PanGagatek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Witam! Od jakiegoś czasu ktoś wyjątkowo mnie męczy :mur: , znam nr IP "83.31.30.135", ale nie umiem czy też nie jestem w stanie zlokalizować chociażby dostawcy ... Pomocy, czy da sie coś z tym zrobić wiem ze obowiązuje ochrona danych osobowych :/ i to utrudnia takiem informacje, ale moze miasto ?? z gory dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Witam! Od jakiegoś czasu ktoś wyjątkowo mnie męczy :mur: , znam nr IP "83.31.30.135", ale nie umiem czy też nie jestem w stanie zlokalizować chociażby dostawcy ... Pomocy, czy da sie coś z tym zrobić wiem ze obowiązuje ochrona danych osobowych :/ i to utrudnia takiem informacje, ale moze miasto ?? z gory dziekuje za pomoc 1440662[/snapback] http://www.nic.com/cgi-bin/whois.cgi Możesz sobie też zainstalować PowerGG i wtyczkę inwigilatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanGagatek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Request: 83.31.30.135from whois.arin.net:43 [cached Thu May 12 10:33:29 2005 UTC]from whois.ripe.net:43 [cached Thu May 12 10:33:29 2005 UTC]% This is the RIPE Whois query server #1.% The objects are in RPSL format.%% Note: the default output of the RIPE Whois server% is changed. Your tools may need to be adjusted. See% http://www.ripe.net/db/news/abuse-proposal-20050331.html% for more details.%% Rights restricted by copyright.% See http://www.ripe.net/db/copyright.html% Note: This output has been filtered.% To receive output for a database update, use the "-B" flag.% Information related to '83.31.0.0 - 83.31.255.255'inetnum: 83.31.0.0 - 83.31.255.255netname: NEOSTRADA-ADSLdescr: Neostrada Plusdescr: Warszawacountry: PLremarks: ! - ! - ! - ! - ! - !remarks: Contact to ABUSE TP S.A. :remarks: abuse@tpnet.plremarks: ! - ! - ! - ! - ! - !admin-c: TPHTtech-c: HT2189-RIPEstatus: ASSIGNED PAmnt-by: TPNETsource: RIPErole: TP S.A. Hostmasteraddress: TP S.A. "POLPAK"address: ul. Nowogrodzka 47Aaddress: 00-695 Warszawaaddress: Polandphone: +48 22 6252383fax-no: +48 22 6225182remarks: trouble: Network problems: hostmaster@tpnet.plremarks: trouble: Abuse and spam notification: abuse@telekomunikacja.plremarks: trouble: DNS problems: dns@tpnet.plremarks: trouble: Routing problems: registry@tpnet.pladmin-c: TK569-RIPEtech-c: TK569-RIPEtech-c: JS1838-RIPEnic-hdl: TPHTremarks: ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - !remarks: Please send spam and abuse notification only to abuse@telekomunikacja.plremarks: ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - !mnt-by: TPNETsource: RIPEabuse-mailbox: abuse@telekomunikacja.plperson: Hostmaster TPSA-CSTaddress: Telekomunikacja Polska S.A.address: Data Transmission Systems Centreaddress: ISPaddress: POLANDremarks: ! - ! - ! - ! - ! - !remarks: CALL - CENTERremarks: phone: (+48) 800 120811remarks: ! - ! - ! - ! - ! - !phone: +48 800 120810fax-no: +48 22 6225182remarks: ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - !remarks: Please send spam and abuse notification only to:remarks: abuse@telekomunikacja.plremarks: ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - !nic-hdl: HT2189-RIPEmnt-by: TPNETsource: RIPE% Information related to '83.0.0.0/11AS5617'route: 83.0.0.0/11descr: TPNETdescr: for abuse: abuse@tpnet.plorigin: AS5617mnt-by: AS5617-MNTsource: RIPE mowiac szczerze nie bardzo rozumiem, dowiedzialem sie tylko o dostawcy neostrada, moze ktos z Was wnioskuje cos wiecej ... Możesz sobie też zainstalować PowerGG i wtyczkę inwigilatora. ale nie mam gadu tej osoby wiec power gg nie pomoze, jest to ubliżanie na forum ... stad znam ip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Request: 83.31.30.135from whois.arin.net:43 [cached Thu May 12 10:33:29 2005 UTC]from whois.ripe.net:43 [cached Thu May 12 10:33:29 2005 UTC]% This is the RIPE Whois query server #1.% The objects are in RPSL format.%% Note: the default output of the RIPE Whois server% is changed. Your tools may need to be adjusted. See% [snapback]1440806[/snapback] W inwigilatorze też jest możliwość sprawdzenia danych providera na dowolny adres, niekoniecznie powiązany z konkretnym numerem GG. Działa podobnie jak stronka, którą Ci podałem, tylko daje nieco mniej informacji. Widać troll ma Neostradę i masz problem. Jak pewnie wiesz numer IP w Neozdradzie nadawany jest dynamicznie i ciężko jest ustalić chociażby miasto, z jakiego dany komputer logował się w sieci bez informacji od naszego "ukochanego" monopolisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Zawsze możesz zgłosić się na prokuraturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanGagatek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Zawsze możesz zgłosić się na prokuraturę. 1440867[/snapback] ... nie jest to na tyle poważne, żeby wzywac najwyższe organy scigania, ale chcialbym sie upewnic gdyz mam pewne sygnaly kto to moze być ... i w momencie gdy ustalil bym miasto bylbym 100% pewny ... wiec moze jest jeszcze cos co da sie sprawdzic ... ?? patrzac na poczatkowe cyfry z nr ip czyli 83.31. potwierdzaja moje domniewania czy to mozliwe ze w kompie zmienia sie koncowa ip, i czy moge miec pewnosc ze to podobny rejon ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 szukaj pod haslem traceroute Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Jeśli znasz numer IP i konkretna date i godzine w ktorej troll cie dreczyl to mozesz napisać na ten adres: abuse@telekomunikacja.pl, powinni mu przytrzeć nosa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 ... nie jest to na tyle poważne, żeby wzywac najwyższe organy scigania, ale chcialbym sie upewnic gdyz mam pewne sygnaly kto to moze być ... i w momencie gdy ustalil bym miasto bylbym 100% pewny ... wiec moze jest jeszcze cos co da sie sprawdzic ... ?? patrzac na poczatkowe cyfry z nr ip czyli 83.31. potwierdzaja moje domniewania czy to mozliwe ze w kompie zmienia sie koncowa ip, i czy moge miec pewnosc ze to podobny rejon ... 1440891[/snapback] województwo śląskie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 kucyk chyba jednak nie ;] Kumpel z Lodzi ma 83.20xxx.xxx :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Ja z Grudziadza mam 83.26... wiec na pewno nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 83,24.xxx.xxx saska kepa :> . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 ja tez mam taki a pochodze z Ciasnej Nory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) Nazwa hosta dla 83.31.30.135 to cig135.neoplus.adsl.tpnet.pl. Ah kochany IPB ;] Pisz abuse@tpnet.pl tu maila i koniec. @ur8an - a ja mam 217.113.xxx.xxx [; Pogadamy:> Edytowane 13 Maja 2005 przez Poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 A ja mam 192.168...... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Za to ja 127.0.0.1... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 A ja localhost. Tak na serio, to myslicie ze TP cos zrobi jak sie napisze na abuse? Moze to taka druga blekitna linia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 A ja localhost. Tak na serio, to myslicie ze TP cos zrobi jak sie napisze na abuse? Moze to taka druga blekitna linia... 1442891[/snapback] localhosta juz Ci xor zajął [; Zawsze mozna sprobowac napisac. A tak w ogole to co ten IP robi, znaczy sie co ta osoba robi ze budzi Twoj niepokoj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) bierzesz jakikolwiek firewall wpisujesz ten IP na liste zablokowanych i nigdy więcej o nim nie usłyszysz Edytowane 13 Maja 2005 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 bierzesz jakikolwiek firewall wpisujesz ten IP na liste zablokowanych i nigdy więcej o nim nie usłyszysz 1443317[/snapback] Neostrada ma przecież zmienny IP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Neostrada ma przecież zmienny IP... 1443326[/snapback] I co z tego ze ma zmienne IP, zablokuje pule nr 83.31.*.* i ma spokoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 bierzesz jakikolwiek firewall wpisujesz ten IP na liste zablokowanych i nigdy więcej o nim nie usłyszysz 1443317[/snapback] A co ma firewall do ublizania na forum ? Przeciesz napisal ze nie laczy sie z jego hostem tylko ubliza mu na forum... (chyba ze chodzi Tobie o wyciecie jakims filtrem tych wpisow :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Ja też :] 192.168.31.** ;] Do potencjalnych 'chakerof' Jeżeli chcesz mi się włamać , GL & HF :mrgreen: 1445094[/snapback] Buhahaha, leżę :mrgreen: Grunt to mieć pojęcie o czym się pisze. Powstrzymaj się chłopie od tych światłych komentarzy, za dużo Ciebie na tym forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 A co ma firewall do ublizania na forum ? Przeciesz napisal ze nie laczy sie z jego hostem tylko ubliza mu na forum... (chyba ze chodzi Tobie o wyciecie jakims filtrem tych wpisow :wink: ) 1444813[/snapback] No jezeli to jest forum IPB to dodaj osobe do ignora. Masz spokoj. ja tak chyba zrobie z moderami/admina [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Ukrywając końcówkę adresu pozbawiłeś mnie złudzeń że tam była jakakolwiek ironia 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanGagatek Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 A tak w ogole to co ten IP robi, znaczy sie co ta osoba robi ze budzi Twoj niepokoj? ubliża mi oraz bliskim mi osobom. ... Panowie zablokować kogoś to zero problemu, chciałbym sie dowiedzieć kto to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...