marco Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Wkońcu się zabrałem za siebie i o to moje propozycje: (kolorem czerwonym przy liczbie postów i kursywą - zmiany) Prosił bym o Wasze komentarze i ewentualne propozycje zmian. Tylko nie rewolucyjne a ewolucyjne, żeby nie zmieniać miejsca 100.000 postów ;) Najważniejsze Co kupić? PCet (16086 postów) [TYLKO o sprzęcie stricte wydajnościowym: płyty główne, grafika, ram, procesor) FAQ (261 postów) Komentarze do aktualności Komentarze do artykułów Nowości (3076 postów) O serwisie i forum (15271 postów) III Zlot Tweak.pl - Białowieża 2005 (929 postów) ZJAZD TWEAK.PL 22-23-24 SIERPIEŃ (240 postów) II Zlot Tweak.pl 27-29 VIII 2004 (1083 postów) [*]Sprzęt i Podkręcanie Procesory i płyty główne (7308 postów)Co kupić (link do Najważniejsze->Co Kupić) Socket 462(A)/Slot A (84692 postów) Socket 754/939/940 (34145 postów) Socket 370/Slot 1 (3161 postów) Socket 423/478/775/479 (16772 postów) Pentium, K5, K6, 486, Cyrix i inne (199 postów) Alternatywne Platformy (4359 postów)Konsole (link do Gry -> Konsole) Karty Graficzne (32487 postów)Co kupić (link do Najważniejsze->Co Kupić) Ati (62522 postów) Nvidia (48184 postów) Inne Pamięci RAM (25542 postów)Co kupić (link do Najważniejsze->Co Kupić) Inne Komponenty (9142 postów) Zasilacze i obudowy (24129 postów) Dyski twarde, miękkie, cdromy, dvd, pendrive i inne pamięci masowe (20860 postów) Skanery, drukarki, kopiarki itp. (1702 postów) Monitory (10623 postów) Audio (8679 postów) Klawiatury, myszki, joysticki itp. Pozostałe Laptopy i urządzenia przenośne (11245 postów) Przykleić coś w stylu poradnika zakupów: Listopad/Grudzień 2005 do 4000 PLN Listopad/Grudzień 2005 powyżej 4000 PLN itd co 2 miesiące. Poprzednie odklejane Elektronika (24268 postów) Ekstremalne Podkręcanie (11811 postów) [*]Chłodzenie i Modyfikacje Chłodzenie Konwencjonalne (64052 postów) Chłodzenie Wodą i Inne Metody (55993 postów) Modyfikacje (39981 postów) [*]Oprogramowanie Microsoft Windows (23527 postów) Oprogramowanie (57971 postów) Sterowniki & Biosy (17042 postów) Unix & Linux & inne (13597 postów) Linux FAQ (3 postów) Programowanie (5027 postów) [*]Sieci Komputerowe i Internet Sprzęt Sieciowy & Wifi (9287 postów) + 1489 postów) (podział się nie sprawdził) Oprogramowanie Sieciowe (23269 postów) Providerzy (11016 postów) [*]Inne Gry (90566 postów)Konsole (gry i sprzęt) Ośla łączka (212897 postów) Sklepy (2 postów) Prezentacje (4938 postów) Fotografia cyfrowa i grafika (3410 postów) Forum testowe (218 postów) Kulinaria (764 postów) Seti@Home & UD & inne (9043 postów) [*]Giełda Sprzedam (786 postów) Kupię (387 postów) Inne (213 postów) [*]Archiwum - Tylko do odczytuPodstawowe Zagadnienia (76048 postów) ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje (133902 postów) 2003: Sprzęt (142539 postów) 2003: Podkręcanie (35270 postów) Tymczasowe forum do sprzątania (0 postów) Edytowane 26 Listopada 2005 przez marco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Bardzo mi się podoba pomysł komentowania artów i newsów na forum. Coś na wzór PC Lab [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Co sie stauo z postem EsiuWWW? Dla mnie zmiany w większosci niepotrzebne, oprócz newsów i ich komentowania oraz nowego działu Klawiatury, myszki, joysticki itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Co sie stauo z postem EsiuWWW? Dla mnie zmiany w większosci niepotrzebne, oprócz newsów i ich komentowania oraz nowego działu Klawiatury, myszki, joysticki itp. Skasowałem go bo uznałem iż jeste bezsensowny i nic nowego nie wprowadza, zmiany dobre, przejżyste, szczególnie w odniesieniu do Inne Komponenty który będzie składał się TYLKO z działów bez możliwości