Uzdrowiony Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 cojest? sprzet= amd64 2.2 san diego, a8n sli deluxe, 2x7800gt 2giga ramu (crossair cas lat. 2.0) samsung spin point 200gb gra zabkuje nawet na minimalnych ustawieniach. tragedyja. programisci zawalili optymalizacje poprostu? czy tez gra jest az tak wymagajaca? a moze to tylko w moim przypadku tak sie dzieje? * (*)nie jest to woda na mlyn wiadomo jakiego tematu. skrzetnie pomijam wypowiedzi w ktorych X wali po oczach. nie jestem fanem, fanatykiem, wyznawca etc jakiegokolwiek z ustrojstw sluzacemu zabawie, w tym wypadku konsole, pc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Według tego http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...7950gx2_18.html testu są jakieś problemy z działaniem SLI i CF :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzdrowiony Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 ciagne beta wersje force ware 91.31, moze to cos pomoze. jezeli tak to napisze o tem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzdrowiony Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 lata calkiem przyzwoicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 zapodałem dzisiaj demko Ghosta i jak na razie jestem zachwycony!!! gorzej z płynnością!!! gra uruchomiła się w 800x600 z ustawieniami na high z anizo x8!!! i to by było na tyle!!! dałem 1024 ale już zwolniło mocno choć może jeszcze się pobawię i ustabilizuje płynność!!! niestety w pełnej krasie gry nie zobacze!!! (sprzęt jak w podpisie) ps. wcześniej był spór o wygląd na piecu i 360!!! nie rozumiem zatwardziałych zwolenników pieca!!! ja też nim jestem ale na 360 gra wygląda nieporównywalnie lepiej!!! smutne ale prawdziwe!!! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 wcześniej był spór o wygląd na piecu i 360!!! nie rozumiem zatwardziałych zwolenników pieca!!! ja też nim jestem ale na 360 gra wygląda nieporównywalnie lepiej!!! smutne ale prawdziwe!!! :mur:Byś miał lepszy sprzet to moze i lepiej by gra wyglądała. Ja tez używam tych najnowszych 91.31 ale różnicy w porównyniu ze starszymi sterami nie zawuażyłem. Gram na 7600GT rozdziałka 1024x760 wszystko na high poza texturami na medium i wszystko śmiga. Czasami mam małe przycinki ale to w niewielu miejscach ... np. w trzeciej misji w garażu wielopoziomowym nei wiem z jakiej paki przycinało niezmiernie. Troche niezoptymalizowana gra chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 To u mnie na radziu 9550@9600 Pro gra chodzila na 800x600 medium/high bardzo ladnie tylko przydalo by sie wiecej pamieci :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Tylko ze radzio nie ma HDR'a ... wiec nie porównuj wydajności :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 W tej grze mamy do czynienia z bloom'em, nie HDRem. Jednak faktycznie wydajności nie ma co porównywać- 7600gt to PS 3.0, tamten radek w najlepszym wypadku PS 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 W tej grze mamy do czynienia z ....... HDR'em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Byś miał lepszy sprzet to moze i lepiej by gra wyglądała. Pewnych rozwiązań technicznych nie przeskoczysz! Wersja na piecu jest troche okrojana w porównaniu do konsoli!!! Chociażby okienko informujące o tym co widzi kumpel z drużyny. na pc są to nie wiele mówiące kreski a na konsoli pełny obraz w miniaturze!!! na konsoli mapa taktyczna jest w pełni trójwymiarowa a na pc nie, i np wybuchy również lepiej prezentują się na 360!!! troche sie pobawiłęm z oc i giera śmiga całkiem nieźle w max detalach w 1024 ale bez AA i ANizo!!! wygląda super!!! wtedy pisałem o różnicach a nie jak wygląda u mnie!!! <_< pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Pewnych rozwiązań technicznych nie przeskoczysz! Wersja na piecu jest troche okrojana w porównaniu do konsoli!!! Chociażby okienko informujące o tym co widzi kumpel z drużyny. na pc są to nie wiele mówiące kreski a na konsoli pełny obraz w miniaturze!!! na konsoli mapa taktyczna jest w pełni trójwymiarowa a na pc nie, i np wybuchy również lepiej prezentują się na 360!!! troche sie pobawiłęm z oc i giera śmiga całkiem nieźle w max detalach w 1024 ale bez AA i ANizo!!! wygląda super!!! wtedy pisałem o różnicach a nie jak wygląda u mnie!!! <_< pozdrawiam :unsure: To ze gra wyglada lepiej na x360 to kazdy wie ;) W ktoryms rainbow sixie bylo okienko z miniaturka, a chyba nawet i 4. Okroili wersje na pc i dostalismy ochlap co nie podlega watpiliwosci i nie ma nad czym sie rozwodzic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Widzę że wiele osób narzeka na płnność. Ja gram na sprzęcie z podpisku gdzie główną rolę gra ASUS 6800GT@ULTRA(pełny) w roździelczości 1024x768 na max detalach jakie da się ustawić w menu gry + dodane opcje high dla pojazdów i ludzi. I chodzi płynnie, nigdzie nie przycina :) sterowniki mam z marca. Tylko mam inny problem, gra często wywala sie przy starcie, przed logiem ubisoftu :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Pewnikiem codecki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Widze ze wiele osob gra bez przycinek na maxymalnych ustawieniach z 1gb ramu. Tak malo ona wymaga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 No u mnie po kupnie nowych pamięci (1gb) też wszystko zaczęło płynnie działać ;) Miałem tylko cienie wyłączone :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Hehe wszystko zalezy jak ktos rozumie pojecie "plynnosci", bo czasem widuje sie wypowiedzi w stylu: mam Athlona 2500+, 1gb ram i r9550 i FEAR na max dziala mi plynnie ;) Odnosnie wywalania, to na 99% kodek OpenAL, sciagnij nowa wersje, zainstaluj i przegraj pliki OpenAL32.dll i wrap_oal.dll z \system32 do katalogu z GRAW - mi pomoglo a gra sie wywalala z 8 na 10 startow. Szykuje sie duzy patch dla GRAW, dla wielbicieli AA wprowadzona zostanie ta funkcja ( co zmniejszy jeszcze bardziej ilosc fps :) ), tryb DM i wiele innych usprawnien ( wiecej info @ http://cert-clan.com/board/index.php?showtopic=2293 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Szykuje sie duzy patch dla GRAW, dla wielbicieli AA wprowadzona zostanie ta funkcja ( co zmniejszy jeszcze bardziej ilosc fps :) ),ciekawe jak mocno zetnie framerate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Widzę że wiele osób narzeka na płnność. Ja gram na sprzęcie z podpisku gdzie główną rolę gra ASUS 6800GT@ULTRA(pełny) w roździelczości 1024x768 na max detalach jakie da się ustawić w menu gry + dodane opcje high dla pojazdów i ludzi. I chodzi płynnie, nigdzie nie przycina :) sterowniki mam z marca. Tylko mam inny problem, gra często wywala sie przy starcie, przed logiem ubisoftu :angry:dziwne. sprzet mamy podobny, a u mnie mimo wiekszej ilosci ramu nadal robi mi sajgon ten tytuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Okazje się że moje podniecanie sie na temat płynności gry jest złudne!!! Demo w które pocinałem chodziło mi na maxa w 1024 ale... demo udostępnia tekstury tylko w medium :blink: i stąd mogło mi to płynnie chodzić!!! Obawiam się że w pełnej wersji już tak dobrze nie będzie!!! :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Ja gram w 1280x1024 (natywna rozdziałka LCDka) wszystko na HIGH + Anizo x8 i bardzo płynnie...a co do samej gry to się nie wypowiem, bo gralem za krótko ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Okazje się że moje podniecanie sie na temat płynności gry jest złudne!!! Demo w które pocinałem chodziło mi na maxa w 1024 ale... demo udostępnia tekstury tylko w medium :blink: i stąd mogło mi to płynnie chodzić!!! Obawiam się że w pełnej wersji już tak dobrze nie będzie!!! :sad: Full wersja udostępnia tryb High tylko kartom z 512MB bodajże... ale można tryb high włączyć edytując plik renderer_settings.xml ALE nie ma widocznej różnicy pomiędzy medium a high, ja ustawiłem go tylko dla pojazdów i ludzi, teren i budynki jest medium. W demeie też chyba możesz pogrzebać w pliku renderer_settings.xml i zobaczyć jak to wygląda w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boone Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) U mnie na Sempronie 2800+ 1 Gb ram i 6600 chodzi tak: Przy takich ustawieniach mam średnio od 20-25 fps. Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Boone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Masz podkreconego procka/grafe ? Moze podalbys screeny jak to u ciebie wyglada ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boone Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Grafę będe kręcił na dniach a co do procka to nie. Fps jak mówiłem średnio 20-25 przy większych akcjach a jak jest spokojniej to troche powyżej 25 :) Prosze kilka screenów: Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Boone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zrób screeny z włączonym programem do mierzenia fps bo nikt ci nie uwierzy, same screeny nic nie mówią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boone Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) As you wish: Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Boone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Sorki, ale 20 FPS to nie jest plynnie. 25 jeszcze ledwo ujdzie w tloku, ale 20 to juz ponizej granicy plynnosci, a obstawiam, ze i do 16-18 spada Ci jak sie robi nieco wieksza zadyma :| Juz wolalbym zejsc z detalami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boone Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Wiesz mi to jakoś nie przeszkadza. A jeśli chodzi o 25 fps to jest to IMO dość płynnie jak na taką gre, takie detale i taką kartę :P Poczekaj aż podkręce grafikę to będzie już ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Jest juz nowy patch - http://patches.ubi.com/ghost_recon_advance..._map_pack_1.exe Funkcja AA zostala wprowadzona, jednak nie jest to prawdziwe AA a raczej efekt blur, jak dla mnie tylko pogarsza obraz. http://cert-clan.com/board/index.php?act=A...pe=post&id=1820 - z 'AA' http://cert-clan.com/board/index.php?act=A...pe=post&id=1821 - bez 'AA' Jako ze nie jest to prawdziwe AA to praktycznie nie ma roznicy w fps, sama gra wydaje sie ze dostala kopa wydajnosciowego. Idziemy testowac dalej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...