Skocz do zawartości
LCC

Test Drive Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

Sulaco

:twisted: :twisted:

Powtorka z Juiced sie szykuje. Hamowanie silnikiem przed zakretem i delikatne puslowanie numeryczna 8 zeby minimalnie sie slizgalo cholerstow przy zakrecie 120* :twisted:

Zeby tylko szlo mi na mid plynnie... Mozesz jeszcze zarzucic screena z zakresem opcji graficznych? Bo raczej ciezko sie szuka takiego info [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby tylko szlo mi na mid plynnie... Mozesz jeszcze zarzucic screena z zakresem opcji graficznych? Bo raczej ciezko sie szuka takiego info [;

no w opcjach to nie poszalejesz

Dołączona grafika

a tutaj jeszcze opcje "ulatwiaczy" jazdy

Dołączona grafika

za jednym gosciem z forum bety

Dołączona grafika

"One with 6600 256 : play on 800*600 HDR OFF AA 2

About 25/30 fps ."

ogolnie to ludzie nie narzekaja na framerate, na roznych configach. mowi sie tez, ze gra automatycznie wykrywa SM2.0/3.0 i sie dostosowuje. nie wiem ile w tym prawdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za jednym gosciem z forum bety

[/img]http://teniak.33.free.fr/800-600.JPG[/img]

"One with 6600 256 : play on 800*600 HDR OFF AA 2

About 25/30 fps ."

ogolnie to ludzie nie narzekaja na framerate, na roznych configach. mowi sie tez, ze gra automatycznie wykrywa SM2.0/3.0 i sie dostosowuje. nie wiem ile w tym prawdy.

No to może na mojej karcioszcze pogram w 1024 + aa2 + hdr... To by była już super sprawa ;] A co do scr Sulaco to sycą :mrgreen: Chętka na TDU coraz bardziej wzrasta :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w opcjach to nie poszalejesz

WHowaaaaa opcje bola... Chyba nie dam Ci spokoju i pomecze czy na dysku nie ma config.ini albo czy nie pracuja nad jakims tweakerem oddzielnym...

A co do kolesia z 6600 256 to ciekawe czy jechal na stock ustawieniach karty ( 4800 pkt w 2k3 ) czy na bardziej wykreconych ( moje skromne 6500 [; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

@Fredek

Click - 2 obrazek... Reszty domyśl się sam.

Tak da się wybierać czy samochód ma się prowadzić łatwo czy trudno ale nawet po wyłączeniu aidów do symulacji jak z gier SimBin daleko. Tutaj filmik jak się zachowuje samochód po wyłączeniu wspomagaczy http://www.youtube.com/watch?v=FxKWNJbVf1U.

edit ten filmik jest z xboxa a nie z bety

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mowiac to troche sie zawiodlem, inaczej to sobie wyobrazalem. grafa w porownaniu do x360 taka jakby sterylna czy kwadratowa. do tego samochody trzymaja sie nawierzchni jak na kleju. ale za to audio jest boskie, fajnie slychac silnik

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak da się wybierać czy samochód ma się prowadzić łatwo czy trudno ale nawet po wyłączeniu aidów do symulacji jak z gier SimBin daleko. Tutaj filmik jak się zachowuje samochód po wyłączeniu wspomagaczy http://www.youtube.com/watch?v=FxKWNJbVf1U.

Po co ten link wklejałeś, teraz cały chory chodze :rolleyes: :wink:

EDIT:

macie fajny filmik jak kolo zacina ścigaczem, niesamowita prędkość Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zgodzilbym sie co do tego trzymania, gralem co prawda na X360, ale przy ustawieniu realizmu na Hyperreal, Ferrari F430 ladnie zamiatalo tylem podczas wcisnieciu max gazu na zakrecie. Faktem jest tez, ze aby wyjsc z tego uslizgu wystarczylo tylko skontrowac i samochod wracal na swoj tor, takze zachowanie samochodow nie jest wcale Hyperreal, ale jest o niebo lepiej niz NFS, ale do GTRow, GTLow i rFactorow duuuzo brakuje, ale ja sie nie czepiam to jest naprawde bardzo fajny arcade dajacy duuuuuuuzo wiecej frajy niz NFS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na screenach z x360 wyraźnie brakuje AF natomiast na fotach od sulaco tekstury (szczególnie asfaltu) są ostre i wyraźne nawet w oddali. IMO to dobrze, że model jazdy jest mniej realistyczny od simBin - przynajmniej będzie się dało grać na padzie ;)

