giecek Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 a ja sie wkurzylem powiem szczerze :> zrobilem formata z mysla ze w 3dmarku bede miec lepszy wynik a tu [gluteus maximus], lipne 5423 :/ nie wiem czemu mam taki slaby wynik :/ wszysctkie stery itp mam wgrane grafa nie jest przekrecona bo na 550/1400 mam o 300 markow mniej. rozkladam rece nie wiem o co chodzi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Proc cie ogranicza, jeszcze niedawno mialem P4 3Ghz HT i na moim 7600GS wykreconym na 600/1600 mialem w 05 5799 pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 No dobra a co z tym V-modem ktokolwiek widział ktokolwiek wie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) Stiker musi się odkleić, nie ma bata, z resztą na szczęście wykonany jest z grubszej taśmy, nie tej która pęka od każdego dotknięcia. Także trzeba trochę popodwarzać i to wszystko, powinien się odkleić. Dobrze byłoby go też zagrzać, wtedy klej będzie miększy. No widzisz, wlasnie w tym jest problem, ze to jest jakies gowno, a nie grubsza tasma :) Popatrz sobie: Zrobilem juz taki temat w Podstawowych, wiec stamtad wkleilem te foty. Ten sticker jest "ponacinany" i to troche krzyzuje mi plany. Juz jeden rozek z reszta jest troche powyginanany po mojej pierwszej probie ;) Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi70 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Stiker musi się odkleić, nie ma bata, z resztą na szczęście wykonany jest z grubszej taśmy, nie tej która pęka od każdego dotknięcia. Także trzeba trochę popodwarzać i to wszystko, powinien się odkleić. Dobrze byłoby go też zagrzać, wtedy klej będzie miększy. niestety to [ciach!]o jest ponacinane jak je zaczniesz zrywać to się rozwali sprawdzone przeze mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 No widzisz, wlasnie w tym jest problem, ze to jest jakies gowno, a nie grubsza tasma :) Popatrz sobie: Zrobilem juz taki temat w Podstawowych, wiec stamtad wkleilem te foty. Ten sticker jest "ponacinany" i to troche krzyzuje mi plany. Juz jeden rozek z reszta jest troche powyginanany po mojej pierwszej probie ;) Ja na swoim GS nie miałem żadnego stickera, więc chyba przyklejali jak popadnie :unsure: Co do v-moda, mam dokładnie takie samo PCB jak Ty i u mnie rezystor R42 odpowiada za VGPU. Było to już wiele razy wałkowane, poczytaj ten temat w okolicach strony 123 i dalej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja na swoim GS nie miałem żadnego stickera, więc chyba przyklejali jak popadnie[/quote ] Ja na moim Gt też nie miałem stickera :D sprobuj może najpierw odczepić zaczepy chłodzenia spod naklejki a potem odkleic ja ciągnąc za to czarne(zdjęte już) zaczepienie chłodzenia Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez PaBlO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ja walcze z V-modem ale jak narazie bez skutecznie :mur: . Przeszukałem sieć ale nie znalazłem jak narazie podobnej lub identycznej kart jak moja . Zastosowałem Mod depose86 bo karta wyglada podobnie ale Mod nie działa :blink: . Czy ktoś kto się na tym zna może mi jakoś pomóc :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ja walcze z V-modem ale jak narazie bez skutecznie :mur: . Przeszukałem sieć ale nie znalazłem jak narazie podobnej lub identycznej kart jak moja . Zastosowałem Mod depose86 bo karta wyglada podobnie ale Mod nie działa :blink: . Czy ktoś kto się na tym zna może mi jakoś pomóc :?: Byćmoże, ale zacznij od tego jką masz karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ja walcze z V-modem ale jak narazie bez skutecznie :mur: . Przeszukałem sieć ale nie znalazłem jak narazie podobnej lub identycznej kart jak moja . Zastosowałem Mod depose86 bo karta wyglada podobnie ale Mod nie działa :blink: . Czy ktoś kto się na tym zna może mi jakoś pomóc :?: pokaz pcb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Mam problem z znalezieniem rezystora r26... moglibyście mi pomoc ? To on jest chyba odpowiedzialny za V gpu ? Czy moze r42 ? Chciałem zrobić pencil moda podobnie pokazanego jak tutaj ale oczywiście palit znowu dał jakąś inna wersje pcb ... Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Dickson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Dickson Pierwsza rzecz - sprawdź jakie jest oznaczenie układu zakreślonego na zielono. Jeżeli jest to APW7120 - jesteś w domu :) Prawdopodobnie ten po lewej odpowiada za pamięć, ten po prawej za GPU. Teraz znajdź rezystor podpięty do 6 nóżki układu - on odpowiada za napięcie rdzenia. Proste :D miłej zabawy ;) Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Janisław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 niestety nie jest tak jak mówisz , jest APW7065 :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Żaden problem, układy mają ten sam schemat wyprowadzeń. Żeby zmieniać napięcie wystarczy wlutować potencjometr pomiędzy wyprowadzeniami 3 i 6 albo znaleźć rezystor podpięty do 6 nóżki i smarować po nim ołówkiem. Będzie on miał dokładnie taką samą rezystancję jaka jest między podanymi wyprowadzeniami. Powodzenia ;) Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Janisław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Żaden problem, układy mają ten sam schemat wyprowadzeń. Żeby zmieniać napięcie wystarczy wlutować potencjometr pomiędzy wyprowadzeniami 3 i 6 albo znaleźć rezystor podpięty do 6 nóżki i smarować po nim ołówkiem. Będzie on miał dokładnie taką samą rezystancję jaka jest między podanymi wyprowadzeniami. Powodzenia ;) wilekie dzięki , trochę ciężkie do zrobienia ale może sie skusze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Tak na pierwszy rzut oka wygląda że to będzie jednak R42 - jeżeli masz miernik to dla pewności sprawdź jego wartość i porównaj z rezystancja pomiędzy wyprowadzeniami 3 i 6. Jeżeli jest to samo, to wystarczy go zamalować i masz gotowego v-moda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi70 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Tak na pierwszy rzut oka wygląda że to będzie jednak R42 - jeżeli masz miernik to dla pewności sprawdź jego wartość i porównaj z rezystancja pomiędzy wyprowadzeniami 3 i 6. Jeżeli jest to samo, to wystarczy go zamalować i masz gotowego v-moda :) Janisław masz rację vgpu to rezystor R42 a vmem to R39 znalazłem to na ruskiej stronce overclockers.ru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Pokazywałem dwie strony wcześniej to PCB . A wyglada tak : Oczywiście to 7600GT Palita Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Suanis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) 1 fota - obok na prawo od cewki masz 3 lub 4 rezystory , podaj ich numerki, a najlepiej zmierz wartości ;) Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez jc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Pierwsza :?: Chyba druga bo na pierwszej to ja cewki nie widzę . :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi70 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) wilekie dzięki , trochę ciężkie do zrobienia ale może sie skusze :wink: prosze to zdjęcie pencilmoda do karty z APW7065, takie jest na tej ruskiej stronce. napiszcie potem czy ten mod zadziałał ja sam na razie nie próbowałem więc czekam na ocenę. Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez dlugi70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 prosze to zdjęcie pencilmoda do karty z APW7065, takie jest na tej ruskiej stronce. napiszcie potem czy ten mod zadziałał ja sam na razie nie próbowałem więc czekam na ocenę. probowałem właśnie ale nic nie działa , może mam kijowy ołówek bo słabo to zamalowałem albo w ogóle to nie zmienia napiecia <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 no na 2 , dobrze ze sie domysliles ;] . masz ich oznaczenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 No w kompie siedzi już Galaxy GeForce 7600GS Zalman edition ;) pamiątki 1,2 ns (dziwne zamawiałem 1,4 a na paczuszce jest 1,2 :D) Na standarowych taktach 4800 w marku 05. Jutro małe OC i jakieś wyniczki konkretne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 W kolejności : R 31 R32 R33 R38 R39 R 37 R42 R43 R 41 Kolorowałem R 42 ( na jednym z modów odpowiada za V gpu ) i R 39 ( Odpowiada na innym schemacie za V mem ) i bez efektu . :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) No w kompie siedzi już Galaxy GeForce 7600GS Zalman edition ;) pamiątki 1,2 ns (dziwne zamawiałem 1,4 a na paczuszce jest 1,2 :D) Na standarowych taktach 4800 w marku 05. Jutro małe OC i jakieś wyniczki konkretne. To coś słabo, niedawno miałem jeszcze P4 3Ghz HT i mój 7600GS 128MB na standardowych taktach robił coś 5300pkt w 05 :) A 4800pkt miałem jak przekreciłem rdzen :-P Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) To zdjęcie z Palitem ruska mówi że mamy mierzyć napięcie VGPU na tych trzech kondensatorach. Ale niby jak? A koło pamieci na niebiesko napisał że r39 odpowiedzialny za vmemi jeszcze w nawiasie---> "a ono nam potrzebne" :lol: ? Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Razan_r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) probowałem właśnie ale nic nie działa , może mam kijowy ołówek bo słabo to zamalowałem albo w ogóle to nie zmienia napiecia <_< Że tak spytam - masz w ogóle miernik? <_< Razan_r - napięcie można mierzyć na którymkolwiek z kondensatorów na wyprowadzeniach (po drugiej stronie PCB) Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez Janisław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 @dickson masz pcb takie jak ja w 73gt, wiec mody Ci podam dzis jak wylacze kompa ;p. @suanis - 38 pomaluj tylko i sprawdź ;)tylko dosc dobrze pomaluj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) To coś słabo, niedawno miałem jeszcze P4 3Ghz HT i mój 7600GS 128MB na standardowych taktach robił coś 5300pkt w 05 :) A 4800pkt miałem jak przekreciłem rdzen :-PTo chyba wina systemu, musze zrobić formata :) EDIT: Mały wyniczek przy taktach 555/1600 http://service.futuremark.com/orb/resultan...ojectId=2876729 Od razu lepiej, wtedy coś musiało pójść nie tak. Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez michu98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...