Lanc Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Opcja nr 2 lub opcja nr 3 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Opcja nr 2 lub opcja nr 3 ;] dlaczego???:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 To już się nie dziwię dlaczego nie umiałeś 20 sekund malować po rezystorze bez odrywania ręki ;> icon_lol.gif Właśnie że umiałem <foch> :wink: Jakbym nie umiał to bym prawdopodobnie nie zrobił v-moda :lol: :lol: EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 @Przemas_85 niewiem czy wiesz ale dwa 7300gt w sli to niejest najlepszy pomysl lepsza bedzie jedna ale mocniejsza karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 @Przemas_85 niewiem czy wiesz ale dwa 7300gt w sli to niejest najlepszy pomysl lepsza bedzie jedna ale mocniejsza karta Np. GF 7900GS :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Hmm dziwna sprawa. Na 1 punkcie [rezystor] pomiaru vGPU mam 1.45v, a na 2 punkcie mam 1.36v. WTF ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 czy przelaczanie sie zegarow miedzy performenc 3D i low power 3D to efekt przekrecenia rdzenia ? :? mialem dzisiaj troche czasu, zapodalem zmodyfikowany bios (delta=100) i teraz przy przekroczeniu pewnych wartosci dzieja sie takie szopki :-| predzej byl poprostu freez <_< jeszcze jedna irytujaca sprawa - wlaczenie aplikacji ACAD.EXE powoduje przejscie z trybu 2D do 3D :blink: (drivery DHzer0point 92.91) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Raczej nie przez to... Stery czasami wariują... Wrzuć sobie najnowszego ati toola i ustaw we wszystkich trybach te same takty i zobacz czy będą freezy itd :) I znajdziesz dzięki temu max ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Raczej nie przez to... Stery czasami wariują... Wrzuć sobie najnowszego ati toola i ustaw we wszystkich trybach te same takty i zobacz czy będą freezy itd :) I znajdziesz dzięki temu max ;]bawilem sie ATI Tool'em (0.25 beta 16) ale ten wariowal i lapal freez'y ponizej mozliwosci grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 mi po zmianie delty tez zegary wariowaly np nie przelaczaly sie z 2d na 3d.....pomoglo ustawienie delty tylko dla trybu 3d a 2d bez zmian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 mi po zmianie delty tez zegary wariowaly np nie przelaczaly sie z 2d na 3d.....pomoglo ustawienie delty tylko dla trybu 3d a 2d bez zmiandelta zmieniona tylko dla trybu 3D, przy 2D delta rowna 0. Moze wlaczyc trzeci tryb Thrtl z delta albo bez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnb111 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) btw. czyli ogolnie z vmodem jest tak ze maluje sobie sobie olowkiem patrze na opor przy wyjetej karcie jaka opcje wrzucic?do wyboru:DC.V-0,25mikroA;2,5;10;50;250;1000 AC.V - 10;50;250;500;1000 ohm-x1;x10;x100 DC.mA-250;25;1 potem przy wlaczonej karcie patrze na napiecie przykładajac jedna sonde (obojetnie czy + czy -) do miejsca na pomiar vgpu a druga do obudowy czy tam kaloryfera :D,przy pomiarze oporu chyba nie ma prawa sie nic stac?:D Edytowane 22 Listopada 2006 przez dnb111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 opcja na mierniku "ohm" reszta jak mowisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnb111 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 x1 x10 czy x100? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Nowy wyniczek w marku 05 ;] http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2347665 Config na orbie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ladnie ladnie w markach widac przewage 256 nad 128 ja jak narazie mam 6,1k w 05 ale spokojnie jeszcze cie dogonie niech sie tylko troche chlodniej zrobi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Tylko, że u ciebie 760 core karta robi przy 1.59v ;) Moja przy 1.55 robi 790 ;] A ja w zimę też nie zamierzam próżnować :D ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 hehe na upartego to smarka na 800 przejdzie ;) moze zrobimy male zawody posiadaczy gf7300gt w 3dmarku co otym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ten cały topic to są zawody :]]] Ja mogę zrobić coś takiego, że do mojego posta na 1 stronie dodam maxymalne (ale tak, żeby mark na nich przechodził i żeby artów nie było :)] zegary jakie userzy forum osiągnęli + wyniki :D Takie małe o/c competition :D Tyle, że 1 sprawa, ORB wymagany... Bo bez ORB'a to ja sie nie bawie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ja jestem za malymi wyscigami ale najpierw musze dojsc do ladu z reszta sprzetu ;)widzialem ze zarzuciles moja tableke z napieciami do faq to dorzucam w ramach aktualizacji jeszcze kilka oporow moze sie komus przyda -VGPU- 530Ω=1,55V IDLE 1,6V STRESS 517Ω=1,57V IDLE 1,63V STRESS -VMEM- 620Ω=2,2V 592Ω=2,33V 589Ω=2,36V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Tylko, że u ciebie 760 core karta robi przy 1.59v ;) Moja przy 1.55 robi 790 ;] A ja w zimę też nie zamierzam próżnować :D ;]] jak widze jak Piszecie "moja karta robi 790 na 1,55v" to mnie nosi :) Piszesz o taktach po zmienionej delcie :P moze piszcie zawsze moja karta robi 790(710) na 1,55v to juz lepiej wyglada... bo zalamuje sie bo moja robi 783(783) spokojnie 1,65v i wtedy moge pisac ze tak robi :) a tu widze ze Kazdy tak ma i na nizszym napieciu :] :mur: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Dodane do faq [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 W piatek przyjedzie moja grafa na agp, zrobie kilka ładnych fotek ukladu zasilania (moze ktos rozgryzie jak zastosowac v-moda), uzbroiłem sie w miernik za całe 10zł i ołówek "IKEA" (freeware) wiec cos chyba sie wymysli :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) moja robi na 1,59V 760-770mhz bez zmiany delty,delta umnie nic praktycznie nie daje dlatego jest bez zmian ;) kurde mogl by mi ktos napisac jak sie zarejestrowac na orbie bo juz mnie normalnie kur.... bierze :) na tym forum sie zarejestowalem i co dalej? Edytowane 22 Listopada 2006 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 moja robi na 1,59V 760-770mhz bez zmiany delty,delta umnie nic praktycznie nie daje dlatego jest bez zmian ;) kurde mogl by mi ktos napisac jak sie zarejestrowac na orbie bo juz mnie normalnie kur.... bierze :) na tym forum sie zarejestowalem i co dalej? sprawdz swoja poczte w katalogu SPAM, mi od oraba tam wlasnie trafiaja wiadomosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 tak jesli jestesmy przy faq, to niewiem czy tylko u mnie ale zer0pointy u mnie powodowaly BSOD`y .. teraz na referencyjnych dziala ok - ktos sie z tym spotkal ? jak tak - to trza by o tym wspomniec w faq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 jak mam podkrecic rdzen jak mam 350 ? podobno to jest w 2d, ale jak mam podkrecic core ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Riva tuner > wybierasz performance 3d zamiast 2d i lecisz do góry :mur: Albo najnowszy Ati Tool i tam dajesz Find Max core... Btw masz nieaktualny sig ;> W ati tool masz 3x wskaźniki. Pierwsze 2 to 2d, następne 2 to low 3d, ostatnie 2 to performance 3d... Daj tam powiedzmy 550 i daj find max core. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Riva tuner > wybierasz performance 3d zamiast 2d i lecisz do góry :mur: Albo najnowszy Ati Tool i tam dajesz Find Max core... Btw masz nieaktualny sig ;> W ati tool masz 3x wskaźniki. Pierwsze 2 to 2d, następne 2 to low 3d, ostatnie 2 to performance 3d... Daj tam powiedzmy 550 i daj find max core. dlaczego ten ati tool szuka max core od 350 a nie 500 ! ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Zawody powiadacie?? Ale nie w smarku 05 bo posiadacze wersji 128mb bedą poszkodowani, w 03 można by sie pościgać, zresztą co ja mówie ten topic tak jak wspomniał Lanc to jeden wielki wyścig taktowań i 3d marków :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...