Już się nie mogę doczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Mapa całego świata TDU! http://www.ogamer.co.uk/noikz/PICS/GAMES/T...-360/TDUMAP.jpg

A tu prawdziwa mapa tej wyspy http://www.htdc.org/hevdp/image/maps/oahu_rp_sites.jpg

@Carson co do kanciastości i grafiki to masz tu foto audi i catherama z X360

Audi

Catheram

i porównaj sobie z tymi od Saluca.

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem po co takie beznadziejne porównania do symulatorów samochodowych, odpoczątku było wiadomo że to NIE jest i NIE bedzie zaden symulator, raczej zręczne połączenie Arc i Sima, albo jak kto woli Arcade z "małymi" elementami sima, tak jak to miało miejsce w Porsche2000, które zresztą zostało stworzone przez tych samych ludzi co tworzą Test Drive Unlimited, jak ktos chce symulacji to niech wraca do tych swoich gtr gtl gts rgb i co tam jeszcze ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja wypowiedź była skierowana do ogółu, sam sporo grałem w gtr2, jednak z TDU wiążę większe nadzieje, zwłaszcza jak widze ile nowych aut do tej gry wypuszcza wydawca po premierze na Xbox360, np. niemogli zdobyć licencji Porshe, to po premierze dali do ściągnieńcia RUF'a:

http://videos.tdu-central.com/tdu_rufrgt.wmv

Edytowane przez -Wader-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

W sumie też nie czepiam się samochody prowadzą się na tyle realistycznie, że jazda sprawia przyjemność.

Co do video to piękne wnętrze i fajne ruchy kierowcy Carbon w którym nie ma widoku z kokpitu a kierowca siedzi jak kołek i nawet kierownicą nie macha nie ma szans :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie kupić moje momo force, bo jest na sprzedaż ;)

I ja, mimo bycia fanem race- simów, ostrzę sobie ząbki na ten tytuł. Nawet jeśli jest to (a wiadomo, że jest) arcade, to za nieporozumienie uważam granie w takie tytuły na "strzałkach". Odbiera to z 3/4 frajdy, ale każdy ma swojego bzika ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Ewentualnie kupić moje momo force, bo jest na sprzedaż ;)

I ja, mimo bycia fanem race- simów, ostrzę sobie ząbki na ten tytuł. Nawet jeśli jest to (a wiadomo, że jest) arcade, to za nieporozumienie uważam granie w takie tytuły na "strzałkach". Odbiera to z 3/4 frajdy, ale każdy ma swojego bzika ;)

Rozstajesz się z kierownicami?

Ja potwierdzam granie na klawiaturze czy padzie na widoku z kokpitu daje znikomą przyjemność. Za to granie na kierownicy z FF w kokpicie z wyłączonym HUDem potęguje doznania z rozgrywki i nie chodzi tu też o samą kierownicę ale też i pedały :wink: Po prostu można wtedy poczuć samochód i to dosłownie Force Feedback czasami potrafi wyrwać kierownice z rąk. I nawet nie trzeba grać w symulacje na kierownicy w NFSa Porsche też się świetnie jeździ a najlepsze są wibracje silnika. Oby były w TDU wtedy można by było poczuć V8 w mustangu.

Ja kupiłem Loga Foruma force EX jest to chyba najtańsza kiera z FF a i za tą cenę (dałem 220zł) przyzwoicie wykonana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludwiczek- naturalnie, że nie :) Jednak g25, choć wykonana na podobnym poziomie co momo force, ze swoim shifterem i 900st obrotu coraz bardziej mnie przekonuje do siebie.

Ale dość tego, małego bo małego, ale mimo wszystko o/t w tym temacie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi