mechl!k Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Nop.. zalezy od tematu -- jak bardzo debilny/powtarzany/oklepany.. ;] Ale średnio tak z 5/h.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Wogóle mamy dosyć raportów - Fipa jest ostatnio mocno zajęty i mało bywa na forum, i od tego czasu raporty zalegają średnio w liczbie 20... Normalnie jest po 30-40 tylko przy tylu kilka zawsze sprawdze i odznacze zeby utrzymac srednią ~20... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Inna rzecz, ze czesto ktorys z moderow zamknie jakis glupi temat czy skasuje niepoprawna sygnaturke, a dopiero potem sprawdzajac raporty sie okazuje, ze cos juz jest zrobione :) Wiec zalegajace raporty nie zawsze oznaczaja, ze nic sie nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) dobra odpowie mi ktos na: 1. "to co tam robi: "Obrazek usunięty automagicznie. Patrz regulamin." Gadałem z marco to powiedział ze mona wklejac obrazki z domeny *.tweak.pl (jest rowniez mowa o tym w regulaminie), a obrazek sie usuwa. Jakby co jest to emot. dokłądnie ten: mad.gif" klik 2 "acha, przypomniała mi sie jeszcze jedna sprawa: czy mogłby jakis moder wchodzic na "pamieci ram"? bo ja tam czasto wchodze, i wysyłam duzo raportow, raz nie wchodziłem przez pare dni, a tam kilka tematow ewidetnie do zamkniecia (pytania o hynixy -jest temat przyklejony, pytania co kupic itd) i najlepsze jest to, ze wszsyscy odpisuja, nikt raportu nie wysle, jest juz jakies 10 odpowiedzi i po co to zamykac. Jonathan czasami wchodzi (zreszta on prawie wszsytkie moje raporty rozpatrza icon_wink2.gif ), ale za zadko zeby cos z tym zrobic icon_wink2.gif" klik drugie w zasadzie wyjasnione - nie macie czasu ;) Edytowane 2 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Z pamięciami to ta sama sytuacja co wczesniej z A64. Zrzutka dla mnie na jakies fajne pamięci, a będe częsciej tam zagladał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Wogóle mamy dosyć raportów - Fipa jest ostatnio mocno zajęty i mało bywa na forum, i od tego czasu raporty zalegają średnio w liczbie 20... to juz wiemy czemu Fipa ma moda, potrzeba bylo kogos do czarnej roboty, bo reszta sie wypalila :P jak fipa sie "wypali" to pewnie ktos nowy zostanie przyjety ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Sie znasz.. :P Po prostu świeże mieso musi odwalac za nas czarna robote przez jakies pol roku.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 to do mnie? zawsze zgłaszam jak jest ewidentne łamanie regulaminu, a poza tym opisuje problem ;)Nie. Taka ogólna refleksja mnie naszła. ;)masz na mysli wysyłanie zgłoszeń zawierających puste pola lub kropki :> ?Nie. Chodzi raczej o zgłoszenia w stylu: "nieodpowiedni dział" lub "powielony temat" mimo, że temat jest w dobrym miejscu. Ogólnie da się zauważyć u niektórych osób, że zgłaszają często w nadziei, iż któryś z moderatorów zdejmie im %. powiedzmy ze z tego aktywnie udziela się 20k userów no i spróbuj z 21-osobową ekipą zapanować nad nimi ;) ja bym nie dał rady 21 vs. 20k - z motyką na słońce :P wydaje mi sie że bycie moderatorem to chyba nie tylko odchaczanie raportów ... - tak ja to widze oczami zwykłego usera :P 21? Fajnie by było. Oprócz reagowania na zgłoszenia, przeglądania działów w poszukiwaniu naruszania regulaminu, prowadzenie korespondencji z użytkownikami, dyskutowanie nad zmianami na forum i innych takich, często nie ma nawet czasu na przejrzenie interesujących nas wątków. Czasami sam się zastanawiam, czy jest w tym szaleństwie jakiś sens. ;) "to co tam robi: "Obrazek usunięty automagicznie. Patrz regulamin." Gadałem z marco to powiedział ze mona wklejac obrazki z domeny *.tweak.pl (jest rowniez mowa o tym w regulaminie), a obrazek sie usuwa. Jakby co jest to emot. dokłądnie ten: mad.gif" 1928143[/snapback] to juz wiemy czemu Fipa ma moda, potrzeba bylo kogos do czarnej roboty, bo reszta sie wypalila :P jak fipa sie "wypali" to pewnie ktos nowy zostanie przyjety ;) Zdemaskowałeś nas. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Taki myk. ;) Automatyczne kasowanie obrazków w podpisie, żeby nie trzeba było karać za to userów. no ale jest to dozwolone! :lol: pozwalacie na wstawianie emotow ( klik ), ale one sie automatycznie kasuja :lol2: to tez chłyt marketingowy? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ogólnie da się zauważyć u niektórych osób, że zgłaszają często w nadziei, iż któryś z moderatorów zdejmie im %.No bo będe sie czuł urażony :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ale tak ogólnie to chyba jak ktoś złoży raport to bedzie moderą przecież łatwiej "wytropić" Topic ktory narusza regulamin,powtarza się,są przyklejone...itp Ale może się myle <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Chodzi raczej o zgłoszenia w stylu: "nieodpowiedni dział" lub "powielony temat" mimo, że temat jest w dobrym miejscu. Ogólnie da się zauważyć u niektórych osób, że zgłaszają często w nadziei, iż któryś z moderatorów zdejmie im %. Crosis mógłbyś to rozwinąć, bo do końca nie zrozumiałem o co Tobie chodzi. To powielenie temaciku nie jest już karalne, czy może przypadkiem wkradł się wielbłąd do Twojej wypowiedzi? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Crosis mógłbyś to rozwinąć, bo do końca nie zrozumiałem o co Tobie chodzi. To powielenie temaciku nie jest już karalne, czy może przypadkiem wkradł się wielbłąd do Twojej wypowiedzi? ;]Powielanie tematów nadal jest karalne, zgodnie z regulaminem. Mam jednak wrażenie, że część z tych raportów o powielonych tematach nie powinna być zgłaszana. Innymi słowy jest raport o powielonym temacie, ale w rzeczywistości trudno cokolwiek zrobić. Nie ma się do czego przyczepić w takim raporcie. ;) Inna sprawa że w niektórych działach nie da rady zrobić tak, jak jest na grach czyli 1 temat = 1 gra. Gry są niejako dodatkiem do forum, które traktuje o podkręcaniu, zresztą podobnie jest chociażby z oślą łączką. Mam wątpliwości czy powinien być jeden topic o jednej karcie graficznej/płycie głównej i nie sądzę, aby jeden topic na dany sprzet wystarczył, bo wtedy dochodzi do tworów mających po kilkadziesiąt/kilkaset stron - a takie coś przejrzeć jest trudno. Ale to takie moje wątpliwości, w każdym razie powielanie tematów wg. regulaminu jest be. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Powielanie tematów nadal jest karalne, zgodnie z regulaminem. Mam jednak wrażenie, że część z tych raportów o powielonych tematach nie powinna być zgłaszana. Innymi słowy jest raport o powielonym temacie, ale w rzeczywistości trudno cokolwiek zrobić. Nie ma się do czego przyczepić w takim raporcie. ;) Inna sprawa że w niektórych działach nie da rady zrobić tak, jak jest na grach czyli 1 temat = 1 gra. Gry są niejako dodatkiem do forum, które traktuje o podkręcaniu, zresztą podobnie jest chociażby z oślą łączką. Mam wątpliwości czy powinien być jeden topic o jednej karcie graficznej/płycie głównej i nie sądzę, aby jeden topic na dany sprzet wystarczył, bo wtedy dochodzi do tworów mających po kilkadziesiąt/kilkaset stron - a takie coś przejrzeć jest trudno. Ale to takie moje wątpliwości, w każdym razie powielanie tematów wg. regulaminu jest be. ;) Czyli czeka nas kolejny uptade regulaminu :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Czyli czeka nas kolejny uptade regulaminu :> ?Wątpie, bo niby czemu? To tylko mój pogląd na sprawę, pozostali moderatorzy moga mieć inne zdanie. Zmiana regulaminu tylko dlatego, że jeden moderator wpadnie na jakiś pomysł jest bezsensowne. Najpierw trzeba taką poprawkę przedyskutować z adminem i z pozostałymi moderatorami... Zmiana regulaminu to nie jest taka prosta sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Crosis => tez nie lubie takich kilkudziesieci lub kilkuset stronicowych tematow, bo ciezko cos w nim znalesc a czyta sie to cholernie ciezko z racji oftopow, prywatnych czatow itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Niemiec dobrze prawi. Ale jak się widzi któryś z rzędu topic "Jak podkręcić mojego 9550" , "Ile wycisne z mojego 6600" - to aż się samo ciśnie żeby takiemu userowi wypisać linki do tematów i odpowiedni komentarz. Dobra, moge już przestać odsyłaś do linków w tematach typu "Problem z odświeżaniem/agp/sterownikami/wyjściem tv" itp. i próbować jakoś pomóc, ale gdy widze takie tematy które wymieniłem wyżej, to chyba nie tylko ja mam takie odczucia. A takie prywatne czaty powinny być według mnie systematycznie usuwanie wraz z postępem tematu, a jeśli np. połowa postu zawiera wypowiedź na temat, a druga połowa pogaduszki, to powinien on przynajmniej zostać wyedytowany, żebyuniknąć odzewu, a zarazem zaśmiecania topicu przez osobę do której zostały skierowane te "pgadaduszki". Wiem że raczej teraz w dużych topicach raczej nie da się tego naprawić, ale tak na przyszłość można by było zastosować takie rozwiązanie - taka moja mała sugestia ;) Edytowane 3 Lutego 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Sugestia jak najbardziej na miejscu. I w tym miejscu wlasnie pojawiaja sie raporty. Ilu by nas moderatorow nie bylo, nie jestesmy w stanie na biezaco sledzic wszystkich topicow na forum. Za to raport o tym, ze w topicu X ktos robi sobie czata pozwala nam na to zareagowac. Inna rzecz, ze niektorzy userzy, o ktorych Crosis juz wczesniej wspominal, sa nieco nadgorliwi i wysylaja raport gdy np. jeden post jest nie calkiem na temat. Moze sie myle, ale osobiscie uwazam, ze sa jakies dozwolone granice offtopa, ktore wynikaja z normalnego toku dyskusji (w moim przypadku jest to jeden, maksimum dwa posty). Nie mowie, ze nie nalezy raportowac - ale czasami warto sie zastanowic, czy rzeczywiscie jest sens to robic. Jesli ktos rzuci pytanie, ktore pozostanie bez echa, to IMHO nie ma co robic z tego halo, bo ewidentnie ktos zostal albo olany, albo dostal odpowiedz na PW. Jesli natomiast zaczyna sie wywiazywac rownolegla dyskusja, lub ktos co chwile pisze nie na temat, wtedy na pewno trzeba nam zwrocic na to uwage. Mam nadzieje, ze moje wywody sa zrozumiale... troche sobie wypilem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 imo sposobem na powielane tematy i kobyłki jest: -pozwolenie na zakladnie kolejnych tematów, -stwoerzenie prostego faq na pierwszej stronie kobyłki, -zoftopowoanie reszty kobyłki troche to pokęcone ale ma to sens ;) w kobyłce wiedza bedzie sie produkowala by krystalizować się w pierwszym poście, do którego będzie można ludzi odsyłać, trmaty zamykać, kasować ew.sobie kogoś przybananić ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Inna rzecz, ze niektorzy userzy, o ktorych Crosis juz wczesniej wspominal, sa nieco nadgorliwi i wysylaja raport gdy np. jeden post jest nie calkiem na temat. Moze sie myle, ale osobiscie uwazam, ze sa jakies dozwolone granice offtopa, ktore wynikaja z normalnego toku dyskusji (w moim przypadku jest to jeden, maksimum dwa posty).Zobacz na to tak, jest temat, pierwsza odpowiedź na temat, kolejna to wygląda jakoś tak: hahaha, i jak tu nie raportować tego. Ja w takim wypadku wciskam zgłoś i pisze że post nie na temat, albo nie wnoszący nic do tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Z pamięciami to ta sama sytuacja co wczesniej z A64. Zrzutka dla mnie na jakies fajne pamięci, a będe częsciej tam zagladał :wink: cos kiepskawo ci idzie to A64..tam kilka tematow ewidentnie zalega...a moderow zalogowanych kilku jest...nieroby :P Edytowane 5 Lutego 2006 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) S.E.S.J.A Byle do czwartku ;]] :twisted: Edytowane 5 Lutego 2006 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 A ja jestem ciekaw co się pojawia w statusie moderatora który przegląda panel zgłoszeń? chodzi mi o to: bo przecież my nie widzimy panelu zgłoszeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 cos kiepskawo ci idzie to A64..tam kilka tematow ewidentnie zalega...a moderow zalogowanych kilku jest...nieroby :PNo bo nadal nie dostałem ani płyty ani cpu :-P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 A ja jestem ciekaw co się pojawia w statusie moderatora który przegląda panel zgłoszeń?A sie wszyscy ciekawscy zrobili.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Panel moderatora znam, a jak wygląda panel administratora? ;];];] Dajcie rzyc ;][; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Fipa - ACP jest WIELKIE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Nie az takie wielkie. Trochę opcji i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Ej właśnie, Para, jedziesz ze skrinem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Na jednym screenie ACP się nie zmiesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...