Skocz do zawartości
ndx

Jak wygląda Wasze stanowisko?

Rekomendowane odpowiedzi

No i dobra, super wygląda, a powiedz mi, co się dzieje z tym po 2h grania w Watch Dogs ? ;) Moja obudowa LianLi (w środku i7 930 i 770GTX) wręcz parzy, ciekaw jestem co u Ciebie będzie się działo. :)

No i zainwestuj w sprężarkę, jeśli jeszcze nie masz, bo na kupowaniu puszek sprężonego powietrza zbankrutujesz. ;) 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dobra, super wygląda, a powiedz mi, co się dzieje z tym po 2h grania w Watch Dogs ? ;) Moja obudowa LianLi (w środku i7 930 i 770GTX) wręcz parzy, ciekaw jestem co u Ciebie będzie się działo. :)

No i zainwestuj w sprężarkę, jeśli jeszcze nie masz, bo na kupowaniu puszek sprężonego powietrza zbankrutujesz. ;)

Działa, porównaj pobór 750ti do 770 :) ponad 3x mniej.

Oczywiście radiator jest wtedy bardzo ciepły, temperatury po 70-75 stopni.

perfwatt_1920.gif

Cpu dobija coś 60-65 po dłuższej zabawie.

Oczywiście jak dam na to wentylator <500rpm, to mogę cpu kręcić na 4.8ghz i jest sporo zimniejszy :) grafa też, oc na 1400 rdzeń i w furmarku po 45 max. No ale wtedy wypadasz z klubu "bez wentylatora", a tego nie chcemy :wink:

Wersja z 2x enermax uctb12 na 5v (480rpm) do testów.

u222_1.jpg

Inna sprawa że raczej nie gram w wymagające gry na tym. Nie po to przesiadałem się na słabszą kartę, żeby teraz cisnąć crysisa na ultra :) Poprzednia się nudziła.

Np. takie d3, to generuje obciążenie tam po 60-70%, i jest już odpowiednio lżejsze dla karty. Nie wspominając o ich super optymalizacji pod 4 rdzenie i HT :)

Wreszcie kurz, jak pisałem a propos poprzedniego bencha. Odkurzanie raz na tydzień i przejechanie przy okazji budy, nie jest problemem. Nie trzeba nawet nic otwierać. I tak np. czyszczę w ten sposób klawiaturę. 

Nie można mieć wszystkiego, w ofiltrowanej normalnej obudowie, temperatury są znacznie wyższe, pasyw nie pójdzie bez przewiewu.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello,

a ju tu czekałem na jakies nowosci w Lian LI A7110 LC, a tu taki cyrk :zonk: Fajnie to wygląda, muszę przyznać. No i PCLAB na tapecie :wink2: Za to ciężarek do myszy trzyma się dzielnie :smoke:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nakładka na klawiaturę - nie widziałem takiej dobre 15 lat. A to w mniejszym monitorze to mIRC? Masakra. :D

Myszy na kablu bym się pozbył, bo psuje wygląd całości. Klawiaturę idzie przeboleć.

Klawiatura jest dość cenna, osłona jest firmowa razem z klawiaturą. Chroni przed kurzem, nie wiem skąd takie zdziwienie, nie lubię wydłubywać brudu spomiędzy klawiszy :)

kablefilcobatch16.jpg

kablefilcobatch26.jpg

Gdzie się podziali oldschoolowcy? Bezprzewodowa mysz? :) Może jeszcze tablet i stacja dokująca do 15 calowego smartfona z 8 rdzeniowym procesorem? :)

Kupię mysz bezprzewodową jak nie będzie miała żadnego input laga, będzie równie lekka jak te na kablu, i akumulator będzie trzymał z tydzień. No i jak będzie dobry wybór małych modeli pod claw grip, a nie mysz wielkości małego chleba.

Obecnie nie ma na rynku myszy, która nie ma wyczuwalnego laga, i to się tyczy nawet najdroższych logitechów g700 (wielkie bydle) i innych wynalazków.

Zgodzę się że do pracy biurowej to każda mysz da radę czy do normalnych gier, i to nie jest problem. Ale czasem gra się w promoda np. i tam to już boli.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, fotel bez oparć, blat pełni funkcję oparcia.

