dumpmuzgu Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 obejrzałem kilka minut początku, dalej nie dałem rady xD Pakt. ostatni odcinek już na dysku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 The man in the high castle - pierwszy sezon - jak dla mnie bomba, bardzo klimatyczna realizacja, spokojne tempo i zakręcona fabuła znana z książki P.K.Dicka. Ale nie dla każdego podejdzie...Myślałem że to już nie wyjdzie... Pilot był już strasznie dawno temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Obejrzec jeszcze raz? Ja to ledwo wymeczylem... Pierwszy sezon bdb. Drugi db. Trzeci i dalej to juz rownia pochyla, gdzie w ostatnich odcinkach zmuszalem sie do obejrzenia tego syfu do konca :/ U mnie podobnie. 1 sezon niezły. Drugi dawał radę. Ale potem to już przekombinowali. Moze ze 2 - 3 odcinki mi się podobały z 4 sezonu. 3 cały był dla mnie słaby i naciągany. Głupota goniła głupotę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Obejrzałem dwa odcinki Pakt i dla mnie rewelacja. HBO ma jednak wyczucie i smak. Klimat. Super. Ktoś wie coś na temat Watahy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agr Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 U mnie podobnie. 1 sezon niezły. Drugi dawał radę. Ale potem to już przekombinowali. Moze ze 2 - 3 odcinki mi się podobały z 4 sezonu. 3 cały był dla mnie słaby i naciągany. Głupota goniła głupotę. Wiekszosc chlopow ma takie samo zdanie. Stacja Cw potrafi robic dobre seriale, ale niestety ich target to panie w wieku 18-49, wedlug mnie bardziej 15-25. Przez to ciagle te milostki, meskie klaty, aktorzy z przypadku (ale ladni i mlodzi) i laczenie par w stylu 'kazdy z kazdym'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Pakt. finał nie zawodzi. trzyma za jajka do końca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2015 Arrow cóż by tu powiedzieć walki śmieszne, niektóre wątki mogą zaciekawić (szczególnie z ligą zabójców), albo łączenie wątków z Flashem. Ruszyły Kroniki Frankensteina, Sean Bean w roli głównej (Ned Stark dla nie wtajemniczonych) zapowiada się dośc dobry serial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2015 Pakt. finał nie zawodzi. trzyma za jajka do końca ;) Koncowka niestety roczarowuje i to mocno, ale z drugiej strony moze zrobia kontynuacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 And Then There Were None - 9/10 super mini serial na podstawie powieści Agathy Christie (thriller/kryminał) Istne cudo, trzyma w napięciu. Shameless US sezon 6 ruszył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ktos z was jeszcze ogladal odswiezone X-Files? Niektore sceny wydaja sie zywcem z vhs wyciagniete bez zadnej obrobki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Ja czekam do oficjalnej premiery. Na polskim FOX będzie 25 stycznia i 26 powtórka. Edytowane 5 Stycznia 2016 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ktos z was jeszcze ogladal odswiezone X-Files? Niektore sceny wydaja sie zywcem z vhs wyciagniete bez zadnej obrobki. Mówisz o nowej serii ? Może to zamierzone. Ja to musze zacząć i skończyć 9 sezon, bo dotrwałem do 2 odcinka. Niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ktos z was jeszcze ogladal odswiezone X-Files? Niektore sceny wydaja sie zywcem z vhs wyciagniete bez zadnej obrobki. Oglądałem sezony 1-7 w wersji 1080p po 60gb/sezon, i jakość była bardzo dobra. Było kilka kadrów, jakiś budynek np. kilka sekund ujęcie gdzie faktycznie wygląda jakby materiał miał niską rozdzielczość, ale tego było raptem kilka ujęć w całych 7 sezonach jakie widziałem. Dalej raczej nie oglądam (bez Muldera). A ten nowy sezon chyba jeszcze nie wyszedł. Z tego co widzę premiera 24 stycznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Czyli ograniczyli koszta poprzez nie obrabianie wszystkich scen... Najbardziej to irytuje podcaas rozmow jak na chwile leci kadr z rozmazana twarza. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nic takiego nie zauważyłem, tylko takie sceny, np. jakiś budynek pokazany, opis w rogu ekranu, i potem akcja dzieje się wewnątrz. Ujęcie 3s. I takich ujęć w CAŁYCH 7 sezonach które widziałem było może 5 maksymalnie, te które zauważyłem. Żadnych rozmazanych twarzy itd, przynajmniej nie w tym co ja oglądałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ash vs Evil Dead. po pierwszym odcinku nie bylem zachwycony. ale po 10ep, daje rade :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2016 Making a Murderer http://www.filmweb.pl/serial/Making+a+Murderer-2015-752805- może spodobać się a jak tak to i ... The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst http://www.filmweb.pl/serial/Przekl%C4%99ty%3A+%C5%BBycie+i+%C5%9Bmierci+Roberta+Dursta-2015-737090może podejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 The Jinx obejrzałem. Dobry. Making a Murderer leży na dysku. Czekam za napisami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 3 pierwsze odcinki już mają napisy.... Warto też czasem szlifować język angielski. Rozumiem, wygoda lub nieznajomość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Wiem, że 3 pierwsze mają. Co do języka. Nie tyle co wygoda, bardziej niepełna znajomość. Znam angielski, stosunkowo dobrze, ale nie aż tak żeby swobodnie móc oglądać bez napisów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Plusik za szczerość, skromność i odwagę. Rzadko spotykane cechy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Narcos - bdb. material na serial, jednak serial zrobiony od [gluteus maximus] strony :/ Dali na glownego bohatera blondasa z wasikiem, ktory kompletnie nie pasuje i irytuje nie tylko swoja geba ale i ciaglym komentowaniem wszystkiego co kilka sekund... Jego partner tez jakis ciekawy nie byl. Przez ta debilna narracje wszystko wydawalo sie pociete i niekompletne. Najjasniejsze pkt. serialu to aktorzy grajacy Pablo Escabara (szczerze, to mimo zaznajomienia sie z historia tego czlowieka i tego co wyczynial to podczas sensu od 3 czy tam 4 odcinka ciagle mu kibicowalem) i szefa Search Bloc - czyli Horacio Carille. Najwiecej psuje wlasnie narracja tej "blondyny" z wasem z DEA :/ 7/10 (tylko za swietne 2 postacie co wymienilem wczesniej). edit: Zakonczyli 1 sezon w najdebilniejszym momencie jakim mogli - po ucieczce Escobar pozyl dosc krotko, aby robic kolejny sezon. Jedyne sensowne wyjscie to kartel z Cali, ale to juz nie bedzie to samo :/ Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 W ramach ciekawostki: jak ktoś ma fox-a to za tydzień premiera nowych x-files-ów o 21.00 , a we wtorek (26.01) 2-gi odcinek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Tak wspominałem 13 dni temu ;) Przy okazji, heroes znowu dostał Cancela..jajca na całego. Tego serialu już nigdy nie dokończą pewnie. The Expanse wciąga. Ma coś z klimatu Babilon 5 nie uważacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 The Expanse - w końcu porządny serial sci-fi, może przez to że na podstawie książek. Babilon 5 już niezbyt pamiętam, choć kilka lokacji faktycznie go przypomina, ale przy pierwszych odc odczułem bardziej inspirację twórców grą o tron. Tyle że w kosmosie i nie o tron, ale sporym elementem są intrygi i tajemnice. No i jest jeszcze pewien rodzaj podejścia do większych scen akcji tzn. pierwszą bitwę w kosmosie pokazano jak bitwy w chyba 2 sezonie GoT, czyli praktycznie wcale. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Nowe X-Files - trzeba przyznać że pierwszy odcinek wyszedł bardzo dobrze. Mimo że upłynął szmat czasu, dreszczyk przy oglądaniu pozostał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Serio ci się to podobało? Ja jestem świeżo po obejrzeniu starych serii w hd, to ten nowy odcinek sezonu 10 wypada tragicznie. Wszystko upchane na 40 minutach, bez logicznego sensu. Budżet też skromniutki, efekty wydają się gorsze niż w wielu starych odcinach mimo upływu lat. Nie chodzi mi tylko o cgi, bo tutaj wiadomo że ciężko wypaść słabiej, ale widać że te efekty nie są najwyższych lotów, coś jak tanie seriale od syfy. Do tego nie ma w ogóle efektów w postaci charakteryzacji, potwory w starych epizodach były zrobione bez użycia efektów komputerowych, i wyglądały naprawdę dobrze, szczególnie jak się zobaczy remaster. Ale wracając do odcinka.. Mulder wpada do tej chatki, 90% scen w pomieszczeniach, jakbyś oglądał Klan. Ten serial słynął z ujęć z powietrza, w plenerze, powolnego budowania klimatu. Teraz w ogóle można to znacznie taniej zrobić przy użyciu dron, a nie helikopterów, także tym bardziej mnie to dziwi. Kwestia spójności całej historii o obcych, to zgoda, że bardzo ciężko to połączyć z resztą odcinków bez luk, żeby to miało sens. Ale przy tym co już było, fakt że Mulder tak łatwo daje wiarę w spisek że za tym stoją ludzie, wydaje się kompletnie naciągany. Może to tak nie wygląda jak się oglądało jakieś tam odcinki x-files w tv 10 lat temu, ale jakbyś zobaczył cały serial niedawno, to zupełnie nie trzyma się kupy. W poprzednich odcinkach/filmach Mulder wielokrotnie ma do czynienia z obcymi, przybierającymi ludzki kształt, czy też np ratuje Scully z gigantycznego statku kosmicznego uwiezionego pod lodem w Arktyce który potem odlatuje. Nagle o tym zapomniał? W ogóle cała motywacja którą kieruje się oboje głównych bohaterów, szczególnie Scully, nie ma to sensu. Cały ten wstęp, zero zagadki i tajemnicy, ufo rozbijające się w biały dzień, nie tak przyciągało widza stare x-files. Ponoć dalsze epizody są lepsze, dla mnie premiera tego sezonu to tragedia, fatalny odcinek pod każdym względem. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Fakt, że nie wracałem do X-Files od czasu premiery, a to dlatego że odpuściłem sobie oglądanie gdy Duchovny odszedł - nie chciałem psuć sobie dobrych wspomnień. Ostatnie co pamiętam, to że poszedłem do kina na Fight the future i wyszedłem z niego z wielkim WTF na twarzy :) Na chwilę obecną pojęcia nie mam co jest kanoniczne, a co nie. Jednakże wymaganie żeby scenarzyści kontynuowali toczka w toczkę to co było, to chyba trochę przesada. Takiego Evil Dead udało się uwspółcześnić, może i tu się uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 (SPOILERY!) Szczerze to mam mieszane uczucia. Z jeden strony dość fajnie to zrealizowali bo mogłobyć gorzej. Z drugiej zabraklo tego klimatu i scen, pracy kamery. To nie to co pierwsze sezony. Ale mamy 2016 rok jednak. Nieco inna technologia. Widać inne podejście obrał reżyser. Szkoda, chociaż uważam że tragedii nie ma pod względem technicznym. Gorzej z fabułą/wątkiem. Co to ma być ?!?. Rozumiem że musieli jakoś kontynuwać wątek, ale ta teoria że kosmici niby byli, ale to nie oni byli agresorami tylko jakaś tajna grupa ludzi wykorzystała ich technologi do manipulowania ludźmi i przejęca władzy. Sorry, ale to jest tak słabe że nie wiem na co oni liczą. Ja tam X-files kojarzę z obcymi. Naprawdę mogli to inaczej kontynuwać. Nawet z inwazją i walką z obcymi. 6 fajnych epizodów i dobre zakończenie. A tak moga to ciagnąć długo przez 2 sezony lub nawet więcej o jakiś spiskach, gdzie obcy będą na marginesie. No nic dzisiaj 2 odcinek i zobaczymy. Oglądam na fox bez 5.1 i napisów, bo szkoda mi transferu na to po pierwszym odcinku. Ogólnie 6.5/10 na chwile obecną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Już sam ten początek, Skinner dzwoni do Muldera, to tylu latach żeby się spotkać bo to pilne, Mulder dzwoni do Scully, która musi rzucić wszystko mimo że ratuje życie dzieciom jako chirurg.. Myślałem że mamy trzecią wojnę światową, po to Skinner się kontaktuje. A tymczasem jakiś youtuber od spiskowych teorii che się z nimi spotkać........... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...