Gość CBZ Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Kto wam przynosi rzeczy z allegro? Listonosz czy specjalny pracownik do paczek? chodzi mi o wielkosc przesylki a sposob zaplaty za pobraniem. Moze by tak wyrazac sie na przyszlosc jasniej i konkretniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Musze powiedziec cos pozytywnego na poczte polska. Gdyz ram zamowiony na allegro w srode pojawil sie u mnie dzisiaj po 26 godzinach od klikniecia opcji kup teraz, jest to bardzo dziwne jesli chodzi o poczte i to w okresie swiatecznym. Odleglosc jaka paczka pokonala to ponad 200km. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 paczka wyslana 10tego z usa byla w pl juz 14stego. Do mnie przyszla 21go po poludniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Z przesyłkami jest tak że najpierw pędzą na pocztę powiatową potem np do mniejszych poczt na wsi? Bo dziś nadal nie mam paczki a czekać tyle czasu bo aż do czwartku nie bardzo mi się chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Mam problem. I powiedzcie mi czy mogę się już martwić :D Wysłałem paczuszkę za pobraniem ( 200zł) 14 grudnia. Do dziś nie przyszły pieniądze ( przelew na konto od poczty). Czy mam już iść na pocztę i wyjaśniać całą tą sprawę czy poczekać? Najgorsze to to, że nie wiem czy paczka została odebrana bo koleś mi na mejla nie odpisuje. Pytam bo gdy wysłałem 3 tyg. temu za pobraniem miałem po 3 dniach od wysłania pieniądze na koncie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Prezent gwiazdkowy zamówiony prawie 2 tygodnie temu, wysłany priorytetem i co? I ciach!o ;> Muszę teraz w ostatnie dni jechać szukać jakiegoś zastępczego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Mee too :/ Opylilem perfum na alledrogo, wyslalem 10 piorytetem i do dzis nie doszla paczka... :/ A babka chce dac jako prezent. Edytowane 21 Grudnia 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Na szczescue mi prezentowe priorytety nadal przychodza po 2-3 dniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ja zakupilem na allegro, i po 2 dniach wszystko mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Kuriera nie ma , ups dostarcza mi ponad tydzień pakę, przedtem wysłał paczkę ale nie do mnie :D 925zł pobranie poszlo do mnie w poniedziałek do dziś nie mam paczki cod4 od tamtego czwartku też nie mam. Ja wysylałem i po 3-4dniach były ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Jak myslicie... Paczka wyslana GLS'em z Warszawy do UK we wtorek. Ile moze isc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Może nie poczta a kurier znowu ten UPS... Szef sklepu gdzie kupiłem częsci był na tyle miły że przepraszal mnie i aktualnie robi awanture w centrali za to że kurier olewa przyjechanie do mnie bo ma 40km i zapewne mu się nie chce... Istny lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) nie wiem czy juz to bylo tutaj ; Poczta kradnie:) Edytowane 21 Grudnia 2007 przez shakur_45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zadna nowosc :| Matula kumplowi wyslala poczta karton fajek i kabanosy ;) Doszedl jeden kabanos na otarcie lez... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zadna nowosc :| Matula kumplowi wyslala poczta karton fajek i kabanosy ;) Doszedl jeden kabanos na otarcie lez... :lol: jesli byla o przesyłka miedzynarodowa to papierosów nie wolno wysyłać ;) btw nie rozumiem ludzi ktory kase wysyłają w listach :mur: albo rzeczy drozszych niz 400-500zł :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Trzeba sobie jakos radzic, to zaden przemyt :) Co innego jak zatrzymanie 4mln sztuk papierosow w Irlandii jakis czas temu, to dopiero przemyt ;) Bo ludzie wola zaoszczedzic te 6.90Ł na wysylke przez Western Union, albo wiecej w zaleznosci od kwoty... Dusigrosze tak zwani, wysylaja na pale w liscie... :| Dla mnie to totalny idiotyzm. Przesylajac przez WN mam cholerna pewnosc, ze kasa bedzie na drugi dzien, a nie trafi przypadkiem w rece jakiegos zlodzieja... Jakbym takiego zlapal na goracym uczynku, to bym nogi z [gluteus maximus] powyrywal... ;[ Ludzie ciezko pracuja, ale z kolei przesadzaja wysylajac kase w kopercie. Edytowane 21 Grudnia 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 nalezy prowadzic imeina odpowiedzialnosc pocztowcow za przesylki krajowego aby w kazdym momencie osoba ktora wysyla przesylke wiedziala kto ją ma w woich rekach i gdzie ona sie znajduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 nalezy prowadzic imeina odpowiedzialnosc pocztowcow za przesylki krajowego aby w kazdym momencie osoba ktora wysyla przesylke wiedziala kto ją ma w woich rekach i gdzie ona sie znajduje. takzwany tracking, poważniejsze firmy kurierskie mają takie coś, można zobaczycz w którym miejscu europy/świata jest paczka po wprowadzeniu do system numeru paczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) Paczka wysłana do mnie do Poznania z Nowego Sącza idzie od 11 grudnia :mur: priorytet oczywiscie Edytowane 22 Grudnia 2007 przez el_gringo_dado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 nie uwierzycie... poczta polska przywiozła mi dzisiaj paczkę :o , nie było by w tym nic dziwnego gdyby to był np poniedziałek , ale w niedzielę i przed świętami ? :) ,nigdy bym się tego nie spodziewał po tej firmie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 znajomy tez sie chwalil, ze dzis cos dostal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Jutro otwarte bedzie? -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 tak :) główne na pewno. szczegóły > http://www.poczta-polska.pl/urzedy.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 według tej strony nie działa. Najpierw paczki jadą na poczte powiatową? Potem do małych poczt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Witam. Chcialbym przedstawic problem ktorego niedawno doswiadczylem. Jakis czas temu kupilem na alegro sprzet elektroniczny - delikatne szklane lampy elektronowe. Niedawno doszla paczka, otwieram, a tam jedna wielka sterta szkła! Lampy byly potluczone. Paczka byla wyjatkowo zle zabezpieczona. Mozna by rzec, ze lampy byly po prostu wrzucone luzem do kartonu. Nie trzeba byc jasnowidzem zeby przewidziec co sie stanie... Napisalem maila do sprzedawcy ale mi napisal ze to nie jego problem i jak by co to moge miec pretensje do poczty polskiej...Eh Mieliscie kiedys podobny problem? Po ktorej stronie lezy wina? Co byscie poradzili w tej sytuacji? Zdaje mi sie ze konczy sie na podwójnym negatywie (ja dostane w rewanzu) i straconych 60zł. ps. wesołych świat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 korko_czong niestety nic zrobić nie możesz, paczka z takim towarem powinna być wysłana kurierem z opcją (zachować szczególną ostrożność) + ubezpieczenie. ale znowu płacić 40zł za wysyłkę kiedy sprzęt wart jest 60zł ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 łe mi nie przyszla paczka przed swietami mikolaja nie bedzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) @ korko_czong Mialem kiedys podobna sytuacje, kiedy kupilem karte graficzna z zalozonym Zalmanem HP costam (taka kanapka). Wyrwalem ten sprzet bardzo tanio i nie wiem, czy gosciowi sie to nie spodobalo, czy o co chodzi, ale wlozyl to praktycznie luzem do jakiegos gownianego pudelka z cienkiego papieru. Poprostu to nie bylo w ogole zabezpieczone, wiec czy bylby kurier, czy poczta, to na jedno by wyszlo. Sprzet przyjechal niezle pokiereszowany. Ledwo wzialem do reki, a tam lata cala karta na lewo i prawo. Pierwszo co, to zaraz jak zobaczylem to papierowe "pudelko" to zrobilem foty, przy wyciaganiu karty tez. Odrazu widac na fotach, ze sprzet w ogole nie zabezpieczony. Pozniej mail do goscia, ze sprzet przyszedl uszkodzony. On oczywiscie, ze dobrze zabezpieczyl, ze nie jego wina. No to podeslalem fotki, dokladny opis co i jak zrobie, jak sie bedzie wypieral i zmiekla rura. Ustalilismy, ze odda mi polowe kasy, a sprzet zostanie u mnie. Z karty juz nic nie bylo, ale Zalmana poprostowalem i chodzil jak trzeba. Napisz do goscia, ze polecial w ch..., bo nie wrzuca sie czegos takiego luzem. To sie zawija w jakies gazety, gabki itd. Nie stracilby jak by dal jakies stare smieci jako zabezpieczenie. Zrob foty jak to wyglada i opisz, ze napiszesz o tej sytuacji do allegro, a on dostanie DUZEGO negatywa. A chyba glupio zgarnac nega za 60zl :) Edytowane 25 Grudnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 łe mi nie przyszla paczka przed swietami mikolaja nie bedzie :P TO wszystko zalezy od farta kolega kupil z mojego konta buty na allegro w czwartek a w poniedzialek [wigilie] juz mial! tez tak chce :/// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 13 wysłana 21 u mnie... Wysłana 17 pobraniowa 925zł zobaczymy czy jutro dojdzie ;] Wsio prio ale w okresie świąt i tak nic to nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...