Gerlath Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Od jakiegoś czasu rozglądam się za tanim cyfrakiem, przyglądałem się fuji a820-920 wygląda ok(jakość zdjęć, i ogolnie dobre opinie), w sumie pierwsza cyfra i będzie służyć gł do pstrykania mojej kobiecie, więc wymagań wielkich nie mam, myślę że nawet samsung s760 byłby ok- gł z powodu ceny (200zł), no ale nie ma go, a d760 ma być kole czwartku w sklepie (to to samo) Tymczsem zastanawiam się nad czymś lepszym(?)fuji E900 (używany, w dobry stanie), miałem w ręku i ilość opcji etc wygląda ok, matryca taka jak w a920, ma wizjer(co prawda 77%kadru), lcd co mniejszy ale o tej samej rozdzielczości(115k)co w a920,tryb RAW(niby fuji raw ale jednak) tylko niestety bez gwarancji... cena ok 400 zł , może bym trochę obciął jeszcze... jest sens kupna? kartę xd jakąś mam...256mb chyba na początek wystarczy? Edytowane 2 Czerwca 2008 przez Gerlath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Jeśli to ma być prosty aparat dla twojej kobiety, to po co patrzysz, że aparat ma wizjer, tryb raw itd? Lepiej kupić aparat nowy z gwarancją moim zdaniem. PS. Karta 256MB do aparatu 9mpix? Z 60~70 zdjęć się zmieści, ale nie licz na cuda tylko kup od razu z 1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Chodzi o to że też chciałbym sie trochę pobawić, a mój stary zenit już ma dość... więc to mógłby być dobry początek do ćwiczeń na cyfraku... czyli ze tak powiem upiec dwie pieczenie... oczywiście w podobnej cenie mogę mieć a920 z kartą SD 2gb ale tam nie ustawię sam nic,to kompletna małpka. Zaś jakbym chciał kupić coś nowego o (jak mi się wydaje podobnej jakości do e900) specjalnie dla mnie to musiałbym wyrzucić koło 800-1000zł jak przypuszczam, w sumie nawet nie wiem co to by miało być. Wiem że jak jest coś do wszystkiego... ale chciałbym poćwiczyć najpierw na czymś tańszym, i określić swoje preferencje- wtedy mógłbym (chyba) dokładniej określić potrzeby przy kupnie następnego aparatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Teraz naświetliłeś sprawę inaczej. W takim przypadku E900 to dobry wybór. Podstawą jest świetna matryca, dzięki której zdjęcia są naprawdę dobrej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) czyli generalnie Fuji A820 brać, ale jakbym ustawił w A920 te 8mpix, to nie wyszło by na to samo ? a własnie bardziej jestem za A920 :) a może A900 ? bo jest najlepiej dostępny, bo tego A920 to ledwo jedna używka na allegro :/ Edytowane 7 Czerwca 2008 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 czyli generalnie Fuji A820 brać, ale jakbym ustawił w A920 te 8mpix, to nie wyszło by na to samo ? a własnie bardziej jestem za A920 :)Nie wyszloby, bo tu nie chodzi o ilosc Mpix zdjecia, tylko gestosc upakowania elementow matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) generalnie to szukam małego aparatu z przynajmniej zoomem optycznym 4x, stabilizacją obrazu, filmami 30kl/s i w kolorze najlepiej czarnym, cena ... powiedzmy 400zł ... max 500 myślałem też o czymś takim http://www.allegro.pl/item376178636_kodak_...e_gw_f_ra_.html Edytowane 7 Czerwca 2008 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Szukam jakiegoś dobrego aparacika do robienia różnych fotek, aktualnie posiadam Canona A510, lecz juz jest za wolny i ma mały ekran, czy do 400zł można kupić coś co robi lepsze zdjęcia od tego canona ? Czy nadal Fujifilm FinePix A920 jest najlepszym aparatem do 400zł ? Edytowane 22 Lipca 2008 przez ABI-FOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Fuji na pewno będzie robiło lepsze zdjęcia. Przeciez twoj Canon ma tylko 3mpix... Od jego produkcji minelo juz kupe czasu, wiele w technologii foto sie zmienilo. Akurat posiadam do sprzedania A820 z kartą 2GB w cenie 350. Sprawdź allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Canon A610 - kosztuje około 340zł na allegro, używane sprawne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) No i? Małe porównanie: Fujifim A820: 8Mpix, matryca 1/1,6" SuperCCD HR, 4xzoom optyczny, obsługa kart SDHC, SD oraz xD, LCD 2,5", ISO 100-800 Canon A610: 5Mpix, matryca 1/1,8" CCD, 4xzoom optyczny, obsługa kart SD, MMC, LCD 2", ISO 50-400 Ceny na allegro z kartą 2GB podobne... Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deathname Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Cześć, szukam cyfrówki do max. 400zł, wymagany stabilizator obrazu oraz oprócz automatycznych ustawień możliwość wprowadzenia ich manualnie. Mowa o sklepach internetowych jak i Alledrogo ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Canon A570IS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 No i? Małe porównanie: Fujifim A820: 8Mpix, matryca 1/1,6" SuperCCD HR, 4xzoom optyczny, obsługa kart SDHC, SD oraz xD, LCD 2,5", ISO 100-800 Canon A610: 5Mpix, matryca 1/1,8" CCD, 4xzoom optyczny, obsługa kart SD, MMC, LCD 2", ISO 50-400 Ceny na allegro z kartą 2GB podobne... dane techniczne przemawiają za Canonem, większa matryca przy mniejszej ilości Mpix w dodatku obracany LCD i szybki procesor obsługujący soft. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 dane techniczne przemawiają za Canonem, większa matryca przy mniejszej ilości Mpix Mniejsza. ;) Ułamki się kłaniają. Pozatym matryca Fuji jest lepsza, zakres ISO też korzystniejszy. Brałbym Fuji. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus.t Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 czesc, ciotka szuka aparatu do ok 450zł wiec szukam porady: - Canon A470 - Canon A570IS (sporo lepszy?) - inny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 czesc, ciotka szuka aparatu do ok 450zł wiec szukam porady: - Canon A470 - Canon A570IS (sporo lepszy?) - inny? Czyli raczej automat? Nowy? http://allegro.pl/item409790212_canon_powe...klep_f_vat.html jeśli dopłacisz http://allegro.pl/search.php?string=a610&a...c=0&order=p bierz któryś, znakomite zdjęcia i dobre auto A470 to już w ogóle porażka tyle mpix upchnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Aparat do 200zł ;) Za taką cenę to jedynie używany, wszelkie akcesoria typu akumulatorki itp niepotrzebne. Cel: Standardowo - wakacje, imprezy, aukcje Allegro ;] Kodak C613 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 http://www.ceneo.pl/1495444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam... zastanawiam sie nad kupnem tegoz aparatu... Czy ktos z forum go ma ? moze jakas krótka recke napisac ? kilku zdaniowa, jakas prosta o uzytkowaniu tego aparatu... z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam... zastanawiam sie nad kupnem tegoz aparatu... Czy ktos z forum go ma ? moze jakas krótka recke napisac ? kilku zdaniowa, jakas prosta o uzytkowaniu tego aparatu... z gory dziekuje i pozdrawiam Google - tam nie ma? Zresztą lepiej i taniej będzie wybrać a720 is, jaśniejszy obiektyw i większe możliwości ;) Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez cyrkiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Czyli raczej automat? Nowy? http://allegro.pl/item409790212_canon_powe...klep_f_vat.html jeśli dopłacisz http://allegro.pl/search.php?string=a610&a...c=0&order=p bierz któryś, znakomite zdjęcia i dobre auto A470 to już w ogóle porażka tyle mpix upchnąć Czym różni się A570 IS od A590 IS? Jak wygląda tryb makro w tych aparatach, ujdzie? Można w nich manualnie ustawiać parametry zdjęcia? Warto dopłacić do 590? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Makro w obu od 5cm. Manuala też oba mają pełnego. http://www.adtan.com/reviews/canon-camera-...s-a570-compare/ Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez cyrkiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Nie jestem wymagającym fotografem wystarczy mi w miarę prosty aparat cyfrowy który będzie miał dobry stosunek jakość /cena. Szczerze to jestem zielony w temacie dlatego postanowiłem udać się z zapytaniem na to forum . Myślę o zakupie z allegro . Proszę o jakieś porady pozdrawiam :) Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) Goły aparat? Akcesoria masz? http://allegro.pl/item423414734_canon_powe...ani_aparat.html nie zawiedziesz się ew. http://allegro.pl/item423440393_canon_a520..._gwarancja.html Edytowane 2 Września 2008 przez cyrkiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 z akcesoriami najlepiej karta pamięci .Ładowarkę mam na akumulatorki AA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Nie jestem wymagającym fotografem wystarczy mi w miarę prosty aparat cyfrowy który będzie miał dobry stosunek jakość /cena. Szczerze to jestem zielony w temacie dlatego postanowiłem udać się z zapytaniem na to forum . Myślę o zakupie z allegro . Proszę o jakieś porady pozdrawiam :) Tomek bezkonkurencyjny stosunek jakości do ceny: http://www.allegro.pl/item425743257.html trochę drożej ale w komplecie dobra ładowarka 500mA i komplet 2xAkku markowe Żadne szitowate kanonki z serii A nie podskoczą do tego aparatu, fujik ma rewelacyjną matrycę i przy iso 400 zdjęcia są OK, jest szybszy nawet od sprzętu za 1000zł. Zapis RAW i manualne ustawienia PASM też sie przydają. Kolejną zaletą to doskonały tryb AUTO wady: niestety karty XD i cena 260zł ale warto dołożyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 spodobał mi się ten Samsung http://allegro.pl/item423846559_promocja_a..._sd_ss_vip.html co powiecie na jego temat może być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grelos Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Witam poszukuje taniego kompaktu. Nie spodziewam się jakiś rewelacyjnych osiągnięć za ta cenę ( max 300zl). Zastanawiam sie nad Samsungiem S760 a Benq DC E800. Jestem zupełnie zielony w te klocki , jak ktoś miał styczność z tymi aparatami to bardzo prosiłbym o rade. Może macie jakieś jeszcze ciekawe propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) Tutaj masz fotki zrobione tym aparatem http://picasaweb.google.com/bsicom/VranjskaBanjaSerbia# samsung S760 , i robi całkiem fajne zdjęcia. z Chęcią bym go kupił, tylko chciałem zasięgnąć tutaj opinii czy warto. EDIT: A co jeszcze powiecie o Panasonic Lumix DMC-LS 80 ? będzie lepszy od Samsunga? Edytowane 26 Września 2008 przez racegrid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...