Mission123 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Dlaczego litery w górnym menu są takie dziwne. Chodzi mi o polskie litery (ą,ę,ć,ś itk). Proszę o pomoc Edytowane 19 Grudnia 2006 przez Mission123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Ciekawe co poprawilii... Lista zmian dla Opery 9.10 Uwagi do wydania To wydanie Opery wprowadza nową funkcję Ochrony przed oszustwami. Zmiany w stosunku do Opery 9.02 Interfejs użytkownika - Naprawiona obsługa klawiszy szybkiego dostępu na stronach korzystających z ramek. Klient poczty Opera Mail - Naprawiono błąd niestabilności związany z opóźnieniem wprowadzania hasła głównego. - Usunięcie grup dyskusyjnych w panelu powoduje teraz odsubskrybowanie listy i usunięcie wiadomości. Wyświetlanie i skrypty - Poprawiona wydajność wyświetlania elementów mających zdefiniowane właściwości :focus oraz :hover. - Usunięty problem dotyczący przezroczystości odnośników posiadających zagnieżdżone obrazki. Bezpieczeństwo - Nowa funkcjonalność Ochrony przed oszustwami (filtr „phishingu”). - Zmieniony format przechowywania danych Menedżera haseł. Po przeprowadzeniu aktualizacji, nie jest możliwy powrót do starej wersji formatu. Różne - Usunięto wiele błędów związanych ze stabilnością, wliczając załamania przeglądarki na Gmailu oraz Google Maps. - Zmieniony łańcuch User Agent Mozilli zawiera teraz identyfikator Firefoksa. - Udoskonalona obsługa formularzy logowania przy słabych łączach internetowych. - Anulowanie pobierania torrentów działa teraz prawidłowo. Zmiany dotyczące tylko wersji Windows - Klawisze multimedialne działają teraz prawidłowo, gdy okno Opery jest aktywne. - Wtyczki multimedialne teraz ładują się również przy wyłączonej obsłudze Javy. Zmiany dotyczące tylko wersji Mac - Widżety spakowany zipem na Macu działają teraz prawidłowo. - Przy maskowaniu jako Internet Explorer, maskowana jest również platforma jako Windows XP. - Przy zapisywaniu wielu plików używana jest teczka wykorzystywana przy poprzednim zapisywaniu. Zmiany dotyczące tylko wersji UNIX - Przy maskowaniu jako Internet Explorer, maskowana jest również platforma jako Windows XP. - Naprawiono błąd traktowania liczb zmiennoprzecinkowych jako stałoprzecinkowych w niektórych systemach linuksowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Dlaczego litery w górnym menu są takie dziwne. Chodzi mi o polskie litery (ą,ę,ć,ś itk). Proszę o pomocZmień sobie czcionkę dla menu w ustawieniach zaawansowanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 ile mialem zabawy mysllem ze zainstaluje i skopiuje folder profile jak zawsze a tu lipa jak ja kopiuje to ona tworzy nowy profile i tak sie bawilem z nia w kotka i myszka wkoncu na nowo musiałem sobie ustawić wygląd menu bo do końca nie wiem który plik powodował ten problem w sumie dobrze że poprawili gmaila bo już mnie wkurzało to rozłączanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mission123 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Może ktoś wie jak odczytać hasła w menadżerze zadań w Operze. Mam tylko loginy a haseł nie ma. :/ Pomóżcie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 spytaj na tym forum: http://my.opera.com/polski/forums/ kolejny optymistyczny akcent, co miesiąc widzę na swojej stronie coraz wiecej odwiedzin użytkowników korzystających z Opery w listopdzie było to 7% w grudniu już 8% Forefox rośnie w podobnym tempie a za to udział IE nieustannie spada :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 A ja właśnie zacząłem korzystać z błogosławieństwa zablokuj zawartość....:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 te hu** z gadu-gadu uniemożliwiają zablokowanie reklamy na swojej stronie, strony zoptymalizowac nie mogą, ale przepychać reklamy umieją świetnie, należy mieć nadzieje że to się skończy ;) w ich programie nie mam reklam od wersji 5 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 moze czas zaczac uzywac komunikatora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Może ktoś wie jak odczytać hasła w menadżerze zadań w Operze. Mam tylko loginy a haseł nie ma. :/ Pomóżcie :D przypadkowo znalazłem na OperaWiki przycisk http://operawiki.info/SkryptoPrzyciski#odzyskajhaslo działa wyśmienicie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ma ktos problem z operka zjadajaca 100% cpu? Od jakis 3 dni mam z tym problem chociaz nic nie zmienialem w operze ani systemie. Przed chwila zainstalowalem 9.1 i dalej to samo. Nie mam bladego pojecia co moze byc problemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Raz na jakiś czas jej się tak robi - od jakiejś pradawnej wersji. Problemem jest zdaje się wtyczka do flasha, przynajmniej u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Teraz 100% daje juz nie tylko flash, ale i javascript. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Na pasku oosbistym mam kilka skrutów do różnych stron i od jakiegoś czasu część zmieniła swoje ikonki na ikonke z wp.pl. Troche mnie to denerwuje <_< Da się temu jakoś zapobiec żeby się nie wogóle nie zmieniały ? Edytowane 19 Stycznia 2007 przez -talib- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 czy darde na jakims pasku zrobic przycisk ktory wlaczal by kilka okienek z roznymi adresami www ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Na pasku oosbistym mam kilka skrutów do różnych stron i od jakiegoś czasu część zmieniła swoje ikonki na ikonke z wp.pl. Troche mnie to denerwuje <_< Da się temu jakoś zapobiec żeby się nie wogóle nie zmieniały ?Usuń wszystkie obrazki z katalogu: c:\Documents and Settings\Nazwa_użytkownika\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile\images\ Wyczyści to wszystkie favikony. Później, sukcesywnie wchodzac na każdą ze stron, odbudujesz zestaw favikon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dzieki za info :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grassmaste Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Jak wyłaczyc sciaganie plikow przez opere? Zainstalowalem sobie flash geta i niepotrzebuje tego. I druga sprawa jak wylaczyc klienta bittorrent bo uzywam azureusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 1. Musisz mieć wtyczkę FlashGeta do Opery i ustawić w ustawieniach Opery żeby pliki do porania były przekazywane do wtyczki Flash Geta. 2. Wpisujesz w pole adresu opera:config, wybierasz BitTorrent i odznaczasz pole Enable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) Mam takie pytanko. Po przeinstalowaniu Windy skopiowalem moje linki do Ulubionych w Dokumenty..., jak zawsze. Lecz tym razem Opera ich niestety nie widzi. Pomoglo dopiero zaimportowanie Ulubionych IE, ale teraz jak najezdzam na zakladke Ulubione ("Zakładki"), to mam wdioczny jeden katalog "Ulubione Internet Explorer" i dopiero w nim wszystkie linki. Wkurza mnie to, bo chce miec je widoczne od razu. Mam nadzieje, ze mnie skumaliscie :) Co zrobic z tym fantem ? Z gory dzieki. Edytowane 20 Stycznia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Menedzer zakladek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 czemu w operze nie moge otworzyc tej gry ? http://www.cda.pl/gry-online/3/skoki.php flasha mam najnowsza wersje ze strony adobe.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) U mnie chodzi. build 8701 Edytowane 24 Stycznia 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 ja mam opera 9.10 k.8679 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 OK, a teraz trudniejsze pytanie: czy da sie przeniesc profil Opery z WIndows na Linuxa (Ubuntu 6.10)? Na forum Opery jest pare topicow jak wspoluzytkowac profil (tzn. Win i Linux korzystaja z tych samych plikow), ale mnie to nie jest potrzebne, wystarczy mi tylko skopiowanie odpowiednich plikow. Jak to zrobic (tzn. co przerzucic gdzie i ew. w jakich plikach dokonac zmian sciezek)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Wyszedł nowy build opery 8713 KLIK Ma on nową funkcję Developer Console. Nie wie ktoś do czego to służy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zainstalowałem Operę na drugim kompie, wersja 9.10. Jedna z rzeczy, ktora mnie w Operze urzekla, to natychmiastowo dzialajacy przycisk wstecz - tzn. brak odswiezania strony przy wybraniu 'wstecz'. Jednak widze, ze w wersji 9.10 zostalo to zmienione - przegladarka odswieza strone przy daniu wstecz. Jak to zmienic, tzn. sprawic, zeby nie bylo reloada przy powrocie do poprzedniej strony? PPM i 'reload every 15 minutes' nie pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Nic nie zmienili. Cały czas ładuje tak jak powinno. Zobacz w preferencje>historia czy nie masz opcji "Podręczna RAM" ustawionej na wyłączona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Tutaj pokombinuj z ustawieniami cache. Proponuję ustawienie każdorazowego sprawdzania dokumentów (wstecz i tak będzie działać natychmiastowo) - inaczej na niektórych forach (rzadko) możesz nie zobaczyć zmian w swoich postach. To automatyczne reload służy tylko do odświeżania ;) Edytowane 11 Lutego 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Kombinuję i efekt mizerny. Memory Cache było defaultowo na automatic, zmiana na 20MB nic nie daje, podobnie zabawa z Check Documents i Check Images (default 5 hours). Czy niektóre strony mogą wymuszać odświeżenie? Chodzi mi tu np. o filmweb.pl tudziez mininova.org. Bo na forach wstecz działa ok, ciekawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...