Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Porównałem wydajność dema Lost Planet DX9 na XP i Vista.

Pierwszy test "Snow" a drugi "Cave"

XP - 25 i 21 klatek

Vista - 20 i 14 klatek

Jak widać Vista chyba naprawdę nie nadaje się do gier.....

No to uruchom wersje dx10 na XP'ku :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka Vista bedzie lepsza do 64 bitowego dwurdzeniowego procka i 2gb ramu? 32 bitowa czy 64? Czy przy Viscie 32 bity procek bedzie gorzej chodzil niz przy 64? natomiast czy przy 64 bitowej te 2gb ramu to nie bedzie zbyt malo?

Edytowane przez Mugrim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

chcialem sie zapytav ludzi (ktorym sie jeszcze chce szarpac z tym system) czy nVIDIA zrobila jakies sensowne kroki w strone poprawy wydajnosci w viscie czy dalej jest taka grzybnia? Jak to wyglada na dzien dzisiejszy i jaka wersje sterow polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam najnowsze drivery od nvidi i jakos to dziala - z grami nie mam problemu - wydajnosc jak dla mnie wystarczajaca tzn jak narazie wszystkie gry chodza plynnie z wszystkim na maxa:)

a co do wyboru - system na procka 64 bity to i tak polecam wersje 32bitowe - mniej z tym problemów - na system 64 bitowy podejrzewam ze przezuce sie dopiero gdy wyjdzie kolejna odslona windy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie dotyczace odczytu S.M.A.R.T dysku na Vista 64bit. Jakim programem mozna to zobaczyc. Sprawdzalem HD Tune 2.53, Everestem, kilkoma innymi i zaden nic nie pokazuje....

Chcialbym wiedziec, bo kiedys mialem relokowane sektory i nie wiem co tam slychac nowego w tym.

Ktos wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech no właśnie za chwilę będę zmieniał sprzęt min dwujajowiec, i tez mam pytanie do ludzi którzy juz sie Vistą bawia lub posiadaja na ten temat wiedze czy brac 64 czy 32 bitową? jak z kompatybilnoscią itp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krotkie pytanko - czy viste ktora mam z kuponu - czyli upgrade - nie instalowana, nie aktywowana itd moge sprzedac?

na 90% tak - ale nie jako samodzielny system tzn ktos musi juz posiadac legalnego xp-ka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ultimate ? Nie...mam taką ale wersję angielską. To po prostu przechodzi ludzkie pojęcię. Pudełeczko oczywiscie na półce. Dźwięku nie mam, bo nie ma sterowników, gry chodzą fatalnie, a system padł po 2tyg. I teraz też mam pytanie:

mam 2 systemy xp i vista. vista padła, chcę ją usunąć ale pozostawić działającego xp, jak to zrobić ?, I żeby bot nie padł, bo wtedy xp nie uruchomię. Z góry serdecznie dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby usunąc XP pozostawiając Viste musisz potrafic mysleć.

Jak juz sie nauczysz to albo przeczytasz ten temat, albo udasz sie na pierwszą stronę i klikniesz w odpowiedni link w pierwszym poscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś miał problem z uaktualnieniem xp do visty?

w trakcie instalacji mam możliwość tylko wyboru czystej instalacji systemu, możliwość uaktualnienia jest szara...

na płycie z vista jak byk jest napisane uaktualnienie, na str www ms widnieje, że xp prof sp2 (takiego posiadam

zainstalowanego) da się zaktualizować do visty business (taki klucz posiadam). pomoc techniczna ms wysiadła

po kilkugodzinnych próbach i 8 telefonach. windows vista upgrade advisor znalazł 2 rzeczy do zrobienia przed

instalacją visty, po ich wykonaniu mówi, że problemu nie ma. any ideas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie dotarł do mnie kwietniowy archiwalny nr PCWK (zamawialem przez stronę - 19.90), a w nim pełna wersja Ashampoo BS 6.50 PL. jeśli szukacie programu do wypalania po Vistę polecam skorzystać z okazji bo aplikacja świetnie się sprawdza w odróżnieniu od darmowych zamienników :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy, którzy mieli problem z Moduslinkiem tzn. ich zamówienie zostało bezpodstawnie anulowane pomimo spełnienia wszystkich warunków tj. COA i dowód zakupu zostały zweryfikowane pozytywnie oraz wpłacone pieniądze na konto Moduslinka powinni zgłosić się do:

Centrum Obsługi Klienta Microsoft

tel.: 0-801 308 801

Moją sprawę prowadziła Pani Katarzyna Felczyńska, której bardzo dziękuję za pomoc.

Rozpatrzenie reklamacji trwa bardzo szybko, tylko 2 dni.

Obecnie po potwierdzeniu danych adresowych oczekuję na przesyłkę.

Aby reklamacja została uznana należy dołączyć:

- dokładny opis zaistaniałej sytuacji najlepiej poparty screenshootami korespondencji mailowej

- skan dowodu zakupu Windows'a/Office'a

- skan dowodu wpłaty na konto Moduslinka

- dane dotyczące zamówienia czyli numer arkusza aktualizacyjnego i COA oraz numer zamówienia

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie dotarł do mnie kwietniowy archiwalny nr PCWK (zamawialem przez stronę - 19.90), a w nim pełna wersja Ashampoo BS 6.50 PL. jeśli szukacie programu do wypalania po Vistę polecam skorzystać z okazji bo aplikacja świetnie się sprawdza w odróżnieniu od darmowych zamienników :)

Wszystkim polecam ten programik. Świetnie się sprawuje. Ja się trochę pośpieszyłem i "wybuliłem" 19.99$ plus 25zł za przelew zagraniczny. Dostałem za to dwa seriale, do szóstki i siódemki. Szkoda, że nie wiedziałem o tym PCWK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt - programik jest świetny. Również polecam!

Niestety pokusiłem się na Nero Essentials, bo miało obsługę LightScribe - Ashampoo nie ma. Szkoda tylko, że jedynym programem, pod którym nie chodzi mi wypalanie etykiet... to właśnie Nero :mur:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety pokusiłem się na Nero Essentials, bo miało obsługę LightScribe - Ashampoo nie ma. Szkoda tylko, że jedynym programem, pod którym nie chodzi mi wypalanie etykiet... to właśnie Nero :mur:

Pozdrawiam

A ja się skusiłem na nero 7 premium (właśnie ze względu na lightscribe) i śmiga aż miło. Co dziwne nero 7 Essentials który dostałem razem z nagrywarkami, pod vistą nie chciał się zainstalować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi