pavel54 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Jakiego Fortrona polecili byscie do semprona s754 2.6ghz, epoxa 8kda3i i radka 9550@9600pro + 1hdd sata i cdrw aktualnie mam modecoma feela ktory sie niezbyt wyrabia :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Jakiegokolwiek z dwiema liniami +12v i mocą 350W i wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) Kolesiaowi składam mały zestawik (A64@2520MHz, GTO2@OC(?) + inne poboczne bajery) i mam jeszcze lekki dylemacik co do zasiłki - czy: 1.) 350-60THA-P 2.) 350-60MDN Rev.A Domyślam się, że opcja nr 1 będzie znacznie lepszym wyborem - mocniejsza linia 12V; pełne gniazdo 24pin - ale wolę się upewnić... Edytowane 30 Marca 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dago83 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 HAHAHAHAH nie wierze... znalazłem sposób na przywrócenie właściwych napięć. Im więcej wiatraczków podłączam pod 12V tym napięcie jest bliższe ideałowi. Przy 3 wiatraczkach mam idealnie 12,4V, na dniach dołożę 2 kolejne. Na każdy podłączony wiatraczek napięcie na 12V spada np z 12,60 do 12,44, a napięcie na 5V rośnie np z 4,75 do 4,84. Zaraz spróbuje z ostrym OC i zobacze co z napięciami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Ameryki nie odkryłeś, lepiej od razu załóż elektrownie wiatrową. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 HAHAHAHAH nie wierze... znalazłem sposób na przywrócenie właściwych napięć. Im więcej wiatraczków podłączam pod 12V tym napięcie jest bliższe ideałowi. Przy 3 wiatraczkach mam idealnie 12,4V, na dniach dołożę 2 kolejne. Na każdy podłączony wiatraczek napięcie na 12V spada np z 12,60 do 12,44, a napięcie na 5V rośnie np z 4,75 do 4,84. Zaraz spróbuje z ostrym OC i zobacze co z napięciami...To żeś powiedział co wiedział. A przy tym hard oc uważaj, zebyś kompa z dymem nie puścił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4rk Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Witam W sobote kupiłem sobie Fortrona: Model No: FSP 350-60MDN( R ) ( 350W ). • AC Input:230V-240 V~,5A, 50-60 Hz. • DC Output: • +3.3V---22.0A • +5V---21.0A • +12V---25.0A • +5Vsb---2.0A • -12V---0.3A Witam, jestem przed kupnem zasilacza, czytam forum i zastanawiam sie jakiego wybrac. Mam podobno konfiguracje sprzetową do Dago83 i chciałem tez kupić tego Fortrona lecz widze ze mu sie to nie spisuje. Ale nie o to mi teraz chodzi, Dago83 podał parametry tego zasilacza i jestem troche zdwiniony ponieważ z tego co wiem ten zasilacz ma całkiem inne parametry. Oto jego parametry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 różnica tkwi w tym czy masz "( R )" czy "Rev. A" w nazwie czytać to co było wcześniej w wątku :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) A czy fortron 400W - FSP400-60PFN jest dobry ??? <_< Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Szczecin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 A czy fortron 400W - FSP400-60PFN jest dobry ??? <_<Ogólnie to dobry zasilacz, ale raczej do konfigów z zasilaniem proca z 5v ;) Masz na paru ostatnich stronach tego tematu o tym <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opall Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 witam ja sie podepne pod fortronowy temat: ja lece na leciwej ( i to bardzo) mobo k7s5a, athlon 1000 ( teoretycznie ale o tym zaraz) , 512m sdramu, geforce2Ti , 60gb samsung. I teraz jak uruchamiam kompa w takiej konfiguracji ( procesor i pamiatki sa puszcone na 133) to przy wlaczeniu gry po kilku minutach anstepuje zwiecha na twardo. dopiero jak puszcze procesor i pamiatki na 100 to jest ok ale wtedy mam "zunderclockowany) procek bo zamiast athlona 1000 mam 800.... :/ moze to byc wina zasilacza? aha i jak wepne w to wlasnie fortrona 350 to nie pojdzie mi to z dymem?? z gory dzieki za odpowiedz. generalnie to ten fortron jest kupowany pod nowy sprzet bo bede powoli czesci dokupowac.aha i jescze jedno jak wloze do tak leciwej plytki 2x 512 ddr jakis nowych to bedzie mi to chodzilo czy nie ma szans?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dealer23 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) witam mam pytanie którą zasiłke wybrac ModeCom FEEL-400 PFC czy FORTRON FSP400-60PFN?? mój konfig to Epox 8RDA+ 1700+@2300 1.95 V płyta bierze zasilenie z lini 5 V, Radeon 9700 Pro zasilanie z lini 5 V, Samsung 80 GB Pozdrawiam Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez dealer23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 witam ja sie podepne pod fortronowy temat: ja lece na leciwej ( i to bardzo) mobo k7s5a, athlon 1000 ( teoretycznie ale o tym zaraz) , 512m sdramu, geforce2Ti , 60gb samsung. I teraz jak uruchamiam kompa w takiej konfiguracji ( procesor i pamiatki sa puszcone na 133) to przy wlaczeniu gry po kilku minutach anstepuje zwiecha na twardo. dopiero jak puszcze procesor i pamiatki na 100 to jest ok ale wtedy mam "zunderclockowany) procek bo zamiast athlona 1000 mam 800.... :/ moze to byc wina zasilacza? aha i jak wepne w to wlasnie fortrona 350 to nie pojdzie mi to z dymem?? z gory dzieki za odpowiedz. generalnie to ten fortron jest kupowany pod nowy sprzet bo bede powoli czesci dokupowac.aha i jescze jedno jak wloze do tak leciwej plytki 2x 512 ddr jakis nowych to bedzie mi to chodzilo czy nie ma szans?? predzej te zwiechy przez sdram, bo ta plytka niespecjalnie lubi sd. sprobuj zalozyc ddry i zobacz czy zwiechy beda. dalsze pytanie nie w tym topicu, ale chodzic bedzie. ja mialem 2x512ddr i bez problemu. teraz jednak jak mam pentka, to nie miesci mi sie jedna kostka. sory za OT! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 witam mam pytanie którą zasiłke wybrac ModeCom FEEL-400 PFC czy FORTRON FSP400-60PFN?? mój konfig to Epox 8RDA+ 1700+@2300 1.95 V płyta bierze zasilenie z lini 5 V, Radeon 9700 Pro zasilanie z lini 5 V, Samsung 80 GB PozdrawiamBierz Fortrona FSP400-60PFN, Feela nawet do niego nie porównuj <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Lepszy fortron (350W) THA-P czy 60-MDN rev A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 @jorda88 Dla Ciebie lepszy "MDN rev.A". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Fortron MDN rev A" jest lepszy do twojego kompa bo mam mocniejszą linie 5V z którego korzystają starsze athlony Xp. Fortron THA-P ma lepszą linie 12V wiec jest lepszy dla athlonów 64i sempów 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Troche to uogólniłeś, ale OK. Jeśli chodzi o ścisłość to nie procki korzystają z jakiegoś napięcia tylko płyty główne- starsze płyty np: - epox 8rda zasila proca z 5V, - abit nf7 zasila proca z 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Dzieki za poprwake :] Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez matma6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Witam Ostatnio przeglądałem zasiłki pasywne i Fortron również ma jeden produkowany przez siebie model. Jest nim Fortron Zen (FSP300-60GNF) 300W. Przeczytałem jedną z recenzji na stronie http://www.silentpcreview.com/article263-page1.html i autorzy wspomnieli, że zasilacz jest wyłącznie do płyt pod platformę Intela. Nawet na pudełku widnieje odpowiedni znaczek informujący o tym fakcie. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że w innej recenzji nie ma nawet o tym wzmianki (również pudełko jest bez znaczka) http://www.techpowerup.com/reviews/FSP/Zen. Napisałem do firmy Fortron jak to jest z tymi "kompatybilnościami" ale nie odpowiedzieli :(. Czy ktoś mógłby przyblizyć mi tą sprawę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arex2005 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 witam. Wybieram się jutro na giełdę po następujące bebechy asus A8N-E Venice 3000 gigabyte 6600 gt 128 MB do tego mam live 5.1 Maxtora z 2 Mb cache'm :( i ofkoz kingstony 512/400 CL3 Z hajsem krucho, jaką zasiłkę polecacie ?? Na tej plycie proc ciągnie z 12 czy z 5 ?? podejrzewam że z 12 ale nie jestem pewien ;] wiem że to juz milion razy było omawiane ale proszę o pomoc bo nie znalzłem takiej konfiguracji w tym temacie z góry dzięki za pomoc pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Na tej plycie proc ciągnie z 12 czy z 5 ?? podejrzewam że z 12 ale nie jestem pewien ;]Grrrrrr... takie rzeczy sprawdzisz na Google Grafika - znajdź zdjęcie swojej płyty. Jeżeli będzie miała dodatkową wtyczkę 4pin to zasila z 12V wiem że to juz milion razy było omawiane ale proszę o pomoc bo nie znalzłem takiej konfiguracji w tym temacieGdyby miały tu byc wypisywane wszystkie konfiguracje to te trzydzieści pare stron byłoby mało. Porównaj sobie kto co ma i pomyśl. Podpowiem Ci że Twoja płyta (jak wszystkie nowe z resztą) zasila procesor z 12V. Natomiast odpowiedź jaki Fortron będzie dobry masz na kilku ostatnich stronach - mocna linia 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) [Poke Tak bardzo dobrze zrozumiałeś. Jeżeli Twoja płyta nie posiada dodatkowego gniazda 4pin tzw P4 (dwa przewody żółte i dwa czarne to procesor zasilany jest z linii 5V - z tego co widzę to tak właśnie jest. Do takiej konfiguracji najodpowiedniejsze wydają się te dwa wymienione przez Ciebie zasilacze. Przy czym MDN Rev.A wydaje się być bardzie przyszłościowym, bo jest w stanie pociągnąć nowszą konfigurację z zasilaniem z 12V. Natomiast FSP400-60PFN nadaje się właściwie tylko do konfiguracji z zasilaniem procka z 5V. FSP400-60PFN - dostalem go, na razie jest ok, napiecia znacznie stabilniejsze i jak wlacze 3D to mi zasilacz nie piszczy. Thx za odpowiedz. Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Poke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 http://www.allegro.pl/item95168857_super_z...r_gwar_f_v.html A ten zasilacz to jest MDN Rev.A czy moze MDN ® ??? Wie ktoś?? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Rev.A- wskazują na to zdjęcia :-) i wartości prądów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) pojawiły się znowy 350 MDN ® Czy te zasilacze różnią się czymś poza tym że jeden ma wtyczke ATX Connector 24pin w "całości" a ten drugi podzieloną? http://www.allegro.pl/item97883537_profesj...4pin_sata_.html http://www.allegro.pl/item97883533_profesj...20_4_sata_.html Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Sawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Kupiłem fortrona z wtyczką 24 a płyta ma 20 piny. Czy obejdzie się bez przejściówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Kupiłem fortrona z wtyczką 24 a płyta ma 20 piny. Czy obejdzie się bez przejściówki. Jeśli jest rozłączana ( 20+4 ) to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Uciągnie to fortron 350W Noise Killer ? Pentium 2,4 ghz + 768 ramu + Ati 9800pro + nagrwarka CD-RW + 2x Caviar 80gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) jak te z mocną 12v to spoko :] Informacja dla potomnych :D : Zestaw ten co mam w sygnaturce poszedł tak jak jest wypisany z Geforce 6600 :D full stable 2h grania :) A mam tylko 15A na 12V :D kocham ten zasilacz ;) ps choc wentyl już nieźle wył...12V spadło na 11,64V :/ ale 5V w normie...4,94V. Mierzone miernikiem ofkors ;) Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...