honor Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Modem kablowy podpinasz przewodem sieciowym do gniazda WAN routera, kompy normalnie do routera takimi samymi kablami(wszystkie bez przeplotu). Będzie działać nawet najtańszy TP-Link TL-R402M. Konfiguracja przez przeglądarkę internetową, kilka kliknięć i śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajha Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 o co chodzi z internetem profit?? zrozumialem ze jest jakis limit ale nie moge znalesc jaki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Pół giga jeżeli masz jedną dodatkową usługę (telefon/kablówka), albo 1.5 gdy masz dwie usługi. Jeżeli przekroczysz te limity, to płacisz normalnie. Ogólnie niesamowita promocja, bo taki limit idzie u mnie w 2h :lol: Przecież to się nie nadaję nawet dla osób, które rzadko przebywają w domu. 1h przeglądania neta i już po limicie.... Też ostatnio macie nieprzyjemne zaniki neta w późnych godzinach nocnych i rano? Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Też ostatnio macie nieprzyjemne zaniki neta w późnych godzinach nocnych i rano?Niet, nie stwierdzono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 U mnie też działa idealnie. 6MBit rurka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korkodylek Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Też ostatnio macie nieprzyjemne zaniki neta w późnych godzinach nocnych i rano?Tak. Zwłaszcza między pierwszą w nocy a szóstą rano. Kilka razy ostatnio tak się zdarzyło. Gorzów Wlkp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Macie ostatnimi czasy problemy z p2p (czyt. od 2 dni mniej więcej)? Praktycznie nie mogę wyjść poza 30 KB/s na 512. Martwi mnie to trochę bo podpisałem od października 2 MB a tu taki zonk, jak ja będę teraz linuxy ściągał z takim lipnym transferem? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Mi tam z zamkniętych wszystko idzie normalnie, gorzej z otwartymi. Ale za to,w ciągu ostatniego miesiąca miałem już kilka zaników netu w ciągu dnia, takich dłuższych (1-2h) -_- Edytowane 29 Września 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) Jako ze niestety zostalem zmuszony na przesiadke na MM na obecna chwile, widze ze nie jako jedyny mam zaniki neta. Dzis mialem co chwila padaki na 15-20min, po godzinie uspokoilo sie... Jako ze wczesniej troche cos odpisywalem w temacie na temat WoWa i problemow/pingow to tragedia na MM. Obecnie na tym szajsie 110-160, na neo juz bylo lepiej w przedziale 80-120. Edytowane 1 Października 2008 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Jest jakiś inny internet który bedzie działał na linii multimedii??? Już mnie szlag trafia płace za 1MB a mam 230kbps, w boku mieli coś poradzic ale cchyba nie dali rady. W każdym razie nie polecam, tryzmać sie z dala od MM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 A nie przypadkiem 1Mb ? Bo MM nie ma w swojej ofercie lacz 1MB 1Mb = ~256kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) Chodziło mi o 1 megabit. 1 megabit nie równa się 256 kilobitów. Czyli przy łączu 1 megabit, ściąganie powinno iśc ok 128 kilobajtów /s a u mnie chodzi max 16 kilobajtów. Jeżeli sie pomyliłem to... To co jest jakiś provider na łączu multimedii??? Edytowane 4 Października 2008 przez JacekN8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) Niedlugo 'konczy' mi sie umowa, wiec mam pare pytan... Obecnie za net place 45 zł przy rocznej umowie. Bedac dzis w biurze dowiedzialem sie, ze nowa 'promocja' na rok to miesiac za zlotowke i kolejne po 64 zł za miesiac. Albo przy umowie dwu letniej 3 miesiace po zlotowce i abonament za 59 zł. Co byscie doradzili? Umowe na rok, czy dwa lata? Bo skoro falszywie oklamuja ludzi mowiac, ze mimo wszystko cena netu spada (!!), to moze warto podpisac na dwa lata..skoro net i tak drozeje :| Czy ktos z was...posiadajacych umowe w multimedii jest zorientowany o swiatecznych promocjach? Czy np w zeszłym roku np w listopadzie byla jakas promocja .....? Edytowane 7 Października 2008 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) Na twoim miejscu wziąłbym umowę na rok i przecierpiał. Innej opcji w naszej mieścinie nie widzę. Sam się uwiązałem na 2 Mb za 69zł/miech z tym, że umowa na czas nieokreślony ("promocja" profit). Mi tam z zamkniętych wszystko idzie normalnie, gorzej z otwartymi. Ale za to,w ciągu ostatniego miesiąca miałem już kilka zaników netu w ciągu dnia, takich dłuższych (1-2h) -_- No i mam problem z tymi torrentami, od kiedy założyłem 2 Mb nie widziałem nic poza 70 KB/s na prywatnym trackerze (plik 900 seedów, 100 leechów), wtf? Edytowane 7 Października 2008 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Ej co oni odpie... w tej MM. Wracam z pracy, siadam do kompa i "polaczenie lokalne ograniczone" przez 1.5h meczylem sie o co biega, dopiero po wejsciu w cmd i zabawie z /ipconfig all i renew poszlo. Czyzby MM miala problemy z DNS i przypisywaniem IP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Na twoim miejscu wziąłbym umowę na rok i przecierpiał. Innej opcji w naszej mieścinie nie widzę. Sam się uwiązałem na 2 Mb za 69zł/miech z tym, że umowa na czas nieokreślony ("promocja" profit). No i mam problem z tymi torrentami, od kiedy założyłem 2 Mb nie widziałem nic poza 70 KB/s na prywatnym trackerze (plik 900 seedów, 100 leechów), wtf? Ja dzwoniłem już 3 raz w podobnej sprawie i nic nie zrobili. Chyba musze zerwać umowe bo nie wytrzymam. Już rok siedze na necie 1Mb z którego jest 230kb (predkośc sciągania 15 kilobajtów)dopiero teraz to załatwiam bo wcześcniej nie zwracałem uwagi na to albo nie było czasu. To co jest jakiś inny dostawca internetu na linii multimedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftomekkk Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Poczytajcie cały temat. Wyraźnie pisałem ,że MM ogranicza transfer p2p. Jest oczywiście na to lekarstwo ,które u mnie pomogło w 100%- email ze skargą do UKE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 jest i inne, zrezygnowac kompletnie i w moim miescie znow zaczeli ta polityke stosowac, ale dla mnie na szczescie dawno juz w mm nie jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 A ja nadal mam problemy z MM. Ktos ma przyjsc w poniedzialek ale przez weekend znajac zycie to bedzie tragedia. Raz jest net, raz go nie ma, zrywa sie polaczenie i [gluteus maximus] blada, nie moze odswiezyc IP i polaczyc sie z serwem DHCP. Teraz doszlo jeszcze ze telefon wysiadl sigh... Dodam tylko ze odlaczenie modemu na jakies 20-30min generalnie poprawia dzialajanie ktorejs z uslug na jakis czas, nie ma to jak walniety modem zapewne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) Poczytajcie cały temat. Wyraźnie pisałem ,że MM ogranicza transfer p2p. Jest oczywiście na to lekarstwo ,które u mnie pomogło w 100%- email ze skargą do UKE. Wyczaiłem, że blokują mnie mniej więcej od 8 rano do 22. "Blokują" oznacza u mnie, że idzie 70-120 KB/s zamiast pełną przepustowością. Edytowane 11 Października 2008 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) U mnie przy 1Mega transfery oscyluja co najwyzej w okolicach 40 przy p2p... Ceny w gore, jakosc w dol :) edit: Zdazaja sie transfery nawet okolo 70 :) Edytowane 14 Października 2008 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Ja nie mam na co psioczyć bo na jeden mega mam transfery w okolicach 120 kilku kilobajtów na sekundę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enjama Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 http://www.wykop.pl/ramka/107415/jak-multi...est-ich-niemalo Warto przeczytać Multimedia przycina transfer i jest to prawda.Może nie bardzo drastycznie w moim przypadku ale jednak ... Na torrentach prywatne trackery gdzie predkość powinna iść max u mnie nie przekracza 115 kB/s Http troszkę lepiej ale rownież nie trzyma prędkosci Zauważyłem ze od czasu do czasu zdejmuja te ograniczenia i torrenty smigaja po 130 kB/s Dlaczego stosują takie ograniczenia ? Nie mają tyle użytkowników co chociażby Netia więc powinni bardziej dbać o klienta ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Ja polecam wykorzystać fakt, że porty np. 80 i 21 nie są blokowane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 http://www.wykop.pl/ramka/107415/jak-multi...est-ich-niemalo Warto przeczytać Multimedia przycina transfer i jest to prawda.Może nie bardzo drastycznie w moim przypadku ale jednak ... Na torrentach prywatne trackery gdzie predkość powinna iść max u mnie nie przekracza 115 kB/s Http troszkę lepiej ale rownież nie trzyma prędkosci Zauważyłem ze od czasu do czasu zdejmuja te ograniczenia i torrenty smigaja po 130 kB/s Dlaczego stosują takie ograniczenia ? Nie mają tyle użytkowników co chociażby Netia więc powinni bardziej dbać o klienta ... nazywasz to przycieciem ? ja nazywam to aktualnym obciazeniem sieci jak Cie przytna to poczujesz, badz pewien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) U mnie przy 1mega na torrentach mam zazwyczaj sporo nizsze transfery niz maksymalne. Rzadko dobija do 100 kilo. Najczesciej jest to kilkadziesiat kilo. krzynek1: Trudno nie mowic o przycinalni, gdy zostalo to zauwazone przeze mnie i moich znajomych. Www dziala ok, testy rowniez w porzadku, ale wystarczy wlaczyc p2p. Co smieszne na p2p bywaja transfery nie wieksze niz parunasto kilobajtowe... Taki stan zauwazylem od okolo poczatku pazdziernika. Edytowane 4 Listopada 2008 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) Przycięcie - dobre :lol2: Jeżeli masz łącze 1mega, to ciężko spodziewać się wyższych prędkości. Mi w grudniu kończy się umowa, więc lada dzień idę do Boku dowiedzieć się, co mi zaproponują. Jak nic ciekawego, to chyba pora zastanowić się nad jakaś alternatywą. Chociaż boję się o pingi w grach, bo aktualnie z tym nie mam problemów. Liczę na minimum łącze 1mb z umową na czas nieokreślony... -_- Edytowane 4 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 leborg: Do kogo to napisales? Raczej sie przeliczysz z ta oferta na czas nieokreslony. Rok, albo dwa. Choc jak zaplacisz odpowiednio wiecej to moze dostaniesz na nieokreslony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) leborg: Do kogo to napisales?Oczywiście, że do Enjamy, dla którego przycięcie łącza to brak 10kb :lol2: Raczej sie przeliczysz z ta oferta na czas nieokreslony. Rok, albo dwa. Choc jak zaplacisz odpowiednio wiecej to moze dostaniesz na nieokreslony.Wystarczy odpowiednio poprowadzić rozmowę...kolega ostatnio podpisał taką umowę :rolleyes: A płaci tyle samo za ja. Edytowane 4 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 ja tez pisalem odpowiedfz do postu Enjamy, dla ktorego pare kB to przyciecie wiem ze mm to nieuczciwy provider, sam go mialem ale na szczescie to przeszlosc a obecnie u mnie w miescie znow blokuja p2p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...