Jin* Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 a miales slim z kablem ide ze nie polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Nie wiem, jak z funkcjonowaniem, ale piekne to to nie jest, a i gwarancje szlag trafia (chyba, ze Slim nie ma plomb, a ktos jest dobry w lutowaniu)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 przy czipie tak samo traci sie gwaranjce wiec nie za bardzo rozumiem argument :] swap magic'a w ogole nie biore pod uwage :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Na chipa/przerobke czesto mozna dostac gwarancje w punkcie je montujacym, nie slyszalem zeby gdzies lutowali kable IDE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) a miales slim z kablem ide ze nie polecasz?Wystarczy, ze sie naucze na czyjimś błędzie. Jak ktos chce wyjscie typu "byleby było" to nie mam nic przeciwko, ale z punktu estetycznego to jest imho tragedia, nie wspominajac o montazu, ktory do najprostrzych nie należy. ------- Kupiłem NFS'a 1 na psx za 15zł :D - rarytas, ale na ps2 z komponentem nie ma obrazu ani dzwięku :( Edytowane 2 Lutego 2007 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) A ja sobie dzisiaj sprawiłem konsole z swap magick za 290 zł z allegro, 100% sprawna ale to się jeszcze okaże (jak nie będzie czytać dvd, to ew. przeczyszczę laser i prowadnice, a jak to nie pomoże to oddam żądając swrotu kasy) link do zakończonej aukcji- http://www.allegro.pl/item160295921_playst...ja_od_1_zl.html Myślicie że się opłacało? =] Na prawdę swap magic nie odczytuje płyt DVD9? I czy warto kupować ten kabel s-vhs za te 30 zł do starego tv? Będzie lepszy obraz? (stary tv- Panasonic który ma powyżej 15 lat xD) Edytowane 3 Lutego 2007 przez Drunk_ZoZol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Grubas i swap magic? Czytales w ogole ten temat przed zakupem? Bo teraz w sumie jezeli bedziesz chcial kombinowac to czeka Cie przerobka i hdd :lol: Chyba ze masz zamiar prawidlowo konsole... Edytowane 3 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Warto!hmmm swego czasu w MM byl po 19,90 :D i za tyle go wyrwalem :D to nie wiem czy taka okazja ;] Wystarczy, ze sie naucze na czyjimś błędzie. Jak ktos chce wyjscie typu "byleby było" to nie mam nic przeciwko, ale z punktu estetycznego to jest imho tragedia, nie wspominajac o montazu, ktory do najprostrzych nie należy. ------- Kupiłem NFS'a 1 na psx za 15zł :D - rarytas, ale na ps2 z komponentem nie ma obrazu ani dzwięku :( faken......... ja tez chce tego nfs - imo najlepszy ze wszystkich jakie tylko byly:D ]pograj sobie z niego to go odkupie pozniej od ciebie:D nawet za 30zl ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Drunk_ZoZol: gratuluje zakupu. I wogole brawa za rozeznanie w temacie przed kupnem :] Edytowane 3 Lutego 2007 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 hmmm swego czasu w MM byl po 19,90 :D i za tyle go wyrwalem :D to nie wiem czy taka okazja ;] faken......... ja tez chce tego nfs - imo najlepszy ze wszystkich jakie tylko byly:D ]pograj sobie z niego to go odkupie pozniej od ciebie:D nawet za 30zl ;] walcz, bo warto ;) http://www.allegro.pl/item163369288_the_ne...n_idealny_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zawsze można zrobić tak, że swapa sprzedam za "super" cenę 50-60 zeta, dorzucę trochę kasy i przerobie konsole ripperem... W hdd na razie się bawić nie będę, ale planuje to zrobić trochę później. 100% sprawne ps2 za 290 zł-czemu nie? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 A ja sie musze pochwalic, ze po konsultacji w temacie Xbox, kupilem PS2 ! :D Dzisiaj rano przyszla paczuszka sliczna slimka (SCPH 70003 z tego co pamietam), przerobiona Modbo760, z dwoma padzikami + karta pamieci. Potem szybka wycieczka do MM i mam FFX i GT4, za okolo 50 zl kazda. Moja pierwsza konsola w zyciu, czuje sie jak dzieciak w podstawowce ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Zawsze można zrobić tak, że swapa sprzedam za "super" cenę 50-60 zeta, dorzucę trochę kasy i przerobie konsole ripperem... W hdd na razie się bawić nie będę, ale planuje to zrobić trochę później. 100% sprawne ps2 za 290 zł-czemu nie? [; Ciekawe tylko, czy gosc tego swapa po prostu ma, czy tez z niego korzystal? Jesli to drugie, to spodziewaj sie wylamanej zaslepki od tacki i potencjalnych problemow z napedem tejze. I jak to zwykle w przypadku PS2 bywa - laser to wielka niewiadoma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 I liczę się z tym także [; Ale mam popsutego psa2 i mogę podmienić tacki/zaślepki albo nawet całą obudowę... gorzej z tym laserem, bo kolejnych 200 zeta za laser nie chce płacić... Napisał mi sprzedający na gg że konsola w 100% sprawna - sprawdze płytki dvd, jak nie będzie czytać to odeśle konsole żądając kasy - w końcu nie zgadza się przedmiot z opisem aukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 A ja sie musze pochwalic, ze po konsultacji w temacie Xbox, kupilem PS2 ! :D Dzisiaj rano przyszla paczuszka sliczna slimka (SCPH 70003 z tego co pamietam), przerobiona Modbo760, z dwoma padzikami + karta pamieci. Potem szybka wycieczka do MM i mam FFX i GT4, za okolo 50 zl kazda. Moja pierwsza konsola w zyciu, czuje sie jak dzieciak w podstawowce ;). Ja zrobiłem to nawet bez konsultacji :wink: ; wziąłem slima w PSX EXTEME (który to sklep nota bene szczerze polecam - warunki spzedaży i realzacja przesyłki - git!). Też czuję się podobnie :wink: Na wstepie wziąłem God of war i Shadow of Colossus (Tenchu w drodze) - naprawdę warto było - PS2 ma nadal spory potencjał :wink: ; inaczej mówiąc jest przynajmniej kilkanaście gier dla których można rozważyć zakup owej; do tego pełen komfort zabawy - zero problemów ze sterownikami, windowsowskimi anomaliami, kolejnymi patchami do niedopracownych gier :wink: . W perspektywie zamierzam wzbogacić kolekcję o: 1. Okami; 2. MGS 3 (nie wiem czy subsistance - nie zależy mi na online - doradźcie cosik :wink: ); 3. DMC 3 DA SE; 4. Resident E 4; 5. Final Fantasy X, XII; 6. Virtua Fighter 4; 7. Granturismo 4; 8. Onimusha dawn of dreams; 9. Rogue galaxy; 10. Dragon Quest VIII - co Wy na to?; podajcie proszę jakieś propozycję gier na PS 2 wartych uwagi (poza ww ofkoz). Z góry thx i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Tekken 5 Soul Calibur 3 :twisted2: Edytowane 5 Lutego 2007 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Virtua Fighter 4 - mam i nie za bardzo mi się podoba, ale może ty jesteś fanem bijatyk ;] 2. MGS 3 (nie wiem czy subsistance - nie zależy mi na online - doradźcie cosik :wink: );Skoro ci nie zależy to bierz zwykłego, taniej będzie ;] ****** MGS2 - brak na twojej liście (gra dla której kupiłem konsolę :) ) ICO - genialny poprzednik Shadow of Colossus Burnout 3 / Revenge FF X-2 - cukierkowata bardzo ale dla fana serii pozycja obowiązkowa ;] Jeśli lubisz platformówki to wszystkie Jaki, Rachety.... Edytowane 5 Lutego 2007 przez kica1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 KATAMARI!!!! =]]]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Front Mission 4 jest calkiem fajne, a zatwardzialym strategom polecam Romance of the Three Kingdoms X ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 No właśnie costi, jakie są serie gier na ps2 z mechami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Front Mission: strategia (a wlasciwie gra taktyczna z elementami ekonomii i RPG); na PS2 wyszly czesci 3 i 4 lub tylko 4 (wczesniejsze na PSX) seria Armored Core: akcja/symulacja, do tego elementy ekonomii (zarabianie kasy i konfigurowanie swojego mecha w dosc szerokim zakresie) Transformersy :P jakies Gundamy, Eureka Seven, Zone of the Enders - nie gralem, znam ze slyszenia To wszystko, co przychodzi mi na mysl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Witam Was, mam pare pytanek nt. ps2 slim. Opłaca się kupować nówke, przerobiona z całym osprzętem za jakieś 550-600zł? Myślicie że jej cena mocno spadnie w najbliższym czasie? bo myślałem o kupienie