Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

16 lat 185cm wzrostu waga z 65kg . JAk myślicie po 3 letniej przerwie jechać masa potem rzeźba , czy najpierw rzeźba potem masa?? dieta polsko-włoska + 1l mleka na śniadanie + będzie białko wpc 80%.

trening sztanga + podciąg na wszystkich drążkach + hantle + hantle motyl + butterfly + wycisk siedząc . potem w chacie brzuch , pompki i chantle na barki ( rzeźbowo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tu fotka supli

Dołączona grafika

;] a Dawid tez sie nad tym zastanawialem bo jeszce po chorobie slabszym pewnie ;/ I chyba najpierw pociagne FBW ale z 2-3 tyg nie miesiac bo cwiczenia raczej dopracujesz szybciej niz przy zwyklym "3dni inne partie" bo bede 3x w tygodniu cwiczyl to samo;) I narazie samo ZMA i bialko na noc a za 2-3 tyg rusze z CP i KA.

A wlasnie tu moj trening FBW

klatka:

1. Wyciskanie sztangi płasko 2x 8-4

2. Wyciskanie sztangi skos 2x 10-6

biceps :

3. Uginanie ramion ze sztanga 4x 12/10/8

plecy:

5. Drązek 3x 8-4

6. Wiosłowanie 3x 8-6

triceps:

7. Wyciskanie francuskie sztangi 3x 12 powtórzeń

nogi:

9. Prostowanie nóg w siadzie 3x 12 powtórzeń

10. Uginanie nóg w leżeniu 3x 12 powtórzeń

barki :

11.wyciskanie sztangi z klatki 3x 8/6/4

12. unoszenie sztangielek bokiem w górę 3x 12 powtórzeń

Zapozyczony z SFD ;) dzis go bede 1 raz robil zobaczymy czy dam rade ;D

Edytowane przez got3n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do osób co zakupiły 1,8kg ostrowi w wiaderku. date waznosci tez macie przyklejoną na wieczko? bo nieco to mnie martwi ze nie jest 'wytłoczona' na plastiku. Od tego kolesia juz kupowałem wpc dwa razy jeno ze w opakowaniach 800g, problemów nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupuje 400g rozmaczm w mleku 3,8 firmowanym tesco , jak bym trafił bardziej tłuste to by było super bo wody nie pijam . jak chesz mieć efekt na brzuch to rozciąganie 1l mleka siedzisz odlądasz tv na napiętych mieśniach przez 5 min potem z 100 brzuchów( teram 254 zrobiłem ale na glebie leżałem jeszcze kilka minut :lol2: . 65 180cm i nic do rzeźbienia heh w pośladni igły mi nie wbijesz tak wyrzeźbiłem , teraz problem z barami . A zapomniałem dodać 2 tydzieńń na siłce po 3 latach przewy klata 50 na płaskiej , nogi 130 na maszynie , butterfly 3x2kg do 50razy na serie ostatnia seria 4x2kg 45 razy . na kark to 18x2kg + 4 koła po 10kg . biceps triceps malutki , wielkie cyce , pośladki slim:P ,plecy jechane na kobre z cieńkimi bokami

Edytowane przez wilczurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Wy zrecie cos normalnego czy tylko te syntetyki??

Na miejscu niektorych wolabym w ich wieku porobic sprawnosciowke niz masowke.

Nie chce gadac jak doktorek, ale puki sie rozwijacie nadmierny przyrost masy moze spowodowac problemy z kregoslupem i stawami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

nadmierny tak ,ale przy stand suplementacji, raczej nei ma czeogs takiego jak nadmierny przyrost

zreszta wszystko z głową i bedzie dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ emiloool

a masz coś lepszego na rozgrzewke niz takie jechanie?? A po za tym jak zaczynasz to najlepiej rzeźba masa , znowu rzeźba i potem już mase jedzesz = mięśnie twarde i wielkie .

A co do suplemętów to dobrze 1 miesiąc jechać bez a potem można juz sie odrzywiać :lol2: bo przyrost coraz mniejszy bez . na rzeźbe najlepiej jechać na 3x2 kg z 30 powtóżeni potem 4x2kg 35 powtóżenń , potem 6x2 30 7x2 25 8x2 20 ... jak tyle nie możecie to można mniej dokładać .ja robie maso rzeźbę tzn najpier rzeźbowo rozgrzewam mięśnie a potem masowo jade , tylko nogi i brzuch to 100% rzeźba udo 50 - 57 .

