Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

hehe - dobry zart - c2d 4ghz i 800memki na 3 3 3 :]

normalnie nienormalny komp :]

ps. jak sie tak wogole sprawuja nowe 7900gs w porownaniu do x1800gto ?

Komp, normalny, ale nie na polskie realia. Dla uzytkownikow np. XS'a taki konfig to nic. Ot zwykly komp.

Jak sie sprawuje hmmm no wole GS'a i to znacznie bardziej. Moze dlatego, ze stery ATI zawsze jakies nie dorobione mi sie wydawaly, wieczne problemy z nimi. OC na 7900 hmm fajne :lol: 450/1360@635/1920 na def chlodzeniu i bez modow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do strerow mam dokladnie odwrotne zdanie - ale to nie o tym temat.

a jak wydajnosciowo - na podobnych taktach ? (nie kazda grafa sie tak kreci)

Tzn jak na podobnych ? Nie ustawialem przeciez 79GS na takty GTO, czyli 500/1000 bo musialbym ja znacznie obnizyc na mem.

A, ze nie kazda sie tak kreci to wiadomo, bo slynne Galaxy dobijaja az do 600/800 i wala artami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn jak na podobnych ? Nie ustawialem przeciez 79GS na takty GTO, czyli 500/1000 bo musialbym ja znacznie obnizyc na mem.

A, ze nie kazda sie tak kreci to wiadomo, bo slynne Galaxy dobijaja az do 600/800 i wala artami.

Zapodaj porownianie do X1800GTo mowie o 2003/2005/2006 jestem cieakw jaka bedize roznica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapodaj porownianie do X1800GTo mowie o 2003/2005/2006 jestem cieakw jaka bedize roznica.

Porowanie, ale jakie dokladnie ?

Porowanie to ja ma teraz : max wykrecony ile sie dalo X1800GTO, ktorego mialem ( krecil sie on marnie ). 18k w 03/~9k w 05/~4.Xk w 06.

A na 79GS jest : 26k w 03/~10.8k w 05/5.Xk w 06.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porowanie to ja ma teraz : max wykrecony ile sie dalo X1800GTO, ktorego mialem ( krecil sie on marnie ). 18k w 03/~9k w 05/~4.Xk w 06.

Widac ogromna roznice w 03. W pozostalych marka nie jest az tak wielka roznica.

Mysle ze ladnie wykrecone 1800gto mogloby nawiazac walke z 7900GS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzilo o ustawienie gto i gs na podobne takty - powiedzmy 600/750 i puszczenie markow

twojego gs'a nie ma co porownywac z gto ktore posiadales bo trafiles na skrajnosci - dobrze kretliwe nv i miernie ati.

ps. galaxy jest iec kieskie?

to jakiego gs'a masz u siebie teraz ?

i czy moze sie orientujesz jak chodzi wersja 512mb ?

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość pan_samochodzik

chodzilo o ustawienie gto i gs na podobne takty - powiedzmy 600/750 i puszczenie markow

twojego gs'a nie ma co porownywac z gto ktore posiadales bo trafiles na skrajnosci - dobrze kretliwe nv i miernie ati.

ps. galaxy jest iec kieskie?

to jakiego gs'a masz u siebie teraz ?

i czy moze sie orientujesz jak chodzi wersja 512mb ?

GS'y ma 2, jeden galaxy zalman i jeden Asus referencyjny. Asus robi więcej na rdzeniu(680 vs 610) a na mem robią tyle samo ok. 1900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GS'y ma 2, jeden galaxy zalman i jeden Asus referencyjny. Asus robi więcej na rdzeniu(680 vs 610) a na mem robią tyle samo ok. 1900

maleautko, bardzomaleautko, teraz pan samochodzik ;)

mierzyliscie vgpu tego asusa? daje wiecej czy poprostu lepszy egzemplarz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to lipka ja 700MHz mniej na procku i z mniejszymi taktami na grafie mialem podobne wyniki.

Wiec wcale tak pieknie nie jest ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Uznali mi gwarancje Radka 9800 i moge sobie cos za to ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>.

Jakos mi sie nie podoba jakosc grafiki w GF7600GS, jakas taka nieostra i tak sobie mysle czy by nie doplacic do X1800GTO.

Np. PowerColor ATI Radeon X1800GTO 256MB DDR3/256bit TV/DVI/VI PCI-E - 699zł

Tylko mi powiedzcie ktory model jest dobry do podkrecania ? Ktore radzicie ? Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozecie mi poradzic ? Musze cos wziac w zamian za padnietego Radka 9800LE. I maja cos takiego

PowerColor ATI Radeon X1800GTO 256MB DDR3/256bit TV/DVI/VI PCI-E - 699zł przy czym bede to mial o 330zl taniej.

Mam teraz to co w podpisie ale nie zachwyca mnie jakosc 2D, jakies takie nie ostre, choc karta sie fajnie kreci. Czy warto zmienic na tego PColora ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi