Skocz do zawartości
marco

Propozycja Zmiany Podziału Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Wkońcu się zabrałem za siebie i o to moje propozycje: (kolorem czerwonym przy liczbie postów i kursywą - zmiany)

Prosił bym o Wasze komentarze i ewentualne propozycje zmian. Tylko nie rewolucyjne a ewolucyjne, żeby nie zmieniać miejsca 100.000 postów ;)

[*]Sprzęt i Podkręcanie[*]Chłodzenie i Modyfikacje[*]Oprogramowanie[*]Sieci Komputerowe i Internet[*]Inne[*]Giełda[*]Archiwum - Tylko do odczytu

Edytowane przez marco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sie stauo z postem EsiuWWW?

Dla mnie zmiany w większosci niepotrzebne, oprócz newsów i ich komentowania oraz nowego działu Klawiatury, myszki, joysticki itp.

Skasowałem go bo uznałem iż jeste bezsensowny i nic nowego nie wprowadza, zmiany dobre, przejżyste, szczególnie w odniesieniu do Inne Komponenty który będzie składał się TYLKO z działów bez możliwości pisania na głównym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

[*]Sprzęt i Podkręcanie

[*]Procesory i płyty główne (7308 postów)

[*]Co kupić (link do Najważniejsze->Co Kupić)

[*]Karty Graficzne (32487 postów)

[*]Pamięci RAM (25542 postów)

To mi sie podoba, odnośnik do działu co kupić, ogólnie popieram pomysł. Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry pomysł z możliwością komentowania artów, ponieważ tak jak to teraz ma miejsce z recenzją luks'a trzeba by zmieniać co jakiś czas, jak wyjdzie nowa recka. Przydatny może być również dział o myszkach z mojego punktu widzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie zmiany w większosci niepotrzebne, oprócz newsów i ich komentowania oraz nowego działu Klawiatury, myszki, joysticki itp.

Pozostałe są raczej niewielkie, ale głownym celem jest reforma Podstawowych zagadnień które szczerze mówiąc myśleliśmy, że będą dobrym rozwiązaniem a okazało się, że się nie sprawdziły

Dobry pomysł z możliwością komentowania artów, ponieważ tak jak to teraz ma miejsce z recenzją luks'a trzeba by zmieniać co jakiś czas, jak wyjdzie nowa recka. Przydatny może być również dział o myszkach z mojego punktu widzenia.

Dział o urządzeniach HID jest w pomyśle dlatego, że jest to większość sprzętu o której piszecie w dziale o Innych Komponentach dlatego trzeba go wydzielić.

Komentarze do newsów i artykułów na forum będą z wiadomych powodów ;) Narazie nie umiem jeszcze podać dokładnej daty, ale prace trwają :)

Edytowane przez marco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym podzielił chłodzenie wodą i inne metody i dodał tam poddział: FC,WFC, TEC

Czemu ? Bo liczba osób na naszym forum, którzy korzystają z takich rozwiązań powoli rośnie :)

I tak podział jest zbyt szczegółowy. I jest przez to zły. Będe konsekwentnie protestował przeciwko mnożeniu subkategorii sprzętowych. I tak już teraz jest problem gdzie co wrzucić i przeglądanie jest upierdliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko prosilbym o stworzenie dodatkowego subforum - Chlodzenie FreonCooling i inne metody.

Trzy subfora o chlodnictwie - AC , WC i FC uwazam za optymalne

W tym momencie tematy dotyczace FC rozdzielone sa miedzy subforum- ekstremalne podkrecanie a chlodzenie wodne.

Co prawda kategoria ta dotyczy waskiej grupy uzytkownikow ale naprawde przydaloby sie to uporzadkowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jeszcze proponował dodanie jednego działu, coś w stylu "Moj Komputer" ... brzmi to troche jak z firmy mikroshit, ale chodzi mi o to, że dział Modyfikacje jest coraz bardziej zaśmiecany przez tzw. Pseudomody, a dokładniej ludzie pokazują jak to sobie wstawili katodki i kolorowe wiatraki, potem to nazywają modem.

Napewno znajdzie sie wielu którzy by poparli moj pomysł, jestem jescze bardziej pewny, że takie propozycje już były.

Dlatego chciałbym zaapelować do Administratora czy Moderatorów ... stwórzcie taki dział, ludzie tam bedą mogli pokazywać swoje komputery ... poprostu wrzucać fotki z opisami. Nie jeden wielbiciel działu Modyfikacje byłby z tego bardzo zadowolony. Uniknęlibyśmy także wielu nieprzyjemnym sytuacjom i offtopom, które w tym momencie stanowią dużą część tego wybitnego działu.

Pozdrawiam i mam nadzieje, że moj post nie zostanie tak poprostu pominięty

amen

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podział bardzo dobry. Zastanawiam się tylko nad dorzuceniem "Co kupić (link do Najważniejsze->Co Kupić)" przy "Inne komponenty" Jeśli pytanek w stylu "co kupić" będzie mało, to będzie to do przeżycia, ale jak się rozprzestrzenią, to działy będą kipieć takimi topikami.

Druga sprawa, to sam dział "Co kupić?". Bez podziału na części (a przynajmniej platformy), to zginiemy tam jak przysłowiowe "ciotki w Czechach". Proponowałbym więc rozdzielenie tego działu na:

- platforma Intel (płyty/procesory/pamięci)

- platforma AMD (płyty/procesory/pamięci)

- ogólnie (inne podzespoły)

Przy tym ostatnim rozbicie na karty rozszerzeń i peryferia też nie byłoby złym pomysłem, ale to już od Was zależy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podział bardzo dobry. Zastanawiam się tylko nad dorzuceniem "Co kupić (link do Najważniejsze->Co Kupić)" przy "Inne komponenty" Jeśli pytanek w stylu "co kupić" będzie mało, to będzie to do przeżycia, ale jak się rozprzestrzenią, to działy będą kipieć takimi topikami.

Druga sprawa, to sam dział "Co kupić?". Bez podziału na części (a przynajmniej platformy), to zginiemy tam jak przysłowiowe "ciotki w Czechach". Proponowałbym więc rozdzielenie tego działu na:

- platforma Intel (płyty/procesory/pamięci)

- platforma AMD (płyty/procesory/pamięci)

- ogólnie (inne podzespoły)

Przy tym ostatnim rozbicie na karty rozszerzeń i peryferia też nie byłoby złym pomysłem, ale to już od Was zależy...

Co kupić absolutnie nie może być rozbite na platformy bo gdzie wtedy będą flejmy AMD vs Intel ;) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[*]Inne Komponenty (9142 postów)[*]

Inne komponenty zostały podzielone. To tak jakby ktoś nie wiedział albo nie zauważył. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inne komponenty zostały podzielone. To tak jakby ktoś nie wiedział albo nie zauważył. ;)

Tak, troche to smiesznie wyglada, bo zawsze jak sie wchodzilo na inne komponenty, to sie widzialo co drugi temat co mam kupic :|. I tak w nieskonczonosc, a teraz jest porzadek, to mi sie podoba, swietny pomysl :wink:.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi