Finchy Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 fajna papuga ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Konstrukcja i materiał w niej użyty jest chyba mało kurzo friendly ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 "Projekt architektoniczny" jak i konstrukcja samego biurka sa wlasnej mysli (malo)technicznej :wink: Papuga jest extra - zaluje, ze wiekszej nie nabylem... :-P Konstrukcja i material nawet jesli sa malo-kurzo-friendly, to jeszcze nie jest problemem raz na tydzien schylic sie pod biurko i dwa razy do roku (na Wielkanoc i Boże Narodzenie) nawet podloge przemyc, heh... dlatego tak czysto na zdjeciu :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Is3 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) :) Edytowane 13 Czerwca 2010 przez Is3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) Ale sterylnie aż do bólu :D pucowałeś do zdjęcia co? :lol2: Ale ładnie. Edytowane 4 Kwietnia 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Osobiście wywaliłbym tą podkładkę po monitor i w niej miejsce wstawił centralny :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 :) Co wy wszyscy macie z tymi podkładkami pod monitor? Przecież to jest to ma zero wspólnego z ergonomią pracy przy komputerze. No chyba, że masz 2 metry wzrostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ja mam 2m i podkladki nie mam^^ Wystarczy fotel obniżyć ;P Podkładki pod monit odrobine badziewnie wyglądają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ja mam 2m i podkladki nie mam^^ Wystarczy fotel obniżyć ;P Podkładki pod monit odrobine badziewnie wyglądają Dlatego ja się swojej pozbyłem. W domu jak i w pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Is3 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Podkładki już jakiś czas nie ma, tylko centralny pod monitorem tak jak 5.1 przykazał ;) Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez Is3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Dlaczego nie używacie podkładek? Ja w domu nie miałem, po przeprowadzce postawiłem monitor na parapecie i jest znacznie, znacznie lepiej, idealnie, na poziomie oczu - nie muszę się ani schylać, ani patrzeć na górę - dla mnie świetne rozwiązanie, nie rozumiem hejtów :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 TO już kwestia jaki monitor posiadasz. Jeżeli tak co ma możliwość pochylenia przód/tył i nic więcej to możesz sobie stawiać podkładki. Jednak z tego co widzę to u dużej liczby osób dolna ramka monitora jest praktycznie na poziomie oczu, to masakra jakaś ;) Szkoda zdrowia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 A ja mam podkładkę i nie wyobrażam sobie korzystania z PC bez niej (nie mam możliwości obniżenia krzesła). A ile płytek, tudzież innych niezbędnych gadżetów, można schować pod nią ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahulen Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaraz Ci się pokój skończy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zrób kółko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahulen Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Jeszcze lodówkę w takie kółko wstawić i można siedzieć kilka dni bez przerwy "w środku" :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 A nie ma w sofcie jakiejś opcji żeby pozbyć się tego brzydkiego efektu ramek, żeby tak ten GTR bardziej spójny był? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) A nie ma w sofcie jakiejś opcji żeby pozbyć się tego brzydkiego efektu ramek, żeby tak ten GTR bardziej spójny był? win7 + ati - da sie (w nowych sterach 10.3 wprowadzili konfiguracje ze obraz wyswietalny jest tez za ramkami - dodaje sie pare pixeli do wyswietlania "za ramkami") chwilowo siedze na NV bo 5870 siedzi na cle, a łaczyc monitory w grupy moge tylko w XP (grac moge w XP na 6 max) nvidia w win7 w nview nie ma juz takiej opcji <_< Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Stefan Didak's Home Office :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Stan na kwiecień 2010 Na zdjęciach 2x Gateway 30" XHD3000 2560x1600 + Samsung 24" 2443BW 1920x1200 (w pionie) i kilka innych dupereli. Lekki bałagan zwłaszcza z kablami i kurzem musicie mi wybaczyć bo nie miałem weny na sprzątanie jeszcze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 te monitory są tak blisko krawędzi że bałbym się żebym ich nie strącił. i gdzie miejsce na kufel/kubek :blink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) te monitory są tak blisko krawędzi że bałbym się