wallec Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 U mnie po starcie system zabiera 1.08GB Ram, wie ktoś jak zrobić żeby ładował jeszcze więcej danych do ramu? Tak z 1.8GB mógłby brać jeśli miałoby to zwiększyć szybkość działania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Patrz na to, co jest napisane pod wskaźnikiem zajętości RAMu, czyli "Pamięć fizyczna (MB)". Masz tam Razem, Buforowana i Wolna. Patrz na to ostatnie - najczęściej Vista dąży do tego, żeby tej wolnej było od 0 do ~50MB (bywa różnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Czy jest możliwość, aby na pulpicie wybranego użytkownika nie wyświetlać skrótów/folderów z lokalizacji: \Users\Public\Desktop ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Od kilku dni mam zainstalowaną Viste x86 SP1. Mój problem polega na tym że bardzo często zrywa mi połączenie z netem, z internetu korzystam przez karte WMP54G Linksysa. Mam tez w domu laptopa na którym jest xp i takich problemów nie mam, jeszcze nie dawno jak mialem xp na stacjonarce to tez nie zrywalo neta a teraz zdarza sie to kilkarazy dziennie. Sterowniki zainstalowalem te ktore sa na stronie producenta a pozniej z windows update doinstalowalem sterowniki ktore microsoft zalecał. Będe bardzo wdzęczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Spróbuj zainstalować te sterowniki od producenta. Jak ja na lapku zaktualizowałem stery do karty sieciowej z windows update to mi blokowało dostęp do neta jak miałem adresy po dhcp przydzielane, musiałem adresy ip na sztywno wpisywać, żeby net chodził. Zainstalowałem stery od producenta i problem zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 No nie wytrzymam z tą Vistą :/ Zmieniam ikony w folderze tapety na Bardzo Duże to mi się ikony w folderze muzyka zmieniają na bardzo duże :angry: dam w muzyce lista to w tapetach też lista :arge: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 No nie wytrzymam z tą Vistą :/ Zmieniam ikony w folderze tapety na Bardzo Duże to mi się ikony w folderze muzyka zmieniają na bardzo duże :angry: dam w muzyce lista to w tapetach też lista :arge: po prostu sobie lubisz ponarzekać?? czy to jest taka forma jakby prosby o pomoc?? w google masz rozwiązanie na to tylko nie szukaj po polsku ;) poszukaj fraz typu Vista won`t remember folder settings itp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) To nie o to chodzi, że nie zapamiętuje ustawień bo o tym wiem i wiem jak to "naprawić"* chodzi o to, że jak zmienie w folderze muzyka ikony na liste to automatycznie w folderze tapety robi się to samo, jak dam na duże ikony to w muzyce automatycznie ustawiają się duże w tapetach kapujesz? to co o czym ty mówisz nie działa na to... ktoś ma jakiś pomysł? dodam, że usunąłem z jednego folderu plik desktop.ini bo w drugim nie było i dalej to samo __________ *niewiele to daje Edytowane 8 Listopada 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Zaznacz foldery z muzyką -> PPM -> Właściwości -> Dostosowywanie wybierz typ plików i ok (zaznacz żeby zastosowało też do podfolderów). Potem Organizuj -> Opcje folderów i wyszukiwania -> Widok i Zastosuj do folderów ;] Powinno zapamiętać rozmiary w danym typie folderów [d folderów typu Ikony muzyki zastosuje wielkość taką jak wybrałeś... do innych spróbuj zrobić to samo] Edytowane 8 Listopada 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 zrobiłem ikony muzyki w muzyce to w tapetach zrobilo sie to samo, zrobilem w tapetach obrazu i wideo to w muzyce zrobiło się to samo, jakoś dziwnie powiązały się te foldery :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Ponawiam pytanie: czy jest możliwość, aby na pulpicie wybranego użytkownika nie wyświetlać skrótów/folderów z lokalizacji: \Users\Public\Desktop ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Jak dasz odpowiednie uprawienia na \Users\Public\Desktop to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 ■ zwiększenie wydajności ntfs start -> run -> cmd -> fsutil behavior set disablelastaccess 1 Mam problem z tym punktem. Wyskakuje mi komunikat, że FSUTIL wymaga uprawnień administracyjnych. Nie wiem o co kaman bo mam konto administratora.... A i jeszcze jedno... Na pewno było ale jakoś nie uśmiechami się przeglądanie 200 stron Jest możliwość wyłączenia tych debilnych zapytań czy zezwalam na uruchomienie jakiegoś programu?? Np CPU-Z, za każdym razem muszę zezwalać na jego uruchomienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 wylacz UAC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Jest możliwość wyłączenia tych debilnych zapytań czy zezwalam na uruchomienie jakiegoś programu?? Np CPU-Z, za każdym razem muszę zezwalać na jego uruchomienie.panel sterowania- konta użytkowników - wyłącz funkcje kontroli użytkownika-zrestartuj kopmuter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 jest lepiej ale czekam na wskazowki co zrobic zeby system korzystal z jak najwiekszej ilosci ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Przecież masz wolne 22MB, nic więcej nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Witam. Posiadam Windowsa Vistę w ersji Home Basic i czytałem w sieci że mozna na niej uruchomić Aero Glass poprzez modyfikację kilku kluczy w rejestrze. czy ktos to sprawdzał? Działa ta funkcja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) zainstalowałem service szpaka 2 do Visty i okienka przy aero się szybciej otwierają tak super płynnie :) oprócz tego ubiło mi wszystkie gry żadna nie działa trzeba przeinstalowywać :( i jakbym zauważył ogólny wzrost wydajności pracy w windzie ale to mogą być złudzenia bo wcześniej nieźle zasuwał niestabilności nie zauważyłem po kilku godzinach zabawy. Do kolegi powyżej http://www.metacafe.com/watch/777784/aero_...sta_home_basic/ jakby nie działalo w to przeczytaj ostatni komentarz Edytowane 11 Listopada 2008 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 jest moze mozliwosc wyswietlania miniatur plikow graficznych bez pokazywania w ikonie folderut tychze miniatur? czyli w skrocie miniatury grafik bez zmiany przez viste wygladu ikony folderu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 1 wsza strona spojlery nie działaja ,linki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Denerwuje mnie to, ze czasami w celu odpalenia jakiejs instalki musze kliknac ppm, uruchom jako administrator pomimo uzywania konta ktore ma nadane prawa administratorskie. Pomoze ktos we wlasciwym ich nadaniu? Denerwujace jest to, ze moje konto ma pelne prawa administratorskie a tak naprawde ich nie ma... Edytowane 12 Listopada 2008 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Starsze instalatory mogą nie umieć zażądać od systemu podwyższenia uprawnień. Spotkałem się z czymś takim najwyżej raz. Konto administratora jest dość niebezpieczne, a Vista daje taki komfort, że nie trzeba za każdym razem podawać hasła, z czym spotkałem się w Ubuntu. Ustawienie "prawdziwych" uprawnień (jak w starszych okienkach) jest możliwe, ale wiąże się z wyłączeniem UAC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) UAC mam wylaczone ;/ BTW co to ma znaczyc? :o Edytowane 13 Listopada 2008 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) UAC mam wylaczone ;/ BTW co to ma znaczyc? :o Nic, czym warto się przejmować. "Błędy sprzętowe" to po prostu strasznie brzmiące określenie na coś normalnego, co jest na porządku dziennym chyba w każdym systemie z pamięcią wirtualną (nie mylić z pagefile.sys). Błąd ten oznacza, że któryś program zażądał danych z pewnego obszaru pamięci (dokładniej - z tzw. strony), a się okazało, że dane te nie są załadowane do pamięci fizycznej - np. leżą w pliku wymiany. System operacyjny odpowiednio zareaguje - albo wczyta co trzeba, skąd trzeba i gdzie trzeba, albo ubije proces, jeśli ten odwołał się do strony pamięci, do której nie powinien. edit - a to, że masz całe 4MB wolnej pamięci również jest zachowaniem jak najbardziej normalnym, ja najczęściej widzę tam 0 lub ok. 50. Edytowane 13 Listopada 2008 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Jak jest włączony Superfetch to sobie robi użytek z pamięci dlatego tak mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 jak usunąć tą ikonę z pulpitu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Odświeżanie pulpitu nie pomaga? Restart systemu? Spróbuj Total Commanderem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Po restarcie ikonki widmo zazwyczaj znikają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Za kogo mnie macie? Nie pytałbym jeśli rozwiązaniem byłby restart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...