Kas Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Lepsze do DDR1000 idą ...Dodatkowo ich cena strasznie skoczyla ostatnio...ale to juz przypadlosc wszystkich pamieci w biezacym okresie :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Lepsze do DDR1000 idą ...Wstępnie moge to potwierdzic niestety :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Patriot 800DDR 2x1024MB LLK CL4 2,2v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Dzis z RMA wrocila do mnie nowa parka Patriotow 6400. Memki pochodza z najnowszego wypustu i znaczaco roznia sie od tego co niegdys dostalem do testow i o czym pisalem na TPC (tamte byly raczej marne i do 1000MHz nie daly rady doczlapac). Pamieci wspieraja EPP (aczkolwiek to malo znaczacy dla nas szczegol) i sa CrossFire Ready :lol: , ale ciekawa jest zawartosc SPD. Pamieci sa certyfikwane rowniez do pracy z ponadnormatywnym zegarem - 1000MHz z 5-tkami w timingach. Zbytnio nimi sie nie bawilem z uwagi na brak czasu i wiem tylko ze napewno robia minimum 1000MHz 4-4-4. Wiecej sie nie ciskalem narazie bo i tak pracuja w parze z Corsairami, a taki tandem to ponad 900MHz srednio dziala. No niemniej dla mnie wazniejsza jest pojemnosc, a ze 3% wolniej w SPi to mi zwisa :P Wyglada na to ze sa conajmniej godnym rowiesnikiem dla HZtow, ale niestety z Patriotami nic nie wiadomo bo jest przynajmniej milion roznych rewizji i mozna w bagno wdepnac. Edytowane 30 Września 2006 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Patriot 6400 2x1024MB LLK CL4 2,25v J. w. Pamieci sa certyfikwane rowniez do pracy z ponadnormatywnym zegarem - 1000MHz z 5-tkami w timingach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 ciag dalszy testu moich 2x512MB GoodRAM PC2-5400 na poczatku dodam moze pogladowe zdjecie: a teraz OC: co prawda wiecej MHz nie udalo mi sie wycisnac, ale poprawilem dosc znacznie timingi. 4-4-3-6 @ 500MHz | 2.27V generalnie z pamieci jestem zadowolony, tymbardziej ze byly kupione praktycznie za pol darmo biorac pod uwage obecne ceny RAMu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Nie mialem zabardzo gdzie zadac tego pytania. Testując pamieci memtestem na laptopie, na gotowym systemie recovery wyskakiwaly komunikaty. Zawsze gdy widzialem bledy w memtescie byly one na czerwonym tle, ale te wyskakują na niebieskim, o co chodzi? Moze to wina tego systemu i braku sterownikow do laptopa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Pora podbić temat... Nieco sprzętu, który ostatnio mi się przez łapki przewinął... 2x1GB OCZ XTL EL Gold PC6400 800MHz - zestaw 1. Trochę zakręcone :wink:. Nie lubią trójek, co mogę zrozumieć. Ale ciekawa sprawa, że wyższe timingi nie robią na nich różnicy. Bez względu na to, czy 4-4-4 czy 5-5-5 max. MHz na tym samym poziomie - ok. 940. Chyba, że to któraś konkretna alpha je tak trzyma i jeszcze nie odkryłem :wink:. Najlepsze możliwości OC przy 2.25v - cokolwiek wyżej bardzo je ogranicza (przy 2.40v kiszka) 2x1GB OCZ XTL EL Gold PC6400 800MHz - zestaw 2. A tu z kolei zupełna odwrotność poprzednich - duże znaczenie timingów. Nie lubią czwórek i kończą się przy nich na 910MHz. Za to poluzowanie do 5-5-5 daje kopa i ciągną aż do 1020MHz B-). GoldMem stabilny do równego tysiączka. Napięcie 2.15-2.20v. Ewidentnie lepszy komplet - dziwi mnie tylko ta różnica "charakterów", bo oba są na identycznych kościach. Nie wiem dokładnie jakich, nie ściągałem radiatorów. Ale z tego co wypatrzyłem na odsłoniętym kawałku będą to Microny, ale nie D9. Co dokładnie? Nie mam pojęcia... 2x512MB OCZ EL Gold PC6400 800MHz Z "klasycznej" serii, więc kości głębiej schowane pod radiatorami (nic nie widać). Ładnie reagują na prąd, czyżby D9? - aż się proszą o vdimm moda :wink:. Przy "standardowych" napięciach leciały stabilnie do 890MHz. Ale mam mocne przeczucie, że to jeszcze daleko od ich maksimum, bo system wstawał mi na nich nawet na 950MHz. Więc prawdopodobnie kwestia pogrzebania w alphach i wyłapania tych powodujących niestabilność. Na chwilę obecną tyle (i nie śmiać się z timingów - automat ustawiał :lol:): (i w tym miejscu zapraszam do mojej sygnatury :wink:) Pozdr. Edytowane 14 Października 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Pamięci 2x1GB 667 Crucial Anniversary Edition - napięcie 2,25V (bios) Potrafią wiele więcej :D 600MHz 5-5-5-15 napięcie 2,3V (bios) Jeszcze mały edit: 600MHz 4-5-4-12 na 2,3V coś czuję że potrafią dużo więcej. Jak na razie rozczarowuje mnie płyta główna. Dzięki bazi :wink: Edytowane 26 Października 2006 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Crucial ma magiczne microny :wink: Swietny wynik i jeszcze ta cena memek, gratuluje zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Trzeba przyznać, że wynik całkiem całkiem :D Te pamięci, to obecnie bardzo dobry wybór dla osób mogących sprowadzić je sobie z USA. Ja sam oczekuję na te pamięci, ponieważ wymieniam je za G.Skille HZ z nowych serii, które miały problem ze zrobieniem 500MHz 4-4-4-x 2.4V na P5W64 WS Pro. Próbowałem na różnych dzielnikach i nie mogłem ich ustabilizować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 W nowych HZ czasami nawet micronow D9 nie ma :/ Byl juz przypadek ze pod czarnymi blaszkami Elpida siedziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 W nowych HZ czasami nawet micronow D9 nie ma :/ Byl juz przypadek ze pod czarnymi blaszkami Elpida siedziala. Cos mi sie zdaje, że mogłem nawet nie trafić na microny. Najlepiej pracowało im się na 2.2V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Cos mi sie zdaje, że mogłem nawet nie trafić na microny. Najlepiej pracowało im się na 2.2VWarto je popchnac na allegro i zamowic Cruciale wiadomo od kogo, niedlugo powinno byc zbierane kolejne zamowienie :) BTW: G.Skill wykonal pokerowa zagrywke, wsadzil D9GMH do relatywnie tanich pamiatek wyrabiajac tym samym marke, by pozniej odciac doplyw dobrych kosci do Hz-tow jadac tylko na renomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Pamięci 2x1GB 667 Crucial Anniversary Edition - napięcie 2,25V (bios) Potrafią wiele więcej :D 600MHz 5-5-5-15 napięcie 2,3V (bios) Jeszcze mały edit: 600MHz 4-5-4-12 na 2,3V coś czuję że potrafią dużo więcej. Jak na razie rozczarowuje mnie płyta główna. Dzięki bazi :wink: Nieźle Pokaż jeszcze 550 na 4:5 i powiem że są świetne :D hehe rozwaliły mnie te podziękowania :D (no chyba że to prezent :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Yoto - te podziękowania to kryptoreklama ;) 550 z 4:5 postaram się zrobić jutro z rańca przed pracą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 O [ciach!]a 2GB :blink: Crucial potrafi :D Dobry zakup ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Nieźle Pokaż jeszcze 550 na 4:5 i powiem że są świetne :D hehe rozwaliły mnie te podziękowania :D (no chyba że to prezent :P ) Cóż mog,e dodać stram się żeby towar był dobrej jakości :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Cóż mog,e dodać stram się żeby towar był dobrej jakości :). Jasne :lol2: Wystarczy że będziesz go dobrze zabezpieczał i szybko wysyłał ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Cóż mog,e dodać stram się żeby towar był dobrej jakości :).Ale ja ta czekolade chce :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 ... Jak na razie rozczarowuje mnie płyta główna. Dzięki bazi :wink: Hehe P5B DLx to chyba płyta najwyżej prowadzącej memki na 2:3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Tak myślałem, że Yotomeczek podpuszcza ;) Wszystko co udało mi się dotychczas uzyskać na dzielniku 4:5 to 535MHz. Niestety 550 jest na razie w swerze marzeń. 633MHz 5-5-5-15 2,35V (ale tylko 16M bo w to się akurat bawiłem) Edytowane 26 Października 2006 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 ja tez czekam na packa z czekoladami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 O żesz w mordę, no to RAMy dały popalić... Gratuluję dobrego zakupu! :blink: Myślę, że pytanie, kiedy następna dostawa takich kostek będzie jak najbardziej na miejscu :D (I drugie stricte retoryczne: czemu nie pojawiły się 2 miesiące temu, kiedy sam mogłem ściągnąć :rolleyes:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) Kolejny edit: 640MHz 5-5-5-15 2,45V (niestety już maks.) Znowu lekka poprawa: 644MHz 5-5-5-15 2,45V Zacieśniony jeden timing CS # to MCH-ODT Latency z 3 na 2 Kolejny edit będzie jak przekrocze 650MHz ;) Edytowane 27 Października 2006 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Kolejny edit: 640MHz 5-5-5-15 2,45V (niestety już maks.) Znowu lekka poprawa: 644MHz 5-5-5-15 2,45V Zacieśniony jeden timing CS # to MCH-ODT Latency z 3 na 2 Kolejny edit będzie jak przekrocze 650MHz ;) a na 4-4-4 jak latają ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Dawaj no coś na 4-4-4, a nie tu z jakimiś "piątkami" czarujesz.... Ładnie wygląda, ale ile w tym realnej mocy? No i koniecznie na 4:5 , bo 2:3 to raczej bezużyteczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) Dokładnie - niedługo wyjedziesz nam z 5-6-6-20 :lol: W przypadku Core2Duo liczą się duże MHz na pamięciach (okolice 500 MHz) wraz z timingami 4-4-4-x. Szczytem marzeń jest 600 MHz 4-4-4-x :wink: "5" jak i "3" działają gorzej niż CL4 + odpowiednie MHz np. 400 MHz "3" będzie gorsze od 500 MHz "4" i 600 MHz "5" też będzie gorsze od 500 MHz "4" :D Edytowane 27 Października 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Więcej niż 5 w podstawowych timingach bym nie dawał bo to już jest sztuka dla sztuki. Co do dzielnika 4:5 to moja płyta wybitnie go nie lubi i nie daje się zmusić do pracy przy sensownych MHz. Na "czwórkach" jak na razie zrobiłem 558MHz To tak na szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 jedyny plus to to że latają na relatywnie małym Vmem no i pewnie Crucial-owskie PCB jest nie głupie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...