MaCZq Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Jesli mialbym uciekac z kraju to tylko z powodow ekonomicznych, przy obecnej sytuacji napewno nie z powodow politycznych. Edit: Sluchajcie Rokity na Polsacie... chlopie sie juz glowa gotuje, ledwo panuje nad soba :lol2: Edytowane 2 Lutego 2006 przez MaCZq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Panikujecie ot powstała nieco dziwaczna koalicja, nie sadze żeby się duż zmieniło, należy pamiętać że w sprawach gospodarczych rząd za dużo namieszać nie może, bo warunki są takie a nie inne, zresztą obecny premier wydaje się być w miare rozsądnym człowiekiem, chyba najlepszym z tego całego pis-u, tak więc twierdze ze gorzej już nie będzie, ale czy będzie lepiej??, wątpie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 I co długo było czekać na nowa wersje DOOM IV? :) parodia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Zebrały sie najgorsze wieśniaki i skur[ciach!]syny i podpisały ten pakt Ale cóż, takie skutki ciągnie za sobą Widmo Kaczyzmu, będzie gorzej :cry: Jeżeli kogoś obraziłem, to przepraszam... Edytowane 2 Lutego 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Rokita zalatwil swojego rozmowce, zdeptal i docisnal obcasem. W 100% sie z nim zgadzam. Brawo dla Janka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Rokita zalatwil swojego rozmowce, zdeptal i docisnal obcasem. W 100% sie z nim zgadzam. Brawo dla Janka. Zwłaszcza końcówka była imponująca, kiedy ten ministerek nie miał już kompletnie pomysłu na obronę bzdur, które wygłasza jego partia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jesli mialbym uciekac z kraju to tylko z powodow ekonomicznych, przy obecnej sytuacji napewno nie z powodow politycznych. Edit: Sluchajcie Rokity na Polsacie... chlopie sie juz glowa gotuje, ledwo panuje nad soba :lol2: Cóż, brak ci nawet obiektywizmu przy oglądaniu programu w tv... to ten "przystojny" interlokutor Lisa i Rokity miał problemy z samokontrolą. Pakt, jaki pakt? Wciąż nie wiadomo co z przyspieszonymi wyborami, wciąż bliźniaki szaciach!ą innych- kiedy się skończy ten piotrusiowy taniec? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Rokita zalatwil swojego rozmowce, zdeptal i docisnal obcasem. W 100% sie z nim zgadzam. Brawo dla Janka.Pragne dodac, ze jeszcze nie ogladalem debaty, z ktorej reprezentacji PiSu wyszliby zwyciezko - jednak demagogia ktora uprawiaja przemawia widac do wiekszosci spoleczenstwa:/ :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jak dziś zobaczyłem że relacje na żywo mieli słuchacze radia O. Rydzyka i TV trwam....ja pie&%& tak mi sie zagotowały flaki... nie no nie moge, SZOPKA! sam pakt mi tita, i tak na jesieni beda wybory pewnie, bo ile może lepper z giertychem wytrzymać , to tylko kwestia czasu , 4 RP tak tak... i tak będzie bród smród i ubóstwo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Najlepsze jest to, ze Samoobrona i LPR podpisaly pakt w ktorym maja poprzec ponad 140 ustaw, ktore w wiekszosci sa na razie projektami i ich tresc nie jest nikomu znana (oprocz PiSowcow bo to oni beda je tworzyc :mur: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Pewne jest tylko, ze te ustawy gospodarce nie pomoga, a wrecz przeciwnie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 [/img]http://img139.imageshack.us/img139/7991/image02022242tvn243xe.th.jpg[/img] Ps. to tak na rozluznienie... Co wy z tym Chuckiem Norisem... Generalnie jest niewesoło - ogólenie sporo tego co zrobił ostatnio PiS mi się całkiem podobało - Marcinkiewicz też okazał się ok, ale Lechu jak narazie się nie poPiSał, a teraz to już w ogóle. Nie wiem, czy PO faktycznie zrobiło dobrze stając w opozycji - prawde mówiąc już bym wolał, żeby na ustępstwa poszli niż to co się teraz stało. Co prawda mafii SLD już chyba nic nie przebije, ale cieszyć się też nie ma co - teraz to już moherowe berety na całego - ciekawe jakie głupoty zaczna wprowadzać - pewnie zaczną od wszelkiego rodzaju dopłat i zapomog - super, ludzie którzy to dostaną będą zachwyceni, a ci co ciężko pracują, żeby zarobić więcej będą pewnie na to płacić - w każdym razie Lepper i Giertych na pewno będą za tym. No cóż mam teraz inne problemy na głowie więc narazie nie będę się tym przejmował i powoli zacznę pakować walizki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Marcinkiewicz to marionetka kaczorow - gosc nie ma wlasnego zdania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Najgorsze w tym wszystkim, ze robi sie z afery kto ma relacjonowac podpisanie paktu cos wazniejszeog, niz samo podpisanie paktu. Smutne...No sorry, ale jezeli nie uwazasz, ze to nie jest afera to chyba nie kojarzysz za bardzo co sie w kraju dzieje. Trwam i Maryja podlegaja tylko i wylacznie Rydzykowi, ktory pcha sie do wladzy tylnymi drzwiami i jak widac bardzo dobrze mu idzie. Jak przy takim wydarzeniu mozna ograniczac sie do tylko jednej stacji, na dodatek nie ogolno dostepnej? Po prostu pisiory wiedza, ze nikomu sie nie podoba to co robia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Rokita zalatwil swojego rozmowce, zdeptal i docisnal obcasem. W 100% sie z nim zgadzam. Brawo dla Janka. Zwłaszcza końcówka była imponująca, kiedy ten ministerek nie miał już kompletnie pomysłu na obronę bzdur, które wygłasza jego partia :)heh popieram Rokitę w 100%, Urbański po prostu zaniemówił :lol: Ale cóż, jak to się mówi "prawda w oczy kole" <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Rozmowca Rokity byl nikt inny jak byly wiceprezydent Warszawy Urbanski? Jej, czemu mnie to ominelo? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat...=1138947509.954 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Do tej pory się bałem, teraz jestem przerażony. To kto tam pisał przed wyborami PIS albo śmierć ? Edytowane 3 Lutego 2006 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 IV PRL sie zbliza juz puka do naszych drzwi w wykonaniu Stalinowskim :/ A raczej IV Imperium Kacze Jak porzadny czlowiek zauwazy, iz sie mylil i przez to skrzywdzil innych, to przeprasza. Ciekawe ilu wyborcow pis-u z forum juz pluje sobie w brode (a ilu JESZCZE nie) i czy maja jaja by uczynic jak wyzej... Sorki za te pretensjonalne ostatnie dwa zdania, ale mam delikatnie mowiac cholerny - nazwijmy to delikatnie - 'zal' do nich :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Tak ludzie bójcie się bójcie co to będzie co to będzie ..... Biadolicie i biadolicie ..... Nikt z was nie jest tam u góry(wiecie co tam się dzieje jakie targi są ? jak wygląda naprawdę Polska z góry ?? Poza tym co profesor inna opinia) i nikt nie jest obiektywny. A co Rokity jest świetnym umysłem analitycznym ale czy to wystarczy do rządzenia ? (a jak sld miało całą władzę nie widziałem takiego płaczu.....). Pozdrawiam i spokoju życzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ogladalem "Co z tą Polską ?" Mam jeden sposob na to. Dbac o wlasny nos i miec wszystko w wielkim powazaniu, nie chodzic na wybory, nie ogladac dziennikow. Wystarczy kombinowac jak nie lamiac prawa wyrwac najwiecej kasy i uszczesliwiac rodzine. Takiej dewizy sie trzymam i jak narazie wychodze na tym nienajgorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 a ja tylko siedze i smieje z wszystkich ktorzy glosowali na PiS - zostaliscie wcieleni do armii mocherowych beretow ... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 No nie wiem czy mozna byc obojetnym :( Teraz tylko media Ojca Dyrektora sa proPISowskie ale to sie na dniach zmieni. Zaraz do tego obozu dolacza media publiczne - TVP1, TVP2 itp . PIS zrobi to co prawie sie udalo (lub udalo) SLD. Przejma kontrole dzieki KRRiTV gdzie maja swoich ludzi. Ale na tym nie koniec. Bledem SLD bylo to ze nie docenili mediow prywatnych ktore rosly w sile (glownie TVN i ich newsy czyli FAKTY). Teraz PIS nie powtorzy tego bledu. Po przejeciu kontroli nad mediami publicznymi odrazu zostana zaatakowane media prywatne. Jak? Przez cofniecie koncesji. Chcialbym zeby to byl political fiction ale niestety coraz mniej mam zludzen. Zostala na poczatku roku cofnieta komorka w KRRITV odpowiedzialna za rozdawanie czestotliwosci (radio, tv, umts, f nawet dla samolotow) i powolana nowa. Znikly w tym czasie m.in. papierki dotyczace RM (ktora swoja droga lamie prawo telekomunikacyjne i w pewnych rejonach PL nadaje na nie przyznanych im czestotliwosciach). Jedziemy dalej. Wiadomo jest to ze radni PIS zlamali prawo w Warszawie, mieli 30 dni na podjecie decyzcji w sprawie rezygnacji L Kaczynskiego i ten czas przekroczyli o tydzien czy nawet dluzej po to tylko by Sejm zmienil obowiazujace prawo dotyczace wyboru komisarza na dluzszy okres. Jednym slowem prawo teraz dziala wstecz. Dlatego naciski lub nawet cofniecie koncesji dla Polsatu, Radia ZET czy TVN to dzisiaj dla PISu rzecz tak prosta jak zabranie cukierka dziecku. Oczywiscie Michnik i jego gazeta rowniez bedzie na widelcu. Media (prywatne i publiczne czyli wszystkie) znajda sie w rekach Kaczek. A media to wladza. Gdzie niby opozycja mialaby wyrazac swoje opinie jak nie w mediach. Pozostaja jeszcze media internetowe. No ale bez jaj, zaraz po wyborach byly naciski przeciez na wlascicieli stron by usuneli dowcipy o L Kaczynskim. Wiec i nawet internet moze byc pod jakas kontrola a nawet gdyby byla w nim nitka wolnosci net nadal nie ma takiej sily jak radio i TV. Wystarczy popatrzec na sondaze na stronach internetowych - zawsze PIS dostaje w pupe a co innego w realu. Inaczej mowiac internauci nie sa grupa reprezentantywna i sa wmniejszosci. Co potem ? Wybory prezydenckie i parlamentrane odroczone. Moze koniec demokracji. Fundamentalizm Katolicki. Mozna zgadywac. Otumanic ludzi jest latwo. Wystarczy popatrzec na Bialorus czy nawet Rosje. Nadal uwarzacie ze mozna byc obojetnym? Wiem ze to co napisalem to niezle ROTFL :mrgreen: ale piszac to bylem trzezwy :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 a ja sie czuje jak bym ogladał jakąś totalnie nieralną ckliwią i naiwną nikobudżetwą bajkę... Co do przyspieszonych wyborów to jeszcze bym nie przesądzał ;] LPR + Samoobrona to nie są stabilni partnerzy, będą stabilni na ile im się to płaci ;) szczególnie orzy takiej koalicji para-programowej. Może być to tylko zagranie pod publikę i kreowanie się na mężów stanu ;) okazje do ugyzienia czegoś przed wyborami jest - można powiedzieć, że dla dobra polski..;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 A mnie to nic nie obchodzi, ważne aby było lepiej. (marzenia ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 a ja tylko siedze i smieje z wszystkich ktorzy glosowali na PiS - zostaliscie wcieleni do armii mocherowych beretow ... :lol: niestety reszta tez bedzie do mocherkow wcielana :? teraz sie zacznie ze media ojca 'grzybka' beda mialy wylacznosc na wywiady, konferencje i inne parodie rzadu :mur: wg mnie najwazniejsza osoba w panstwie jest teraz Jarek K, jego brat Lech K jest na rowni z ojcem 'grzybkiem'. nie zdziwilbym sie jak za jakis czas 'wolne media' beda oskarzane za zniewage rydzykowych mediow i beda za to karane! to juz gdzies bylo... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Tak ludzie bójcie się bójcie co to będzie co to będzie ..... Biadolicie i biadolicie ..... Nikt z was nie jest tam u góry(wiecie co tam się dzieje jakie targi są ? jak wygląda naprawdę Polska z góry ?? Poza tym co profesor inna opinia) i nikt nie jest obiektywny. A co Rokity jest świetnym umysłem analitycznym ale czy to wystarczy do rządzenia ? (a jak sld miało całą władzę nie widziałem takiego płaczu.....). Pozdrawiam i spokoju życzę. Mnie nie obchodzi to jak Polska wyglada z gory. Ja siedze na dole i to mi na glowe leci wszystko, co wladza wygeneruje. A ostatnio leca glownie pomyje :? Tych, co na gorze pewnie to wszystko wali, bo maja dosc kasy zeby sie nie martwic, ew. napisza prawo tak, zeby nie byc poszkodowanymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) ...a mi to zwisa i tak naszą gospodarką żądzi się w Brukseli, PiS może sobie conajwyżej becikowe itp. głupoty uchwalać. Co do zachowania części mediów to jest ono całkowicie zrozumiałe, sprawy nie idą po ich myśli, ich ulubiona partia ma coraz mniejsze szanse na żądzenie, zamiast niej do koryta dorwały się dwie małe partie z których do tej pory wypadało się tylko śmiać. Zresztą polskie media nigdy nie były obiektywne i by mieć całkowity ogląd sprawy trzeba było czytać zarówno "prawą" jak i "lewą" prasę, teraz wiele się nie zmieniło bo doszły tylko media "mocherowe". To co się dzieje teraz na polskiej scenie politycznej, jest całkowicie zrozumiałe. Po 16-latach w końcu zanikają podziały na komuchów i solidaruchów, zostaje tylko podział na partie z socjalistyczną wizją państwa (PIS, Samoobrona...) oraz z liberalną(PO, SLD...). W moim kochanym mieście parę lat temu doskonale miała się koalicja UW-SLD* więc czemu niby nie miał by powstać pakt stabilizacyjny, nie jest to koalicja, PIS-Samoobrona-LPR, jak już pisałem partie te maja podobną socjalistyczną wizję państwa, która ma tyle samo wad co i liberalna. *to że jej członkowie zasiedlają od dłuższego czasu areszt śledczy na smutnej to inna sprawa :lol: Edytowane 3 Lutego 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Sytuacja w Polsce przypomina mi troche Kube gdzie Lech Kaczyski vel Fidel Castro jest prezydentem, a jego brat Jaroslaw vel Raul jest w cieniu Lecha i obmysla nowe strategie w celu zagarniecia calej wladzy. Nie prowadza z nikim dialogu tylko wyznaja jedna racje "swoja". Do tego maja swojego oddanego "zolnierza" w postaci pana Przemysława Edgara Gosiewskiego, ktory nie posiada zadnej wiedzy merytorycznej lecz dobrze spelnia swoja role przewodniczacego partii i "marionetke" pana Premiera IV RP Kazimierza Marcinkiewicza, ktory znakomicie wywiazuje sie ze swoich obowiazkow budujac poparcie dla populistycznego rzadu. Wczoraj ogladalem wywiad z Leszkiem Balcerowiczem na TVN24 i byl mocno zaniepokojony sytuacja (zreszta nie ma co sie dziwic), ktora jest w naszym kraju. Mozna go lubic lub nie lecz nie mozna mu zarzucic braku kompetencji i wiedzy w zakresie ekonomii. Doskonale zna jej mechanizmy i wie, ze przy obecnej wladzy w Polsce, ktora generuje coraz wieksze wydatki zamiast je ograniczyc nie jest mozliwy wzrost gospodarczy na poziomie naszych sasiadow Litwy czy Slowacji. On wie, my wiemy tylko panowie z PiSu, Samoobrony i LPR'u jeszcze o tym nie wiedza i chyba nie chca wiedziec :mur: UPDATE Zapomnialem wspomniec o pierwszym "generale" IV RP Ministerze Spraw Wewnetrznych panu Ludwiku Dornie, ktory najchetniej wyslalby wszystkich w "kamasze". Edytowane 3 Lutego 2006 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Po 16-latach w końcu zanikają podziały na komuchów i solidaruchów, zostaje tylko podział na partie z socjalistyczną wizją państwa (PIS, Samoobrona...) oraz z liberalną(PO, SLD...):blink: Podział na "komuchów i solidaruchów" dalej istnieje, powiem więcej - wielu chce ten podział nadal zachować. Kto przez ostatni czas interesował się "polityką" w Polsce, a dokładnie samym Sejmem, ten wie o co chodzi. Jarosław K. - pierwszy poseł IV RP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...