Skocz do zawartości
nrl

Crysis - Zamykamy :]

Rekomendowane odpowiedzi

Parę stron wcześniej były podane wymagania. Możesz poszukać jak ci się chce.

Znalazłem te wymagania: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=179229&st=488

OT: (sorry, nie chcę % ani bana ale nie mogłem się powstrzymać ;) )

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
BTW 1. Widziałem na forum Hydro w nowym wcieleniu :D

2. AM2 nie kupię, Conroe nie kupię ale nad wymianą na x2 zaczynam się zastanawiać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recommended Requirements

CPU: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D)

Graphics: Nvidia 7600GT/ATI X1800GTO (SM 3.0)

RAM: 1.5Gb

HDD: 6GB

Internet: 512k+ (128k+ upstream)

Optical Drive : DVD

Software: DX10 with Windows Vista

źródło: http://crysis-online.com/Information...

Hmmm no to ładnie ... choć i tak mi sie nie chce wierzyć ze ta gra pójdzie na takim sprzęcie na full detalach.

EDIT: Ten post z którego wziąłem te dane jest z 2 czerwca i widać że wymagania sie zmieniły od tamtej pory. :blink:

Teraz spojrzałem na stronę ponownie a tam coś takiego:

CPU: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D)

Graphics: Nvidia 7800GTX/ATI X1800XT (SM 3.0) or DX10 equivalent

RAM: 1.5Gb

HDD: 6GB

Internet: 512k+ (128k+ upstream)

Optical Drive : DVD

Software: DX10 with Windows Vista

Czyli juz trochę bardziej wygórowane na grafie.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też dałem się na początku nabrać, ale te wymagania nie trzymają się kupy, po co w zalecanych jest dx10 i MS Vista, jak karty są od dx9.

tak samo jak przy obecnych grach masz zalecany dx9c, a grasz na kartach z SM2.0. zalecany API niekoniecznie oznacza wymagany hardware.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak samo jak przy obecnych grach masz zalecany dx9c, a grasz na kartach z SM2.0. zalecany API niekoniecznie oznacza wymagany hardware.

Właściwie tak, ale dx10 nie ma być kompatybilny w dół zbytnio, zobaczymy, jakoś nie wierzę, że to są oficjalne wymagania podane przez twórców, szczególnie przez to:

"Athlon 64 3200+/Intel 5xx series " - A64 3200+=P4 2,66?

6600=X800GTO?- sorry, ale miałem wcześniej GF 6600 i na def. jest 40% słabsza.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Polecam czytać wątek od początku bo dyskusja powtarza ten sam temat :razz:

PS. Od czytanai naprawde jeszcze nikt nie zginąl :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zmiany wymagan Crysis to jakos sie wcale nie dziwie

nie daje wiary w poprzednie rekomendowane wymagania sprzetowe

powiem wiecej , jestem prawie pewien

zo do plynnej gry 50 fps to grafa klasy 1900xtx nie wystarczy

poprostu to by bylo za piekne , jestem rowniez pewien ze na pokazach uzywali kart w trybie SLI albo Crossfire

a jak widac na filmach z gry czasami framerate spadal do jakichs 20-25 fps :/

Mam nadzieje ze w max detalach zagram sobie w miare komfortowo w 800x600 bez AA rzecz jasna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo, qrna, mówię po raz milion dziewięćset piąty, że im przycinało przez jednordzeniowy procesor :wink: Tak samo jak Far Cry - gra wymagać będzie dosyć dobrej karty graf., i zaje**stego albo przynajmniej porządnie wykręconego procesora. Nie bez powodu w wymaganiach zalecanych znalazł się dual core Jestem pewny, że na 7800GT będzie można grać w 1024x768 AAx2 i AFx8 na max detalach i 50fps, jeśli tylko pozwoli na to procesor.

Sorry, że się uniosłem, ale już nie mogę cały czas tego samego powtarzać - i nie, nie jestem wróżka jakaś, tylko wiem jak zachowuje się Far Cry na CryEngine 1, bawiłem się długo tą grą i edytorem, zmieniałem procesor i grafikę podczas grania w nią, więc wiem dokładnie na jaką zmianę jak reagowała i po filmikach widzę, że CryEngine 2 zachowuje się tak samo odnośnie hardwar'u.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

na x1900xt spokojnie pograsz na 1280*1024 bez AA(30-35fps) , cell factor ma większe wymagania , a nie chodzi żle

Coś mi się zdaje, że to nie jest zasługa karty graficznej w przypadku cell Factora :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na x1900xt spokojnie pograsz na 1280*1024 bez AA(30-35fps) , cell factor ma większe wymagania , a nie chodzi żle

Ja sadze, ze na GF4 MX 200 spokojnie da rade poograc z tymi 30-35 FPS bez AA i AF i z obnizonymi detalami.