Co do kurzu, bencha nie da się zakryć, nie mam takiej wielkiej osłony.Co ciekawe takie coś istnieje :)

CA-010-DT_48157_350.jpg

Ofc komp może być w normalnej obudowie, ale wtedy nie da rady bez wentylatorów, jest generalne słabsze chłodzenie. No i słabiej widać komponenty, nawet w budzie z oknem. Benchtable jest w tej kategorii nie do pobicia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...to się tyczy nawet najdroższych logitechów g700 (wielkie bydle) i innych wynalazków.

To masz chyba wyjątkowo małe dłonie :) 

Na g700 spokojnie nawet w serie Battlefield można.

Co do kompa piękne dzieło!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest kwestia małych czy dużych dłoni, tylko raczej sposobu trzymania myszy.

Są te 3 podstawowe typy "chwytów" :)

palm - czyli cała albo prawie cała dłoń na myszy, pasuje pod te duże, i podłużne myszy, typu kształt mx500 starego, intellimouse 3.0, i wszystkie nowsze bazujące na takich kształtach

claw - czyli mysz trzymana głownie kciukiem i małym palcem, nadgarstek na podkładce, przednia część dłoni, czyli palce na myszy. Tutaj właśnie np. g9 to co u mnie, czy myszy podobne jak stary logitech wingman, nowe np. cm spawn

finger tip - czyli mysz trzymana samymi palcami, najmniejsze myszy, jak g100 z nowych, abyssus itd. 

I teraz mysz typu palm, z racji na kształt, nie nadaje się do chwycenia samymi palcami np. bo jest za długa, nie pasuje taki chwyt pod kształt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównaj to:

http://www.tomshw.it/forum/attachments/tastiere-mouse-e-altri-controller/72569d1376038206-scelta-mouse-claw-grip-highsenser-tappetino-tastiera-meccanica-img_20130809_104527.jpg

http://i.imgur.com/OlJBX.jpg

Chodzi o to żeby nie dotykać myszy nadgarstkiem oraz wewnętrzną częścią dłoni, tylko palce, Wtedy można wykonywać ruchy np, w bok lub nawet w tył bez odrywania w ogóle nadgarstka z podkładki, przy wysokiej czułości. Przy większej myszy dłoń ci leży na myszy i nie da się tym tak operować.

Edytowane przez aerial
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klawiatura jest dość cenna, osłona jest firmowa razem z klawiaturą. Chroni przed kurzem, nie wiem skąd takie zdziwienie, nie lubię wydłubywać brudu spomiędzy klawiszy :)

Gdzie się podziali oldschoolowcy? Bezprzewodowa mysz? :) Może jeszcze tablet i stacja dokująca do 15 calowego smartfona z 8 rdzeniowym procesorem? :)

Kupię mysz bezprzewodową jak nie będzie miała żadnego input laga, będzie równie lekka jak te na kablu, i akumulator będzie trzymał z tydzień. No i jak będzie dobry wybór małych modeli pod claw grip, a nie mysz wielkości małego chleba.

Obecnie nie ma na rynku myszy, która nie ma wyczuwalnego laga, i to się tyczy nawet najdroższych logitechów g700 (wielkie bydle) i innych wynalazków.

Zgodzę się że do pracy biurowej to każda mysz da radę czy do normalnych gier, i to nie jest problem. Ale czasem gra się w promoda np. i tam to już boli.

Ale jak używasz kompa, to kurz i tak siada. Pomijam już okruchy jedzenia, fragmenty naskórka czy włosy. ;]

Też tak mówiłem o myszkach bez ogonka, a teraz takiej z ogonem nie chce widzieć.

Prawie mógłbym Ci polecić M185. Prawie, bo nie wiem jak z input lagiem - w Angry Birds takiego nie odczuwam ;] Quake 3 Arena też bez problemów. CS nie wiem, bo nie gram.

Mysz jest malutka, dostępna w 3 kolorach, nano-odbiornik, raczej lekka, bateria R6 AA (sztuk: 1) trzyma miesiącami. Ostatnio w domu wygrzebałem stare (niby zużyte) baterie i jadę na nich, by zużyć je całkowicie. Na jednej z takich działałem dzień ale miała sporo lat - była w... Walkmanie ;] Na obecnej lecę chyba 3 tydzień.Zaznaczam tutaj, że siedzę na tym kompie codziennie kilkanaście godzin, bo używam go do pracy.

