stivo Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) Looking sharp Known issues: Dragonfly does not work when JavaScript is disabled. All the search icons are Opera icons Translate menu doesn't work Panel dropdown selector doesn't work changelog Fixed links in the fraud protection dialog Fixed crash when saving mhtml files Fixed random crasher when going back in history Fixed moving videos on youtube when hovering tabs Made form submit work properly in widgets Fixed bug where plugins would continue streaming after closing a tab XHR - Fixed calling of calling abort() from readyState 2 or 3 More fixes to xpath Fixed viewing of feeds with slow loading images Fixed problem with duplication of bookmarks when using Opera Link Fixed issue where the integrated Dragonfly window would be too tall Added three default speed dial entries Windows: Fixed the default Save and Open dialog folders UNIX: Fixed import of mail on when using the QT filechooser UNIX: Improved finding of icons for download dialog UNIX: Fixed filename when saving URL's Download: Windows 10048 Macintosh 4853 UNIX 2021 Edytowane 6 Czerwca 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Bawi się ktoś w IMAP z Gmail'a? Taki problem: Ta sama wiadomość występująca w w filtrach gmaila we wszystkie i odebrane występuje w ogólenej skrzynce opery podwójnie... Da się to jakoś skorygować? A może wyłączyć skubskrypcję jednego z filtrów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Turtle Wax Known issues: Dragonfly does not work when JavaScript is disabled. Changelog Fixed the panel selector dropdown Fixed all search related bugs in the previous snapshot Changed default Speed dial search engine from Yahoo to Ask Made it possible to set a custom title for the Developer Tools (Dragonfly) Window using <title> in the tool top level document Fixed a plugin crash Windows 10051 Mac 4855 Unix 2025 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 wklejam do paska adresu adres i chce go zatwierdzić jakims przyciskiem. vel enter na klawie. znajde gdzies cos takiego? bo ciagle klepanie w enter jest nuzace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Wklej i przejdź -> CTRL + SHIFT + V (ewentualnie w Operze 9.2 -> CTRL + B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 mam opere 9.27 i jakos nic nie dyga po tym zabiegu. z reszta to ciagle walenie w klawe. chce przycisk jak np w IE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 ctrl+b Ci nie działa to musiałes coś poprzestawiać w skrótach, wie ktoś jak wyłączyć w operce 9.50 żeby nie wyszukiwała też w opisach stron tylko w samych adresach jak to było w 9.2x? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 (edytowane) Zdaje się, że opera:config#UserPrefs|MaxVisitedPagesIndexSize na zero (domyślnie -1) mam opere 9.27 i jakos nic nie dyga po tym zabiegu. z reszta to ciagle walenie w klawe. chce przycisk jak np w IE. Kliknij PPM na pasek adrsu i widać jaki skrót masz ustawiony Ewentualnie zmień sobie tutaj Edytowane 8 Czerwca 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 uzywalem wczesniej Opery 9.27 i zainstalowalem teraz ta 9.5 RC :P normalnie niebo a ziemia :) 9.5 jest o wiele szybsza :D zostaje przy niej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Wciąż czasem się jej zdarzy koślawo zadziałać. Np. www.facebook.com (strona z kupą javascriptu) mocno się sypie. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Huh, na finalu nareszcie działa hotmail tak jak powinien ;] Ogólnie mogę powiedzieć, że jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Ale nie do końca jest pozbawiona błędów.. Jak wejdę w jakiś kanał RSS i w tym miejscu: kliknę by zmienić kanał to dostaję błąd i Opera się zamyka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Źle wyświetla Quote w forach opartych na IPB. Poza tym wolał bym stare ikonki i stary sposób przewijania strony (starą animację przewijania). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Źle wyświetla Quote w forach opartych na IPB.Co przez to rozumiesz? Ja problemu nie zauważyłem. Bez problemu możesz użyć klasycznego stylu z 9, Appearance - Top rated. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Szkoda, że już wydali 9.50 bo przestaną snapshoty tak często wychodzic i bugi będą niepoprawione ciągle. No ale facebook.com działa już więc tak naprawdę nie mam się do czego przyczepić... Jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Myślę, ze jakieś prace nad poprawkami będą (oby).. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Czy ktoś może potwierdzić problem ze stroną http://map24.interia.pl/ ? Nie pokazuje punktów, ani wyznaczonych tras na mapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 ech, nie naprawili jednego buga. nie mogę korzystać z edytorow tesktu WYSIWYG zawartych np. w JOOMLI. Nie mogę wpisywać w nich tekstu :/ zepsuło się to już kilka buildów temu. pisałem w komentarzach, żeby naprawili, ale nie chcieli ;) pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suonik Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 9.5 jest fajna - ładnie wygląda, choć to kwestia gustu, mnie się podoba co ważniejsze, zauważyłem wreszcie znaczą poprawę prędkości w wyświetlaniu stron sprawa zajętości pamięci do mnie nie przemawia, bo konsumpcja rzędu 100MB to przy dzisiejszych standardach sprawa łatwo pomijalna jeszcze nie przetestowałem Opera Links ale wygląda to na fajne rozwiązanie gdy ktoś korzysta z Opery nie tylko w domu i nie tylko na jednym urządzeniu nie mogę się tylko jeszcze przyzwyczaić do podmienionego skrótu Ctrl+Shift+V w miejsce Ctrl+B aby skorzystać z opcji "wklej i przejdź", a korzystam często Opera RLZ! ;] faktycznie, ani map24, ani edytor w Joomla! nie działają :/ i jeszcze zauważyłem niepoprawne działanie ze skryptem popcalendar.js, bo wyśiwetla rok 3908 jako aktualny no cóż, może się troszkę pospieszyli za bardzo z finalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 nie mogę się tylko jeszcze przyzwyczaić do podmienionego skrótu Ctrl+Shift+V w miejsce Ctrl+B aby skorzystać z opcji "wklej i przejdź", a korzystam często Możesz w opcjach klawiatury wybrać konfigurację zgodną z Operą 9.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Czy w operce 9.50 final da się ją zminimalizować do tray'a? w becie działał skrót ctrl+h. Jakas inna kombinacja jest teraz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 ALT + CTRL + SHIFT + H ale tak samo jak w poscie wyżej, mozesz sobie ustawić konfigurację skrótów z Opery 9.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 dzieki, ta nowa konf. mi nie przeszkadza tylko musze wszystkie skroty wylapac na nowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Na 9.50 stronki ładują sie szybciej od poprzedniej O. Jak narazie nie pojawił się problem podczas cofania stron czyli blank strona nie wyskakuje ale za to kilka razy zmroziło mi Opere przy pobieraniu z rapidshere. Narazie jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 A ja z nowa wersja mam maly problem. Na panelu po lewej stronie "transfery" nie zapamietuje mi pobieranych plikow. Tzn. po wylaczeniu opery i po ponownym jej wlacznie "transfery" mam puste. Co jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 (edytowane) Może opera:config TransferWindow>Keep Entries Days W różnych wersjach opery różnie to chyba było. A przy aktualizacji powinna skopiować ustawienia. Edytowane 15 Czerwca 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zwiększ liczbe pól w szybkim wybieraniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 mam pytanie do posiadaczy konta na gmail, loguje się wam na konto? mi po wpisaniu nazwy konta i hasła wczytuje jeszcze raz stronę główną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 U mnie normalnie się loguje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 oo stivo dzięki za linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...