gratuluje takiego pięknego proca farciarz z ciebie nie jeden twiker modli :rolleyes: się o takiego po nocach czekając na przesyłkę. A te 10h prima to potwierdza i na takim nie pozornym zasilaczu to normalnie majstersztyk kina akcji B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 (edytowane) No proc Vosha to jest fenomen jeśli chodzi o OC i każdy to dobrze wie :D A co do odpowiedzi audioholiqa " i na takim nie pozornym zasilaczu" to mam pytanie do ciebie, dlaczego ten zasilacz jest taki nie pozorny :? Dobra a jeśli chodzi o mojego CPU to nie wytrzymał na poprzednich ustawieniach :( i wysypał sie po 1h58min, ale dałem mu trochę więcej papu( 1.225+33%- real w win 1.58V) i liczy. :D edit temp w idle 30C, a max 52C Edytowane 20 Maja 2005 przez cavarr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 (edytowane) Po krotkich testach mojego Venica powiem ze trafila mi sie srednia sztuka :D Seria 0517 EPAW z ESC. Max OC stabilne to to co widnieje z moim podpisie. Na codzien 9x305 i 1.485V - buda zamknieta, Freezer na Low. Cisza i wydajnosc razem :D. Tylko pamieci niestety na 100 MHz ustawione, gdyz to wspaniale MOBO MSI ustawia zbyt niskie Trfc przy innych ustawieniach pamieci i plyta niestety nie wstaje przy FSB wyzszym niz 275MHz. Pamiec puszczona tylko na 152MHz.Czekam na DFI na AGP i sie przesiadam :D Edytowane 19 Maja 2005 przez Crusio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 ... Czekam na DFI na AGP i sie przesiadam :D 1453862[/snapback] oj ja tez.. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Kto chce venice 3000+ BOX 2.8Ghz 1.5v 8h prime, czekam na ciekawe oferty na PM :) 1453293[/snapback] Nie mogłeś wczoraj się zdecydować? Teraz do mnie leci proc z ESC przez GLS... Jest już w Poznaniu. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@mcio_pl Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Kto chce venice 3000+ BOX 2.8Ghz 1.5v 8h prime, czekam na ciekawe oferty na PM :) 1453293[/snapback] Jestem zainteresowany. Na ile sobie go cenisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) Witam wszystkich pięknie w kolejnym dniu. Niestety - wszystko co dobre się kiedyś kończy :( Obawiam się, że mój Venice ma syndrom 2.95GHz ;) Poniżej wynik z ostatniej walki. Jak widać VCore podbite do 1.55V a przyrost _tylko_ ~20MHz ... Na dodatek musiałem otworzyć budę, bo robiło się już zbyt ciepło >50C na CPU. Więcej na AC to ja raczej nie powalczę. Trzeba dać szansę wodniakom i gazownikom ;) Spróbuję jeszcze trochę z SPI. Nie mam sumienia katować go przy wyższym napięciu :) A propos propozycji z wynikami w SPI, chętnie się pobawię, tylko muszę znaleźć trochę więcej czasu. Poza tym za cholerę nie mogę zjechać z timingami poniżej 2.5-5-3-7 @~300. Być może nie potrafię ich poprawnie ustawić. Z drugiej strony to pamięci od Ibiza to się nie ma co dziwić ... ;) To żart oczywiście ;) Ciekawą rzecz zuważyłem podczas testów; na "starym" winczi kiedy Prime mówiło "nie" mogłem jeszcze całkiem sporo pociągnąć MHz i SPI 32MB spokojnie przechodziło. Na Venice mam tak, że jak znajdę full stable w Prime to mogę pociągnąć jedyne ~2-3MHz na SPI 32. Wyżej się sypie. To tyle konkluzji :) O ewentualnych poprawach wyniku oczywiście poinformuję - choć coś czuję, że to kres moich możliwości (hot). Uff, ale się rozpisałem. Powodzonka dla wszystkich. 9x325 1.55V: Edytowane 20 Maja 2005 przez Vosh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) @Vosh To popraw sobie siga :) Respekt dla Twojego proca!! no i dla Ciebie oczywiscie :) Edytowane 20 Maja 2005 przez boryna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) @Vosh To popraw sobie siga :) Respekt dla Twojego proca!! no i dla Ciebie oczywiscie :) 1454046[/snapback] Dzięki! Done :) Edytowane 20 Maja 2005 przez Vosh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Poza tym za cholerę nie mogę zjechać z timingami poniżej 2.5-5-3-7 @~300. Być może nie potrafię ich poprawnie ustawić. Z drugiej strony to pamięci od Ibiza to się nie ma co dziwić ... ;) To żart oczywiście ;) 1454042[/snapback] Twoje A-daty powinny fikać 2,5-3-3-7 na 300 na 2,7 V na takich ustawieniach: 2,5-3-7-3-12-14-2-2-2-2-3072-e-255-7-4-8-5-a-e-16-7-d. Przynajmniej Lancera tak chodzą :) Jesli nie to zmień drugi w kolejności parametr na 4 parametr ( tak działają np. moje) . Musi działać, chyba , ze pamiątki coś kapryszą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) a tutaj coś mojego (nic wielkiego) moj wynik na wc a to drugie na chlodzeniu powietrznym za moment... NA powietrznym Edytowane 20 Maja 2005 przez mieciop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) Twoje A-daty powinny fikać 2,5-3-3-7 na 300 na 2,7 V na takich ustawieniach: 2,5-3-7-3-12-14-2-2-2-2-3072-e-255-7-4-8-5-a-e-16-7-d. Przynajmniej Lancera tak chodzą :) Jesli nie to zmień drugi w kolejności parametr na 4 parametr ( tak działają np. moje) . Musi działać, chyba , ze pamiątki coś kapryszą. 1454090[/snapback] Dzięki za gotowca - nie omieszkam wypróbować :) Edytowane 20 Maja 2005 przez Vosh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Jestem zainteresowany. Na ile sobie go cenisz? 1454030[/snapback] Za pozno, juz poszedl. Z tak cieplym towarem trzeba sie szybko decydowac. Ktos z forum bedzie go katowal w poniedzialek, oj ostro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 mam taką małą prośbe o linka do tego programu GO SP2004, szukałem w necie ale jakos nie umie tego znaleźć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 mam taką małą prośbe o linka do tego programu GO SP2004, szukałem w necie ale jakos nie umie tego znaleźć 1454611[/snapback] Stress Prime 2004... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 mam taką małą prośbe o linka do tego programu GO SP2004, szukałem w necie ale jakos nie umie tego znaleźć 1454611[/snapback] http://sp2004.fre3.com/ - naucz się szukać :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 @Vosh: Wini miał syndrom 2,7GHz, przeciętny Venice ma syndrom 2,8GHz ty masz syndrom 2,9GHz kurde ale ci fajnie ;) W skrócie też bym tak chciał ;) Walnąć 1.616v może 1.648v i 3GHz z Prime może by dało rady to była by zabawka ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Vosh Masz fotke procka albo mozesz zapodac 4 ostatnie cyfry w ostatniej linijce, widnieja one równiez na pudle od Boxa dluga naklejka na górze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolandzio Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 panowie jesli super pi lub prime wywali bleda po jakims czasie a puszce HL2 i 3dmarka i jest giciorek to co to oznacza?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 panowie jesli super pi lub prime wywali bleda po jakims czasie a puszce HL2 i 3dmarka i jest giciorek to co to oznacza?? 1454855[/snapback] ...ze jest QPA a nie giciorek :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 @rolandzio: Że proc stabilny NIE jest… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 a jak umnie chodzi wszystko oprocz prime ,gry po 10h nic sie nie zawiesza to co to oznacza :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 @Blue: Że coś stabilne nie jest i wcale musi być to wina CPU, równie dobrze może to być np. ram i wszystko z nim związane. Zresztą nikt cię do niczego nie zmusza i jak sobie ustawisz tak będziesz miał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...