Jeszcze odnośnie trzymania baterii w myszach:

Obstawiam, że nawet jak byś kupił jakiegoś Tracera czy inny wynalazek, to bateria będzie trzymać w miesiącach (o ile nie ma zamontowanej diody w stu kolorach). M185 nie ma żadnej diody i dzięki temu rok jest osiągalną wartością (i to bez zabawy w wyłączanie). Jedyny minus, że w ciemności myszy nie widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tej osłony, używałem klawiatury wcześniej bez osłony, i naprawdę różnica w zabrudzeniu była bardzo zauważalna. Całą noc osiada kurz, w dzień jak cie nie ma też, to naprawdę jest dużo czasu. Większość doby nie używam komputera, i wtedy się kurzy. Dodatkowo, jak np. ścielisz łóżko (jeżeli jest w tym samym pomieszczeniu), wtedy jeszcze bardziej kurz na wszystkim osiada.

W czasie użytkowania nie ma osłony i też się kurzy, ale w sumie jest zdecydowanie mniej syfu na klawiaturze jak zasłaniasz ją osłoną. Widać to jak co tydzień mniej więcej odkurzam klawiaturę przy okazji.

Co do tego kabla od myszy, to naprawdę nie jest to specjalnie uciążliwe. Mam tak stanowisko zrobione, że mysz zawsze używam w tym samym miejscu, nigdy nie muszę tego ciężarka przesuwać. Jak kabel nie ociera o nic, tylko jest właśnie taki łuk w powietrzu, to praktycznie się go nie czuje. Nie widzę powodu tego zmieniać, tylko dlatego żeby lepiej wyglądało z zewnątrz, i pakować się w całą serię potencjalnych kolejnych problemów związanych z myszą bezprzewodową, nie mówiąc o dodatkowych kosztach.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim wypadku mysz często wędruje z biurka na oparcie kanapy (jak jednocześnie czytam net i oglądam TV) albo w ogóle na drugim końcu kanapy więc nie wyobrażam sobie irytującego kabla.

Problemów z urządzeniem bezprzewodowym jako takich nie mam żadnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geniusy 5.1 z sygnatury, tyle tylko, że w konfiguracji 2.1 właśnie. Dwa lewe to lewy kanał, dwa prawe to prawy. Subwoofer jest poza kadrem, a głośnik centralny poleciał. Po prostu nie mam ani potrzeby, ani miejsca na rozkładanie się z 5.1, a jak puszczałem tylko te większe + sub, to sub się za bardzo wybijał. Tak jest po prostu wygodniej niż bawić się w przyciszanie basów w korektorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@teraw, ciekawie zamontowany monitor :)

---

Poprzednie ujęcie: http://i.imgur.com/i8axogD.jpg

Obecnie miejscówka wygląda, jak niżej. Zmian nie planuję (przynajmniej do zakupu nowej obudowy ;)), natenczas setup jest satysfakcjonujący.

post-112992-0-22666400-1410621194_thumb.jpg

Edit:

Aragorn, ta krata pod biurkiem nie przeszkadza? Ja na przykład nie lubię mieć czegokolwiek pod nogami, bo ciągle zahaczam.

Kwestia przyzwyczajenia. Owe biurko mam bodajże od 2000 roku, pamięta jeszcze konfiguracje z Pentiumem 100 (bez MMX) i Celeronem 300A :D. Po paru latach popadło nieco w zapomnienie, powróciło zaś do codziennego użytku po remoncie pokoju. Kratownica jest ok, trzymam na niej nogi, kiedyś stały tam obudowy. Bardziej denerwują mnie kółka, choć obecnie ustawione są tak, że nie jeździ, tylko potrafi się minimalnie gibnąć. Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ergomax flexi plus Sprawdza się świetnie, wygodny i mocny, praktycznie nie do zajechania. Jedyna wada jaką zauważyłem, to że podłokietniki mogłyby być kilka cm bardziej w tył.

Aragorn, ta krata pod biurkiem nie przeszkadza? Ja na przykład nie lubię mieć czegokolwiek pod nogami, bo ciągle zahaczam. 

Edytowane przez teraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moje stanowisko :) Głównie do pracy, ale w gry też lubię od czasu do czasu pograć :)

image.jpg

PC2.jpg

PC3.jpg

Środek:

PC_in3.jpg

Tutaj oglądam filmy (dalsza część pokoju na lewo od stanowiska komputowego) Całość podłączona na stałe HDMI i optykiem do komputera.

image.jpg

TV2.jpg

TV3.jpg

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi