skorpio Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 To nie to co jakiś tam GT Legends, dla hardcorowych maniaków jeżdżenia najlepiej tyłkiem po potłuczonym szkle, to nie GTR1 dla alienów, to przyjazna ludziom gierka, można się zrelaksować, <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pada w łapy i grać do znudzenia. Taa mimo wszystko że docelowy target powiększył sie niestety co jest wyczuwalne, to nie wiem jaki jest sens porównywania tego z czystym arcadem jakim jest nfs, toca czy inne gry!? Zdecydowanie czuć że cos niby jest nie tak i ja nie nazwałbym bym tego z pewnościa 100% get real jak jest na pudle(ofc mówie o samej symulacji), ale jak juz ktos ma pretensje to niech spróbuje pojechać troche na granicy Ale jak chcesz porównywac gierke dla mas z GTR2 który MA potencjał, ale nie został on WYKORZYSTANY. to już sam nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Porównanie i stawienie znaku równości z TRD2 to także gruba przesada. Taa mimo wszystko że docelowy target powiększył sie niestety co jest wyczuwalne, to nie wiem jaki jest sens porównywania tego z czystym arcadem jakim jest nfs, toca czy inne gry!?...ale nie ma to jak dawka zdrowego przesadyzmu co? :lol: Co do pojazdów klasy GT to nie wiem jak tam z nimi naprawdę jest, nie mniej w TV widziałem jak te pojazdy chętnie robią bączki, wylatują z toru i robią inne dziwne fikimiki i to w łapach zawodowców, tak więc nie wydaje mi się by n00b z gamepadem w łapie (mówię o sobie) był w stanie robić okrążenie za okrążeniem bez większych problemów. Niemniej na kierownicy dzięki doskonałemu ff gra nabiera nieco więcej realizmu. Edytowane 16 Września 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simracer Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 simracer pojazd klasy GT wymaga "troszke" umiejetnosci od kierowcy, a przy tak wyzylowanych osigach tych rakiet (bo tak mozna nazac te samochody) najmniejszy blad konczy sie nieciekawie. wiec typowy kowalski wsiadajac do takiego samochodu teoretycznie "nie bedzie wiedzial co sie dzieje" ;) Wiadomo, że typowy kowalski nie sciga się takim autam - trzeba mieć sporo doświadczenia i tysiace kilometrow przejachanych. Chodzi o to, żeby kierowca mógł prowadzić auto a nie się z nim męczyć i przeklinać mechników i konstruktorów za kiepskie prowadzenie itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpio Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Ale Mateusz najpierw chyba mówiłes o spawach które puszczająw GTR1 a teraz o tym, że chętnie robia bączki ;) . JA tez sie spodziewałem duzo więcej po GTR2, mimo iz jest to raczej symulacja, to mamy większy fun, ale w simach fun bierze sie w jeździe online a w offline czeka nas długi i czasochłonny trening a W GTR2 wyjeżdzamy na tor i juz trasę się uczymy. Ja uważam że GTR2 jest pośrodku ni to cos takiego czym było GTR1 w czasie wydania(tu podkreślam) ni to cos na klawe bo w koncu jakies opanowanie wozu potrzebne jest. Byc może pojawią się jakies mody i tu wlasnie mam nadzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Ale Mateusz najpierw chyba mówiłes o spawach które puszczająw GTR1 a teraz o tym, że chętnie robia bączki ;) .No widzisz, mnie dogodzić może tylko moja kochana dziewczyna :wub: oraz GT Legends, gdzie spawy nie puszczają a samochody i tak robią bączki ;) Ja uważam że GTR2 jest pośrodku ni to cos takiego czym było GTR1 w czasie wydania(tu podkreślam) ni to cos na klawe bo w koncu jakies opanowanie wozu potrzebne jest.BINGO! tyle że jak dla mnie do grupy gier po środku zalicza się także np. NFS Porsche, w końcu ma tam całkiem przyzwoitą czteropunktową fizykę, z TRD2 faktycznie nieco się zagalopowałem, ta gra miała zwyczajnie zrypany model jazdy, skoro na klawie się nie dało w to wydajnie grać, a realizmu było co kot napłakał. Edytowane 16 Września 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Czy można zmniejszyć ilośc okrązeń w championship, bo 100 kółek to lekka przesada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 a tam gadasz :D ja na emulatorze psx gralem w gt2 i tam bralem udzial w 2 godzinnych wyscigach z bananem na twarzy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpio Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Niestety, ale co zrobic gdy my zwyczajnie nie mamy na to wpływu tym bardziej, że RSC przeciez było zadowolone więc czemu mieliby dużo zmieniac od czasu wydania dema... w końcu chodzi o klienta a jak ten jest zadowolony to jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Wiadomo, że typowy kowalski nie sciga się takim autam - trzeba mieć sporo doświadczenia i tysiace kilometrow przejachanych. Chodzi o to, żeby kierowca mógł prowadzić auto a nie się z nim męczyć i przeklinać mechników i konstruktorów za kiepskie prowadzenie itp. Otóż to. Ale wcześniej odpowiadałeś na zarzuty, że w GTR2 da się jeździć nawet na padzie stwierdzeniem, że to ok, bo klasa GT jest prosta w prowadzeniu :lol2: Zdecyduj się w końcu- albo te potworki są łatwe w prowadzeniu i dlatego nawet trzymając kółko lewą ręką, a prawą pisząc smsa nie tracę nad nimi kontroli, albo GTR 2 to nibysymulacja. Na marginesie- jak o czymś, w czym jest piekielnie ciepło, głośno, przyspieszenia (i opóźnienia) miotają głową na wszystkie 4 strony, a ramiona przez n- okrążeń zmagaja się z niewspomaganym układem kierowniczym można napisać, że się miło, lekko i przyjemnie prowadzi? To nie honda civic, którą się jeździ do sklepu. I dlatego, moim zdaniem, zdecydowanie bliżej rzeczywistości jest GTR 1, niż jego następca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Otóż to. Ale wcześniej odpowiadałeś na zarzuty, że w GTR2 da się jeździć nawet na padzie stwierdzeniem, że to ok, bo klasa GT jest prosta w prowadzeniu :lol2: Zdecyduj się w końcu- albo te potworki są łatwe w prowadzeniu i dlatego nawet trzymając kółko lewą ręką, a prawą pisząc smsa nie tracę nad nimi kontroli, albo GTR 2 to nibysymulacja. Na marginesie- jak o czymś, w czym jest piekielnie ciepło, głośno, przyspieszenia (i opóźnienia) miotają głową na wszystkie 4 strony, a ramiona przez n- okrążeń zmagaja się z niewspomaganym układem kierowniczym można napisać, że się miło, lekko i przyjemnie prowadzi? To nie honda civic, którą się jeździ do sklepu. I dlatego, moim zdaniem, zdecydowanie bliżej rzeczywistości jest GTR 1, niż jego następca. chyba miales na mysli sile dzialajaca podczas gwaltownego hamowania :D tak ? Edytowane 16 Września 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Grałem w Fulla i jestem pewien, że pełną wersję kupię zaraz jak będę miał tylko kasę. Gierka wypaśna. Grafika mi się bardzo podoba - ta gra pokazuje, że grafa nie musi być przekolorowana, żeby mogła się podobać. trochę jeżdzę sobie w wyścigach na Monzie bmką (chyba najfajniejsza wersja tego toru, jaką widziałem w grach). Zauważyłem, że samochody sterowane przez komputer mają znacznie krótszą drogę hamowania - dlaczego? Co mogę zrobić, żeby drogę hamowania porawić? Edytowane 16 Września 2006 przez BigSpider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 ćwicz skilla i hamuj na granicy zrywania przyczepności :) mam nadzieje, że grasz analogiem, albo kiero :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Analog (dual shock z przejściówką) :) ćwiczę :) Rozumiem, że nie mogę także za mocno hamować, żeby nie blokować kół? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 BigSpider a prawo jazdy masz ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) No mam. Jestem początkującym kierowcą (2 lata). W sumie nie wiem po co zadałem to pytanie ;) Edytowane 16 Września 2006 przez BigSpider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 a ja chyba zaczynam robic cala kabine dla tej gry. wkurza mnie granie bez analogowego gazu i hamulca, skrecanie myszka jeszcze przeboleje bo nawet da sie grac ale gazu cyfrowego nie chce ;) na dfp mnie nie stac a gowna za 90zl nie mam zamiaru kupowac. gra jest swietna, az grzechem jest grac w to na klawie/myszce. jutro robie projekt, kiere i pedaly da sie zrobic ale FF nie zrobie, szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 pojezdzilem troche w fulla. wszystko off poza auto sprzeglem, bo w momo mam niestety tylko 2 pedaly ;] ciezko mi oceniac cokolwiek, bo po calym dniu na motorowce i kilku piwkach raczej ciezko miec pelna percepcje ;) bardzo mi sie podoba szkolka, bo mozna sie nauczyc z odrobina samozaparcia jezdzic w simy. jakie bylo moje zdziwienie jak w czasie jednej z lekcji nie bylem w stanie ruszyc elanem na mokrym asfalcie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) No dokładnie @Niemiec, szkółka jest ekstra :) Jeśli chodzi o grę to niestety patrzymy na nią przez pryzmat GTR1, a nigdzie nie jest napisane ani nikt nie mówił, że jest bardziej bliższy realu. Wszystko z nim porównujemy, no ale co możemy zrobić jak na rynku simów mamy mizerną konkurencję. GTR2 rzeczywiście jeździ się łatwiej (mały minus) ale za to na pewno jest lepsze wyczucie samochodu, hamowanie, poślizgi, przyspieszenia (duży plus). No niestety tak już jest, że musi być coś za coś :) PS. Dziwna teraz ta Monza, wygląda jakby była w Borach Tucholskich a nie we Włoszech :) Aha no i nie ma już tego fajnego arcadowego jeżdzenia po 360 km/h... a może jest, tylko nie widzę? Edytowane 17 Września 2006 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simracer Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 ... Na marginesie- jak o czymś, w czym jest piekielnie ciepło, głośno, przyspieszenia (i opóźnienia) miotają głową na wszystkie 4 strony, a ramiona przez n- okrążeń zmagaja się z niewspomaganym układem kierowniczym można napisać, że się miło, lekko i przyjemnie prowadzi? To nie honda civic, którą się jeździ do sklepu. I dlatego, moim zdaniem, zdecydowanie bliżej rzeczywistości jest GTR 1, niż jego następca. Takie BMW M3 GTR ma elektryczo-hydrauliczne wspomaganie więc jakieś ułatwienia kierowca ma. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 a ja mam problem, mianowicie wyswietlacze w samochodzie nic mi nie pokazują ani predkosci ani obrotów ani aktualnego biegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale 2 się uaktywnia pokazywanie informacji, ale nie są one wyświetlane konkretnie w samochodzie. Coś namieszałem i nie potrafię wyłączyć opcji, która powoduje że się w czasie skrętu obraca kierowca, z tym się nie da jeździć od środka, wie ktoś która z opcji jest za to odpowiedzialna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpio Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Takie BMW M3 GTR ma elektryczo-hydrauliczne wspomaganie więc jakieś ułatwienia kierowca ma. M3 GTR standard steering wheel; electro-hydraulic power steering Tylko to jest cos co pomaga w opoanowaniu wozu hmm ? ;) Problem w tym, że w GTR2 wyłaczam wszystko łacznie z TC i ABS a wóz ma problemy z zerwaniem przyczepnosci na pierwszym biegu na zimnych oponach po wyjeżdzie z boksu. No może nie zawsze 1, ale 2 napewno. Coś namieszałem i nie potrafię wyłączyć opcji, która powoduje że się w czasie skrętu obraca kierowca, z tym się nie da jeździć od środka, wie ktoś która z opcji jest za to odpowiedzialna? Jest to chyba look-to-apex tak było w GTR1 sadze, że nazwy nie zmienili. Edytowane 17 Września 2006 przez skorpio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 mialem wylaczona w options/advance "hud in cockpit" wszystko by bylo dobrze tylko dlaczego tabliczki pokazujace odleglosc od zakretu sa takie male Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Mam problem z ta gra, wiesza mi sie juz w menu.... jak usiluje wybrac tryb jazdy. Pomaga tylko twardy restart kompa. WIe ktos o co chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 moze trzeba wlaczyc fast writes w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Myslalem ze lepiej dla stabilnosci zeby bylo na off.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Zrobili głupi błąd w szkółce. Otóż można ją przejść na nowiciuszu, semi i simie... bez sensu. Jak dla mnie to powinna ona być tylko i wyłącznie na simie. A nie, że przejdę sobie ją na nowiciuszu i zgarnę złotka. Skoro zrobili takie coś jak złotko żeby pewnie można było się pochwalić przed kumplami jakie się ma dokonania, a tu taki wał, bo kumpel zdobył złotko na nowiciuszu a ja w pocie czoła na simie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simracer Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Tylko to jest cos co pomaga w opoanowaniu wozu hmm ? ;)... Przejedź się autem ze wspomaganiem i bez to sobie odpowiesz na to pytanie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 panowie darujcie sobie klotnie o trudnosci prowadzenia wozow ;) zauwazylem w grze jakies bugi, na desce rozdzielczej czasami wyskakuja jakies dziwne rzeczy, cos jak artefakty. grafa mi sie nie przegrzewa, w innych grach jest ok. dzieje sie tak na niektorych trasach i w paru samochodach, szczegolnie o swicie i zachodzie jak slonce jest nisko i powinno oswietlac deske rozdzielcza a zamiast tego sa jakies syfy. macie cos takiego? a i druga sprawa. da sie postawic przez net "imitacje" serwera na LANie? jest jakis program hamaci czy jakos tak. da sie to zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Ja własnie zaczałem grac w serie GTR, w poprzednia czesc nie gralem a jedyna samochodowka byl RBR i TOCA ;] Narazie mam tyle frajdy z samej jazdy ze sie za duzo nie scigam sie bo i tak jestem ostatni :D Dla ulatwienia dalem sobie poziom Simulation czy jakos tak ;] Jakies rady dla nowicjusza? ;) Edytowane 17 Września 2006 przez ur8an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...