jej żeby pograć w kilka gierek (FF rulz B) ) a potem sprzedać. Opłaca się takie coś? Chociaż może zostanie jak się przyzwyczaje do niej :D Edytowane 5 Lutego 2007 przez Xaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Ciut sporo, ale jesli to przerobiona, to jeszcze mozna przelknac. Zakladam, ze jest na to jakas gwarancja? Co do odsprzedawania - IMHO nie warto. Jak juz przejdziesz wszystkie godne uwagi gry to konsolka niebedzie zbyt wiele warta (a skoro lubisz jrpg, to czeka Cie duuuzo grania :lol2: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Witam Was, mam pare pytanek nt. ps2 slim. Opłaca się kupować nówke, przerobiona z całym osprzętem za jakieś 550-600zł? Myślicie że jej cena mocno spadnie w najbliższym czasie? bo myślałem o kupienie jej żeby pograć w kilka gierek (FF rulz B) ) a potem sprzedać. Opłaca się takie coś? Chociaż może zostanie jak się przyzwyczaje do niej :D Nie opłaca się. Lepszą cenę dostaniesz w większości sklepów :wink: A czipy dekodujące nie są niezbędne - można zakupić nowego "swap magic'a", który nie wiąże się z ingerencją w konsolę i nie prowadzi do utraty uprawnień z tytułu gwarancji i rękojmii za wady fizyczne (konsola + swat wyjdzie mniej więcej na poziomie cenowym wskazanym w twoim poście, a zachowasz pełnię praw na wypadek ewentualnej usterki). Edytowane 6 Lutego 2007 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam. Znajduję się w podobnej sytuacji co Drunk_ZoZol. Mogę kupić ps2 dużą za 300pln z 2 padami, bez karty pamięci, nieprzerobiona. Warto się pchać w "grubą czarnulę" czy lepiej dołożyć kasy i kupić slima? Piszecie że nie warto kombinować przy grubej konsoli ze swap magic. Kiedyś u kumpla to widziałem i wcale nie było jakoś strasznie, trzeba sie tylko chwile pomęczyć żeby płytkę włożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Jezeli grubas to tylko z hdd. Wałkowane wielokrotnie...chyba ze lubisz wydawac 200ziko na laser co jakis czas :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam. Znajduję się w podobnej sytuacji co Drunk_ZoZol. Mogę kupić ps2 dużą za 300pln z 2 padami, bez karty pamięci, nieprzerobiona. Warto się pchać w "grubą czarnulę" czy lepiej dołożyć kasy i kupić slima? Piszecie że nie warto kombinować przy grubej konsoli ze swap magic. Kiedyś u kumpla to widziałem i wcale nie było jakoś strasznie, trzeba sie tylko chwile pomęczyć żeby płytkę włożyć. Jesli konsola naprawdę nie była przerabiana to warto, bo pewnie laser jest w dobrym stanie. Pozniej sam zdecydujesz czy bedzie hdd albo chip, acha no i memorka must have! jak mozesz wymienic tego pada za memorke to polecam to zrobic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) a jak właściwie działa ten swap magic? bo z tego co widze to tylko 2 płytki :> jak to działa? długo się trzeba bawić przed odpaleniem gry? i czemu to nie niszczy tak lasera? właściwie czemu inne przróbki niszczą laser? z góry dzieki za odp. ps. miał ktoś z Was z tym do czynienia? http://allegro.pl/item160913047_kabel_ante..._psx_od_ss.html bo mam taki stary telewizor, ale nie wiem jak wyglądałby obraz na czymś takim :/ jak z odpalaniem gier w palu i ntsc? wszystkie kolorki by ładne były? Edytowane 6 Lutego 2007 przez Xaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 o swapie wiem tyle, ze to ząglerka cedekami :D Z takim kablem do anteny bedziesz mial w ntsc czarno-biały obraz, jedynie chip lub kabel rgb go pokoloruja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Jak działa swap magic? Jak zauważyłeś są 2 płytki, 1 do odpalania CD, druga do DVD. Najpierw wkładasz płytkę ze swap magic do konsoli, chwilę się ładuje i na ekranie wyskakuje coś w rodzaju "włóż płytę" Wtedy musisz wyjąć swap magic i włożyć kopię gry do napędu, ale bez naciskania przycisku open :) do ps TWO są specjalne blokady pozwalające to robić bez większych problemów, do dużej konsoli dostajesz specjalny haczyk :D i tym haczykiem na siłe wyciągasz tackę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...