Skocz do zawartości
s0lid

AMD Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król?

Rekomendowane odpowiedzi

opłaca się brać? http://allegro.pl/show_item.php?item=79575087

nie do końca jestem przekonany

A pytałeś czy ten proc jest na jądrze Venice ? Bo kolo nic o tym nie pisze :? Wszyscy dają takie info,bo jakby nie było to jest jakiś atut.Ale ci, co co o tym wspominają,mają droższe procki...

Zastanawiające...aż kolesia zapytałem i czekam na info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale co, jezeli to nie jest Venice tylko Wiinch to sie nie oplaca? wysłałem maila do gościa który go ma i zadałem kilka konkretnych pytań... narazie się powstrzymam z wpłatą bo jak coś to sie wycofam.

a co powiecie o tych ofertach?

http://allegro.pl/show_item.php?item=80835898

http://allegro.pl/show_item.php?item=80459458

Edytowane przez dbedzard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe co oznacza sprawdzony w tym wypadku? Po co sprawdza fabrycznie nowy procesor? Czyżby był sprawdzony pod względem OC...i lipa... to teraz szukają kogoś kto go kupi. Bo coś za dobra ta oferta, nie dość, że 3200+ to jeszcze wiatrak Pentagrama za cenę oemowego 3000+....Dziwna jakaś ta aukcja.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki a wracając do tego "Winchestera" w przebraniu Venice ;) co mam o tym myśleć? Miedzy tymi dwoma nie ma raczej różnicy... tymardziej że ta dzisiejsza seria jest nędzna pod względem O/C. Chyba że sie trafi na dobry egzemplaż. Poczekam ten jeden dzień i w kocu sie to wyjaśni. Dziś widzialem niezłą aukcję... :D była to płyta Gigabyte k8n-sli czy jakos tak - poszła za... 250 - nówka... albo kolo zrobił błąd albo coś bylo z nią nie tak... ale nówka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ale 7800 wystarczy na dużooo dłużej a i ten asus nie jest zły... płyty mają praktycznie wszystko to samo oprócz wydajności w o/c ofkoz. Sądze ze jest to lepsze rozwiazanie. I tak jeszcze czeka mnie zakup ramu i chlodzenia na proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ale jak sprawdzony?? to znaycz ze musial byc rozpakowany a to jzu nie jest box, to tak jakbys kupil oema i taki sobie cooler, w jednym pudelku, tutaj jest podejrzenei ze ktos wyjal podmienil na padake i sprzedaje jako nowke proca, pametaj w boxie masz "wieksze" szanse ze jest dobry do o/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ale jak sprawdzony?? to znaycz ze musial byc rozpakowany a to jzu nie jest box, to tak jakbys kupil oema i taki sobie cooler, w jednym pudelku, tutaj jest podejrzenei ze ktos wyjal podmienil na padake i sprzedaje jako nowke proca, pametaj w boxie masz "wieksze" szanse ze jest dobry do o/c

procka z pudelka ci nikt nie podmieni, bo numer seryjny z kartonu zgadza sie z numerem seryjnym wypalonym na czapce procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niedlugo zmieniam plyte wiec moze jakies mhz dojda w co watpie noo mozegdyby to bylo DFI ale na to mnie poprostu nie stac i tyle! nom niestety. venice tez pewnie zmienie na opka:) bo w sumie 2716mhz to nie jest wcale tak duzo mhz a zaintsalowalemtakie zajebiste i frogie chlodzonko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 10 miesiecy po dzien dzisiejszy po mojemu nie ma lepszego proca niz Venice 3000.Pierwszy proc,ktory az tak bardzo sie kreci,a myslalem,ze nic nie przebije AMD1700+ a potem bartonika mobilnego 2500+ jednak sie mylilem.Venice kroluje z nich najdluzej i chwala mu za to :) Zaden Winchester,jak to niektoryz wychwalaja.Na nim nie idzie wycisnac nawet na 2.5Ghz a o 2.7 nie wspolne.Rekordy to chyba 2.4 a to w oznaczeniu Winchster to 3700+.Dla mnie to troszq za malo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procka z pudelka ci nikt nie podmieni, bo numer seryjny z kartonu zgadza sie z numerem seryjnym wypalonym na czapce procka.

to może i tak ale zawsze może sprawdzić procka pod kątem o/c, zobaczyć że padaka i sprzedać :P Edytowane przez arczi-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może i tak ale zawsze może sprawdzić procka pod kątem o/c, zobaczyć że padaka i sprzedać :P

oto mi chodizlo sprawdzony znaczy ze na 100% padaka, a tak to masz 50/50 nie wiadmomo co w srodku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jeszcze nigdy nie kupowalem zadnego selekta i nigdy do procow nie mialem szczescia za pierwszym razem. zaczalem A1500+ i nie byl taki super kazdy wie co to bylo palomino pozniej kupilem bartona 2500+ i co lecial mi na maxa 197x11 istna porazka ale pozniej zakupilem mobilka ktory lecial mi ok 2600mhz i wiedzialem ze amd jest the best:) myslalem ze nigdy go juz nie zmienie i co pozniej zmienilem platforme na a64 zaczalem z winchesterem 3000+ 939 i lecial mi na 2580mhz, ale nie katowalem go voltami wiecej niz 1,55V a teraz wlasciciel hasa na nim ponad 2,6Ghz:) zmienilem na VENICE E6 i w zasadzie zrobilem jak zawsze poszedlem do sklepu i zamowilem i sie okazuje ze moj venecjusz lata ponad 2,7Ghz to jestem taki szcesliwy ze sozk pierwszy raz cos mi sie dobrze kreci (odnosnie prockow)

Więc kupowanie nieselekcjonowanych czesci daje wiekszqa satysfakcje bo jak kupisz selekta to mniejwiecej wiesz ile Ci pojdzie a tu masz adrenaline itp wiec sami decydujcie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...