Pracujesz w Crytecu, ze piszesz takie bzdury? Uwazasz, ze na pokazie nie mieli dostepu do kart pokroju X1900XT? Ze nie wiedza co to cross-fire czy SLI? Skoro na filmie, ktory ma 25FPS widac przycinki to te przycinki nie sa do 20-25 FPS, tylko podejrzewam, ze do 15-20 max. Zreszta po co te spekulacje? Gra wyjdzie, sie oceni. Aha - wymagania wzgledem procesora fizyki a karty graficznej to dwie rozne sprawy chyba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się zdaje, że to nie jest zasługa karty graficznej w przypadku cell Factora :razz:

pewnie ci chodzi o karte od fizyki , ale karta od fizyki za dużo nie daje w cell factor ważny jest szybki procesor i grafa

engine crysis będzie bardzo skalowalny , czyli wystarczy zmniejszyć minimalnie detale , żeby wymagania wyrażnie spadły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje ze w max detalach zagram sobie w miare komfortowo w 800x600 bez AA rzecz jasna

Przesadzasz.Uwazam,ze spokojnie pograsz w 1280 z aax2 i max detalami. Mowie Wam - to samo bylo z innymi grami,kazdy sie bez sensu martwi o te wymagania a i tak kazdy pogra w przyzwoitej liczbie FPS, ile razy mam jeszcze to powtarzac ludki !! Czy istnieje jaka kolwiek gra gdzie Ci ostro spada framerate? Poza trl z next genem nie ma takiej gry (nawet tu juz nie spada fps tylko sa na starcie minimalne dogrywki). Gre robia profesjonalisci z Crytek i gdy poraz pierwszy firma ta wypuscila far cry'a to kazdy martwiac sie o wymagania sie potem milo rozczarowal,ze ta gra wymiata niemal kazdemu w detalach na full.Nie martwcie sie o sprzet. Edytowane przez HDR_o9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sadze, ze na GF4 MX 200 spokojnie da rade poograc z tymi 30-35 FPS bez AA i AF i z obnizonymi detalami.

Pracujesz w Crytecu, ze piszesz takie bzdury? Uwazasz, ze na pokazie nie mieli dostepu do kart pokroju X1900XT? Ze nie wiedza co to cross-fire czy SLI? Skoro na filmie, ktory ma 25FPS widac przycinki to te przycinki nie sa do 20-25 FPS, tylko podejrzewam, ze do 15-20 max. Zreszta po co te spekulacje? Gra wyjdzie, sie oceni. Aha - wymagania wzgledem procesora fizyki a karty graficznej to dwie rozne sprawy chyba?

sam piszesz głupoty wyjeżdzając z gf4 mx200(który nie istnieje :) )

ogladałem film gosciu wyrażnie mówił , że demo techonologiczne jest uruchomione nie na sli , crossfire i innych super wynalazkach

a masz pewność , że nie to wina złej jakości filmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. I tak pewnie pogra w nią każdy tak jak w FC1. ;)

O tym caly czas mowie, wiec nie wiem po co niektoprzy wyskakuja z textem,ze moze pograja w 800x600 na high bez aa na x1900xt.Jakby tak bylo to nikt by nie kupil tej gry.Powtarzam jeszcze raz, to forum jest napewno w standardzie swiatowym jesli chodzi o sprzet komputerowy i wychodzi znacznie wyzej niz przecietna polska wiec nie ma sie co martwic o wymagania tej gry tak samo jak i innej gry.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, tylko, że far :cry: śmigał ale na topowych wtedy kartach a na słabszych... cięcie detali i zjazd z rozdziałki. Gra wyglądała cieniasto a i tak nie było płynnie. Teraz to pewnie każdy sobie pomyka bo radek 9800pro kosztuje... :-? tyle ile kosztuje a do komfortowej gry z hdr'em, co to niby ten s.m.3.0 to tylko zbędny bajer :lol: , bez 6800 to raczej nie podchodź... więc tu można by było myśleć podobnie. Czyli za dwa lata jak wypasione sli będzie kosztowało tyle co teraz ten bidny radzio to pogra się w 1024.

Uuuuu...

... ale czarnym humorem powiało.

:smile2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko cacy , gdybamy i gdybamy

co bedzie to bedzie

ale tak sobie mysle , ktora firma produkujaca gry jedzie na targi

zabiera z soba sprzet sredniej klasy do prezentacji jednej z najbardziej oczekiwanych gier .....?

chyba w ich interesie zeby na takowa impreze zabrac sprzet najwyzszej klasy ???

-to mi nie daje spokoju ,to poprostu wydaje sie byc nie logiczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko cacy , gdybamy i gdybamy

co bedzie to bedzie

ale tak sobie mysle , ktora firma produkujaca gry jedzie na targi

zabiera z soba sprzet sredniej klasy do prezentacji jednej z najbardziej oczekiwanych gier .....?

chyba w ich interesie zeby na takowa impreze zabrac sprzet najwyzszej klasy ???

-to mi nie daje spokoju ,to poprostu wydaje sie byc nie logiczne

Tyle tylko,ze jeszcze nie widzialem pokazow gier na SLI albo na Dual Core'u wiec luz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie,ale z reguly na stronkach albo w samych trailerach jest powiedziane na jakim sprzecie co prezentuja i bynajmniej nie przypominam sobie by mowili kiedy kolwiek o SLI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle tylko,ze jeszcze nie widzialem pokazow gier na SLI albo na Dual Core'u wiec luz

Racja, najnowszego UT puszczali przeciez na rivie tnt :mur: 2 bany i niczego sie nienauczyles? Skoncz pisac te swoje brednie bo naprawde żal je czytac :sad: Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widac

my polacy bardzo lubimy oblude ,smutne ale prawdziwe

nie tak ?

trzeba , pozostaje sie ludzic ze Crysis bedzie smigal na sprzecie sredniej klasy

z procem 3000+ 1GB Ramu i Grafie klasy 1800GT

heh

szkoda gadac na ten temat

juz nie bede sie z nikim sprzeczal az do wyjscia dema :)

mam tylko nadzieje ze do tego czasu nie zniknie ten Thread

i wtedy porownamy co kto pisal na temat przewidywanych wymagan ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widac

my polacy bardzo lubimy oblude ,smutne ale prawdziwe

nie tak ?

trzeba , pozostaje sie ludzic ze Crysis bedzie smigal na sprzecie sredniej klasy

z procem 3000+ 1GB Ramu i Grafie klasy 1800GT

heh

szkoda gadac na ten temat

juz nie bede sie z nikim sprzeczal az do wyjscia dema :)

mam tylko nadzieje ze do tego czasu nie zniknie ten Thread

i wtedy porownamy co kto pisal na temat przewidywanych wymagan ;)

A pamiętasz może co było z Far Cry'em ? Na tamte czasy nie trzeba było mieć super komputera żeby pograć na średnich detalach i mam nadzieje, że tak samo będzie w przypadku Crysis'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odziwo gry z najlepsza grafą (nie licząc Obliviona) zawsze dobrze chodziły (d3 fc czy np hl2). Najlepsze firmy całkiem nieźle optymalizuja gry. Oczywiście moim zdaniem engine Crysis jest bardzo nowoczesny i wymagania pewnie bede względnie wieksze niż wymagania fc na początku. Zresztą zobaczymy jak gra wyjdzie bo narazie wiadomo ze bedzie miała najlepsza na rynku grafe ;). Mnie narazie troche movement drażni ale to przecież może sie zmienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie,ale z reguly na stronkach albo w samych trailerach jest powiedziane na jakim sprzecie co prezentuja i bynajmniej nie przypominam sobie by mowili kiedy kolwiek o SLI

To zacytuj taka stronke i specyfikacje sprzetu, na ktorym gre uruchamiano.

Powiem tylko jedno jako podpowiedz: prezentacje Obliviona puszczane byly z komputerow ROK temu. Chodzily plynnie, spadku framerate prawie nie bylo zadnego (zadnego widocznego na filmikach w kazdym razie), byly puszczane z pecetow, ktore byly skladane ROK temu. Oblivion wyszedl i pokaz mi, ile osob jest tak naprawde do konca zadowolonych z framerate? Posiadacze NAJMOCNIEJSZYCH sprzetow. A i tak gra przycina, jest pamieciozerna i wyglada gorzej niz na prezentacjach. To tak na ostudzenie emocji tylko.

Naprawde sadzisz, ze jadac na takie targi jak E3, ekipa z Cryteca poskapila na sprzet? Ze nie zabrali DualCore - pewnikiem jakies Conroe'y, ze nie wladowali paru giga RAMu (pare to wielokrotnosc dwojki), ze nie wsadzili najmocniejszej grafiki? Nawet jesli nie puszczali tego na SLI, to podejrzewam, ze wsadzili jakiegos GF7950GTX czy inne cudo z dwoma GPU na pokladzie. Gdyby ta gra skakala i dzialala w 15FPS, to nie sadzisz, ze robilaby DUZO mniejsze wrazenie?

Rozumiem, ze wydales kase na karte graficzna warta wiecej niz nowy XO, ze na SLI na razie Cie nie stac, ale to nie usprawiedliwa wrozenia z fusow na przekor rzeczywistosci i zaklnania tejze, aby gra na ktora sie tak napaliles miala dzialac plynnie na kompie ktory masz w sigu.

BTW - DirextX 10 ma wyjsc WYLACZNIE na platforme Vista, co oznacza przymusowa wymiane systemu operacyjnego w najblizszej przyszlosci, aby pograc w gry, a to z kolei oznacza dodatkowe koszta na tenze system. Za prawdziwego nextgena trzeba placic prawdziwe gory pieniedzy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślę, że zabrali sprzęt taki, na którym w LAB im działało dobrze, ani lepszy ani gorszy. A jaki to był to jedna wielka NIEWIADOMA. Wstrzymajcie się z tymi dyskusjami aż gra się pojawi, lub jakieś większe preview. Bo temat będzie miał 100stron do 2007.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...