Skocz do zawartości
berkut

Prawo Jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Dla tych, którzy chcieli wiedzieć ile się czeka:

Pozdrawiam ;]

Wyobraź sobie, że nie wszyscy mieszkają w Warszawie ;] Czeka się do 2 tyg ja miałem pecha i czekałem ponad dwa bo egzamin miałem dwa dni przed Bożym Narodzeniem ;] Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zdałem 31 styczen, a dostałem podczas walenia tynków :) (14.02) Mieszkam poza miastem, wiec podlegam pod starostwo powiatowe, a nie pod urzad miasta... moi kumple mieszkajacy w miescie dostali troche szybciej ;)

Ale jakie to ma znaczenie, czekasz ponad miesiac na sam egzamin to jak zdasz, to tydzien czy dwa na prawko da rade wytrzymac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja oblalem wewnetrzna jazde za chec skrecenia na skrzyzowaniu, gdzie nakaz byl jazdy prosto (remont byl i taki dosc duzy burdel, poprzekrecane znaki, ze dwa sie nawet wykluczaly...) musze niby wykupic kolejne 2h... dobra wykupilem, a jesli znowu nie zdam, to czy koles moze mi fochy strzelac? przeciez wyjezdzilem 30h, z jazda problemow nie mam (poza tym pojedynczym karygodnym bledem...)

czy koles moze mi odmowic? pytam, bo chce sie jak najszybciej zapisac i nie chce wydawac kolejnej kasy na jego widzimisie... zwlaszcza, ze strefa egzaminacyjna to drugi koniec miasta, gdzie remontow nie ma i znam ja na pamiec...

to jak po tych 2h mam mu wygarnac i zeby mi papiera wystawil? 1000zl na kurs wydalem, nie mam zamiaru placic wiecej (poza tymi 7 dychami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja oblalem wewnetrzna jazde za chec skrecenia na skrzyzowaniu, gdzie nakaz byl jazdy prosto (remont byl i taki dosc duzy burdel, poprzekrecane znaki, ze dwa sie nawet wykluczaly...) musze niby wykupic kolejne 2h... dobra wykupilem, a jesli znowu nie zdam, to czy koles moze mi fochy strzelac? przeciez wyjezdzilem 30h, z jazda problemow nie mam (poza tym pojedynczym karygodnym bledem...)

czy koles moze mi odmowic? pytam, bo chce sie jak najszybciej zapisac i nie chce wydawac kolejnej kasy na jego widzimisie... zwlaszcza, ze strefa egzaminacyjna to drugi koniec miasta, gdzie remontow nie ma i znam ja na pamiec...

to jak po tych 2h mam mu wygarnac i zeby mi papiera wystawil? 1000zl na kurs wydalem, nie mam zamiaru placic wiecej (poza tymi 7 dychami)

Ja uwazam ze taki test na wewnetrzna jazde to tylko naciagania na kase i tyle....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli co mam olac instruktora i isc do biura po papier?

Jesli ten istruktor z ktorym jeździsz nie jest szefem tego osrodka to mozna tak zarezykowac, jesli dobrze pójdzie i wydadza ten papier to fajnie jesli cos bedzie brakowało (np jakiego podpisu instruktora pod kursem wewnetrznym z jazdy(nie wiem czy jest włogole cos takiego) ) W razie czego zawsze mozna powiedziec ze zapomniales o tym itd :wink: Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W swietle prawa musisz zdac egzamin wewnetrzny aby Cie mógł ośrodek dopuścić do egzaminu państwowego. A jeśli chodzi obowiązek dokupywania godzin, nic o takim czymś nie słyszałem.

Misiu15go piszę się "pójdzie" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- kurs prawo jazdy - 1200 zł

- opłacenie egzaminu - 134 zł

- bilet żeby dojechać do WORD'u - 1,20 zł

- usłyszeć od egzaminatora "pozytywnie, dziękuje" - bezcenne

Za wszystko inne zapłaciłem kasą od rodziców. Za co im chwała na wieki.

Właśnie wróciłem z egzaminu państwowego na prawko. Myślałem że już mogę w sumie iść do domu jak usłyszałem od egzaminatora pytanie :"Który to raz Pan już zdaje ? " Ale Pan egzaminator okazał się bardzo w porządku. Życzę wszystkim aby mieli takiego egzaminatora, wszytko dokładnie mówił gdzie jechać i co robić... 0 stresu z jego strony a to chyba najważniejsze. Teraz tylko czekać na odbiór plastiku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro na 8 prawko, 3 raz, pewnie znowu nie zdma, ale teraz już teog tkan ie przeżywam

Z takim podejściem to na pewno nie zdasz...

Wiadomo, że trzeba zakładać i taką możliwość, ale takim sposobem można nie zdawać w nieskończoność.

Ja zdałem za pierwszym B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie czy jest ktoś z Kielc? Szukam jakiegoś dobrego instruktora żeby dokupić kilka godzin, bo zdaje w Kielcach a nawet tam nie byłem :/ a egzamin tuż tuż bo 28 czerwiec, autem dobrze jeżdżę bo już mam za sobą ponad 1,5 roku za kółkiem (bez prawa jazdy :P ) za wszelki namiar był bym wdzięczny, bo niestety koleś co z nim jeżdżę poleciał w bambuko i nie mam z kim jeździć a zostało mi jeszcze ponad 10h do wyjeżdżenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

498 + 23 = 521 pytań ogółem czyli innymi słowem bułka z masłem :D

:o Tutaj jest 1300 lub 1600, nie pamiętam dokładnie. Ale panowie, uczymy się przepisów, a nie pytań na pamięć, prawda? :wink:

Ja może jeszcze w tym miesiącu zrobię swoje drugie podejście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Egzamin zdany 28. Maj 2007r.

(2007-06-06) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.

(2007-06-13) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.

(2007-06-13) Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.

(2007-06-13) Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś miałem egzamin. Niestety wynik negatywny. Najgorsze, że miałem egzaminatora w porządku. Sam, żadnych błędów nie popełniłem, ale pod koniec egzaminu jakiś **** rajdowiec wyskoczył mi na skrzyżowanie jak zawracałem. No i "wymusiłem pierwszeństwo" ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś miałem egzamin. Niestety wynik negatywny. Najgorsze, że miałem egzaminatora w porządku. Sam, żadnych błędów nie popełniłem, ale pod koniec egzaminu jakiś **** rajdowiec wyskoczył mi na skrzyżowanie jak zawracałem. No i "wymusiłem pierwszeństwo" ;/

Pewnie podstawiony ;) a tak poważnie, to przykro mi.. ale nie ma się co załamywać. Drugi raz będzie bezbłędnie.

Ja zdawałem jeszcze na starych zasadach (2 lata temu) - manewry jeszcze w ośrodku.

Jak w praktyce wygląda teraz egz. praktyczny? Chodzi mi o te parkowania i wogóle o jazdę etc.

Gdzie przeważnie w Warszawie egzaminatorzy każą teraz jeździć? Na jakich parkingach każą wam parkować?

Pytam z czystej ciekawości :)

I druga sprawa: jak ma się rzecz z prawkiem na motor? Pytanie brzmi: często oblewają w Wawie? Zaczynam znowu chorować na motor i zastanawiam się czy nie iść w najbliższym czasie na kurs, jeżeli czas na to pozwoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych, którzy chcieli wiedzieć ile się czeka:

Pozdrawiam ;]

Tak długo? :P Tyle, że ja tylko kategorie :P:P:P

(2007-06-13) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.

(2007-06-15) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.

B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się 15.06 o 7.25 byłem w WORD'zie o 7.30 teoria :D myślałem że instruktora szlak trafi, bo się spóźnił, ale zdany 18-OK, później 7.55 rozpoczęcie praktyki, 8.05 jazda na miasto, 8.50 gratulacje, że zdałem :] , to był moj pierwszy raz :D

I teraz pytanie

Ten koleś mi nic nie dał, powiedział że zdałem i moge iść spokojnie do domu. Mam się zgłosić do Wydziału Ruchu Drogowego u siebie w miescie i im powiedzieć że zdałem, czy poczekać np. 2tyg. i iść się zapytać czy już jest?

70zł mam zapłacić czy coś jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie, mój kumpel rozpoczął kurs,

wyjeździł ~10h, chciał aby mu kobieta (szefowa tego osrodka) ustaliła egzamin, powiedziała że mu nie ustali bo musi wyjeździć całe 30h, no ok, wyjeździ te 30h, ale później musi czekać ~1miesiąc, na egzamin minimum, i teraz pytanie, czy ta kobieta wali scieme, tylko po to, żeby on później dokupił godziny, bo po miesiącu przerwy ciężko od razu zdać egzamin, czy tak jest w przepisach, że musi wyjeździć całe 30h i dopiero wtedy może mieć ustalany egzamin ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi