rafa Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Gier, które tak działają chyba za wiele niestety nie ma. Zdaje się, że Quake 4 ma ostatni EAX. Ktoś zna jeszcze jakieś inne gry z EAXem 5?... Battlefield2 na pewno ma EAX 5 HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Marcel do spraw technicznych Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Battlefield2 na pewno ma EAX 5 HDAha. Dzięki. Zdaje się że do Dooma 3 też miałem jakiś patch na CD do X-Fi, więc to też pewnie eax piątka. Jakby dali pełny EAX w WoW to byłby czadzior! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Czy ten EAX 5HD(w ogóle każdy EAX) będzie słyszalny na słuchawkach, czy tylko wyłącznie na systemie wielokanałowym? Z tego co zrozumiałem powinien być na wszystkim słyszalny. Ponieważ zdziwiłem się po zainstalowaniu Praya, nigdzie nie widzę żądanej zakładki do konfiguracji dźwięku, coś tam próbuję uruchomić, po czym łączy mi się z siecią, ale sterowniki to ja mam najnowsze, więc tylko mnie to denerwuje. Chyba poszukam innej gry. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Tak na słuchawkach też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Marcel do spraw technicznych Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Czy ten EAX 5HD(w ogóle każdy EAX) będzie słyszalny na słuchawkach, czy tylko wyłącznie na systemie wielokanałowym? Z tego co zrozumiałem powinien być na wszystkim słyszalny. Ponieważ zdziwiłem się po zainstalowaniu Praya, nigdzie nie widzę żądanej zakładki do konfiguracji dźwięku, coś tam próbuję uruchomić, po czym łączy mi się z siecią, ale sterowniki to ja mam najnowsze, więc tylko mnie to denerwuje. Chyba poszukam innej gry. Pozdro Zainstaluj najnowsze stery beta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Próbowałem: Produkty zainstalowane w systemie Sound Blaster X-Fi Platinum, DR release 2.7.4 Stan: Aktualizacja produktu firmy Creative nie jest konieczna. W tym systemie są już zainstalowane najnowsze wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Próbowałem: Produkty zainstalowane w systemie Sound Blaster X-Fi Platinum, DR release 2.7.4 Stan: Aktualizacja produktu firmy Creative nie jest konieczna. W tym systemie są już zainstalowane najnowsze wersje. O tych mowa: Creative Sound Blaster X-Fi series Beta Driver with OpenAL support (41.90 MB) http://pl.europe.creative.com/support/down...type=0&x=26&y=7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) AndyN, wielkie dzięki już instaluje, mam nadzieję tylko, że mi się same nie odinstalują, jak to sie już zdażało i działają bez zażutu. Czy mogę te sterowniki zainstalować na stare, czy muszę odinstalować poprzednie? Pozdro Edytowane 29 Czerwca 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 AndyN, wielkie dzięki już instaluje, mam nadzieję tylko, że mi się same nie odinstalują, jak to sie już zdażało i działają bez zażutu. Pozdro AFAIK bety mają ograniczenie czasowe :) W pewnym momencie przestaną działać. Nie mam X-F teraz więc nie mogę powiedzieć co one zmieniają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Miesiąc czasu minął od ukazania się beta sterowników, na które nikt nie narzekał, a wręcz przeciwnie. Czy może któremuś z użytkowników same się usunęły, po jakimś czasie, konkretnie najnowsza wersja? Czy muszę wywalić stare sterowniki(jeżeli to jak najlepiej wyczyścić z pozostałości), a może nie jest to pożądane i można robić nakładkę? Kiedy w końcu ukażą się oficjalne stery? Słyszałem o jakiś zapowiedziach, ale ten czas już dawno chyba minął. Pozdro. Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Witam. Dzisiaj odbieram karteczkę X-Fi i mam jedno pytanie - czy sterowniki kX sprawują się na niej lepiej od zwykłych Creaive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Witam. Dzisiaj odbieram karteczkę X-Fi i mam jedno pytanie - czy sterowniki kX sprawują się na niej lepiej od zwykłych Creaive? z tego co sie orientuje nie ma do niej KX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 z tego co sie orientuje nie ma do niej KXTo mnie trochę zasmuciłeś <_< A są inne sterowniki do tej karty niż oficjalne? Bety chyba nie opłaca się instalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Miesiąc czasu minął od ukazania się beta sterowników, na które nikt nie narzekał, a wręcz przeciwnie. Czy może któremuś z użytkowników same się usunęły, po jakimś czasie, konkretnie najnowsza wersja? Czy muszę wywalić stare sterowniki(jeżeli to jak najlepiej wyczyścić z pozostałości), a może nie jest to pożądane i można robić nakładkę? Kiedy w końcu ukażą się oficjalne stery? Słyszałem o jakiś zapowiedziach, ale ten czas już dawno chyba minął. Pozdro. Jak je instalujesz to jest informacja jaka jest ich data ważności. Tym razem koło 3miesięcy o ile dobrze pamiętam :) więc to sporo czasu i nie widze problemu. Instalujesz je normalnie - odpalasz plik a on sam zamienia co potrzebuje w systemie. Oficjalne miały być w lipcu więc chyba coś niedługo się ruszy ale i tak warto beta zainstalować bo są lepsze. @Venice - a po kiego grzyba ci KXy jak te bety nieźle grają? Zresztą przetestuj najpierw to co jest fabryczne a nie zaczynaj od narzekania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Dobra - już mam X-Fi i jest poprostu nie do uwierzenia jak pięknie grają głośniczki za 250 zeta ;) Nie instalowałem bety, bo jedyna powazna nowość to OpenAL, który i tak występuje tylko w nielicznych grach. Kolejne moje pytanie - na karcie mam dwa wtyki na kable. Jeden to SPDIF, a drugi nawet nie wiem. Do czego one służą? Jak wyprowadzić wtyczkę na mikrofon i głośniki na panel przedni budy z x-fi? Zanim ktoś napisze, żebym spojrzał do instrukcji, to piszę, że nie mam nic (goła karta kupiona na Allegro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) ...Zanim ktoś napisze, żebym spojrzał do instrukcji, to piszę, że nie mam nic (goła karta kupiona na Allegro). To może zajżyj najpierw tu? :D Edytowane 30 Czerwca 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Ale te co tam są, to najbanalniejsze manuale, typu jak podłaczyć głośniki, albo włożyć baterie do pilota :) Ale już sam znalazłem :P - to wyjścia na panel i na jakiś dysk i/o (taśma ide). Jednak dalej nie wiem jak wyprowadzić dźwięk, na panel przedni budy :P. Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ...znalazłem :P - to wyjścia na panel i na jakiś dysk i/o (taśma ide). Jednak dalej nie wiem jak wyprowadzić dźwięk, na panel przedni budy :P. :D jaki dysk twardy do karty dźwiękowej :lol2: To właśnie tą taśmą są wyprowadzane wszystkie sygnały do paneli zewnętzrznych. Gdybyś czytał ten wątek to byś to wiedział. Niestety nie spotkałem się ze schematem który pin od czego więc trudna sprawa. Możesz kupić panel od (chyba) Audigy4 i podłączyć, a wszystko będzie grało jak najlepiej. Poprostu poczytaj co już tu było powiedziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) :D jaki dysk twardy do karty dźwiękowej :lol2: To właśnie tą taśmą są wyprowadzane wszystkie sygnały do paneli zewnętzrznych. Gdybyś czytał ten wątek to byś to wiedział. Niestety nie spotkałem się ze schematem który pin od czego więc trudna sprawa. Możesz kupić panel od (chyba) Audigy4 i podłączyć, a wszystko będzie grało jak najlepiej. Poprostu poczytaj co już tu było powiedziane. Poprostu dostałem taką taśme jak od IDE, więc pomyślałem :P Jak zamówię panel od 2ZS to jakie kable muszę jeszcze kupić? Edytowane 1 Lipca 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Poprostu dostałem taką taśme jak od IDE, więc pomyślałem :P Jak zamówię panel od 2ZS to jakie kable muszę jeszcze kupić? Ktoś kilka stron wcześniej pisał, że kupił taki panel i wszystko jest ok. Znajdź te posty i go zapytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Właśnie przed chwilą ukazała się pełna wesja sterowników do X-Fi http://ccftp.creative.com/manualdn/Drivers...B_2_09_0001.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Właśnie przed chwilą ukazała się pełna wesja sterowników do X-Fi http://ccftp.creative.com/manualdn/Drivers...B_2_09_0001.exe I jak wrażenia? Bo mój X-Fi może w weekend do mnie wróci ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 @AndyN Wiesz juz co Ci w niej padlo?? Pytam tak z czystej ciekawosci. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 @AndyN Wiesz juz co Ci w niej padlo?? Pytam tak z czystej ciekawosci. Pozdrawiam. Nie wiem. Wiem jedynie, że od dystrybutora dostanę nowy egzemplarz. Czyli padła na amen. A dlaczego jest w wątku o moim WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Stery jak narazie nie sprawiają żadnych kłopotów.Dzwięk brzmi naprawdę czysto i krystalicznie.Jest o wiele lepszy niż na sterach z 2005 roku (2.07.0004).Prey z OpenAL 1.1 brzmi po prostu cudownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 I jak wrażenia? Bo mój X-Fi może w weekend do mnie wróci ... Jak najbardziej pozytywne - nie wiem co oni tam znów zmienili ale teraz te stery nie brzmią ani jak 2 poprzednie bety ani jak pierwsze oficjale. Nie ma takiego mega basu jak na ostatnich betach ale jest lepsza przestrzeń i kontrola basu (nie "wylewa" się). Brzmienie wysokich tonów także jest czyste jak nigdy wcześniej. W grach nie testowałem bo mało gram ostatnio. ------------------------------ Testowane na X-Fi ExtremeMusic + Logitech Z-2200 2.1 THX + Winamp (ASIO v.069.1 SSE2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Nie będe pisał o wrażeniach bo jeszcze kogoś uwarunkuje ;) instalujcie i piszcie, jest dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Odbiegajac troche od topicu. W necie pojawily sie creativy g500 pro gamer + xfi za 749 zl. To dobra cenka za ten zestawik i karte. Pozdrawiam Edytowane 8 Lipca 2006 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 739zl w esc.pl a samo X-Fi Extreme Music BOX kosztuje tam 299zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Nowy egzemplarz x-fi w kompie :) Czy któryś z użytkowników x-fi grał w Splinter Cell Chaos Theory? Tam pojawia się logo Dolby Digital. Tzn. że można mieć DD w trakcie gry? Jak je aktywować? ------------------ Ehhhh :cry: To chodzi o Dolby Digital Live. Czyli SoundStorm2 ..... :( http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/3...3403#1061023403 Edytowane 10 Lipca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...