_OskaR Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) Mam do kompa podłączone gigaworks 5.1 g500 fajnie byłoby wykorzystać je do konsoli xbox360 ale głośniki nie maja wejścia optycznego wiec zastanawiam sie czy taka opcja zadziała kupić kartę muzyczna x-fi xtreme audio i podłączyć to tak jak na obrazku poniżej. Będzie to działać jeśli tak to czy będzie dźwięk 5.1.Extreme Audio nie polecam - to kupa, która z X-Fi ma mało wspólnego, podobnie jak wersje dla notebooków. Edytowane 18 Stycznia 2010 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 chyba nie próbujesz do tych gier odpalać alchemy ? Właśnie jak wyłączyłem BF2 z Alchemy to jakoś się nie chrzani a dźwięk wyraźnie jest EAX 5.0, dużo większa przestrzeń niż na EAX zwykłym "hardware". Za to UT3 dalej to samo. To w końcu po co jest to Alchemy bo ja już zgłupiałem? Sorry ale to mój pierwszy SB na systemie Win Vista/7 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) jeśli gra obsługuje tylko api DS wtedy korzystasz z alchemy która tłumaczy DS na OpenAL i masz elegancko akceleracje jak na WinXP gdy gra natywnie jest pod openAL to EAX5 działa od razu bez kombinowania. Tyczy się to wszytskich kart od każdego producenta u asusa nazywa się to GX i najczęściej po włączeniu tego [ciach!]a już nie pograsz lub będziesz miał psychojazdy z dźwiękiem, nawet realtek ma swoje "alchemy" Edytowane 18 Stycznia 2010 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 jeśli gra obsługuje tylko api DS wtedy korzystasz z alchemy która tłumaczy DS na OpenAL i masz elegancko akceleracje jak na WinXP gdy gra natywnie jest pod openAL to EAX5 działa od razu bez kombinowania. Tyczy się to wszytskich kart od każdego producenta u asusa nazywa się to GX i najczęściej po włączeniu tego [ciach!]a już nie pograsz lub będziesz miał psychojazdy z dźwiękiem, nawet realtek ma swoje "alchemy" Wlasnie Xonara DX/XD zmieniłem na tego X-Fi, jakość muzy spadła ostro, ale w BF2 wreszcie mam normalny dźwięk :) Teraz walka z UT3 i pewnie dużo walki z nowymi grami w przyszłości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Axl2000 Mialem dokladnie taki sam problem z BF2 , raz dzialal dzwiek 5.1 innym razem wyrzucalo mnie z gry do pulpitu po probie wejscia w zakladke audio , o dziwo odinstalowalem gre i ponowna instalka zalatwila sprawe BF2 nie potrzebuje Alchemy !!! !!! ta gra ma od poczatku zaimplementowana oblsuge X-Fi pewnie czyni jakies zmiany podczas instalki jak wykryje X-Fi ,inaczej tego nie mozna wytlumaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Axl2000 Mialem dokladnie taki sam problem z BF2 , raz dzialal dzwiek 5.1 innym razem wyrzucalo mnie z gry do pulpitu po probie wejscia w zakladke audio , o dziwo odinstalowalem gre i ponowna instalka zalatwila sprawe BF2 nie potrzebuje Alchemy !!! !!! ta gra ma od poczatku zaimplementowana oblsuge X-Fi pewnie czyni jakies zmiany podczas instalki jak wykryje X-Fi ,inaczej tego nie mozna wytlumaczyc. Teraz mam ciekawą sytuację. ustawiam na tryb GAME, ide grać...wracam do windowsa, chce posluchac muzyki, przestawiam na Entertainment i...i nic, nie przestawia się :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zdarza się tak bardzo rzadko, szczególnie jak próbujesz zmieniać tryb w trakcie odtwarzania jakiegoś dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zdarza się tak bardzo rzadko, szczególnie jak próbujesz zmieniać tryb w trakcie odtwarzania jakiegoś dźwięku. Dzisiaj miałem to już 4x i zawsze po wyjsciu z gry, wyłączeniu wszystkiego co może generować dźwięk i próbie przełączenia :( Kurcze, chyba czas zainstalować dodatkowo XP, może będzie mniej problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 u mnie generował antivirus po wywaleniu go a był to Mcafee problem znikną na zawsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 U mnie, mimo wyłączenia wszelkich procesów w kompie które nie są niezbedne do jego prawidłowego działania....dalej to samo -___- Dźwięk jakoś się różni miedzy entertainment a game w momencie jak wszelkie ulepszacze są wyłaczone i tak? Bo moze to olać skoro na gam da sie spokojnie tez muzyki sluchac tak samo jak na entertainment? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Tak jak pisze Creative zmiana trybu powoduje zmianę pracy procesora dźwięku. Na Game musiałbyś ręcznie wyłączać np EAX. Nie rozumiem skąd w ogóle masz jakieś problemy, na win 7 wszystko działa bardzo dobrze. Niedawno składałem kompa z Titanium na 7. Zainstalowałem najważniejsze składniki z płyty a potem zaktualizowałem stery i CSL z netu i wszystko łącznie z autoswitcherem działało tak jak powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Tak jak pisze Creative zmiana trybu powoduje zmianę pracy procesora dźwięku. Na Game musiałbyś ręcznie wyłączać np EAX. Nie rozumiem skąd w ogóle masz jakieś problemy, na win 7 wszystko działa bardzo dobrze. Niedawno składałem kompa z Titanium na 7. Zainstalowałem najważniejsze składniki z płyty a potem zaktualizowałem stery i CSL z netu i wszystko łącznie z autoswitcherem działało tak jak powinno. I tak mam go wyłączonego a BF2 brzmi 100x lepiej niż zwykłe Hardware "EAX" jak dam na XF-I a do co problemów to nie wiem...przełączanie po grze mi nie działa :( tylko restart kompa cos daje Dobra w weekend zrobie reinstalkę systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Ja jadę cały czas na Game, Entertainment nie oferuje dla mnie nic więcej, bo nie korzystam z żadnych dodatkowych funkcji. W trybie Game nie trzeba wyłączać EAX bo nie ma żadnych presetów dostepnych, to ustawienie tyczy się gier. Muzyka/filmy nie są modyfikowane. Problemy z przełączaniem trybów miałem wiele wiele razy (tylko po wyśjciu z gier, zawsze jak się gra wykrzaczyła np.), także na XP, dlatego teraz na stałe mam Game Mode. A jak gra obsługuje OpenAL to dodanie jej do ALchemy nic robi, ani nie pomaga ani nie szkodzi, dlatego dobrze jest dodać gry w przypadku których nie wiemy z jakiego renderera korzystają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mis456 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Sterownik ściągnięty ze strony instaluje się, ale XP wywala błąd- nie może poprawnie go uruchomić (kod 10). Już kilka razy tka miałem, zawsze po wyjęciu karty z płyty, ale pierwszy raz nie chce działać po reinstalce sterów. Co robić? Płyta to msi P45 neo2-fr MOA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mis456 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Teraz mam inny problem- są dźwięki ale creative audio playback devise selection nie widzi karty. Co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigu86 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 (edytowane) Witam Jestem od niedawna posiadaczem tej karty dźwiękowej (cREATIVE X-FI EXTREME AUDIO PCIE). Kupiłem ją ze względu na posiadany przez nią port optyczny. Sądziłęm że skoro optical to będzie wypuszczał dźwięk dolby digital na zestaw mojego kina domowego które posiada tez owe złącze. To po co tam złącze cyfrowe skoro przesyła tylko stereo? Kino domowe jest jak najbardziej sprawne, a przy włączeniu do komputera przełącza się na stereo. Czy rzeczywiście ta karta nie wysyła sygnału Dolby-digital przez to złącze cyfrowe? W manualu jest napisane, że przez to złącze możemy sobie coś nagrywać... Może da się to jakoś zamienić? Pozdrawiam Marek Edytowane 23 Stycznia 2010 przez bigu86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Ale chodzi ci o filmy? Jak tak to włącz passthrough w opcjach karty oraz w opcjach dekodera. A jak chcesz zawsze DD/DTS to musisz kupić enkodery, choć w sumie z Xtreme Audio to chyba nie działają. Kupiłeś badziewie tak czy inaczej, bo to nie jest X-Fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigu86 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Ale chodzi ci o filmy? Jak tak to włącz passthrough w opcjach karty oraz w opcjach dekodera. A jak chcesz zawsze DD/DTS to musisz kupić enkodery, choć w sumie z Xtreme Audio to chyba nie działają. Kupiłeś badziewie tak czy inaczej, bo to nie jest X-Fi. Kupując karte nie wiedziałem o tym. Sądziłem że skoro jest Optical, normalnie będzie wychodził DOBLY DIGITAL. Najlepiej jakby cały czas chodziło. Generalnie chodzi mi o gry. Do filmów mam DVD i telewizor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Kupując karte nie wiedziałem o tym. Sądziłem że skoro jest Optical, normalnie będzie wychodził DOBLY DIGITAL. Najlepiej jakby cały czas chodziło. Generalnie chodzi mi o gry. Do filmów mam DVD i telewizor. Może mój pogląd będzie dość kontrowersyjny ale: to całe 4, 5, 5.1 7.1 itd. w przypadku komputerów to zwykła lipa :) wszystko pięknie wygląda w teorii, ale w praktyce większość ludzi kupujących "5.1" nie potrafi tego uruchomić. Tak jak napisał Harry Lloyd powyżej, passthrough itd. jak ampli dobrze wykryje sygnał to znaczy, że poprawnie skonfigurowałeś playera, ale... to się tyczy filmów i to też tych dobrze zripowanych/oryginalnych, jak coś fizycznie jest w stereo to nagle 5.1 się z tego samo nie zrobi. I to co napisałeś, że głównie chodzi Ci o gry, ciężko mi powiedzieć, bo bardzo mało gram, ale jak pisałem system obsługi dźwięku do gry to miałem duży problem, żeby pod FMODem ogarnąć co i jak trzeba ustawić. Myślę jednak, że jakieś mainstreamowe gierki pewnie dają się uruchomić podobnie jak te filmy passthrough i pozwalają pograć z super efektami, ale większość tytułów pewnie sprawi duży problem przy konfiguracji. Karta, którą kupiłeś jest jak najbardziej ok do passthrough 5.1 po toslinku (chociaż jest okrojoną kartą). Nie rozumiem natomiast co ma dać odtworzenie muzyki z pliku mp3 stereo i przepuszczenie tego przez jakiś dekoder DTS lub uruchomienie gry, której ścieżka dźwiękowa to typowe stereo i próba uzyskania z tego 5.1...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigu86 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Może mój pogląd będzie dość kontrowersyjny ale: to całe 4, 5, 5.1 7.1 itd. w przypadku komputerów to zwykła lipa :) wszystko pięknie wygląda w teorii, ale w praktyce większość ludzi kupujących "5.1" nie potrafi tego uruchomić. Tak jak napisał Harry Lloyd powyżej, passthrough itd. jak ampli dobrze wykryje sygnał to znaczy, że poprawnie skonfigurowałeś playera, ale... to się tyczy filmów i to też tych dobrze zripowanych/oryginalnych, jak coś fizycznie jest w stereo to nagle 5.1 się z tego samo nie zrobi. I to co napisałeś, że głównie chodzi Ci o gry, ciężko mi powiedzieć, bo bardzo mało gram, ale jak pisałem system obsługi dźwięku do gry to miałem duży problem, żeby pod FMODem ogarnąć co i jak trzeba ustawić. Myślę jednak, że jakieś mainstreamowe gierki pewnie dają się uruchomić podobnie jak te filmy passthrough i pozwalają pograć z super efektami, ale większość tytułów pewnie sprawi duży problem przy konfiguracji. Karta, którą kupiłeś jest jak najbardziej ok do passthrough 5.1 po toslinku (chociaż jest okrojoną kartą). Nie rozumiem natomiast co ma dać odtworzenie muzyki z pliku mp3 stereo i przepuszczenie tego przez jakiś dekoder DTS lub uruchomienie gry, której ścieżka dźwiękowa to typowe stereo i próba uzyskania z tego 5.1...? Aha czyli generalnie jak gra jest w systemie 5.1 ampli powinien wykryć. Tylko w testach karty też chyba powinno wykryć a nie wykrywa. Nie do sluchania MP3 używam stereo albo all channel stereo. Do filmów też tego nie potrzebuje, chciałbym tylko grając w jakiegoś FPsa żeby na ampli był tryb 5.1. Właściwie kupując tą kartę głównie chodziło mi o to żeby dźwięk wychodził opticalem bo nie ma takich strat sygnału jak w przypadku zwykłego chincha więc też super na tym dźwięku przestrzennym w kompie mi nie zależy. Tak się tylko zdziwiłem że nie wykrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Trzeba było poczytać troche, albo zapytać wcześniej. W grach na tej karcie nie będziesz miał 5.1 po wyjściu cyfrowym, bo enkodery nie działają. Musisz mieć X-Fi Titanium, bądź coś starszego na PCI (nie Xtreme Audio). Nie wiem też o jakim cinchu mówisz, ale cyfrowy coaxial daje identyczną jakośc dźwięku jak optyczny TosLink. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 chodzi mu o multi-ch in w ampie podłączenie chunchami ale normalnie analogowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigu86 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Nie wiem też o jakim cinchu mówisz, ale cyfrowy coaxial daje identyczną jakośc dźwięku jak optyczny TosLink. ta karta nie posiada Coaxiala. Tylko wyjscia mini jack i Optical. Chodziło mi o przejściówkę z mini jacka na chinch. Na takiej przejściówce sygnał robi się analogowy, więc nie będzie tej samej jakości sygnału bo słyszę szum jak bardziej podgłośnię. Na opticalu taki szum nie występuję. Zresztą Twoja gadka zaczyna się robić śmieszna "kupiłeś badziewie". Kupiłem ją po to żeby dźwięk był lepszy od tego jaki generuje dźwiękówka z płyty głównej i jest dużo lepszy. Zapłaciłem za nią 135 zł, Titanium to już był większy wydatek. Wytłumacz mi po co miałbym się pchać w wyższą półkę skoro chcę tylko słuchać na tym muzyki. Zdecydowałem się na tą karte ponieważ posiada Optical. Dzięki czemu na kablu nie występują takie straty jak na kablu analogowym. O dźwięk przestrzenny zapytałem bo zdziwilem się gdy włączyłem 5.1 amplituner tego nie wykrył. Skoro się nie da trudno. Widzę, że tu od początku tematu wszystkich próbujesz zbawić, żeby kupowali tylko najdroższe karty. Kupiłbym ją i tylko nie potrzebnie wydałbym pieniądze bo i tak bym jej nie wykorzystywał na tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 (edytowane) A od kiedy płyty główne nie mają wyjść cyfrowych? Bo chyba każda z czasów PCI-E takie wyjścia ma. Niestety ale zmarnowałeś kasę, bo masz tą samą funkcjonalność co na integrze, może poza programową emulacją efektów X-Fi i EAX. A sygnał sie nie robi analogowy tylko jest analogowy. Po cinchu można wysyłać zarówno cyfrowy jak i analogowy, więc trzeba precyzować wypowiedzi. Zamiast mówić o złączach lepiej napisać o jakie wyjście chodzi. Edytowane 26 Stycznia 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigu86 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 A od kiedy płyty główne nie mają wyjść cyfrowych? Bo chyba każda z czasów PCI-E takie wyjścia ma. Niestety ale zmarnowałeś kasę, bo masz tą samą funkcjonalność co na integrze, może poza programową emulacją efektów X-Fi i EAX. Tutaj muszę CI przyznać rację... Dopiero po instalacji karty zauważyłem że mam z płyty głównej wyjście COAXIALNE. Poprostu wcześniej się tym nie interesowałem bo nie miałem sprzętu , później miałem i nie sprawdziłem. Wstyd się przyznać. No cóż za błędy się płaci. Uważasz że zintegrowana dźwiękówka, gra tak samo jak ta karta? A sygnał sie nie robi analogowy tylko jest analogowy. Po cinchu można wysyłać zarówno cyfrowy jak i analogowy, więc trzeba precyzować wypowiedzi. Zamiast mówić o złączach lepiej napisać o jakie wyjście chodzi.Będziesz mnie łapał za słówka? Nie słyszałem jeszcze o chinchu który wysyła sygnał cyfrowy. Nawet jak wysyła to po co? Kiedy wzmacniacz ma wejścia "chinch" to są one analogowe. Zresztą chyba cały czas piszę o złączu optycznym. Nie wiem czego nie zrozumiałeś gdy pisałem o chinchu. Może tak: z mojej strony żeby doprowadzić dzwięk do amplitunera, to albo puszczam go opticalem albo jednym z wyjść mini-jack i ten kabel musi mieć przejściówkę na chinch. Bo nie mam we wzmacniaczu wejścia MINI-JACK IN. Później sobie sprawdzę czy rzeczywiście po coaxialu jest taki sam dźwięk z integry jak z tego creative'a po opticalu. Zdam relacje, jeżeli rzeczywiście nie będzie różnicy na pewno o tym napisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 No sygnał cyfrowy to sygnał cyfrowy. Z każdego urządzenia jest taki sam, pomijając bajery jak equalizer czy różne efekty. A od kiedy coaxial ma inne złącze niż cinch? Takim samym kablem możesz przesyłać sygnały analogowe i cyfrowe, w przypadku analogowych i obraz i dźwięk. Najbardziej uniwersalny standard świata. Component też używa cinchy, i tak samo cinchy używa się do podłączania aktywnego subwoofera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Tak się niestety składa że X-Fi Audio ma X-Fi tylko w nazwie...to na prawde wtopa Harry Lloyd dobrze pisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Xtreme Audio PCi-e to nie najgorsza karta, natywne PCie dźwięk nie najgorszy ogólnie jako tania karta do analogu i gier jest ok ale za to do ampa już nie do ampa tanio to kupuje się Xonara DS ale tu znowu z grami gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigu86 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Tak się niestety składa że X-Fi Audio ma X-Fi tylko w nazwie...to na prawde wtopa Harry Lloyd dobrze pisze Heh ok jak dla mnie ta karta może nazywać się SRI FI, nie kupowałem tego dla nazwy, ale dla mojej funkcjonalności. Jak już się z HArrym Lloyd'em zgodziłem, rzeczywiście wcześniej miałem takie złącze w komputerze, gdybym wiedział nie kupowałbym. Nie bronie tej karty bo mi ona koło pięt powiewa. Wszedłem na forum czegoś się dowiedzieć, a nie wysłuchiwać opinii. Teksty typu "ta karta jest do d.. " nic tu nie wnoszą. No widzę Harry że już w ogóle odchodzisz od tematu. Ja myślę, że dobrze wiesz co miałem na myśli, tylko próbujesz tu wszystkim pokazać jaki jesteś mądry. Rozumiem każdy chce się gdzieś dowartościować. Chyba musiałbym CI to narysować żebyś zrozumiał jak to jest w amplitunerze. Tylko dalej nie widze sensu do analogowego wejścia Audio L R cinch wsadzanie coaxiala. Tak sygnał cyfrowy jest cyfrowy, ale po wsadzeniu do wejścia analogowego przestaje być cyfrowy. Pozdrawiam :) Edytowane 27 Stycznia 2010 przez bigu86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Nie pomożemy po za pózno jedyna opcja dla ciebie to http://www.hardwareheaven.com/general-disc...oder.html?pp=15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...