MaciekCi Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Ctrl + Alt + Shift + H O Dobry Człowieku, a może wiesz, gdzie jest validator w 9.60 ? Bo dawny skrót z Vką nie działa w ogóle :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 PPM - Validate ? Ctrl + Alt + Shift + U ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 PPM - Validate ? Ctrl + Alt + Shift + U ? Dzięki, kurcze swoją drogą niepotrzebnie mieszają stare skróty. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Opera 9.61 http://ftp.opera.com/pub/opera/win/961/int...1_int_Setup.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Opera 9.61 http://ftp.opera.com/pub/opera/win/961/int...1_int_Setup.exe Dzięki za to znalezisko. Za jakieś 2H będę w stanie powiedzieć czy problemy ze stabilnością znikneły. /Różnica w buildach 10447 - 10463. Trochę poprawek jest. //Braki w stabilności wyparowały. Jest ok. Edytowane 21 Października 2008 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Ale głównie współpraca z Opera Link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Opera 9.62 http://ftp.opera.com/pub/opera/win/962/int...2_int_Setup.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Ad 1. Narzędzia -> wygląd -> zakładka Skórka -> na dole jest rozmiar ikon do ustawienia w procentach (skok co 10%). Ad 2. Nie spotkałem się z czymś takim.. mozesz pokazać jakiegoś screena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Zauważyłem że Operki z serii 9.6 często mają freezy u mnie. Jakiś bubel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 A używasz Flash Playera 10?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 A używasz Flash Playera 10??Jest AFP 10. To jest źródło zwieszek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Niestety tak. Jeśli chcesz żeby Opera Ci się nie wieszała, musisz powrócić do 9-tki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Przeinstalowałem i narazie jest bez freez'ów. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Wyszła Opera 9.62 - final. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Opera 9.62 3134335[/snapback] Wyszła Opera 9.62 - final. Tiaa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Jest pierwsza wersja alpha Opery 10! Więcej.. Jest o wiele szybsza niż ostatnie buildy 9.6x. Do tego ma sprawdzanie słownictwa w locie, ale narazie tylko English.. A do tego Acid3 - 100/100 ;) ---EDIT--- sprawdzanie pisowni w formularzach (wow^3) - aby doistalować język polski należy ze strony OpenOffice pobrać odpowiedni plik i rozpakować go do folderu .\profile\dictionaries\ Edytowane 4 Grudnia 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Jak dla mnie super! 1. Słownik wypasiona sprawa. (Od razu zacząłem używać PL znaków ;-) ) 2. Naprawdę dużo szybciej działa. 3. Moim zdaniem stabilniej od 9.6X zachowuje się na skomplikowanych stronach z dużą ilością skryptów i tego typu magicznego badziewia. W prawdzie używam tego od 10 minut, ale pierwsze wrażenie jest świetne. Mam nadzieję, że nie będzie za dużo bugów bo chcę tego używać na codzień. Polecam. edit: godzina użytkowania i żadnego problemu. To już na starcie jest lepsze od 9.62. Dobra robota Edytowane 4 Grudnia 2008 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Jak wygląda sprawa obsługi skórek, działają te od dziewiątki? Faviconki z personal bar'a nadal potrafią znikać? Edytowane 4 Grudnia 2008 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Skopiowałem sobie cały folder profile co by mieć wszystko w nowej 10 i skórki działają bez zarzutu ;) Jeszcze nie zauważyłem, żeby mi jakaś faviconka zniknęła.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ja mam taki problem da sie moze jakos proxy wylaczyc tylko dla jednego voratalu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Narzędzia -> Zaawansowane -> Sieć -> Serwery Proxy -> sekcja i checkbox Nie używaj proxy dla następujących adresów, tylko nie wiem czy to coś pomoże.. Ewentualnie wyciągnąć sobie gdzieś na wierzch skrót do wyłączania proxy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 po skopiowaniu profile jedyne co mi zniknęło to zakładki, ale mam to gdzieś. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) W zasadzie to chyba nie powinny, ale jak robiłeś synchronizację, to powinieneś je mieć ;) Ewentualnie możesz odpalić 9 i eksportować, a w 10 zaimportować. Chyba, że zainstalowałeś 10 na 9. U mnie po instalacji 10 zakładki pojawiły się od razu, a po skopiowaniu profile pojawiła się cała reszta.. Edytowane 4 Grudnia 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Jak jest z tym polskim słownikiem? na stronie openoffice jest ich kilka, który skopiować do dictionares? kopiowałem 2, restart opery i nadal nie widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Z www.sjp.pl ściągnij sobie myspell. Teoretycznie powinno działać jak wrzucisz dwa pliki (pl_PL.aff i pl_PL.dic) do katalogu "Opera directory"/dictionaries (być może trzeba jeszcze stworzyć katalog pl). Jednak w moim przypadku to nie działało, więc wrzuciłem te pliki w katalogu pl do "Opera installation dir'"/locale Edytowane 5 Grudnia 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 ok już działa, do dictionary wrzuciłem zawartość tego: http://pl.openoffice.org/pliki/pl_PL.zip , nie tworzyłem zadnych folderów itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 pojawiły się favikonki w notesie sprawdzanie pisowni super sprawa przycina troszkę przy scrolowaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 przycina troszkę przy scrolowaniuWyłącz znacznik przewijania (Narzędzia -> Preferencje -> Zaawansowane -> Przeglądanie -> checkbox Pokaz znacznik przewijania) powinno pomóc.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 A jak wyłączyć słownik ortograficzy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zainstalowałem 10 i po chwili odinstalowałem. Zakładki w skórze MeGuiddo wyglądają fatalnie, poczekam na aktualizację tej skórki. Bardzo ładna grafika instalatora stylizowana na blueprint. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...