hinco Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Ornage rulz & r00x, mam dwie komóry od nich! za free!! idea w życiu by tak nie zrobiła! :| Orange jest na Brytanie, Slowacje, Niemcy Francje i co jeszcze? jak wejdzie bede w niebie ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Hmmm ciekawe jak sprawa roamingu bedzie wygladala... Ceny będą jak "lokalnie" w sieci Orange w tych państwach? :> Mogłoby tak być :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 wcale bym sie nie obrazil ;) to bylaby najlepsza oferta na rynku - ale moim zdaniem nie do realizacji przynajmniej na samym poczatku firmy pod nowa nazwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiela Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Jutro zaczyna się rebranding ;] strona orange.pl juz dziala ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Nowa reklama do TV http://www.gsmonline.pl/download/files/ide...ie_z_orange.mpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Nowa reklama do TV 1625907[/snapback] OMG ale nędza :blink: . Dobrze że TV nie oglądam, ale jak jeszcze oglądałem to już reklamy proszków do prania były lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Jak narazie stagnacja. Telefon nadal zglasza sie jako PL IDEA Milego Dnia ;) Spodziewalem sie, ze to zmienia w pierwszej kolejnosci rowno o polnocy, a tutaj figa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doodek66 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Idea zmienia tylko nazwę i logo, na jakość usług w żaden sposób to nie wpłynie (oby) choć wystarczy porozmawiać z kimś, kto siedział trochę za granicą, żeby mieć obawy co do ORANGE. Opinie o jakości świadczonych usług są, delikatnie mówiąc, mało przychylne. NETIA Mobile jest w tej chwili dopiero w fazie przygotowywania umów z podwykonawcami. Poza tym na dzień dobry stawiają przede wszystkim na UMTS, czyli należy zakładać że 2006 to start NETIA Mobile z UMTS w Warszawie, potem sukcesywnie inne duże miasta w Polsce. NIe wiadomo jak z GSM w NETII, tutaj będą toczyć się wojny, a Wracając do startu UMTS NETII w W-wie, to ja oceniam, moim skromnym zdaniem, że nie prędzej jak 2007. Sam proces administracyjny pozyskania lokalizacji pod stacje bazowe, przy obecnych przepisach, to około roku, jak wszystko idzie planowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indywidualista Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Netia chce do lipca 2k6 uruchomić swoje pierwsze usługi z których będzie mogło korzystać 50% Polaków... ale jakoś sobie tego nie moge wyobrazić narazie.. Puki co trzeba czekać. PS. Orientuje sie ktoś ile może kosztować k750i w angielskim odpowiedniku polskiego Germanosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doodek66 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Pozostaje im tylko dzierżawa łączy od innych operatorów, a jak z tym w Polsce jest, doskonale wiemy na przykładzie bombardowania starań mniejszych operatorów telefonii stacjonarnej przez TPSA. Wielka trójka na pewno zrobi wszystko, żeby opóźnić wejście konkurencji na rynek. A dodatkowo NETIA Mobile jest zobligowana do budowy własnej infrastruktury teletechnicznej, co z miejsca powoduje, że pierwsze pokrycie "własną" siecią będą mieli skromnie licząc za nie mniej jak dwa lata. Dzisiaj większość miast ma plany zagospodarowania tak skonstruowane, że praktycznie uniemożliwiają budowę nowej infrastruktury dla telefonii komórkowej. Zatem NETIĘ czeka ciężki orzech do zgryzienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indywidualista Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Oby Netii udało sie tego dokonać jak najszybciej. Mi osobiście wydaje się że nie ma sie co spodziewać jakichś dużych zmian zarówno w cennikach za usługi jak i cenu aparatów. A co będzie z POPem? Oddzieli się cyz bęidze własnością Orange'u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 i tak mam zamiar przejsc do plusa chyba skozystam z mixa wiec mnie to orange wale i czuje zadnych obnizek nie bedzie, a druga sprawa byłem w pazdzierniku tamtego rokuw gorach i zamiast IDea pokazło mi sie ORANGE SK :) złapałem slowackiego pomarancza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Oby Netii udało sie tego dokonać jak najszybciej. Mi osobiście wydaje się że nie ma sie co spodziewać jakichś dużych zmian zarówno w cennikach za usługi jak i cenu aparatów. A co będzie z POPem? Oddzieli się cyz bęidze własnością Orange'u? 1626899[/snapback] Gdzieś czytałem że sie oddzieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 POP może zostać jako sub-brand dla młodzieży, żeby ładniej konkurować z Heyah. I dzięki temu zgrywusi będą udawać że jesteśmy fajni, liberalni i mam 6 operatorów w tym 3 wirtualnych ;) A, że właściciele Ci sami - kto by się tam szczegółami przejmował ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Hyh jest żart w GB ;] chcesz mieć dobry odbiór w Orange wejdź na wzgórze ;].... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Hyh jest żart w GB ;] chcesz mieć dobry odbiór w Orange wejdź na wzgórze ;].... 1631713[/snapback] he to nie zart u mojego dziadka zeby miec zasieg w idei musze wchodzic na najwyzszy pagórek na wsi :D i to raz złapie i raz nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 hmmm,,, siora ma nową idee a ja mam popa jej przyszło że idea łączy sie z ornage a mi nie, mnie nie przyłączą czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 A co ta za róznica, czy przyłącza czy nie, zmieni się tylko nazwa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 jej przyszło że idea łączy sie z ornage a mi nie, mnie nie przyłączą czy co? 1631982[/snapback] Zadzwon pod *111 i posluchaj sobie newsa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Zamierzam kupic SPV c550 z angli z simlockiem Orange. Czy bede go musial sciagnac? Obecnie mam POPa z IDEI czyli obecnie Orange, wiec nie wiem czy bedzie to konieczne :| Wie ktos cos na ten temat:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 będzie konieczne. Simlocki sa na ID sieci, nie na nazwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 No to szpatnie, tego sie obawialem. Gdzies o tym czytalem, ale chcialem sie upewnic. Wlasnie sie doczytalem ze mozna samemu bez problemow go sciagnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 wlasciwie... jaki problem sciagnac simloka ?? Nawet jak sie samemu nie umie (chdozi pewnie na necie mnustwo arytykulów, tylko serwisowy kabelek trza miec - ale taki to zawsze warto mieć) to kaszty sciagniecia simloka sa znikome (heja nawet za frajer swego czasu sciagala) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave_mail Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 słyszałem od kogoś, że bedzie mozliwe przejście z jednej sieci do drugiej bez zmiany numeru. czy cos wiadomo, kiedy to może zacząć funkcjonować??? Jestem teraz w erze i chce przejść do Oragne tak szybko jak to możliwe. Ktoś pytał na forum jakie są ceny roamingu w Orange. bedc w Wielkiej Brztani zaskoczyl mnie roaming kosztujacy 1 pena za 60 sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 wlasciwie... jaki problem sciagnac simloka ?? 1637349[/snapback] Problem taki, ze jesli masz telefon na gwarancji to ja stracisz i nie wazne jest czy robiles to kodem czy kabelkiem czy rozbierajac telefon i po testpointach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Ja wogole jak widze te podchody Orange to normalnie LOL. Przecież każdy kto choć troche się tym interesuje wie że Orange juz jakiś czas temu przejął "Ideę" i teraz tylko pracuje na wyrobienie sobie jeszcze lepszej pozycji na rynku - podniesienie rozpoznawalności marki na polskim rynku. M.in. przez takie ciekawe zagrania jak koncert Stinga za 1,22 zł - co jest akurat genialnym pomysłem IMO - koszt i tak się zwróci - jeszcze na tym zarobią - a polepszenie wizerunku marki jest przeciez bezcenne. Co do obniżek cen to ja jestem akurat przekonany że takowe nastąpią. IMO stanie się tak dlatego bo mimo wszystko Orange będzie początkowo kojarzony jako "ten nowy". Podobnie jak Heyah wejdzie z impetem na polski rynek - i bardzo dobrze. A co do pozostałych sieci to gdzieś czytałem że Era z czasem będzie Telekomem, a Plus - Vodafone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave_mail Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ja słyszałem, że era będzie przejęta przez T-mobile. Jest to prawie pewne. Chcą nie chcąc trzeba przyznać, że Oragne jest jednak jednym z największych potentetów sieci komórkowych na świecie. byłem w anglii i wiem, co tam ta sieć wyprawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 A zauważyliście jak zmienia się IDEA? np zółty kolor który był charakterystyczny dla tej sieci ostatnio jakby przybiera odcien ciemniejszy - bardziej wpadający w pomarańczowy. Obejrzyjcie sobie program o Ekstraklasie na TVNie to będziecie wiedzieli o czym mówie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indywidualista Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Idea oficjalnie zmienia nazwę na Orange od 19.09 (poniedziałek). Jutro o 10.00 w Wawie odbędzie się konferencja prasowa gdzie dowiemy się wszystkiego :) Więcej info tutaj Zamiast Jednej idei ma wejść "Orange Go". Więcej info tutaj Edytowane 14 Września 2005 przez indywidualista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Orange Go to chyba bedzie glownie za Pop'a, ciekawe jakie stawki i czy nadal bedzie kradlo kase po blokadzie polaczen wychodzacych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...