PS jak jedziecie na barki chodzi o tył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wilczurek

... to prowokacja mam nadzieje :|

ja po kilku kontuzjach wracam na silownie :P Fajna sprawa jak po tak dlugim czasie idziesz na silke i co trening na dana partie dokladasz +3-5kg a miesnie rosna w oczach :D szkoda ze szybko to sie konczy :< ;-);-)

Edytowane przez ???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nadmierny tak ,ale przy stand suplementacji, raczej nei ma czeogs takiego jak nadmierny przyrost

zreszta wszystko z głową i bedzie dobrze

Chyba mnie w ogole nie zrozumiales, ael ok

Nie moja sprawa

Ja wolalem dobic do tych 180 paru centymetrow i dopiero zaczac bawic sie swoja masa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

emilooos---> nie wierzysz w sile FBW ? :> czy to nie do mnie bylo z tym ze coraz dziwniejsze plany? :>

Ja dzis wlasnie jestem po tym FBW z posta dorzucilem jeszcze brzuszki i naprawde mam dosc ; ) zaraz ryz z kurakiem bedzie ;)

Ale musze ten trening troche "dopiescic" dorzucic jeszcze z jedno na klatke cwiczonki albo rozpietki albo przenoszenie hantla ; }

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 lat 185cm wzrostu waga z 65kg . JAk myślicie po 3 letniej przerwie jechać masa potem rzeźba , czy najpierw rzeźba potem masa?? dieta polsko-włoska + 1l mleka na śniadanie + będzie białko wpc 80%.

trening sztanga + podciąg na wszystkich drążkach + hantle + hantle motyl + butterfly + wycisk siedząc . potem w chacie brzuch , pompki i chantle na barki ( rzeźbowo)

yyyyyyyyyyyyyyyy ile ty ma tych brzuszkow robiles 250 , spalisz miesnie i tyle z tego bedzie, idz na sile ! ulzo diete! rob mase!

2498008[/snapback]

Czy Wy zrecie cos normalnego czy tylko te syntetyki??

Na miejscu niektorych wolabym w ich wieku porobic sprawnosciowke niz masowke.

Nie chce gadac jak doktorek, ale puki sie rozwijacie nadmierny przyrost masy moze spowodowac problemy z kregoslupem i stawami

Chyba mnie w ogole nie zrozumiales, ael ok

Nie moja sprawa

Ja wolalem dobic do tych 180 paru centymetrow i dopiero zaczac bawic sie swoja masa

poczytaj troche o kulturystyce i wtedy wejdz a nie wchodzisz bez zadnej wiedzy w dzial, a i nie bede wchodzil w zbedna dyskusje

jak bys sledzil temat to zobaczyl bys ze nie bierzymy w cale duzo odzywek czy suplementow , a wiekszosc z nich napewno jest zdrowsza od wiekszosci jedzenia ktore kupujesz w supermarkecie

Edytowane przez qbass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesadzam przesadzam :mur: nie smarujta sie niczym i bedzieta pr0 <joke troche sie napaliłem stresy maturalne>

skoro mamy nowego moda w temacie to może pokazał by nam swoje fotki :)

ps. jak byłem w wilczurka wieku albo młodszy podobny trening miałem

Edytowane przez sawyer188

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj qbass malo jeszcze wiesz na ten temat a innych pouczasz

Jak mnie ganiali na silowni to ty jeszcze sliniles sie pod sloneczny patrol [; No offece

Nie chodzilo mi o same suplementy ale o ich skutki.

Wybacz ale silowni w zyciu zaliczylem sporo, jeszcze wiecej sali. Uwierz mi wiem co za duza masa wzgledem wieku moze zrobic z kolanami albo odcinkiem kregoslupa krzyzowo ledzwiowym

Jakie fotki chcecie??

Nie cwicze juz kilka lat ale moze jeszcze coponiektorych zawstydze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

Dawaj szefie foty :D

z drugiej stroy rozumiem, o co ci chodzi ,ze predko cwiczymy, itp

ale wiesz dla niektórych siłownie jest odskocznie np od picia, jarania zioła, itp, , wiec lepsze to niz tamto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam troche głupie pytanie, czy moja budowa ciała bardziej przypomina Mezomorfik czy Endomorfik? Bardzo mnie to nurtuje. Mam 15 lat i 74kg okolo 17x cm wzrostu. Jem średnio 3-4x dziennie tzn. rano płatki z mlekiem następnie kanapke, na obiad róznie, i na kolacje kanapke lub jakieś owoce. Nie mam problemów z przytyciem. oto fotka Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi