melonowy Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Hmm to moze ja tez zabiore glos w dyskusji o glosnosci. Mialem troche wentyli na warsztacie, teraz tez mam kilka wiec wiem co mowie. Hmm 18 dBa akasy - powinna byc nieslyszalna - slychac 15 dBa coolink - slychac Fander 15.1 dBa - to jest cisza, wiadomo ze nie grobowa ale slychac zdecydowana roznice pomiedzy fanderem a nawet akasa na 5V @Niemiec Zgodze sie w 1000% ze TT oszukuje, i to strasznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Skąd wiecie że TT oszukuje... może po prostu podaje dBA SPL / 3m... niestety, póki ktoś tego nie znormalizuje (nie wprowadzi norm) to producentom będzie dalej wolno kłamać jak z nut... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Sa normy dot. pomiarow glosnosci, ale po co podawac prawde, skoro reklama jest lepsza... A odnosnie fandera - po zamontowaniu w obudowie 120(wciagajacej) i 92(wycagajacej) i jednaczesnym wyjeciu wiatrczka z NB, w koncu zimno i w mire cicho. Najwiekszy problem to w tej chwili dysk, ktory "nagle" zaczal mi strasznie przeszkadzac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Za jakiś czas na rynku pojawią się nowe modele fanderów ;) Jestem świadomy tego, że biały kolor wentylatorów może odstraszać nieco osób. Dlatego ciekawy jestem jaki wg. Was kolor powinny mieć nowe, jeszcze cichsze fanderki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) A mi się biały właśnie podoba - wyróżnia się w tłumie :D a te nowe fanderki to tylko kolor czy tez nowe rozmiary :-P Edytowane 20 Lutego 2006 przez Leszkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Za jakiś czas na rynku pojawią się nowe modele fanderów ;) Jestem świadomy tego, że biały kolor wentylatorów może odstraszać nieco osób. Dlatego ciekawy jestem jaki wg. Was kolor powinny mieć nowe, jeszcze cichsze fanderki :-)może żółty UV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 ja już zakupiłem ale czarny powinien byc podstawą, biały wygląda jak psie [ciach!]o, ale generalnie to jego praca mi odpowiada a nie nie kolor, przydał by się taki fander 120x120x38mm to napewno bym zakupił, chodzi o takiego grubasa który by pompował max powietrza, choc nawet mógłby byc model jakieś 140x140x38 to dopiero byłby wypas, małe obroty duża wydajność :) to by ucieszyło wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trance2006 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Za jakiś czas na rynku pojawią się nowe modele fanderów ;) Jestem świadomy tego, że biały kolor wentylatorów może odstraszać nieco osób. Dlatego ciekawy jestem jaki wg. Was kolor powinny mieć nowe, jeszcze cichsze fanderki :-) Czarny i bez tego doczepionego regulatora obrotów :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 jaki czarny !? czarne są ochyde, regulator jest ok, sam kupilem fanderka 120mm i jest wypas, kolor fajny, musi byc conajmniej 1 model 120x38mm a moim zdaniem fajny kolor jak byscie dali to niebieski UV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Przezroczysty, czarny, niebieski albo coś "ala" Noiseblocker :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 nie czarny i potencjometr ma zostac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmdal Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Roznica 3*C miedzy oryginalnym wentylatorem z zestawu Scythe Ninja Plus, a Fanderem 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Ciezko powiedziec jaki kolor mialby miec nowy design, kazdy ma swoj gust i inna wizje swojej obudowy. A co do bialego potwora 120 mm to pierwsze wrazenie po wyjeciu z pudelka - "wyglada jak wentylator instalacyjny"(taki do lazienek) :lol2:, wiec moim zdaniem wieksze nie sa wskazane. Przydalby sie jakis przezroczysty! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Za jakiś czas na rynku pojawią się nowe modele fanderów ;) Jestem świadomy tego, że biały kolor wentylatorów może odstraszać nieco osób. Dlatego ciekawy jestem jaki wg. Was kolor powinny mieć nowe, jeszcze cichsze fanderki :-)może jakiś szarawy? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Biały UV? Wersja 120x120x38 to baaardzo by się przydała, również wersja 80x80x25 Ew. kolor zielony UV, taki "neonowy", jak ktoś miał przyjemność zagrać w Command & Conquer: Tiberian Sun i widzieć kryształy tiberium (ci co grali to wiedzą) to właśnie taki kolorek mogły by mieć :D http://www.imperium-ww.pl/images.php?image_id=868 Może mieć kolor tej "rozlanej galaretki" że tak to ujmę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Chcial bym miec wybor sposrod kolorow czarny i mieszany (cos jak Akasa/Noiseblocker). Bialy mi do niczego jakos nie pasuje... Potencjometr albo usunac, albo zrobic znacznie dluzszy ten kabelek - podobnie jak ten od zasilania Zamiast 120x120x38 zrobic mocniejszego 120x120x25 Koniecznie dodac wiatrak o bardzo wciaz popularnym rozmiarze 80x80 Tyle ode mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 kiedy pojawia sie nowe fanderki, bo mam zamiar kupic 120stke, tylko nie wiem czy czekac na nowosc czy kupic na dniach aktualnie dostepny model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Skoro dopiero pytają co byśmy chcieli to chyba nie szybko pojawią się nowe modele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 kiedy pojawia sie nowe fanderki, bo mam zamiar kupic 120stke, tylko nie wiem czy czekac na nowosc czy kupic na dniach aktualnie dostepny model? Za około dwa miesiące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Moze turkusowy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 imo bialy powinien pozostac bo to taki znak rozpoznawczy fandera i dodac jakis polprzezroczysty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 powinien pozostac biały bo to taki znak rozpoznawczy fandera i dodac jakis polprzezroczysty i tak pewnie będzie :) napewno nie zmienią fandera na różowy czy inny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) biały ma zostac najlepiej jak by ladnie reagował w UV na biało tak soczysto, musi byc wersja 38mm :) edit : ps. zacznijcie kleić pudełka, aha i fajnie by było jak by była gratis naklejka fander przy wiatraku Edytowane 21 Lutego 2006 przez BikerBo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Za jakiś czas na rynku pojawią się nowe modele fanderów ;) Jestem świadomy tego, że biały kolor wentylatorów może odstraszać nieco osób. Dlatego ciekawy jestem jaki wg. Was kolor powinny mieć nowe, jeszcze cichsze fanderki :-) Takie aby pasowały kolorystycznie do obudowy. ...czyli jeszcze musi być czarny i srebrny przydał by się takż "przeźroczysty" i super by było jakby każdy wentylek był zwykły jak i świecąca wersja. :) Tak jak już wspomnieli poprzednicy przydały by się jeszcze 80mm i 120mmx35mm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 niech powala ciszą... przynajmniej do średnich obrotów jak dotychczasowa 120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Biały musi zostać!! :D Może być jeszcze taki: białe śmigło czarny stelaż, ale najważniejsze żeby nie były głośniejsze od swojego rodzeństwa :) no i może jakaś wrażliwość na UV :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Wystarczy ze bedzie cichszy od obecnego (albo przynajmniej tak samo cichy) kolor niewazny (bialy jest OK):D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) Zenfist, a będą świecące Fandery ?? Biały jest dobry, ale kilka diodek by nie zaszkodziło :wink: Rozumiem, że wersji 80x80 nie będzie bo cena nie będzie atrakcyjna :?: Edytowane 21 Lutego 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AERON Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Mi sie straszne podobaja nowe Noisblockery z serii BLack Silent - jakby takie byly nowe fanderki to bym zakupił. Ten biały kolor mnie odstrasza !! Juz kiedys była zapowiedź nowych fanderków i od tego czasu czekam :P Jeszcze tylko 2 miesiace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 W tych noisblockerach tylko kolor jest fajny - reszta do bani, wiem bo leza u mnie obydwa na biurku i mialem je okazje potestowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...