pisania na głównym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) [*]Sprzęt i Podkręcanie [*]Procesory i płyty główne (7308 postów) [*]Co kupić (link do Najważniejsze->Co Kupić) [*]Karty Graficzne (32487 postów) [*]Co kupić (link do Najważniejsze->Co Kupić) [*]Pamięci RAM (25542 postów) [*]Co kupić (link do Najważniejsze->Co Kupić) To mi sie podoba, odnośnik do działu co kupić, ogólnie popieram pomysł. Edytowane 26 Listopada 2005 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Dobry pomysł z możliwością komentowania artów, ponieważ tak jak to teraz ma miejsce z recenzją luks'a trzeba by zmieniać co jakiś czas, jak wyjdzie nowa recka. Przydatny może być również dział o myszkach z mojego punktu widzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Dla mnie zmiany w większosci niepotrzebne, oprócz newsów i ich komentowania oraz nowego działu Klawiatury, myszki, joysticki itp. Pozostałe są raczej niewielkie, ale głownym celem jest reforma Podstawowych zagadnień które szczerze mówiąc myśleliśmy, że będą dobrym rozwiązaniem a okazało się, że się nie sprawdziły Dobry pomysł z możliwością komentowania artów, ponieważ tak jak to teraz ma miejsce z recenzją luks'a trzeba by zmieniać co jakiś czas, jak wyjdzie nowa recka. Przydatny może być również dział o myszkach z mojego punktu widzenia. Dział o urządzeniach HID jest w pomyśle dlatego, że jest to większość sprzętu o której piszecie w dziale o Innych Komponentach dlatego trzeba go wydzielić. Komentarze do newsów i artykułów na forum będą z wiadomych powodów ;) Narazie nie umiem jeszcze podać dokładnej daty, ale prace trwają :) Edytowane 26 Listopada 2005 przez marco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Popieram wszystkie zmiany, najbardziej : Konsole (gry i sprzęt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Popieram wszystkie zmiany, najbardziej : Konsole (gry i sprzęt)Tak jak przedmowca, zgadzam sie w 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 popieram wszystko a zwłaszcza zmiany w w sprzęt i podkręcanie i gry ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Komentowanie newsow roxuje ;] Jestem oczywiscie za ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Ja bym podzielił chłodzenie wodą i inne metody i dodał tam poddział: FC,WFC, TEC Czemu ? Bo liczba osób na naszym forum, którzy korzystają z takich rozwiązań powoli rośnie :) Edytowane 27 Listopada 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ogólnie to o0 dla Marco za tego bota newsowego. Niezle niezle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ja bym podzielił chłodzenie wodą i inne metody i dodał tam poddział: FC,WFC, TEC Czemu ? Bo liczba osób na naszym forum, którzy korzystają z takich rozwiązań powoli rośnie :) I tak podział jest zbyt szczegółowy. I jest przez to zły. Będe konsekwentnie protestował przeciwko mnożeniu subkategorii sprzętowych. I tak już teraz jest problem gdzie co wrzucić i przeglądanie jest upierdliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Mimo wszystko prosilbym o stworzenie dodatkowego subforum - Chlodzenie FreonCooling i inne metody. Trzy subfora o chlodnictwie - AC , WC i FC uwazam za optymalne W tym momencie tematy dotyczace FC rozdzielone sa miedzy subforum- ekstremalne podkrecanie a chlodzenie wodne. Co prawda kategoria ta dotyczy waskiej grupy uzytkownikow ale naprawde przydaloby sie to uporzadkowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Zostanie uporządkowane i w miare możliwości FC będzie przenoszone tam gdzie jego miejsce czyli do ekstremalnego a opisy zostaną zmodyfikowane tak, żeby nie było wątpliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Ja bym jeszcze proponował dodanie jednego działu, coś w stylu "Moj Komputer" ... brzmi to troche jak z firmy mikroshit, ale chodzi mi o to, że dział Modyfikacje jest coraz bardziej zaśmiecany przez tzw. Pseudomody, a dokładniej ludzie pokazują jak to sobie wstawili katodki i kolorowe wiatraki, potem to nazywają modem. Napewno znajdzie sie wielu którzy by poparli moj pomysł, jestem jescze bardziej pewny, że takie propozycje już były. Dlatego chciałbym zaapelować do Administratora czy Moderatorów ... stwórzcie taki dział, ludzie tam bedą mogli pokazywać swoje komputery ... poprostu wrzucać fotki z opisami. Nie jeden wielbiciel działu Modyfikacje byłby z tego bardzo zadowolony. Uniknęlibyśmy także wielu nieprzyjemnym sytuacjom i offtopom, które w tym momencie stanowią dużą część tego wybitnego działu. Pozdrawiam i mam nadzieje, że moj post nie zostanie tak poprostu pominięty amen Edytowane 30 Listopada 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Podział bardzo dobry. Zastanawiam się tylko nad dorzuceniem "Co kupić (link do Najważniejsze->Co Kupić)" przy "Inne komponenty" Jeśli pytanek w stylu "co kupić" będzie mało, to będzie to do przeżycia, ale jak się rozprzestrzenią, to działy będą kipieć takimi topikami. Druga sprawa, to sam dział "Co kupić?". Bez podziału na części (a przynajmniej platformy), to zginiemy tam jak przysłowiowe "ciotki w Czechach". Proponowałbym więc rozdzielenie tego działu na: - platforma Intel (płyty/procesory/pamięci) - platforma AMD (płyty/procesory/pamięci) - ogólnie (inne podzespoły) Przy tym ostatnim rozbicie na karty rozszerzeń i peryferia też nie byłoby złym pomysłem, ale to już od Was zależy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Podział bardzo dobry. Zastanawiam się tylko nad dorzuceniem "Co kupić (link do Najważniejsze->Co Kupić)" przy "Inne komponenty" Jeśli pytanek w stylu "co kupić" będzie mało, to będzie to do przeżycia, ale jak się rozprzestrzenią, to działy będą kipieć takimi topikami. Druga sprawa, to sam dział "Co kupić?". Bez podziału na części (a przynajmniej platformy), to zginiemy tam jak przysłowiowe "ciotki w Czechach". Proponowałbym więc rozdzielenie tego działu na: - platforma Intel (płyty/procesory/pamięci) - platforma AMD (płyty/procesory/pamięci) - ogólnie (inne podzespoły) Przy tym ostatnim rozbicie na karty rozszerzeń i peryferia też nie byłoby złym pomysłem, ale to już od Was zależy... Co kupić absolutnie nie może być rozbite na platformy bo gdzie wtedy będą flejmy AMD vs Intel ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Jak tam, kiedy reszta zmian wchodzi w zycie ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 proponuje: - AC - WC - inne metody chłodzenia / ekstremalne metody chlodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Te odnosniki "Co kupić?" w różnych działach muszą być bez względu na koszta :] Forum będzie o wiele bardziej przejrzyste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 [*]Inne Komponenty (9142 postów)[*] Zasilacze i obudowy (24129 postów) Dyski twarde, miękkie, cdromy, dvd, pendrive i inne pamięci masowe (20860 postów) Skanery, drukarki, kopiarki itp. (1702 postów) Monitory (10623 postów) Audio (8679 postów) Klawiatury, myszki, joysticki itp. Pozostałe Inne komponenty zostały podzielone. To tak jakby ktoś nie wiedział albo nie zauważył. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Inne komponenty zostały podzielone. To tak jakby ktoś nie wiedział albo nie zauważył. ;)Tak, troche to smiesznie wyglada, bo zawsze jak sie wchodzilo na inne komponenty, to sie widzialo co drugi temat co mam kupic :|. I tak w nieskonczonosc, a teraz jest porzadek, to mi sie podoba, swietny pomysl :wink:. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...