żebym ich nie strącił. i gdzie miejsce na kufel/kubek :blink: :) Spokojnie nie strąciłbyś, te trzydziestki są tak ciężkie że musiał byś się na nim położyć aby się przesunął. A kubek się mieści bez problemów właśnie to testuję na świeżej porcji kawy ;) Nie twierdzę że to jest już finalne ustawienie ale jak na razie mi pasuje, są natomiast problemy natury technicznej. Moja poczciwa karta X1950Pro nie bardzo chce współpracować z najlepszymi sterownikami do HD5870 dlatego też chwilowo 24" jest "off line". Prawdopodobnie bez zakupów się nie obejdzie. EDIT: Zgodnie z tym ATI Eyefinity Technology Display Connectivity [pdf] kupię to HP Display Port to DVI-D Adapter [Allegro] i będzie po sprawie ;) Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Zgodnie z tym ATI Eyefinity Technology Display Connectivity [pdf] kupię to HP Display Port to DVI-D Adapter [Allegro] i będzie po sprawie ;) zgodnie z tym to ACTIVE DP @ DVI adapter ;) (kosztuje jedyne 250-350zł) to co w auckji to przejsciówka pasywna i nie bedzie dzialać, z pasywnych dziala jak narazie TYLKO 5 x tansza - DP @ VGA(DSUB) (jak chcesz to bede mial taką wkrotce) Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 zgodnie z tym to ACTIVE DP @ DVI adapter ;) (kosztuje jedyne 250-350zł) to co w auckji to przejsciówka pasywna i nie bedzie dzialać, z pasywnych dziala jak narazie TYLKO 5 x tansza - DP @ VGA(DSUB) (jak chcesz to bede mial taką wkrotce) O widzisz, bardzo dobrze że o tym napisałeś bo nie zwróciłem na to uwagi! Więc kupię sobie chyba jakieś HD4350 bo nówki koło 100zł chodzą a dwa dodatkowe porty się przydadzą, wtedy może nawet swoją 17" LCD na zegarek przerobię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 O widzisz, bardzo dobrze że o tym napisałeś bo nie zwróciłem na to uwagi! Więc kupię sobie chyba jakieś HD4350 bo nówki koło 100zł chodzą a dwa dodatkowe porty się przydadzą, wtedy może nawet swoją 17" LCD na zegarek przerobię ;) szczerze mowiąc wolalbym dac 50-60 za adapter na VGA, roznicy w 2D w obrazie nie bedzie no chyba ze ma sluszyc do pro zastosowan graficznych a bedzie duza oszczednosc no chyba ze bardzo ci zalezy na DVI to polecam radka hd5450 (ja kupilem wersje 512mb ddr3 z display portem wiec mam obsluge 3 monitorow z głownej grafy i 3 dodatkowych z hd5450 poza tym w testach w 2D 5450 żarła jakies 8W :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 szczerze mowiąc wolalbym dac 50-60 za adapter na VGA, roznicy w 2D w obrazie nie bedzie no chyba ze ma sluszyc do pro zastosowan graficznych a bedzie duza oszczednosc no chyba ze bardzo ci zalezy na DVI to polecam radka hd5450 (ja kupilem wersje 512mb ddr3 z display portem wiec mam obsluge 3 monitorow z głownej grafy i 3 dodatkowych z hd5450 poza tym w testach w 2D 5450 żarła jakies 8W :blink: Pasywny 5450 od XFX u mnie 160zł też wersja 512MB tyle że DDR2 ma DVD/HDMI/D-SUB ale czy ja wiem czy jest sens dopłacać 60zł w stosunku do 4350 skoro i tak będzie ta karta tylko i wyłącznie 2D wyświetlać. W planie podpięte by tam było 24" z 1200x1920 (w pionie jak na zdjęciach) i może wyżej wspomniane 17" 1280x1024 jak znajdę w ogóle miejsce dla niej ;) Z drugiej strony adapter najtaniej i nie musiał bym się bawić w drugą kartę ... cholera muszę iść na piwo z tym pomysłem i się zastanowić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Jeden monitor też wystarczy o ile wzmocnienie sygnału ustawić rozsądnie: Symulator... - Sadistic.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Bawicie sie w jak najwieksza liczbe monitorow (nadmiar kasy jest problematyczny?), a ten fotel z postu atomela i tak robi najwieksze wrazenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Pasywny 5450 od XFX u mnie 160zł też wersja 512MB tyle że DDR2 ma DVD/HDMI/D-SUB ale czy ja wiem czy jest sens dopłacać 60zł w stosunku do 4350 skoro i tak będzie ta karta tylko i wyłącznie 2D wyświetlać. W planie podpięte by tam było 24" z 1200x1920 (w pionie jak na zdjęciach) i może wyżej wspomniane 17" 1280x1024 jak znajdę w ogóle miejsce dla niej ;) Z drugiej strony adapter najtaniej i nie musiał bym się bawić w drugą kartę ... cholera muszę iść na piwo z tym pomysłem i się zastanowić ;) no hdmi ogolnie są tansze bo karta z hdmi (mowa od 5450) ma obsluge tylko dwoch monitorow, a modele z DP są tylko chyba 4 i najtaniej ma powercolor i sapphire xfx i asus +50zł u mnie 5450 tez tylko 2D wyswietla ale licze ze odpale na niej wormsy na 3 lcdkach w drugim budzetowym kompie tymczasem Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...