Sysak Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Nastąpił koniec debilnych tematów, Testowe od tej chwili służy tylko i wyłącznie do testowania możliwości forum. Rgulamin obowiązuje w całej rozciągłości, ze wszelkimi konsekwencjami procentowymi i bananowymi. EOT. Wredny moderator Sikor Nie da się tego jakoś inaczej załatwić? Tak jak już napisał Orgiusz w TYM topicu absolutny zakaz zakładania nietestowych tematów jest z pewnością zbyt brutalny. Myślę, że jakieś ograniczenia powinny być, ale chyba nie potrzeba takich surowych zakazów, żeby ujarzmić kilku/kilkunastu spamerów. Proszę żebyście, Drodzy Moderatorzy jeszcze raz wszystko przemyśleli i znaleźli lepsze rozwiązanie, a userów proszę o poparcie tej inicjatywy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Popieram inicjatywe Sysak'a, rozumiem tez dlaczego moderatorzy "zamkneli" testowe - ale dlaczego odrazu tak ostro? Pozatym nie wszystkie tematy byly "debilne" jak to Sikor określił.. Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej/naszej prośby :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) Yyy... Ale "Kulinaria" zostają? Poza tym pamiętam, jak na początku mojej forumowej egzystencji ;) użyłem testowego do przetestowania możliwości forum (sprawdzałem jak działaja tagi, etc) i cały moj misterny test został skasowany przez Paranoika, bo ponoć nabijałem posty :blink: :lol: (Być moze cos w tym było :lol: , ale bez przesady :lol: .) Nie wiem co Wam to testowe przeszkadza:> Edytowane 17 Lipca 2005 przez und3r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 zale do panow od akcji na forum "13" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Sprawa jest prosta. Chcecie popierniczyc glupoty to wymiencie sie nr komorek albo gg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Ja na testowym nic nie napisałem od ponad roku, ale fajnie sie je czyta :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 decyzja zostala podjeta. nie ma co jeczec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Ja nie jęcze ;) Zastanawia mnie tylko, co Wam przeszkadzały te głupoty na testowym ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 zale do panow od akcji na forum "13" 1551795[/snapback] Więc stosujemy zasadę zbiorowej odpowiedzialności? Moim zdaniem to nie fair. Oni robią coś złego a my mamy przez to cierpieć? Co ja takiego zrobiłem, że nie mogę rozmawiać na testowym?... <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Nic nie zrobiłeś. I nie ma to nic wspólnego ze zbiorową odpowiedzialnością. Testowe, jak sama nazwa wskazuje, służy do testowania, a nie do chatowania. Testować sobie możesz. To co się tam się działo, zaczęło przypominać "genialne" komentarze pod newsami na głównej stronie Tweak'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 zale do panow od akcji na forum "13" 1551795[/snapback] Aha, czyli za głupote jakiś 13 latków będę ja odpowiadał ? Widze, że powoli zaczyna tutaj być nieciekawie - wpierw nieprzemyślane (chciałem użyć innego słowa bo nie wytrzymuje :[) ograniczenie znaków do 10 linijek nie biorąc pod uwage wielkość fonta (TAK, moja uwaga ZNÓW została ZINGNOROWANA - i niech nikt nie pierd***, że dopisanie 3/4 linijek do nowych zasad regulaminu zabiera AŻ >1 miesiąc). A teraz kolejne durne ograniczenie - skoro testowe nie przeszkadzało przez 3 lata, a naraz zaczęło przeszkadzać to... ? No właśnie ? Powolne znudzenie codziennym czyszczeniem tego działu ? Innej możliwości nie widze, bo tematy były zawsze takie same. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Czy "forum testowe" nazywalo sie "forum debilnych postow"?? jak sama nazwa wskazuje jest po to aby pocwiczyc sobie tam rozne rzeczy. Dobra byly wyglupy typu "plum", "mefa", "blurp" itd ale co za duzo to niezdrowo. Kilkanascie tematow dziennie zawierajacych w 90% debilizm stezony ktore trzeba usunac to zbyteczy element forum. Mysle ze dalsza dyskusja nie ma sensu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Jakakolwiek dyskusja przeciw postanowieniom administracji/moderacji zawsze nie ma i nie miała sensu tutaj. Zawsze wszelkie uwagi są ignorowane, spławiane, topione w nadmiernej ilości postów w 1 temacie. Nie widziałem to raz, dwa, ale cały czas. Powoli mam już tego dość. Te forum tworzą userzy, więc albo się Wy wreszcie dostosujecie do nich, albo może źle to się skończyć (jak ? popatrzcie w przeszłość). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) Niestety Nexer ma 100% racji <_< Ps. Sam Para przyznał, ze ograniczenie długości siga powinno być uzależnione od wielkosci fonta, ale nie zostało to poprawione, bo przecież nie moze tak byc, zeby user poprawiał administracje:/ Edytowane 17 Lipca 2005 przez und3r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 ok, czyli kulineria też lecą...[ciekawe czy Para sie zgodzi....? ] bo to w koncu testowe a nie forum kucharskie i spodziewajcie sie idiotycznych tematow na oslej... nie to ze groże albo coś... po prostu nieraz trzeba napisac na testowym zeby nie zasmiecac oslej, albo administracji.... zyczenia mamy składać sobie natomiast w podstawowych tak?... bo ja oprócz bzdur widywalem wartosciowe topici na testowym.. siedzialem cicho jak przenieslismy sie na invisiona ktory jest powalony, siedzialem cicho jak wymysliliscie te bzdurne ograniczenia w podpisach o ktorych pisze mixer, ale teraz trafiliscie w czuly pkt.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Nexer napisz mi ile osob tam pisalo non stop i jakie ciekawe tematy padly?? Podaj chociaz 3 powody dlaczego mialoby byc inaczej niz zostalo postanowione?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 ok, czyli kulineria też lecą...[ciekawe czy Para sie zgodzi....? ] bo to w koncu testowe a nie forum kucharskie i spodziewajcie sie idiotycznych tematow na oslej... nie to ze groże albo coś... po prostu nieraz trzeba napisac na testowym zeby nie zasmiecac oslej, albo administracji.... zyczenia mamy składać sobie natomiast w podstawowych tak?... bo ja oprócz bzdur widywalem wartosciowe topici na testowym.. siedzialem cicho jak przenieslismy sie na invisiona ktory jest powalony, siedzialem cicho jak wymysliliscie te bzdurne ograniczenia w podpisach o ktorych pisze mixer, ale teraz trafiliscie w czuly pkt.... 1551921[/snapback] gdyby nie "powalony" nvision to forum by dzialalo z zalosna predkoscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 ok, czyli kulineria też lecą...[ciekawe czy Para sie zgodzi....? ] bo to w koncu testowe a nie forum kucharskie i spodziewajcie sie idiotycznych tematow na oslej... nie to ze groże albo coś... po prostu nieraz trzeba napisac na testowym zeby nie zasmiecac oslej, albo administracji.... zyczenia mamy składać sobie natomiast w podstawowych tak?... bo ja oprócz bzdur widywalem wartosciowe topici na testowym.. siedzialem cicho jak przenieslismy sie na invisiona ktory jest powalony, siedzialem cicho jak wymysliliscie te bzdurne ograniczenia w podpisach o ktorych pisze mixer, ale teraz trafiliscie w czuly pkt.... 1551921[/snapback] Spodziewajcie sie kar - proste Zyczenia mozecie sobie skladac na oslej. Nikt nie broni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) gdyby nie "powalony" nvision to forum by dzialalo z zalosna predkoscia. 1551929[/snapback] dlatego siedziałem cicho [; john... za co? za uzywanie forum w celu w którym powstało? przeciez pytanie "jaki rozmiar ma calefon " ktore padło wczoraj wcale nie jest niezgodne z regulaminem.... a znalesc takiej informacji w szukajce tez nie znajdziesz.... zastanawiam sie czemu przez 3lata wam nie przeszkadzało a teraz nagle jakas odmiana.... Edytowane 17 Lipca 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Oki. To teraz powiedzcie, dlaczego nie został jeszcze poprawiony regulamin dot. sygnaturek. (Podpowiadam: długość siga powinna być uzależniona od wielkości użytej czcionki.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 dlaczego ? dlatego ze poza forum mamy jeszcze swoje zycie, nie wszyscy maja wakacje. jak masz pomysl jak zredagowac ten punkt to podrzuc go. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Oki. To teraz powiedzcie, dlaczego nie został jeszcze poprawiony regulamin dot. sygnaturek. (Podpowiadam: długość siga powinna być uzależniona od wielkości użytej czcionki.) 1551939[/snapback] Bo jest drobny problem. Co w przypadku uzycia kilku wielkości? Jedynym własciwym rozwiązaniem tego problemu byłoby ustalenie wielkosci podpisu w pikselach. Problem> Na forum nie ma mozliwości zmierzenia wysokosci takiego podpisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Nexer napisz mi ile osob tam pisalo non stop i jakie ciekawe tematy padly?? Podaj chociaz 3 powody dlaczego mialoby byc inaczej niz zostalo postanowione?? 1551925[/snapback] To było "NASZE" FORUM, NASZA "MAŁA SPOŁECZNOŚĆ". Tu nie chodzi o wartościowe tematy, bo tam nic nie było wartościowego nie było. Tu chodzi o pewien mały świat, który tam się wytworzył. Historią sięga od początków fora, a naraz zabijacie go, przez wasze widzi-mi-sie. Teraz przeginacie już na całej lini. Tamte forum to była uciekczka od codziennych topiców - "jak podkręcić procesor"/"jak podkręcić gejforca"/"czy te napięcia są dobre na zasilaczu". Zarejestrowałem się tylko i wyłącznie na tym forum, bo pasował mi klimat panujący na testowym, by przy-okazji odpowiadać tylko-i-wyłącznie rzeczowo na pewne tematy. Teraz wam to nie pasuje ? To już niestety a) będziecie to tolerować do końca tego forum b) wytępicie wszystkich starych wyjadaczy, dla których ten dział był wartościowy. Z góry zakładam wybór odp b, toteż pewnie sobie stąd pójde, ale poczekam do ostateczniej decyzji nt. tego działu. Wszystkie sprawy dot. forum & serwisu są olewane, przekładane na dalszy termin (hymm kiedyś zobaczymy nowy lay tweak.pl, czy tego nie dożyje ?). *wam - z małej, celowo. Straciłem jakikolwiek szacunek do was. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 ...To co się tam się działo, zaczęło przypominać "genialne" komentarze pod newsami na głównej stronie Tweak'a. 1551849[/snapback] gdyby nie "powalony" nvision to forum by dzialalo z zalosna predkoscia. 1551929[/snapback] Po 1. Nie zgadzam się z tym. Na testowym nie było postów w stylu "Pierwszy!" , "K*** Ch*** ci w D*** Pedale Intel jest lepszy niż ten ch***y poj***y AMD" , "P***ol sie ze swoja racją, bo moja racja jest lepsza niż twoja ty sku***nu i fokóle jedyna i porawdziwa!" Po 2. To wprowadźcie w końcu logowanie do pisania komentarzy. :) Z resztą Ty Sikor sam często pisałeś na testowym i dobrze wiesz, że nie wszystkie tematy były głupie i bezsensowne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Historią sięga od początków fora B) wytępicie wszystkich starych wyjadaczy co Ty mowisz ? do poczatkow ktorego forum ? i o ktorych "starych" wyjadaczach mowisz ? myslisz ze ludzie ktorzy sa tu juz np. 3 lata odejda bo zamknelismy testowe ? prosze Cie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 co Ty mowisz ? do poczatkow ktorego forum ? i o ktorych "starych" wyjadaczach mowisz ? myslisz ze ludzie ktorzy sa tu juz np. 3 lata odejda bo zamknelismy testowe ? prosze Cie ... 1551965[/snapback] niszcząc klimat tweak'a własnie do tego doprowadzacie.... rozmawiałem z 2osobami które siedzą tu ponad 2 lata i planują przenosiny na inne forum... cóż zawsze było tutaj sympatycznie, ale widac bąbelki niektórym uderzyły do głowy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 To czy odejdą zależy od nich. wasze działania jak narazie powodują tylko i wyłącznie chaos oraz sprzeciw. Nigdy nie pytacie się o zdanie userów, macie ich poprostu gdzieś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) dlaczego ? dlatego ze poza forum mamy jeszcze swoje zycie, nie wszyscy maja wakacje. Nexer poruszył ten temat juz chyba ze dwa miesiace temu. jak masz pomysl jak zredagowac ten punkt to podrzuc go.Pewnie, ze mam. Wystarczy stworzyć tabelke, w ktorej podana bedzie dopuszczalna długość siga (w linijkach) w zależności od użytej czcionki. Problem kilku roznych wielkości równiez da sie rozwiązać. Jezeli np. ktos najpierw używa duzej czcionki i z tabelki wychodzi, ze moze taką czcionką zapisac 6 linijek, a zapisuje tylko 4, to zostają mu jeszcze dwie linijki tą wielkościa. Teraz wystarczy przypisać jednej linijce najwiekszą możliwa czcionka odpowiednią ilość linijek pozostałymi wielkościami. Przykładowo - jedna linijka najwieksza czcionka dopuszczoną w regulaminie = 5 linijek najmiejszą. Zrobienie takiej tabelki to jakies 30 min roboty. Taka tabelka jest skomplikowana w użyciu, dlatego najlepiej byłoby wprowadzic ograniczenie pikseli, o ktorym wspomniał sgj. Czy nie da sie zrobic tak, zeby w polu edycji siga pokazana była wysokośc siga w pikselach?? EDIT TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. TEST, test. Rozumiecie dlaczego długość siga musi być uzależniona od długości czcionki??? Edytowane 17 Lipca 2005 przez und3r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 no to wspaniale. dobrze ze masz inicjatywe, przedstaw projekt i jezeli bedzie w ok to pewnie Para go zaakcptuje i bedzie w regulaminie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Ciekawe czy Pan Und3r wziol pod uwage rozdzielczosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...