Skocz do zawartości
marco

Możliwe Chwilowe Błędy W Działaniu Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko chce powiedziec, ze bardzo jestem wdzieczny moderacji i adminom za prace, ktora wkladaja zeby to forum (i przyszly serwis) istniało. Tak jakos mnie naszło.

A zeby nie bylo OT to... eee, hmm, nie ma loga forum na górze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiemy o tym :)

Nie będziecie widzieli również wyników poszczególnego głosowania, aby nie było możliwości głosowania na kogoś nazwę lub sztucznego podbijania statystyk.

To mamy wszystko dograne, trzymam na tym ostro piecze :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiemy o tym :)

Nie będziecie widzieli również wyników poszczególnego głosowania, aby nie było możliwości głosowania na kogoś nazwę lub sztucznego podbijania statystyk.

To mamy wszystko dograne, trzymam na tym ostro piecze :>

A zabezpieczyliscie sie przed glosowaniem usera, ktory widzac swoja wymyslona nazwe w ankiecie zalozy 100 kont by oddac glos na siebie z "dubla"? W dodatku moze poprosic swoich kumpli by to samo zrobili :D. Moze warto na czas glosowania zawiesic mozliwosc zakladania nowych kont ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zabezpieczyliscie sie przed glosowaniem usera, ktory widzac swoja wymyslona nazwe w ankiecie zalozy 100 kont by oddac glos na siebie z "dubla"? W dodatku moze poprosic swoich kumpli by to samo zrobili :D. Moze warto na czas glosowania zawiesic mozliwosc zakladania nowych kont ;).

A zapomniałeś o numerach IP, statystykach odwiedzin, regionu skąd doszedł głos. To nie jest byle forum gdzie ludzie rozmawiają o pupie maryni tylko jest to wyspecjalizowane forum, gdzie znajdziesz ludzi z każdej dziedziny związanej z branżą IT. My dobrze wiemy co robimy i jesteśmy w stanie wszystko sprawdzić co do oddania głosów na daną nazwę.

Taki user niech się wczesniej 100 razy zastanowi i przeczyta jeszcze raz regulamin konkursu(punkt 10), bo moze oddac glosy na kogos innego

Wiele waszych nazw się powtarza więc nie wiecie dokładnie kto pierwszy zgłosił nazwę do konkursu. Odkrywając trochę rąbka tajemnicy powiem, że widzimy dokładną datę zgłoszenia razem z godziną, minutą i sekundą.

Blokady co do nowych userów chcącyh głosować pojawią się lecz nie mogę o tym nic więcej powiedzieć.

Nie będzie możliwości dublowania zgłoszeń i różnych sposobów oszukania głosowania. Będzie do tego specjalny automat napisany tylko do tego konkursu.

Wyluzujcie panowie wszystko zapniemy na ostatni guzik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego proponuje wprowadzić ograniczenie w postaci minimalnej ilości postów jakie musi mieć taki user aby <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> udział w głosowaniu, oraz aby konto było zarejestrowane np przed 1.4.2006

Takie rozwiazanie wydaje mi sie pewna dyskryminacja uzytkownikow z mala liczba postow lub z malym stazem na forum.

Mysle, ze rozwiazanie sa dwa:

1. Zawiesic mozliwosc rejestracji na czas trwania konkursu (napisalem to w poscie wsczesniejszym :) )

2. Liczyc na uczciwosci glosujacych.

@sgj

Oczywiscie taki user moze oddac glos na kogos innego, lecz swiadomosc, ze to wlasnie on moze byc "No.1" spowoduje rejestrowanie sie na nowych kontach i glosowanie na nazwe przez siebie zaproponowana. Oczywiscie mam nadzieje, ze takie cos nie mialo by miejsca, ale lepiej jak to sie mowi "dmuchac na zimne".

Jednak gdy taka sytuacja miala by miejsce moglo by to doprowadzic do wypaczenia wynikow przez userow, ktorzy ogarnieci mania wygrania, masowo by oddali glos na jedna z nazw.

@Romek

W czasach "dzieci neostrady" nie tak latwo jest to wszystko wychwycic ;).

No, ale skoro twierdzisz, ze sobie poradzicie to musze Wam zaufac :D.

Chcialem tylko zwrocic uwage na mozliwosc pewnych manipulacji podczas glosowania.

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak tam Panowie idzie wybieranie najlepszych nazw?

Dużo było zgłoszeń?

Zgłoszeń jest 437. Narazie przebiliśmy się przez większość, wyeliminowaliśmy wszystkie niezgodne z pkt. 2 regulaminu i sprawdziliśmy automatem pkt 3 czy są wolne co ograniczyło znacząco ilość. W tej chwili zostało 10 które spełniają wszystkie kryteria i nad którymi się zastanawiamy. Zgodnie z obietnicą głosowanie nad nazwą serwisu zacznie się dzisiaj po południu i do wyboru będą 3 najlepsze zgłoszone oraz purepc.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dobrze zrozumiałem, że tylko 10 z 437 nie łamało punktów 2 i 3? :blink:

Hmm a może by dać głosowanie na te 10 i nie ograniczać już do 3?

Chyba, że już nie możecie regulaminu zmienić - ale zawsze większy wybór jest lepszy :-P

Edytowane przez Efyr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiesz chłopie. 10 naszym zdaniem nadają się dalej do głosowania i wyboru. Wiekszość się powtarzała lub była zajęta. Spokojnie będzie tak jak napisałem w regulaminie czyli 3 nazwy wybrane przez nas i jedna dodatkowa czyli purepc.pl bo wiele osób o to prosiło bo ich zdaniem ta nazwa będzie najlepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dobrze zrozumiałem, że tylko 10 z 437 nie łamało punktów 2 i 3? :blink:

Hmm a może by dać głosowanie na te 10 i nie ograniczać już do 3?

Chyba, że już nie możecie regulaminu zmienić - ale zawsze większy wybór jest lepszy :-P

pkt 2 i 3 nie łamało sporo więcej propozycji. Natomiast do wyboru będą 3 - regulamin to regulamin, po drugie nie sypiamy na forsie i zarejestrowanie 10 domen to byłby spory wydatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm przydalo by sie wkoncu uruchomic dzial Sklepy :| ale z tego co wiem to brakuje modera, przynajmniej tyle "wynioslem" z sotatniej rozmowy z Fipa, ale to dawno bylo.

Dział sklepy zostanie wprowadzony ale potrzebuje na to czasu bo wcieło moją bazę sklepów.

Wyjdziemy na prostą to dział sklepy powróci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o przerwy techniczne u nich na serwie.

Nic wielkiego. Nie zajmujcie nam teraz głowy bo pracujemy nad wyłonieniem zwycięskich domen i dać wam pod głosowanie.

30 minut i będzie gotowe, więc czekajcie z niecierpliwością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi